Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kenwood Major vs. Kitchenaid

#1

Estrella sa for siden:

Hvilken er best? Jeg ønsker meg en skikkelig kjøkkenmaskin. Har bursdag i romjulen så det kommer til å bli gave til både jul og bursdag. Har jo sett at de er i omtrent samme prisklasse.


#2

Skilpadda sa for siden:

Begge er gode maskiner. Kitchen Aid er penere (synes i alle fall jeg) og kommer i flere farger, men har mindre kapasitet. Jeg liker min KA veldig godt og ville ikke byttet, men om man f.eks. baker mye brød, eller i det hele tatt ofte lager store porsjoner av ting, kan det nok tenkes man vil være mer fornøyd med en stor Kenwood-maskin.


#3

Selma sa for siden:

Kenwood-maskinene er nesten evigvarende tror jeg :nemlig: - jeg baker fortsatt brøddeig i min bestemors Kenwood. Maskinen er sikkert like gammel som meg...

Skulle jeg valgt nå så hadde det nok blitt KA fordi den ser så mye kulere ut kjøkkensnobb


#4

Cazandra sa for siden:

Jeg har Kenwood M og er meget godt fornøyd. Mammas Kenwood varte i over 20år.
Den andre har jeg ingen erfaring med.


#5

Ine sa for siden:

Kenwoodene har høyere bolle, og jeg har tenkt over at de lavere kjøkkenmakinene kan være hendigere når en skal røre i bollen. Men det er kanskje jeg som leger merke til det fordi jeg har litt smerter i armene?

Dessuten har jeg tenkt over at en bør ikke ha overskap over alle kjøkkenbenkene når en har Kenwood, da får man den ikke helt opp hvis du skjønner.

Har hørt mange er fornøyd med KA, de som har tidligere hatt Kenwood også.

Er det en sånn ting som står opp midt i bollen på KA? Hører noen som har det ikke er førnøyd med at de da ofte må ta ut deig som skal ligge å heve. (men det er kanskje Bosch det)


#6

Polyanna sa for siden:

Kenwood er utvilsomt en bedre maskin. Den er mye bedre egnet til brødbaking, med stor bolle. Og mye bedre kvalitet. Min Kitchen Aid er 7 år og har fått enkelte nykker. Den er MYE brukt.

Jeg har likevel valgt Kitchen Aid. Fordi den er så pen at den kan stå fremme, og det er verdt MYE for meg. Jeg hater å drasse en diger maskin og og ned av benken. :ekstremt lat:



#8

Millis sa for siden:

Jeg ville aldri byttet min Kitchen Aid mot en Kenwood. Jeg baker brød stort sett annenhver dag og den er mye i bruk. Selv om Kitchen Aid er noe dyrere synes jeg den er verdt hver krone.


#9

Ine sa for siden:

Hvorfor det da? Synes du den er bedre, utseendet, eller hva?


#10

Millis sa for siden:

Fordi den er bedre for meg. Den passer bedre til mitt bruk, den passer bedre på benken og er mer hendig for meg. :)


#11

Ine sa for siden:

Fremdeles ikke så informativt for hvorfor, hva er bedre med den enn Kenwood liksom, har du erfaring med Kenwood?


#12

Millis sa for siden:

Jeg lånte meg en Kenwood en gang før jeg kjøpte meg Kitchen Aid.
Jeg mestret den ikke da jeg synes det var vanskelig for meg å håndtere. Mulig det kun var den som var spesielt vrien, men jeg likte den ikke. Den greie man skulle vri på for å tilte den var hard.
Jeg synes Kitchen Aid ser penere ut, man får masse ekstrautstyr som er lett å sette på, den er lett å rengjøre og stør fjellstøtt på benken da jeg vet flere Kenwooder har falt i gulvet ved ett uoppmerksomt øyeblikk.

Dette var avgjørende for meg til jeg valgte Kenwood bort. :snill:


#13

Ine sa for siden:

Ble du irritert over at jeg spurte om hvorfor du likte en kjøkkenmaskin bedre??


#14

Millis sa for siden:

Nei?! Kjære vene!
Men det høres veldig forsvarende ut mot Kenwood slik som du spør.

Du spurte om begrunnelse, det fikk du.


#15

GinaK sa for siden:

Jeg fikk Kenwoodèn i bursdagsgave nå. :D Superfin. Stor bolle. Nesten litt vel stor..... Lett å bytte visp.

