Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kraftig varmeovn som kan starte på tidsinnstilling (gjerne med fjernkontroll)?

#1

Balanse sa for siden:

Finnes det? Moren min venter på trappeheisen sin, og i mellomtiden må hun sove i stueområdet. Dermed blir det enten for kaldt (om dagen) eller for varmt (til å sove). Hun er 95% sengeliggende, så jeg leter etter en varmekilde som kan tidsinnstilles til å starte om morgenen litt før hun våkner. Egentlig er vi også interessert i lys/varmestyring generelt, kanskje noen har erfaringer fra hyttebruk? Jeg vet ingenting om dette og blir bare forvirret av å lese på nett...


#2

Honda sa for siden:

vi hadde panelovn med nattesekning på(automatisk) ,i en leilighet vi leide


#3

Balanse sa for siden:

Ja, jeg har også nattsenking (5 eller 7 timer, ikke sant?) på min i stua. Men det moren min trenger er noe som varmer opp et stort område raskt, og som kan settes til et bestemt tidspunkt og helst styres videre med fjernkontroll. Mulig jeg fantaserer, og at dette ikke finnes?


#4

Ciela sa for siden:

Det finnes systemer som kan styre lys og varme med et tastetrykk . Det spørs vel bare hvor mye dere skal legge i det om det er for en begrenset periode . Kansje en panelovn med termostat er nok med en oljeovn i tillegge når det er riktig kaldt .
www.minenergi.no/sitepageview.aspx?sitePageID=1028

www.nobo.no/index.php?option=com_content&task=view&id=89&Itemid=67

Det er mulig å søke støtte for innkjøp av styringsannlegg . I følge reklamen for Orion er det mulig og spare den inn på ca 3 år .


#5

Gerbera sa for siden:

Jeg vet at min gamle tante og onkel, har fått innstallert varmepumpe i stua si, som kan betjenes med fjernkontroll. Den kan gjøre det veldig varmt der på denne årstiden, og om sommeren sørger den for levelig innetemperatur i de varmeste periodene.

Jeg har inntrykk av at de er veldig fornøyd med den, men den krever jo mer montering, enn bare en vanlig ovn da.


#6

Balanse sa for siden:

Takk for gode tips, jeg leser og forsøker å se de praktiske implikasjonene. Varmepumpe ser ut til å gå vekk pga montering. Som Ciela sier, det er for en begrenset periode, først må trappeheisen på plass og i løpet av ett års tid håper jeg hun har fått seg en annen bolig. Det ser interessant ut med styringssystemer, men kanskje litt for komplisert for henne. Jeg har også inntrykk av at vifteovn er det som varmer opp raksest, men det vil antakelig bråke sånn at det vekker henne.

Noen som har erfaring med gassovner med høy effekt? Kan de varme opp veldig raskt og så skrues av igjen til fordel for panelovner?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.