Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skumkake med sjokoladeglasur

#1

Dixie Diner sa for siden:

SKUMKAKE (Bilde av kaken nederst)

9 plater gelatin
6 eggehviter
3 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1 dl kokende vann

60 gram kokosfett
100 gram kokesjokolade
2 eggeplommer
Kokosmasse etter smak

Kle en rund glassbolle innvendig med plastfolie.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker og vaniljesukker litt etter litt mens du pisker hele tiden.
Kok opp vann og trekk kjelen tilside. Rør inn en og en gelatinplate til alt er oppløst. Hell den flytende gelatinen i marengsmassen. Fortsett å piske hardt i 5 minutter til.

Fyll bollen med marengsmassen og glatt ut overflaten. Sett bollen i kjøleskapet i 3-4 timer, til massen er helt stivnet. Snu bollen opp-ned på et fat og ta bort bollen. Fjern plastfolien forsiktig. Stikk biter av bakepapir eller lignende under sidene på hele kaken så det ikke blir søl på fatet når glasuren skal helles over.

Lag glasuren: smelt sjokoladen og kokosfettet og rør det glatt. Avkjøl noe og rør inn eggeplommene. Glasuren skal være flytende, men litt tykk så den ikke bare renner "bort" fra kaken. Hell den over kaken fra toppen og glatt til med en slikkepott eller skje. Det som renner ned på sidene samles opp med en skje og fordeles på kaken der det mangler glasur. Hell over kokosmasse og sett kaken til avkjøling til glasuren er stivnet.

Fjern bakepapiret og server!


#2

Karamell sa for siden:

WOW! Gigakokosbolle jo!


#3

Dixie Diner sa for siden:

Ja! :D Det var vel den eneste kaken som ble spist opp, og det i rekordfart.


#4

Zip sa for siden:

Slik har eg smakt ein gong, veldig godt.
Takk for oppskrift. :)


#5

polarjenta sa for siden:

Jeg tror ikke den er noe god :lyve:


#6

Spoon sa for siden:

Denne hadde jeg tenkt å lage til mammas bursdag, men så manglet jeg egg og jeg rakk ikke få gjort det. Men har aldri tenkt på å lage den i en bolle, supersmart! Har laget den i vanlig springform jeg :)


#7

Tertit sa for siden:

Den skal jeg lage til jul! Kokosboller er noe kliss, men den der så jo litt enklere ut håpefull

Takk for oppskrifta Iset :blomst:


#8

Dragen sa for siden:

Åh!

Denne må med i sju slag uten melk og gluten!

Vet du hva en spurv på en kg sier? "PIP!"

Det der ser ut som en kokosbolle for en kilosspurv.


#9

Manga sa for siden:

Slemme slemme jente....


#10

Adele sa for siden:

Nam. Den ser fantastisk god ut!


#11

Maiden sa for siden:

Jeezes Iset, nå fikk jeg det suget i magen, den såg knall god ut.


#12

Camomilla sa for siden:

Å fy flate, den så bra god ut ja.


#13

Interference sa for siden:

Den er god. Åh jeg later som om jeg ikke har sett oppskriften.


#14

Dragen sa for siden:

Kan jeg printe ut bildet og henge det opp på kontoret mitt?


#15

cilen sa for siden:

JA! :jippi:
Denne kaken fikk vi alltid i bursdager til ei jente i klassen min. Den var så god!


#16

Enhjørning sa for siden:

Det var det første jeg tenkte også ... :nam:

Jepp, samme her.
Vi gledet oss alltid til bursdagen hennes! :knegg:


#17

Dixie Diner sa for siden:

Åff kørs. :knegg:


#18

Tussa sa for siden:

Denne ga voldsomme barndomsminner, vi hadde ALLTID sånn i bursdagane våre. :hjerter: :ringe mamma:


#19

gethosmurfen sa for siden:

Denne kaka var standard i barnebursdager :vilha: Må jo bare prøve å lage en dag


#20

Sue sa for siden:

Oi, den var kul! Den tror jeg jammen meg jeg skal prøve i storesøsters bursdag om en drøy måned. :jupp:


#21

Filifjonka sa for siden:

Den så god ut! Det kjedelige med denne kaka er at den er en potensiell fare for eggallergikere, rått egg kan gi voldsomme reaksjoner. Har en gutt som nå kan spise egg i kaker/vafler og lignende, men ikke rått egg. Så jeg sier alltid fra om det når han skal i bursdag. Han er veldig flink til å passe på selv, men det er ikke lett å vite for ham at det kan finnes rått egg i kaker (og sortere ut disse).