Jeg arvet mamma sin store Bosch kjøkkenmaskin som hun fikk i bryllupsgave i 1967. HAr holdt superlenge men nå er den kastet med god samvittighet...

Har ikke noe peil på KA men synes den er dritkul å se på. MAnge tøffe farger så om den skal stå på benken ville jeg vel valgt KA.


#16

Filifjonka sa for siden:

Jeg valgte KitchenAiden av samme grunner som Polyanna. Mest for utseendet. Det at den kan stå framme på benken gjør at den blir mye mer brukt. Men den tar jo ikke de store gjærdeigene, så hvis jeg hadde bakt store mengder brød ville jeg nok valgt en med større kapasitet. Til mitt bruk funker KitchenAiden veldig bra.


#17

Millis sa for siden:

Jeg baker store mengder brød, men ikke av gangen ;) Jeg elsker lukten og smaken av nybakt brød at jeg baker heller oftere enn en diger vending.


#18

Ciela sa for siden:

Jeg har Kenwood major som er snart ti år nå og virker like bra . For å tilte den trykker jeg bare på en knapp . Kenwooden har større bolle og sterkere motor 800 watt mot 300 for KA . I tillegg har den en planertarisk vispefunksjon . Den går ikke bare rundt men vispen er laget slik at den går i baner . Kenwood lager også en modell som er mere lik KA i designen .


#19

Ine sa for siden:

Var bare den smilien du brukte som fikk meg til å undre.


#20

Ine sa for siden:

Kan ihvertfall forsikre Estrella om at min nykjøpte Kenwood ikke har hatt antydning til å deise i gulvet :hehehe: Den står meget stødig.


#21

Polyanna sa for siden:

Jeg ser Millis sitt argument (som måtte hales ut, men dog.. :p), om at i hvert fall de gamle Kenwooden er litt klumpedeisige å håndtere. Men jeg vil anta at de nye er bedre.


#22

Kneazle sa for siden:

Jeg har KA, og elsker den. :hjerter: Lett å bruke, fin å se på. Og stor nok til mitt bruk. Ville aldri byttet den ut med en Kenwood.


#23

Teofelia sa for siden:

Det fellende argumentet for at jeg valgte Kenwood var fordi den har lokk på bollen, noe som er et must for meg når jeg rører syltetøy. Det skvetter nemlig grundig.


#24

Polyanna sa for siden:

Lokk savner jeg.


#25

malena sa for siden:

For å slipppe å plukke deig ut av festet til eltekrorken så kan man bare ta av bollen för man setter den til heving.


#26

kokosbolle sa for siden:

Funker ikke denne som lokk? Den burde vel stoppe litt sprut, eller?

#27

Pingis sa for siden:

Jeg synes KA ser ut som ei lita pinglemaskin, og ville aldri i verden bytta ut Kenwooden min med noe sånt. :niks:


#28

Miss Norway sa for siden:

Signerer hvert ord. :ekstremt lat også:

Jeg gikk gjennom hele Kenwood vs. KA tidligere i år da jeg skulle kjøpe maskin. Min eplegrønne KA er så pen at den kan bo på kjøkkenbenken, ergo ble det den. Men Kenwood er nok en bedre maskin til store mengder.


#29

Nessie sa for siden:

Har ikke KA lokk? :skeptisk:
Jeg har Bosch.. og er fornøyd. Synes KA er knallstilige, men har hørt mye positivt om Kenwood Major. :jupp:


#30

Teofelia sa for siden:

Jeg er forøvrig ikke så sikker på om dagens Kenwood-maskiner er "evigvarende". Jeg arvet min grandtantes Kenwood chef fra 50-tallet, og den var like god da jeg fikk den på 90-tallet (og er det ennå, for den del, men jeg har knust bollen :().

Min helt nye Kenwood Major virker ikke på langt nær så bunnsolid, og jeg ser ikke for meg at den kommer til å kunne arves i generasjoner. (Jeg vet jo ikke, siden den er helt ny, men den gir altså ikke samme kvalitets-feelingen som 50-tallsmodellen.)


#31

Polyanna sa for siden:

Ah, den visste jeg ikke om. :skriver på julegaveønskelisten:


#32

Polyanna sa for siden:

Det ville da også være en ganske tåpelig forretningside. :p Sånn EGENTLIG.


