Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg må lære meg å like fisk ...

#1

Trulte sa for siden:

Noen som vet om noen gode og enkle retter til en ekstremt kresen dame...?
Jeg liker fiskeboller... blandet med masse karri... men der stopper vel egentlig fiskekunnskapen min.


#2

Søster sa for siden:

Laksefileter marinert i currypaste, lime og soya smaker ikke fiskete.


#3

polarjenta sa for siden:

Har du smakt kveite? Ordet fisk fikk en helt annen betydning når jeg smakte det for første gang... Vi hadde den stekt med grønnsaker, poteter og bernaisesaus.

Kveite smaker ikke fisk nemlig.


#4

malena sa for siden:

Foliebakt laks butterfly smaker nydelig.
Kjøp fisken så fersk som mulig. Ikke fra frysedisken, altså.
Hakk hvitløk, urter, vårløk og det du ellers måtte like av smakfulle grønnsaker og legg over fisken. Drypp over sitron, olivenolje og balsamicokrem. Pakk inn og bak i ovnen. Nam.


#5

Smurfine79 sa for siden:

Jeg har en som er veldig god(hilsen ei til som egentlig ikke liker fisk) som heter fisk i karrisaus, den er knall god. Skal se om jeg finner oppskriften til i morgen jeg :ja:


#6

Skremmern sa for siden:

Ovnsbakt laks med masse sprøe grønnsaker til. :hjerter:


#7

gajamor sa for siden:

Der er jeg totalt uenig. Jeg er oppvokst med blodfersk fisk, og måtte gå tilbake og klage hver gang jeg kjøpte fisk i ferskvaren i Oslo. Selv om det var i de fineste butikker, og selv om de garanterte at den var "helt fersk". I frysedisken finner du fisk som er frosset ned straks etter at den er fanget.

Men ikke kjøp First Price. Kveite er jeg enig i, det er god fisk. Rema pleier å ha tilbud på kveite i frysedisken. Prøv også ryggstykker av torsk ("indrefilet") og filet av laks eller ørret. Fiskesmaken sitter ofte i skinnet, så prøv å unngå fisk som ikke er filetert, ihvertfall nå i første omgang.

Her er en kjempegod fiskesaus:
3 dl kremfløte; kokes inn til det tykner
3 dl grønnsaksbuljong; tilsettes, og kokes opp
Jevning, enten av maizenna, eller margarin og mel; rør inn, og kok inn
sitronsaft, salt og pepper; smak til


#8

Isbjørn sa for siden:

Seifilet fra Findus, brunes i stekepanne. Ha på salt og pepper, hell på matfløte og kok til den begynner å tykne litt. Serveres med varme grønnsaker.


#9

Søster sa for siden:

Slenger innom fersk/frossenfisk-avsporingen: Jeg er fra kysten og borstskjemt på god og fersk fisk. Derfor kjøper jeg bare frossenfisk her, halvfersk fisk er ikke mye lekkert,og den frosne har jevnt over god kvalitet. (med unntak av de der pangasettellerannet fra Rimi)


#10

Blåbær sa for siden:

Enig med gajamor her. Frossenfisk er det beste hvis du ikke har mulighet til å få fatt i helt fersk (den i fiskedisken er sjeldent det hvis ikke du står å venter på fiskemannen og ser hva fisk han har med den dagen).

Ovnsbakt laks med rømme og pesto
Per pers:
ett stk laks
2 ss rømme
1 ss pesto
sitronpepper

I folie i ovn eller på grill ca 15-20 min.


#11

Tertit sa for siden:

Blandaball er utrolig godt og bør prøves :)

Blandaball

[url="javascript:__doPostBack('ctl00$bcr$ucSearch$ucDetail$ucRecipeHead$idUtskrift','')"]Skriv ut[/url]

INGREDIENSER:

1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner

1 kg fiskefilet
900 g rå potet
1 ss salt
2 ss potetmel
2 ss hvetemel
0,5 dl melk

FREMGANGSMÅTE:
En tradisjonsrik rett fra Møre.

Mange foretrekker å bruke lyr som råstoff til denne retten, men hyse og sei går også bra.
Før våre moderne kjøkkenmaskiner kom var det vanlig å hakke sammen fisk, poteter og løk med en spesielle hakkekniv i et trau.
I dag kan vi male råvarene på kvern eller vi kan kjøre alt sammen i en foodprocessor.

Del renskåret fiskefilet opp i biter. Skrell og del poteter og løk i biter.
Mal fisk, poteter og løk på kvern med grov hullskive. Arbeid salt og mel inni deigen. Form farsen til runde boller legg evt en fleskebit eller nyretalg inn i ballen.
Fisk, poteter, løk , salt og mel kan også kjøres til en grov farse i en foodprocessor (del evt porsjonen i to). Pass på at farsen ikke blir for finmalt.
Legg ballen i kokende lettsaltet vann (evt fiskekraft eller kraft kokt på spekekjøtt), og la dem småkoke i 20-30 min.
Etter 20 min, del en ball over og se om den er gjennomkokt.
Server med stekt flesk og kokt kålrot.

