Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift med svineindrefilet???

#1

Jessica sa for siden:

Er det noen som har noen fine oppskrifter med svineindrefilet?


#2

malena sa for siden:

Jeg fikk det servert med spekeskinke som påkledning en gang. Det var godt. Har ikke oppskrift, da.


#3

daffy sa for siden:

Pepre og (svært forsiktig salte) de romtempererte filetene. Surr spekeskinke rundt og fest med hyssing eller lignende.

Brun i oljet stekepanne et par minutter på hver side før du fortsetter i ildfast form i stekovnen på 170 grader til kjernetemperaturen er ca 70 grader (eller ca 20 min).

Kjempegodt å servere med ovnsbakte potetbåter med provancekrydder og ratatouil.

Ratatouil:
Surr en hakket løk og et par fedd hvitløk i olje i en gryte. Tilsett en hakket paprika, en halv squash og eventuelt en aubergine, sopp og tomat. Hell over en boks hakkede tomater og like mye kaldt vann (bruk tomatboksen for å måle). Småkoker i halvtime/tre kvarter. Krydre med pepper, salt, litt sukker, rosmarin, timian og basilikum. Godt med ferske urter på toppen når du serverer.


#4

Inagh sa for siden:

Marinere kjøttet en god stund - gjerne over natta - i en god marinade.
Kutt det i småbiter - og wok med friske grønnsaker - serveres med ris eller nudler.


#5

Lille Blå sa for siden:

Steke svinefileten kjapt i varm panne med salt og pepper. Ta et par plater med paideig (ferdigkjøpt frossen) og kjevle ut. Smør på hvitløkost. Pakk så svinefileten inn i deigen med hvitløksosten inn og stek i ovnen i ca. 30 min, til deigen er blitt brum og sprø. server med fløtegratinerte poteter, kokte grønnsaker og gjerne en soppstuing. Nam, nam!


#6

Benzo sa for siden:

Hvis du har hel indrefilet er det kjempegodt å fylle den med brie og surre bacon rundt. Inn i oven på ca 200 grader i 20-25 min. Nam, nam.


#7

Hønni sa for siden:

Som var det jeg skulle foreslå :nam:


#8

LilleLeo sa for siden:

Sambo lagde et snitt i den, og la inni hakket hvitløk.
Dynket den i en eller annen grillmarinade som sambo elsker, både inni og utenpå.
La bacon oppå der igjen.
La den på en seng av gulerøtter, poteter, erter og diverse annet,
og lot det putre til det ble ferdig. Det ble sinnsykt godt!!


#9

Eia sa for siden:

Jeg er kanskje sær, men jeg elsker helstekt indrefilet av svin. Den klarer seg fint med bare salt og pepper, men det er viktig å steke den riktig. Brune på alle sider i ei jerngryte og sette til side med lokk over i ca. 20-30 min. Da blir den saftig og fin.

Det er supergodt med kun en god og mektig salat (f. eks. med avocado og pinjekjerner) og godt brød til, men den gjør seg også med saltbakte poteter, aïoli og tomatsalat.


#10

TGM sa for siden:

Kutt fersk sopp i biter og stek det i smør. Krydre med salt og pepper. Ta soppen ut av panna. Skjær fileten i tynne medaljonger. Disse steker du på samme måte som soppen.
Når svinekjøttet er brunet godt putter du i soppen igjen og lar dette surre sammen med en boks med fløte. Vi bruker å ha oppi litt hvitvin for å få litt syrlig smak, men det fungerer også med litt balsamico eller lignende.

Serveres med ris eller poteter.

Vi har variert litt med hva slags grønnsaker vi har til. Det er veldig godt med små brokkolibuketter eller petit pois.


#11

Señora sa for siden:

Jeg bruker alltid indrefilet av svin når jeg skal bruke svinekjøtt i f.eks. gryteretter eller i wok.


#12

Ginger2 sa for siden:

Blåmuggost er godt til svin, enten litt direkte på fileten (gjerne også innbakt), eller i saus.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.