#33

kokosbolle sa for siden:

Denne Kenwooden ser ikke så dum ut da. :nikker:


#34

Teofelia sa for siden:

Litt, men på langt nær nok for mitt bruk. Jeg rører syltetøyet på temmelig høy hastighet for å få den konsistensen jeg ønsker, og med et slikt lokk ville jeg ha måttet tørke av veggene etterpå.

#35

Teofelia sa for siden:

Jeg vet jo det, men jeg synes likevel det er deprimerende.

#36

Ole Brumm sa for siden:

Jeg var ikke i tvil om at jeg ville ha Kenwood når jeg kjøpte meg kjøkkenmaskin.
Kjempestødig maskin, den kommer nok ikke til å dette på gulvet akkurat.
Mye flott tilbehør man kan få kjøpt, går ikke av "moten", altså man kan fornye tilbehøret til "evig" tid. Stor flott bolle, med lokk. Enkel å betjene, en knapp for vipping og en knapp for hastiget. Og jeg syns den er fin også, den står så fint på kjøkkenbenken at. :kry:

Forøvrig har jeg ikke noe erfaring med Ka.



#38

kokosbolle sa for siden:

Prøver forøvrig desperat å finne bilde av svigermor sin überkule Kenwoodmaskin fra ca 1970, i knall rød og brun. :hjerter:


#39

Teofelia sa for siden:

Her var jo min gamle Kenwood, jo! :hjerter:


#40

kokosbolle sa for siden:

Ser svigermor legger kjøkkenhåndkle oppå maskinen sin for å unngå sprut når hun lager syltetøy. Det enkle er ofte det beste, eller noe sånt? :humre:


#41

kokosbolle sa for siden:

Åå, hvor fant du bilde av den?


#42

Teofelia sa for siden:

Det funker sikkert, men jeg trenger jo ikke det når jeg har Kenwood med lokk. ;)

#43

Nessie sa for siden:

Synes forresten disse fra Bosch er litt fine og.. :blunke:



#45

Estrella sa for siden:

Denne var jo stilig. :nemlig:

Men akk, dere forvirrer en stakkar. :humre:


#46

Nessie sa for siden:

Åh. :elsker:


#47

Niobe sa for siden:

Jeg vet lite om Kitchen Aid, sett bort i fra at den ser kul ut. Men jeg og Kenwood'en er uadskillelige. Jeg skiller kjøkkenlivet mitt i "før og etter Kenwood'en".


#48

Nessie sa for siden:

:dulte:
Men du må kanskje tenke bruk eller :filer: ? :humre:
Jeg tror Kenwood er en bedre maskin, som også er mer praktisk.
Men jeg innrømmer også at KA er lekker.


#49

Kneazle sa for siden:

Følg hjertet ditt, Estrella. :p :hjelpsom:


#50

kokosbolle sa for siden:

Nå har jeg løsningen Estrella!

:humre:

#51

Teofelia sa for siden:

Forbrukerportalen har testet kjøkkenmaskiner. NB! De har testet den største Kenwood-en, den til over 6000 kroner.



#53

Teofelia sa for siden:

Jeg har laget mye god vaffelrøre med søyleboremaskin, jeg. Det er dog anbefalt å sette den på laveste gir – ikke minst når man prøver å lage majones … :plystre:


#54

kokosbolle sa for siden:

:skratte:


#55

Estrella sa for siden:

Det er denne jeg har lånt av svigers nå. Hun har den fra moren sin så den er rimelig gammel og jeg tør kun å ha den på hastighet 2. Den er i fargen brun.


#56

Daisy sa for siden:

Er det Kenwood Major Titan?
Den kjøpte vi til søsteren min som giftet seg for 3 mnd siden. Fant den på nett til 4700 kr men koster mye mer i butikk. Og man får MYE ekstrautstyr med til den om jeg ikke husker feil!
Det er en fantastisk maskin på 1500 watt! Min KA er bare 300. Jeg har heavy duty KA, ville ikke hatt den vanlige, den virker så ... uhendig? :knegg: Foreldrene mine har den og bollen er så liten synes jeg.


#57

Miss Norway sa for siden:

Der er Elton jo!!! :hjerter: Det er altså den jeg har. Den har fått navn også.


#58

Snuppa sa for siden:

Jeg ville gått for kenwood. (kommer også til å gjøre det) Det til tross for at jeg synes KA er finere.
Jeg blir gal av den lille kenwooden min som klarer 0,5 kg mel i en sleng. Skal ha ny med større kapasitet.


