Kle en rund glassbolle innvendig med plastfolie.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker og vaniljesukker litt etter litt mens du pisker hele tiden.
Kok opp vann og trekk kjelen tilside. Rør inn en og en gelatinplate til alt er oppløst. Hell den flytende gelatinen i marengsmassen. Fortsett å piske hardt i 5 minutter til.
Fyll bollen med marengsmassen og glatt ut overflaten. Sett bollen i kjøleskapet i 3-4 timer, til massen er helt stivnet. Snu bollen opp-ned på et fat og ta bort bollen. Fjern plastfolien forsiktig. Stikk biter av bakepapir eller lignende under sidene på hele kaken så det ikke blir søl på fatet når glasuren skal helles over.
Lag glasuren: smelt sjokoladen og kokosfettet og rør det glatt. Avkjøl noe og rør inn eggeplommene. Glasuren skal være flytende, men litt tykk så den ikke bare renner "bort" fra kaken. Hell den over kaken fra toppen og glatt til med en slikkepott eller skje. Det som renner ned på sidene samles opp med en skje og fordeles på kaken der det mangler glasur. Hell over kokosmasse og sett kaken til avkjøling til glasuren er stivnet.
Denne hadde jeg tenkt å lage til mammas bursdag, men så manglet jeg egg og jeg rakk ikke få gjort det. Men har aldri tenkt på å lage den i en bolle, supersmart! Har laget den i vanlig springform jeg :)
Den så god ut! Det kjedelige med denne kaka er at den er en potensiell fare for eggallergikere, rått egg kan gi voldsomme reaksjoner. Har en gutt som nå kan spise egg i kaker/vafler og lignende, men ikke rått egg. Så jeg sier alltid fra om det når han skal i bursdag. Han er veldig flink til å passe på selv, men det er ikke lett å vite for ham at det kan finnes rått egg i kaker (og sortere ut disse).
Han fikk egen sjokoladekake uten egg og gluten (den var faktisk kjempegod, må se om jeg finner oppskriften igjen), gelé med vaniljesaus og noen gluten- og eggefrie kjeks fra Ultra (Wizard barnekjeks med sjokolade på).
Åh, så kult, Iset. :jippi:
Dette er virkelig barndomsminner, jeg, søsteren min og fetteren min spiste opp en stor sånn kake alene i bursdager, tanta mi var helt rå på å lage det. Denne MÅ jeg bare lage. :)
Dere kan også lage små kokosboller av denne røren. Sett små boller med teskje på et brett og la de stivne før dere dypper dem i glasur. Ha evt. runde kjeks under. Eller ha røren i en smurt langpanne kledd med masse brun (kakao og kokos) kokosmasse og dryss like mye oppå. La stivne og skjær i ruter.
Liten langpanne. Jeg brukte en ca. mellomstor glassbolle. Den er i oppvaskmaskinen nå så jeg kan ikke måle omkretsen, men den er av ganske vanlig størrelse serveringsbolle.
Det aner jeg ikke, men det kan godt hende. Jeg vet at marengs som skal stekes ikke blir skikkelig bra med annet enn sukker, men denne skal jo være rå. Du kan jo prøve. :)
Jeg fant jammen meg oppskriften igjen, så jeg skal legge den ut nå. :)
Kjeksene er det sikkert melk i ja, det sjekket jeg ikke siden han tåler det. Det var sånne glutenfrie, husker ikke merket.
Ok, takker, jeg får prøve det, mannen har allerede vært i butikken…jeg må nok ha hjelp av han, han er mer nøye og fingernem på sånt, pluss at han orker å røre mye lenger. :nikker: Men bruker du mixmaster, eller kun håndrøring?
Jeg tror det er 250 gram i den posen jeg pleier å bruke, men jeg er usikker. Søren, jeg har ikke posen her heller. Men jeg målte ikke, bare tok i endel og drysset endel oppå. Hehe, mas i vei du, du tror vel ikke jegIKKE liker å svare på bakespørsmål?? :knegg:
Skal ha barneselskap i morgen så nå har jeg laget denne med grønn konditorfarge i den hvite skum-massen. Ble ganske stilig. Over skal jeg ha sjokoladetrekk men prøver med kun sjokolade (2 plater) og en halv pakke delfiafett og ser hvordan det blir.
Og så skal jeg strø rosa kokos over. :glis:
Den er så enkel å lage at det er helt latterlig. :knegg: Man trenger bare en mixmaster og vips.
Jeg har tatt bilder og skal snart legge dem ut, må bare få dem over på pcen. Kaken ble spist fortere opp sist gang, men nå bestod bursdagen av en gjeng med HYPRE seksåringer som ikke hadde tid til å spise omtrent, så jeg hadde selvsagt laget for mye - igjen. Men den ble litt tøff da.
Sjokoladeglasuren ble ikke så god. Smakte Nutrilett. Jeg brukte bare delfiafett og kokesjokolade, det var vel delfiafettet som ble for fremtredende i smaken. Jaja, neste gang lager jeg en bedre glasur, feks. den jeg laget sist.
Denne kaka er IKKE noe for egg-allergikere altså, stapp full av rå eggehvite som den er. Sønnen min holdt på å spise det en gang, for han trodde det var det samme som kokosboller. Vanlige kokosboller inneholder jo ikke egg.
Jeg har! I kveld :jupp: Kokostopper med sukrinmelis, og kaka med sukrin.
Men laget et par skumtopper for test, men det knaser jo når en tygger den..
Så neste gang blir det å prøve uten..