Stivpisk eggehviter og sukker. Bland i hakkede nøtter, kjeks, vaniljesukker og bakepulver i marengsen. Ha røren i en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken ved 180 gr. i 20-25 min.
Sjokoladeglasur:
100 g smør eller margarin
2 plater lys eller mørk kokesjokolade
6 eggeplommer
100 g melis
Smelt smør og sjokolade. Pisk eggeplommer og melis stivt og bland med avkjølt sjokolade. Fordel glasuren over den avkjølte kaken og skjær i biter før servering.
Jeg har oppskrift på en lignende kake som har to sånne lag med kake med krem imellom, sjokoladefyllet på toppen og så skal den serveres halvfrossen. :nam:
4 dl vanlige salte peanøtter
(gni av litt av saltet med papir)
40 knuste Ritz-kjeks
Fordel marengsmassen på bakepapir i langpanne.
Stekes 20-25 min ved 175 grader.
Fyll nr. 1:
4,5 dl kremfløte vispes til krem.
Fyll nr. 2:
Lag eggedosis av 6 eggeplommer og 6 ss sukker. Smelt i vannbad 120 g smør, 200 g lys kokesjokolade og 2 ts vaniljesukker.
Bland og la stivne litt.
Del bunnen i 2 og sett sammen: Bunn, fløtekrem, bunn, sjokoladekrem på toppen.
Oppbevares i fryseboksen.
Denne oppskriften har jeg doblet, den var egentlig bare til liten/halv
langpanne. Men når man først lager den så er det like greit at det blir
litt... OBS: DENNE OPPSKRIFTEN ER DOBLET ALLEREDE!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.