#22

Dragen sa for siden:

Jeg tar meg i å lure på hvor jeg skal få tak i en mariekjeks som er stor nok.


#23

Dixie Diner sa for siden:

Ja, vi hadde en eggallergiker og cøliaker-gutt i selskapet, jeg laget noe annet til ham. :)


#24

Dragen sa for siden:

Hva fikk han?


#25

Lilith sa for siden:

Hallooooooo!
sleve
Fyttigrisen, jeg må ha dødd og kommet til kokosbollehimmelen!
NAM!


#26

Dixie Diner sa for siden:

Han fikk egen sjokoladekake uten egg og gluten (den var faktisk kjempegod, må se om jeg finner oppskriften igjen), gelé med vaniljesaus og noen gluten- og eggefrie kjeks fra Ultra (Wizard barnekjeks med sjokolade på).


#27

Lykken sa for siden:

Åh, så kult, Iset. :jippi:
Dette er virkelig barndomsminner, jeg, søsteren min og fetteren min spiste opp en stor sånn kake alene i bursdager, tanta mi var helt rå på å lage det. Denne MÅ jeg bare lage. :)


#28

Divine sa for siden:

Smaker kaken som kokosbolle også? :sikler heftig:


#29

Dixie Diner sa for siden:

Ja, helt likt. :D

Dere kan også lage små kokosboller av denne røren. Sett små boller med teskje på et brett og la de stivne før dere dypper dem i glasur. Ha evt. runde kjeks under. Eller ha røren i en smurt langpanne kledd med masse brun (kakao og kokos) kokosmasse og dryss like mye oppå. La stivne og skjær i ruter.


#30

Dixie Diner sa for siden:

"Smurt" er jeg litt usikker på, smør i massen liksom? Bakepapir er vel greiere.


#31

Lykken sa for siden:

Hvor stor er den glassbollen du har brukt? Holder oppskriften til liten eller stor langpanne?


#32

Dixie Diner sa for siden:

Liten langpanne. Jeg brukte en ca. mellomstor glassbolle. Den er i oppvaskmaskinen nå så jeg kan ikke måle omkretsen, men den er av ganske vanlig størrelse serveringsbolle.


#33

safran sa for siden:

Tror du denne blir god med sukrin? Eller splenda?


#34

Dixie Diner sa for siden:

Det aner jeg ikke, men det kan godt hende. Jeg vet at marengs som skal stekes ikke blir skikkelig bra med annet enn sukker, men denne skal jo være rå. Du kan jo prøve. :)


#35

Dragen sa for siden:

Legg gjerne ut oppskriften på sjokoladekaken. :neie:

(Kjeksene er det sikkert melk i.)


#36

Dixie Diner sa for siden:

Jeg fant jammen meg oppskriften igjen, så jeg skal legge den ut nå. :)
Kjeksene er det sikkert melk i ja, det sjekket jeg ikke siden han tåler det. Det var sånne glutenfrie, husker ikke merket.


#37

Lykken sa for siden:

Tenkte jeg skulle lage skumkaken med ungene idag, men har ikke plastfolie, tror du jeg kan bruke aliminiumsfolie?


#38

Dixie Diner sa for siden:

Det går sikkert helt fint ja. Bare pass på at du presser den godt inn mot bollen så det ikke blir "lommer" (det samme gjelder jo for plastfolien). :)


#39

Lykken sa for siden:

Ok, takker, jeg får prøve det, mannen har allerede vært i butikken…jeg må nok ha hjelp av han, han er mer nøye og fingernem på sånt, pluss at han orker å røre mye lenger. :nikker: Men bruker du mixmaster, eller kun håndrøring?


#40

Dixie Diner sa for siden:

Jeg rører for hånd den dagen griser blir blå. :knegg:
Nei, her går det i mikser. I hvertfall på denne typen kake.


#41

Lykken sa for siden:

:knegg:

Sorry, jeg må mase igjen…jeg har ikke posen med kokosmasse, har det på en boks, men er det 200 gram i en pose (må nesten sjekke om jeg har nok).


#42

m^2 sa for siden:

og glutenfritt :vilha:
Herlig!