#59

Ru sa for siden:

Jeg skal lett ha en Kenwood. :nemlig:

Om det absolutt er utseende det skal gå på (jeg ønsker meg Kenwood Major Titanium, den blanke fiiiine) så har jo Kenwood lansert Patissier;


#60

Nessie sa for siden:

Hvor ligger denne i pris da tro? :confused:


#61

Ru sa for siden:

Den er ikke så ille dyr, men den er heller ikke så kraftig. Jeg tror den ligger på 1999,- eller deromkring.
Det er altfor lite futt i den, det er derfor jeg vil ha majoren. Det nytter ikke å lage brøddeig på 400W. Men så koster jo Majoren med 1200W veldig mye mer, da.


#62

Ine sa for siden:

Jeg tror denne ligger på ca 4000.

Andre Kenwooder, (major) kan du få ned i 2000.


#63

Elise sa for siden:

Jeg har Kenwood Major, kjøpt på superdupertilbud til 1500 kr. Dro fra sykehuset innlagt med vannavgang for å få tak i den. :knegg:

Og den er helt vanlig og hvit, ikke spesielt rålekker, men hakket finere enn mammas gulbrune, så den står fremme på benken konstant. Hadde plass til den oppi et skap, men den ble ikke løftet dit spesielt mange ganger, liksom.

Men med vårt bruk hadde det sikkert vært nok med en Kitchen aid. En kake til hver bursdag og en pizzadeig eller to i mnd.


#64

Ine sa for siden:

Vet om noen som har vært fornøyd med Kenwood har gått over til Electrolux Assistent også.


#65

Stikka sa for siden:

Jeg har Kenwood Major Titanium. Lik den Guniss viste bilde av. Min er på 1200w og bollen er på 6,7l. Ville ikke hatt noe mindre. Den står stødig på benken og den står alltid framme. Den er for tung til å flytte bort når den ikke brukes, men derfor kjøpte jeg Titanium-versjonen for den er penest å se på. Da kan de stå på benken hele tiden.


#66

Estrella sa for siden:

Ikke lett dette her altså. :humre:


#67

Millis sa for siden:

Egentlig tror jeg bare du må ta turen rundt å kjenne litt og kikke på hvilke som føles best. Lykke til da :D


#68

Elise sa for siden:

Jeg stod nettopp på kjøkkenet og tittet på min (å-så-vakre :hjerter: ) Kenwood. Da tenkte jeg; det er jo bare å sy et trekk til den, i litt freshe farger. Det tror jeg at jeg skal gjøre. :jupp:


#69

Aminta sa for siden:

KA, den er så pen at den kan stå fremme, og jeg er så glad i vår at jeg aldri ville byttet den ut med noen andre, perfekt til vårt behov. :hjerter:


#70

Kneazle sa for siden:

Aminta også, ja? :gruble: Jeg lurer på om det er en sammenheng mellom KA- og Mac-entusiaster, jeg. Argumentene er jo mye de samme: "Det gjør ikke noe om jeg får litt mindre for pengene, og at den har litt mindre kapasitet. For det er så fiiin :hjerter: og brukervennlig og passer perfekt til mine behov!" :humre:

:sporer helt av:


#71

Aminta sa for siden:

:fnise:

(Men man får ikke mindre for pengene med Mac da. Heller mer. :hjerter: )


#72

Kneazle sa for siden:

:jupp: Men det er ikke så lenge siden Mac-ene lå høyere i pris.


#73

Skvetten sa for siden:

Akkurat det som jeg ville sagt!
Min neste maskin blir en Mac og om noen lurer på hva jeg ønsker meg til jul så er det en KA. Rålekkert design. :D


#74

malena sa for siden:

Har Knewood Major og Mac og er strålende fornøyd med begge


#75

Skvetten sa for siden:

Misunnelig. :nemlig: På Mac-en vel og merke.


#76

Kneazle sa for siden:

Nei, nei! I følge teorien min skulle jo du ha en Kitchen Aid! :p


#77

Pingis sa for siden:

Unntaket som bekrefter regelen, vet du. :nemlig: [noparse] :pc og kenwood:[/noparse]


#78

Teofelia sa for siden:

Jeg er en fornøyd bruker av både PC og Kenwood. :bidrar til statisikken:


#79

Kneazle sa for siden:

Tror vi må ha en poll på dette. :nemlig:


#80

Nessie sa for siden:

Pc og Bosch... :humre:


#81

Pingis sa for siden:

guniss bare ødelegger.


