Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Snickers/ritzkake

#1

Karamell sa for siden:

Ritzkake!

Bunn:

6 eggehviter
5 dl sukker
350 g hakkede peanøtter
1 pk knuste Ritzkjeks
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker.

Stivpisk eggehviter og sukker. Bland i hakkede nøtter, kjeks, vaniljesukker og bakepulver i marengsen. Ha røren i en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken ved 180 gr. i 20-25 min.

Sjokoladeglasur:

100 g smør eller margarin
2 plater lys eller mørk kokesjokolade
6 eggeplommer
100 g melis

Smelt smør og sjokolade. Pisk eggeplommer og melis stivt og bland med avkjølt sjokolade. Fordel glasuren over den avkjølte kaken og skjær i biter før servering.

Den er kjempegod!!



#3

Benzo sa for siden:

Var det virkelig nødvendig? :raider skapene etter noe digg: :knegg:


#4

Karamell sa for siden:

KOm på at jeg hadde denne oppskriften når jeg leste den kaker som holder seg lenge-tråden :sårry:


#5

Benzo sa for siden:

Den høres utrolig god ut. Må finne en gylden anledning til å skeie ut. :glis:


#6

Filifjonka sa for siden:

Jeg har oppskrift på en lignende kake som har to sånne lag med kake med krem imellom, sjokoladefyllet på toppen og så skal den serveres halvfrossen. :nam:


#7

Benzo sa for siden:

Bring it on! :nam:


#8

Karamell sa for siden:

Ja, den oppskriften har jeg også et sted. Nesten. Bare ett lag med krem og ikke frossen :D


#9

Filifjonka sa for siden:

Kan legge den ut i kveld.


#10

dharma sa for siden:

Den kaken der er farlig god.


#11

Myggstukket sa for siden:

Noterer oppskriften til en høvelig anledning. Den høres skikkelig god ut.


#12

Filifjonka sa for siden:

Her er min også:

Peanøttkake

Stivpisk:

6 eggehviter
6 dl sukker

Bland inn:

4 dl vanlige salte peanøtter
(gni av litt av saltet med papir)

40 knuste Ritz-kjeks

Fordel marengsmassen på bakepapir i langpanne.

Stekes 20-25 min ved 175 grader.

Fyll nr. 1:
4,5 dl kremfløte vispes til krem.

Fyll nr. 2:
Lag eggedosis av 6 eggeplommer og 6 ss sukker. Smelt i vannbad 120 g smør, 200 g lys kokesjokolade og 2 ts vaniljesukker.
Bland og la stivne litt.

Del bunnen i 2 og sett sammen: Bunn, fløtekrem, bunn, sjokoladekrem på toppen.

Oppbevares i fryseboksen.

Denne oppskriften har jeg doblet, den var egentlig bare til liten/halv

langpanne. Men når man først lager den så er det like greit at det blir

litt... OBS: DENNE OPPSKRIFTEN ER DOBLET ALLEREDE!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.