#43

Dixie Diner sa for siden:

Jeg tror det er 250 gram i den posen jeg pleier å bruke, men jeg er usikker. Søren, jeg har ikke posen her heller. Men jeg målte ikke, bare tok i endel og drysset endel oppå. Hehe, mas i vei du, du tror vel ikke jeg IKKE liker å svare på bakespørsmål?? :knegg:


#44

Dixie Diner sa for siden:

Skal ha barneselskap i morgen så nå har jeg laget denne med grønn konditorfarge i den hvite skum-massen. Ble ganske stilig. Over skal jeg ha sjokoladetrekk men prøver med kun sjokolade (2 plater) og en halv pakke delfiafett og ser hvordan det blir.
Og så skal jeg strø rosa kokos over. :glis:

Skal legge ut bilde når den er ferdig.


#45

Anne C sa for siden:

Ja det tenkte jeg og!


#46

Anne C sa for siden:

Kanskje jeg skulle laget den med rød konditorfarge til Halloweenbursdagen til 7 åringen?


#47

Dixie Diner sa for siden:

Det kan du. Eller oransje, om du får tak i det. Den hvite massen tar fort farge, så man kan farge den akkurat som man vil. Artig. :D


#48

m^2 sa for siden:

Åh - denne kan jeg få til på dietten til lillegutt jo! :danse2:
Riktignok uten sjokolade da, og uten sukker, men detaljer, detaljer.

Takk for oppskrift :)


#49

Ru sa for siden:

Hvilken idjått var det som dyttet på denne, Iset? :skuler:

Jeg må ha sånn kake til helgen, kjenner jeg. :vilha:


#50

Mjau sa for siden:

Er det lov å lage slik kake uten noen spes anledning tro? :sparke:


#51

~TM~ sa for siden:

Mamma laget alltid slik kake til meg når jeg hadde barnebursdag. :D

:D Det må jeg jo lage til storebrors Halloweenfest!


#52

Interference sa for siden:

Iset? Skal du ha restefest etter dette selskapet? :plystre:


#53

mkj sa for siden:

Akkurat det jeg skulle si.


#54

Kahlan sa for siden:

Åhh, det er det lenge siden jeg har laget, den er jo kjempedigg


#55

Mamarazzi sa for siden:

Ååååå - nam! :nam:


#56

Storm sa for siden:

Jeg er glad jeg er så dårlig til å bake at jeg ikke engang prøver meg på denne ... :sparke: ( :vilha: )


#57

Dixie Diner sa for siden:

Den er så enkel å lage at det er helt latterlig. :knegg: Man trenger bare en mixmaster og vips.

Jeg har tatt bilder og skal snart legge dem ut, må bare få dem over på pcen. Kaken ble spist fortere opp sist gang, men nå bestod bursdagen av en gjeng med HYPRE seksåringer som ikke hadde tid til å spise omtrent, så jeg hadde selvsagt laget for mye - igjen. Men den ble litt tøff da.

Sjokoladeglasuren ble ikke så god. Smakte Nutrilett. Jeg brukte bare delfiafett og kokesjokolade, det var vel delfiafettet som ble for fremtredende i smaken. Jaja, neste gang lager jeg en bedre glasur, feks. den jeg laget sist.


#58

gnuri sa for siden:

Hvis noen har prøvd å lage denne med splenda eller sukrin, hadde vært moro å høre resultatet...:jupp:


#59

Filifjonka sa for siden:

Denne kaka er IKKE noe for egg-allergikere altså, stapp full av rå eggehvite som den er. Sønnen min holdt på å spise det en gang, for han trodde det var det samme som kokosboller. Vanlige kokosboller inneholder jo ikke egg.


#60

Mira sa for siden:

Gjør de ikke?
Kanskje storesøster kan spise de da? Har aldri sjekket fordi jeg var sikker på at det var egg i det hvite.

Uansett, denne kake skal jeg bake å kose meg med en dag ungene er på skolen. Kjedelig med allergikere i hus. :(


#61

Filifjonka sa for siden:

Det kan godt være det er egg i noen, men det fins ihvertfall noen som bare er sukkerskum.



#63

minimee sa for siden:

Jeg har! I kveld :jupp: Kokostopper med sukrinmelis, og kaka med sukrin.
Men laget et par skumtopper for test, men det knaser jo når en tygger den..
Så neste gang blir det å prøve uten..


#64

m^2 sa for siden:

Denne ble veldig god med tagatose og 70% sjokolade :sikle:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.