Da vesla hadde femårsdag nylig, laget jeg denne til en av gjestene. Den var faktisk veldig god, smakte som vanlig sjokoladekake. Synd jeg ikke fikk tatt bilde av den, men jeg fant et bilde på nettet som ser omtrent identisk ut med den jeg laget, med seigmennene oppå og alt.
SJOKOLADEKAKE (klippet og limt fra norsk cøliakerforening sitt forum)
1 dl vann
2 dl eplejuice (evt. annen væske)
100 g smeltet smør uten melk
2 ss bakepulver (spiseskjeer ja, høres mye ut..)
2 ts vaniljesukker
3 dl sukker
5 dl Toro fin kakmix
2-3 ss kakao
1 krm salt
Bland alt det tørre i bakebollen
Tilsett all væsken
Røres lenge med mixer, 7-8 min.
Ha røra i en liten langpanne, evt i rundform 26 cm. Jeg hadde bakepapir i forma.
I min ovn på nederste rille på rist, 175*C, ca 35 min.
Sjokoladefyll oppå: lettvint å røre sammen melis, vaniljesukker, smeltet smør u/melk og litt kaffe.
Hmm det kan jeg ikke svare 100 % på, men konsistensen virket som en vanlig langpannekake, mener jeg å huske. Du kan jo bake halv porsjon først og sjekke konsistensen. :)
Det kan jeg.
Skal feire seksårsdag på lørdag, og har selv en eggeallergiker i tillegg til at det kommer både melkeintolerante og sikkert også en med cøliaki, så det hadde vært kjekt å slå alle tre fluene i denne ene smekken selv om jeg har andre ting på menyen som dekker det. Da slipper jeg f.eks å lage glutenfri muffins eller noe annet for å kompansere for å ikke kunne få kake.
Jepp, jeg er klar over det. Og har vurdert den.
Og jeg har en knallgod oppskrift uten egg som bare er med kulturmelk. Melkebiten er ikke veldig viktig her, det er egg og gluten som skal unngås for enhver pris, og ofte ser jeg at uten egg OG uten gluten er vanskelig å finne.
Er Møllerens med sukker? Jeg skal bake til 30-årsjubilant på jobben og vil gjerne unngå egg, melk og gluten SAMT sukker som jeg ikke tåler selv. Spørs om jeg ikke lander på Isets og bytter ut sukker med Sukrin, men hadde vært utrolig kjekt med ferdigmiks kjenner jeg. :)
En annen hit hos oss er å ta en pose frosne bær og frukt (f.eks. disse smoothieblandingene), kjøre det i kjøkkenmaskin e.l. til det blir en glatt masse, fryse det ned i noen timer og servere som sorbet aleine eller med varme bær.
Jeg skal jo ikke slanke meg eller noe, og tåler mel greit, så det går greit med litt mel. :D
Tusen takk, Ingling! Jeg pleier også å kjøre bær i mikseren, men da med egg og fløte og litt søtstoff siden vi tåler det. Hvertfall mye sunnere enn is fra Rema. Smoothie drikker vi endel av om sommeren, og alle rester fryses ned i ispinneformer. Jeg har jo egg og nøter og alt mulig oppi mine smoothies, så disse ispinnene blir jo sunnere og mer mettende enn brødmåltider, feks. :)
Black magic er forresten fantaaaaastisk! Den har jeg lagt min elsk på. Har laget den i både sukret og lavkarbo-versjon. Mmm.
Jeg slanker meg ikke jeg heller, men tåler ikke hvete og sukker, så da blir det meste av spelt, glutenfritt eller uten mel. :) Bruker forresten havrefløte, vanilje og litt kanel i isen også, det glemte jeg helt. Fryse ned smoothie som is var jo genialt, det må jeg teste!
Kaken ble strålende god med Sukrin og vaniljepulver i stedet for vaniljesukker! Til og med samboeren, som ikke synes kakene mine er søte nok til vanlig, var begeistret. Hurra!