M&S sa for siden:
Gjerne med oppskrift :D
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
M&S sa for siden:
Gjerne med oppskrift :D
Maxine sa for siden:
Ovnsstekt laks med kokte/dampede grønnsaker til, enkelt og greit.
Tertit sa for siden:
Blandaball
Misteri sa for siden:
Jeg elsker kylling i alle former og fasonger jeg. :)
Maiden sa for siden:
Komle med masse godt tilbehør. :nam:
Blomst sa for siden:
Det er egentlig en del forskjellig, men tror det må bli kompe.
Tussa sa for siden:
Pasta Carbonara. :nam:
Left sa for siden:
Bacalao eller sildball.
4 porsjoner
En snau kilo klippfisk
1 kg poteter skrelte i skiver
350 g løk i tynne skiver
2 ss smør
ca 2 dl matolje
ca 150 g tomatpure
1 spansk pepper
1 ts salt
Vann ut fisken i 2 døgn. Bytt vann noen ganger.
Rens den og skjær den i passe stykker.
Smelt smøret i en gryte og tilsett noe av oljen + litt tomatpure. Legg poteter, fisk og løk lagvis med litt olje mellom lagene. Ha også finhakket spansk pepper mellom lagene.
Kok opp og la den surre ved svak varme til den er gjennomkokt. Dette tar ca 2 timer. Beveg gryten av og til slik at det ikke setter seg fast i bunnen og sider. Det kan evt tilsettes litt vann under kokingen.
Smak til med salt og rør om.
Sildball.
250 g utvatna spekesildfiletar
500 g rå poteter
250 g kokte poteter
1 middels lauk
1/2 ts pepar
5 ss grynmjøl
Mal sild, poteter og lauk. Rør i resten. Form farsen til ball og legg han i kokande, usalta vatn. Trekkjer ca. 1 1/4 time. Server med poteter, kålrot og steikt flesk. (Dersom ein har ribbefeitt, er det godt til.)
Millis sa for siden:
Det er det samme bare jeg slipper å lage den :knegg:
Tja, jeg er veldig svak for pizza. Men ikke den fete typen. Tynn bunn, kun ost og urter. :nam:
Ine sa for siden:
Spaghetti med kjøttsaus og ost,og gresk salat til. Og vann til :ja:
Karamell sa for siden:
Her var det lite oppskrifter. :skuffet:
Tertit sa for siden:
:værsågod:Blandaball er utrolig godt og bør prøves :)
Blandaball
INGREDIENSER:
1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner
1 kg fiskefilet
900 g rå potet
1 ss salt
2 ss potetmel
2 ss hvetemel
0,5 dl melk
FREMGANGSMÅTE:
En tradisjonsrik rett fra Møre.
Mange foretrekker å bruke lyr som råstoff til denne retten, men hyse og sei går også bra.
Før våre moderne kjøkkenmaskiner kom var det vanlig å hakke sammen fisk, poteter og løk med en spesielle hakkekniv i et trau.
I dag kan vi male råvarene på kvern eller vi kan kjøre alt sammen i en foodprocessor.
Del renskåret fiskefilet opp i biter. Skrell og del poteter og løk i biter.
Mal fisk, poteter og løk på kvern med grov hullskive. Arbeid salt og mel inni deigen. Form farsen til runde boller legg evt en fleskebit eller nyretalg inn i ballen.
Fisk, poteter, løk , salt og mel kan også kjøres til en grov farse i en foodprocessor (del evt porsjonen i to). Pass på at farsen ikke blir for finmalt.
Legg ballen i kokende lettsaltet vann (evt fiskekraft eller kraft kokt på spekekjøtt), og la dem småkoke i 20-30 min.
Etter 20 min, del en ball over og se om den er gjennomkokt.
Server med stekt flesk og kokt kålrot.
Rester kan stekes i skiver på panne eller fryses ned.
Oppskriften er hentet fra: God morgen, Norge! | Kokk: Wenche Andersen
MegaMie sa for siden:
Jeg har falt pladask for Isets seigryte som jeg laget for første gang idag! Til og med mannen (som helst holder seg unna ting med gjeller) nikket anerkjennede. :D
Fibi sa for siden:
Komle er da ikke hverdagsmat. Det tar jo nesten en hel dag og lage. I hvertfall hvis det skal gjøres ordentlig. Og det må det. :komlesnobb:
Kneazle sa for siden:
:lettet: Tenkte dette i mitt stille sinn, jeg også. Og kom fram til at jeg kanskje bare er komle-amatør. :o
Noen som har smakt sånn posevariant (Toro?) av komle? Smaker det høgg, eller er det verdt å prøve?
Maiden sa for siden:
Joda det er det det så, jeg vokste opp med komle hver Torsdag. :nemlig:
Mandino sa for siden:
Fiskeboller med hvit saus og revet muskatnøtt.
Jinx sa for siden:
I dag hadde vi:
Kyllingfilet som legges i ildfast form. Over den smøres litt pesto. Rundt i formen legger jeg bacon og delte tomater. Koker pasta og har en tomatsaus ved siden av.Namnam!
Aiza sa for siden:
Familiens yndlingsrett som jeg lager - hverdagsmat.
