3 løk, finhakkes
3-4 fedd hvitløk, finhakkes
olivenolje
2 ts finhakket chili (jeg hakker opp mange når jeg først gjør det, og putter det i boks i fryseren)
2 ts malt koriander
2 ts malt spisskummen
4-6 kardemommekapsler (knuses)
4 røde paprika (i biter)
2 grønne paprika (i biter)
2-3 pakker karbonadedeig
3-4 bokser hakkede tomater
2 bokser kidneybønner (avrent og skylt i kaldt vann)
1 boks tomatpure + evt litt ketchup
litt vann
3-4 ss kakao
Maisbrød:
1,5ts salt
600g maismel
litt hvetemel
6ts bakepulver
2 ts malt kanel
7dl skummet kulturmelk
4 egg
2 ts honning
4 ss olje
Topping:
200-300g cheddar, grovrevet
Finn frem en stor gryte, gjerne jerngryte som rommer både kjøttgryte og maisbrød.
Lag kjøttsausen, og la den koke i 1-2 timer. Rør sammen maisbrødingrediensene og hell den over den varme kjøttsausen. La dette steke i ovnen på 200-220grader ca 30 min. Det kan være den trenger litt lengre tid, men følg med så den ikke blir brent. Ta ut gryten og dryss osten på toppen, inn i ovnen igjen slik at den smelter.
blir det ett brød oppå gryta liksom?? Skal snart ha en liten "haug" veninner på besøk, så dette er kanskje midt i blinken?
Noen kan gjerne legge inn et bilde av hvordan retten ser ut ferdig... :sparke:
ok. Nå lukter det deilig i huset her. Men jerngryten er nesten full! Må nok dele den i to posjoner når jeg steker. Hever brødet seg mye (hvor mange cm klarning må det være på gyta når brødet taes oppi?
maten ble godt mottatt, men det var jammen en stor posjon! Måtte ha det i to gryter, så tro om den ene kan fryses ned, for den er ikke begynt på en gang?
Jeg må prøve denne snart. Hvis vi er 2 voksne og ett barn og får besøk av 2 familier hvorav den ene har 2 barn og den andre ett, altså er vi totalt... eh... 10 mennesker; er dette ok mengde da?
Maismelet som ikke var maismel, men griljermel av mais... Det ble ok smak, litt grovt og ikke så mye heving. Deigen min ble på ingen måte tynn, jeg brukte mye mer melk enn oppskriften tilsa (jeg halverte i utgangspunktet).
Jeg fikk tak i maismel idag - på asiatisk sjappe. Billig var det også.
Jeg har to spørsmål:
Jeg skal halvere oppskrifta. Skal jeg da også halvere brødet? - Gryta er jo like stor uansett, tenker jeg?(bare mindre gryte under, liksom)
Kan jeg lage denne i kveld - for så å varme den opp i morgen. Tenker da bare på selve gryta. -- brødet tar jeg i morgen.
Litt stressa dag i morgen - og dette skal jo koke i en liten evighet tenker jeg.
Jeg halverte brødet, og det var fortsatt mer brød enn chili con carne. Så du kan jo se an litt. Jeg fikk litt følelsen av å spise gryterett med krydderkake på, så neste gang kommer jeg nok til å kutte kanelen i maisbrødet.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.