Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjempegod sjokoladekake uten egg, melk og gluten

#1

Dixie Diner sa for siden:

Da vesla hadde femårsdag nylig, laget jeg denne til en av gjestene. Den var faktisk veldig god, smakte som vanlig sjokoladekake. Synd jeg ikke fikk tatt bilde av den, men jeg fant et bilde på nettet som ser omtrent identisk ut med den jeg laget, med seigmennene oppå og alt.

SJOKOLADEKAKE (klippet og limt fra norsk cøliakerforening sitt forum)

1 dl vann
2 dl eplejuice (evt. annen væske)
100 g smeltet smør uten melk
2 ss bakepulver (spiseskjeer ja, høres mye ut..)
2 ts vaniljesukker
3 dl sukker
5 dl Toro fin kakmix
2-3 ss kakao
1 krm salt

  1. Bland alt det tørre i bakebollen
  2. Tilsett all væsken
  3. Røres lenge med mixer, 7-8 min.
  4. Ha røra i en liten langpanne, evt i rundform 26 cm. Jeg hadde bakepapir i forma.
  5. I min ovn på nederste rille på rist, 175*C, ca 35 min.

Sjokoladefyll oppå: lettvint å røre sammen melis, vaniljesukker, smeltet smør u/melk og litt kaffe.


#2

Inka sa for siden:

Hah, googla på eggefri sjokoladekake og fant denne.
Husker du fortsatt hvordan konsistensen ble på den? Egner den seg til å f.eks bygge noe med?


#3

Dixie Diner sa for siden:

Hmm det kan jeg ikke svare 100 % på, men konsistensen virket som en vanlig langpannekake, mener jeg å huske. Du kan jo bake halv porsjon først og sjekke konsistensen. :)


#4

Inka sa for siden:

Det kan jeg.
Skal feire seksårsdag på lørdag, og har selv en eggeallergiker i tillegg til at det kommer både melkeintolerante og sikkert også en med cøliaki, så det hadde vært kjekt å slå alle tre fluene i denne ene smekken selv om jeg har andre ting på menyen som dekker det. Da slipper jeg f.eks å lage glutenfri muffins eller noe annet for å kompansere for å ikke kunne få kake.


#5

Mira sa for siden:

Møllerens sjokoladekake er uten egg og melk.
Den er veldig god, og fin til å "bygge" med.


#6

Inka sa for siden:

Jepp, jeg er klar over det. Og har vurdert den.
Og jeg har en knallgod oppskrift uten egg som bare er med kulturmelk. Melkebiten er ikke veldig viktig her, det er egg og gluten som skal unngås for enhver pris, og ofte ser jeg at uten egg OG uten gluten er vanskelig å finne.


#7

ingling sa for siden:

Er Møllerens med sukker? Jeg skal bake til 30-årsjubilant på jobben og vil gjerne unngå egg, melk og gluten SAMT sukker som jeg ikke tåler selv. Spørs om jeg ikke lander på Isets og bytter ut sukker med Sukrin, men hadde vært utrolig kjekt med ferdigmiks kjenner jeg. :)


#8

Mira sa for siden:

Vet ikke, men tviler egentlig på at den er uten sukker.
Er jo en vanlig sjokoladekake..


#9

Dixie Diner sa for siden:

Det er sukker i Møllerens og alle andre slike ferdigpakker ja.


#10

ingling sa for siden:

Jeg regnet med det, men det er jo lov å håpe ;) Prøver Iset sin med tilpasninger, jeg. Forbaska sukker!


#11

Dixie Diner sa for siden:

Spennende. Du har ikke noen gode, velprøvde kake- og dessertoppskrifter til meg, uten mel og sukker? :D


#12

ingling sa for siden:

Helt uten mel har jeg lite av, men disse er uten hvete (noen med spelt, men kan byttes ut med glutenfrie melsorter)

Havrekjeks
Skillingsboller (her kan spelt byttes med glutenfri melblanding, vil jeg tro)
Syndig sjokoladekakesak (bytt ut sukker med sukrin e.l.)
Eplekake (NB! Ikke særlig søt, må spises varm)

En annen hit hos oss er å ta en pose frosne bær og frukt (f.eks. disse smoothieblandingene), kjøre det i kjøkkenmaskin e.l. til det blir en glatt masse, fryse det ned i noen timer og servere som sorbet aleine eller med varme bær.

Sånn of the top of my head (evt. blogg). :)


#13

Dixie Diner sa for siden:

Jeg skal jo ikke slanke meg eller noe, og tåler mel greit, så det går greit med litt mel. :D
Tusen takk, Ingling! Jeg pleier også å kjøre bær i mikseren, men da med egg og fløte og litt søtstoff siden vi tåler det. Hvertfall mye sunnere enn is fra Rema. Smoothie drikker vi endel av om sommeren, og alle rester fryses ned i ispinneformer. Jeg har jo egg og nøter og alt mulig oppi mine smoothies, så disse ispinnene blir jo sunnere og mer mettende enn brødmåltider, feks. :)

Black magic er forresten fantaaaaastisk! Den har jeg lagt min elsk på. Har laget den i både sukret og lavkarbo-versjon. Mmm.


#14

ingling sa for siden:

Jeg slanker meg ikke jeg heller, men tåler ikke hvete og sukker, så da blir det meste av spelt, glutenfritt eller uten mel. :) Bruker forresten havrefløte, vanilje og litt kanel i isen også, det glemte jeg helt. Fryse ned smoothie som is var jo genialt, det må jeg teste!


#15

ingling sa for siden:

Kaken ble strålende god med Sukrin og vaniljepulver i stedet for vaniljesukker! Til og med samboeren, som ikke synes kakene mine er søte nok til vanlig, var begeistret. Hurra!


#16

Dixie Diner sa for siden:

Så flott. :D Den skal jeg legge på minnet.


#17

Syrin sa for siden:

Skal prøve denne :) Har ein cøliaker, og får besøk av ein med egge- og melkeallergi. Greit å berre lage ei kake da!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.