Rester kan stekes i skiver på panne eller fryses ned.

Oppskriften er hentet fra: God morgen, Norge! | Kokk: Wenche Andersen


#12

Katta sa for siden:

Fisk i frakk (barnevennlig sak fra skolekjøkkenet :))

Torskefilet (type blokk fra frysedisken)
smør eller margarin
purre
gulrot
potet
persille
salt og pepper
aluminiumsfolie

Del en 400 g blokk i 3 deler, legg hver bit på en firkant aluminiumsfolie. Legg en klatt smør eller margarin oppå hver bit, strø over purre-ringer og persille, salt og pepper. Lukk aluminiumsfolien (bare snurp den sammen øverst) og legg på en stekeplate, varm i ovnen på 200 grader, ca 20 minutter. Serveres med potet og gulrot.

ikke den sunneste fisken med såpass mye smør i, men den er en god nybegynnerfisk ;)


#13

safran sa for siden:

Jeg liker heller ikke tradisjonell fisk (men jeg spiser det om jeg får det servert, altså) som kokt torsk med kjedelige grønnsaker som gulrot og sånt. Jæk. Favoritten her i huset er thaimarinert laks/ørret. Det smaker virkelig ikke fisk.

Litt revet ingefær
litt revet hvitløk
revet skall og saften av en lime (litt mer saft om den er tørr)
Hakket koriander
litt rød chili i strimler
litt sesamolje (kan sløyfes)
en dæsj fish sauce
nøytral olje, ca 1/2 dl

Legg skinn- og benfrie fileter i en ildfast form og hell smørjen over. De kan godt stå sånn over natten, eller du kan steke dem direkte - 175-200 grader i 15-25 minutter, alt etter hvor rå du vil ha dem.

Serveres med ris og gode grønnsaker. Vi bruker thaiwok-grønnsakene fra Findus.


#14

Dixie Diner sa for siden:

Jeg er strålende fornøyd med både laksefiletene (frosne) og kyllingfiletene til First Price. Og ja, jeg er kresen på kvalitet.


#15

gajamor sa for siden:

Kyllingen syns jeg er bra, men fisken er jeg ikke fornøyd med.


#16

Tito sa for siden:

Fish sauce - hvor finner jeg det?

Jeg er også en av dem som må lære meg å like fisk. Mitt største problem med fisk er beina. Bare jeg får et ben i munnen er hele måltidet ødelagt og jeg får brekningsfornemmelser. Fiskelukten som kommer i leiligheten av å lage fisk, og som ofte blir sittende lenge i, kan også være litt plagsom.


#17

Malus sa for siden:

Fiskegryter av filet (torsk, sei eller annen hvit fisk).
Legg biter av filet i en ildfast form. Ha opp grønnsaker, eks gulrot, purre, løk, brokkoli.
Strø over litt salt og pepper.
lag hvit saus som til fiskeboller, med karri hvis du liker karrisaus.
Ha sausen over fisken og grønnsakene.
Gjerne litt ost på toppen.
I ovnen på 200 grader i en halvtimes tid (til fisk og grønnsaker er kokt).

Med samme saus som fiskeboller, og med friske grønnsaker, blir det en snill overgang fra fiskeboller til middag av fiskefilet.


#18

Lykken sa for siden:

Kjøp kun fileter. :nemlig:


#19

safran sa for siden:

Alle butikker med litt utvalg, Meny, Ultra etc. Står i Asia-hyllen.



#21

Ibidelma sa for siden:

jeg bare abonnerer...burde spise fisk jeg også..


#22

Tjorven sa for siden:

Vi testet nylig ut denne oppskriften, og kommer til å gjenta suksessen.

Den kan sikkert gjøres mer spennende også, men siden vi serverer til helt små barn i tillegg til oss selv, så krydrer vi en del etter servering.


#23

Tussa sa for siden:

Eg er heller ikkje spesielt glad i fisk, men breiflabb er virkelig godt. Har berre spist det på restuarant, så ane ikkje oppskrift. :blånn:

:bidrar og abonnerer:


#24

Eia sa for siden:

Fiskewok. Wok laksebiter, legg til side og wok f. eks. broccoli, paprika og gulrøtter. På med en woksaus du liker og legg fisken i til sist.


#25

Señora sa for siden:

Wok med scampi og steinbit.

Stek steinbit i litt margarin, krydre med salt og pepper.

Ta det du ønsker av grønnsaker og del i biter
Wok grønnsakene, ha i steinbit og ferdigstekt/kokt scampi.
Hell over oystersaus.
Server med ris.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.