#82

Nessie sa for siden:

:catfight:


#83

Aminta sa for siden:

Ja, lag en!


#84

malena sa for siden:

:stolt:


#85

Filifjonka sa for siden:

Jeg har PC og Kitchen Aid.


#86

Bayone sa for siden:

Jeg har en utgammel Kenwood etter min farmor. Det er bare at den mangler litt utstyr. Den har ikke lokk og ikke visp, noen som vet om det går å få kjøpt utstyr til en gammel Kenwood, er det likt som til de nye? Har de slikt på Elkjøp eller expert? dårlig utvalg av elektrobutikker


#87

Ine sa for siden:

Har hørt at man skal kunne bruke nye ekstrating på gamle modeller.

De som har Kenwood kan ihvertfall bestille ekstradeler for deg. Men kanskje en kan gjøre det over nett også?


#88

Ami sa for siden:

Jeg har en Kenwood Major (fikk den i barselgave av Amimannen - romantisk... :knegg:), og er fornøyd med denne. Min er hvit og lite spennende å se på, men den står framme likevel. Da blir det i det minste brukt. Har ikke kjøpt brød i butikken på lange tider. :riktig:

Tenk på hva du vil bruke maskinen til, og gjør den tilgjengelig. Da blir det atskillig mindre tiltak å ta den i bruk.

Er du veldig opptatt av estetikk og ikke skal lage store deiger/rører, er sikkert KA et glitrende alternativ. Den er hvertfall mye kulere å se på, synes jeg. Men når det kommer til funksjonalitet og robusthet synes jeg Kenwood virker nærmest uslåelig.

Det skal riktignok sies at jeg ikke har så veldig mye erfaring med andre maskiner (bortsett fra de min mor har hatt, Elektrolux og Bosch). Men skulle jeg valgt på nytt i dag og ikke hatt noe økonomisk tak, ville jeg glatt tatt den feteste Kenwooden.


#89

Teofelia sa for siden:

Du kan få tak i nye deler, men du må oppgi eksakt typenummer og av og til også produksjonsnummer. (Begge deler finner du under maskinen.) Kenwood-deler kommer nemlig i en million ulike utførelser, så det som passer til den ene, passer nesten helt sikkert ikke til den andre. Jeg kjøpte ny ballongvisp til min Kenwood Chef fra 1950-tallet en gang rundt –93.

Det er sikkert greit å ringe direkte direkte til importøren, men i farta finner jeg ikke hvem det er som importerer Kenwood-maskiner i Norge. Du kan jo ringe Elkjøp og høre med dem og eventuelt spørre dem etter importørinfo hvis de ikke kan bestille for deg.


#90

Divine sa for siden:

Åååå, en sånn en hadde mormor. :rørt: :mimrer:


#91

Observatøren sa for siden:

Den har jeg også. :hjerter: Den lager riktignok litt brummelyd, så jeg vurderer å få den overhalt. Og så ønsker jeg meg kjøttkvern.


#92

Estrella sa for siden:

Jeg har tenkt å kunne bake en pizzadeig, rundstykker, bolledeig, kanskje et brød av og til. Kommer nok ikke til å lage noen voldsomme deiger. Og deig til å lage lussekatter og slikt. Holder det da med en KA?


#93

Teofelia sa for siden:

:ja:

#94

Estrella sa for siden:

:hyper: Da tror jeg at jeg kommer til å velge en KA. :filer: Men så var det hvilken farge da. :knegg:


#95

Estrella sa for siden:

Denne var jo litt stilig.


#96

Skvetten sa for siden:

Den er lekker i rød. :elsker:


#97

Kneazle sa for siden:

Godt valg! Den er perfekt til det bruket du beskriver.

Jeg er veldig glad i min røde. Den eplegrønne som Missa har er også rålekker. :hjerter: Svart er stilig, og kanskje mer nøytralt. Lykke til med avgjørelsen! :knegg:


#98

Estrella sa for siden:

Denne grå her var heller ikke så dum. Støvet synes kanskje mindre på den også. :knegg:


#99

Estrella sa for siden:

Takk for link. :blomst:

De har jo til og med i brun. :love:

Og i lilla. :love:


#100

Teofelia sa for siden:

Er det den som er matt? I så fall vises støvet mindre, men er desto vanskeligere å fjerne, i forhold til de som er blanke i emaljen.

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.