Jeg er forøvrig ikke noen fantasifull kokk eller noen kløpper på kjøkkenet, men dette har jeg lært av min mamma. Mann og barn elsker retten. Kotelettene blir saftige og svært gode, er ikke så begeistret for svinekoteletter ellers. Vi spiser nesten ikke poteter vanligvis, men til denne retten hører de med.
"marinerte" svinekoteletter, potetmos og gulerøtter med eple i.
Ingredienser:
svinekoteletter
egg
mel
strøkavring
poteter
melk
gulerøtter
eple
pepper og salt
Marinerte svinekoteletter:
Kjøper rimelige svinekoteletter, skjærer så bort alt bein og fett.
Jeg tar deretter en hammer i en plastpose og slår på kotelettene til de blir litt flatere. I 3 boller har jeg pisket egg, mel (med litt salt og pepper i) og strøkavring. Jeg dypper så koteletten først i mel, så i egget og til slutt tar jeg godt med kavring på (dyppes). Stekes raskt i varm panne deretter på litt svakere varme til de er gjennomstekte. Til denne retten bruker jeg mye smør å steke i. Olje kan jeg bruke ellers, men ikke her!!!
Potetmos
Siden kotelettene er stekt i mye smør så tar jeg bare litt melk opp i.
Gulerøtter med eple
Raspe 4 store gulerøtter på fin rasp. Tar av skallet på 2 epler og rasper disse opp i gulerøttene. Blander godt sammen og tar i 1 teskje med sukker. Sett i kjøleskap litt slik at dette blir litt kaldere.
For de som ikke har smakt gulerøtter tilberedt slik så kan jeg (nesten) love glade barn - gulerøttene blir smakfulle og saftige.
God apetitt!
Fibi sa for siden:
Toro smaker sagmugg. Men Stangeland Mølle sitt Komlemel er godt. Veldig godt, faktisk. Jeg har masse pinnekjøttkraft i frysen som jeg koker det i, slik at det smaker ordentlig. :DMegaMie sa for siden:
Kraft i fryseren? Wow, du er virkelig en ekte husmor Fibi! :)
Blondie sa for siden:
Jeg er veldig glad i å woke grønnsaker og kyllingkjøtt. Etter man-tager-hvad-man-haver-prinsippet.
Ole Brumm sa for siden:
Enig i at Stangeland sin raspeball mel blanding fungerer utmerket. Og sammen med pinnekjøttfett blir det fantastisk godt. Men jeg vil ikke kalle raspeball for hverdagsmat, selv om jeg er vandt med å spise det en gang i uken da jeg var liten. Det var fordi min mor jobbet ofte senvakter og hadde da hele dagen på kjøkkenet hjemme. Det har ikke jeg mulighet til om jeg ikke er i permisjon da. ;)
Min favoritt hverdagsmat er wok med sursøt-saus.
Wok:
Svinekjøtt eller kyllingkjøtt i biter, stekes sammen med litt hvitløk, legges så til siden.
Grønnsaker av det man liker wokkes til nesten ferdig, f.eks: babymais, sukkererter, løk, annans, sopp, gulerot, bambusskudd og stangselleri. Evt kan man ta en pose med frosne wok grønnsaker.
Sursøt-saus
1/2 boks hakket tomater
1 ss tomatpure
1 dl annanas saft
1-2 ss brunt sukker
2-3 ss hvitvineddik
1 ss maisenna
Bland sausen i en liten bolle, hell så over grønnsakene og ta i kjøttet, la det surre sammen til sausen er passe tjukk og grønnsakene og kjøttet er ferdig.
Server med ris. :værsågod:
Lilith sa for siden:
Jeg er fryktelig glad i fiskeboller i hvit saus med poteter og grønnsaker til.
Selma sa for siden:
Fullkornspasta, tomatsaus og kjøttdeig/karbonadedeig er nok en favoritt hjemme hos oss - det er alle fire glade i
Tertit sa for siden:
Posevarianten er ikke noe særlig syns jeg.
Vi sier forøvrig "raspeball" og ikke "komle"
Aminta sa for siden:
Vi er veldig glad kjøtt og fisk med grønnsaker, jeg tror ikke jeg kan peke ut en favoritt altså. Men slike som Flygande Jacob, Tacolåda, Parmesankylling, stek, laks i folie, torsk med purre og hjemmelaget fiskesuppe er noen av favorittene.
Tertit sa for siden:
Flygende Jacob? Hva er det?
Aminta sa for siden:
En herlig blanding av kylling, krem, chilisauce, karri, bananer, bacon og cashewnøtter.
Vi lager den slik:
Skjærer kyllingfileter i biter, steker dem i smør og har dem i en ildfastform, så har man et lag med bananer skjært i skiver over der, også masse karri over. (Vi liker sterk smak.) Så har man en saus over det igjen som er laget av pisket fløte (krem) blandet med hot chilisaus. Vi har mye chilisaus i, man må smake til, men vi liker den sausen sterk. Så koser den seg i ovnen i ca. 20 min. (200 grader såvidt jeg husker.)
I mellomtiden lager jeg ferdig blomkålmosen eller "jukserisen" av blomkål som vi har til. Og steker bacon skjært i biter.
Når vi forsyner oss strør vi selv baconbiter og cashewnøtter over.
Nydelig!
(Man kan sikkert ha naturris eller vanlig ris til, men vi spiser lavkarbo og ingen av oss er glad i ris.)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.