Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Julegodter

#1

Tertit sa for siden:

Ønsker meg oppskrifter på hjemmelagde (ikke alt for avansert og tidkrevende) julegodter. Vil du dele din oppskrift? Syns det er kjekt å lage godteriet selv til jul. Det hører liksom med det. :ja: Fikk et glass med salte mandler til jul et år. De var utrolig gode! Noen som vet hvordan de lages?


#2

Blomst sa for siden:

Jge lager noen konfekter
Kjøper en rull marsipan og noen blokker med nugat.
Kutter passelige biter og setter de sammen, smelter sjokolade og dypper de i der, så ruller jeg de i kakepynt.


#3

Hjertensfryd sa for siden:

Fløtekarameller, konfekt, konjakk kuler og diverse anna blei i alle fall laga i fjor. Håper eg har oppskriftene på alt liggande enno.

Kjem med oppskrifter dersom eg finner dei.


#4

Maiden sa for siden:

Jeg gjorde noe så enkelt som å smelte melkesjokolade, hadde forskjellige nøtter oppi og så hadde jeg røren oppi sånne små konfektformer. Stod over natten i kjøleskapet. :D


#5

Dixie Diner sa for siden:

Jeg elsker salte mandler og lager noen knallgode! Mannen ble besatt første gangen jeg laget disse, og tvang meg til å lage dem sikkert 500 ganger i fjor jul:

SALTE MANDLER

Sett ovnen på 150 grader.
Kok opp en halv liter vann. Ha 5-6 gode ss havsalt i vannet og rør godt så det løses helt opp. Ta kjelen av platen. Ha i så mye mandler du vil lage og la det stå tildekket i en halvtimes tid.

Legg dem på papirkledd stekeplate og fordel klatter av smør over det hele. MEIERISMØR!
Stek dem i ovnen i ca. 20 minutter. Ta ut brettet når halve steketiden er godt, og bland dem godt sammen med det smeltede smøret og sett dem inn igjen og stek videre.

Ta brette ut og smak på en mandel. De skal være ganske lette, men ikke brent. Er de ferdige legges de til avkjøling. Ha gjerne litt ekstra salt på, evt. maldonsalt.

Paprikapulver kan drysses over for variasjon. Nydelig!


#6

Dixie Diner sa for siden:

En annen favoritt er cornflakes-sjokolade. Bare knus en god del cornflakes og bland med smeltet sjokolade. Ha i konfektformer eller papirkledd langpanne og sett til avkjøling. Skjæres/brekkes i ruter om man bruker langpanne.


#7

Tertit sa for siden:

Her var det mange gode og enkle tips til julegodter. Yusen takk for at dere vil dele med meg. Gleder meg skikkelig til desember og skal prøve ut flere av dem. :nikker:

Urt: Håper du finner oppskriftene.

Iset: Salte mandler skal garantert lages. Det så jo ganske enkelt ut og jeg vet jo hvor himmelsk godt det er. Tusen takk for oppskrifta.



#9

Hjertensfryd sa for siden:

Ok, eg har funne oppskriftene mine. Men det er himla mangen og masse forskjellig. Så viss de ikkje vil eg skal spamme denne tråden, så gje heller beskjed om kva de vil ha oppskrifter på.


#10

Tuppen sa for siden:

:hyper: Alt mulig godt. Det kalles ikke spamming når det er oppskrift på godsaker. :knegg:


#11

Hjertensfryd sa for siden:

Eg holder på å dele dei opp no, så eg får det litt meir oversiktlig.

Å ha eit dokument med 30-40 oppskrifter i, er litt slitsomt. :knegg:


#12

Hjertensfryd sa for siden:

Sjokolade trøffel

Ingredienser
2,5 dl TINE Kremfløte
300 gr mørk sjokolade
2 ss konjakk , eller rom
Til å rulle i:
1 dl kakaopulver

Av denne porsjonen blir det ca 35 stk
Tidsforbruk
15 min
Slik gjør du

Kok opp fløte. Ta av kjelen fra varmen, bryt sjokoladen i biter og ha i den varme fløten. Rør til sjokoladen har smeltet og ha i konjakk.

Hell røren i en form, dekk til og sett det kaldt natten over. Lag kuler med "kulejern" som er skyllet i varmt vann. Form den eventuelt enda rundere med hendene (de må ikke være varme).

Rull trøflene i kakaopulver og oppbevar kjølig.
Tips:

Disse er lette å lage, men gjør det over to dager. Kok opp fløten med sjokolade og tilsett konjakk den ene dagen, la blandingen stå kaldt natten over. Dagen etter formes kulene før de rulles i kakaopulver.


#13

Tertit sa for siden:

Alle oppskrifter mottas med takk, om du orker da :D
Regner med at det er flere enn meg som ønsker oppskrifter på julegodter. Det virker som om det er maaange FPère som er veldig glade i jula og alt det den fører med seg.


#14

Hjertensfryd sa for siden:

Enjoy !!

Kristins Kakemenn fra Kristiansand

2 dl melk
3 dl sukker
65 gram margarin
8 dl hvetemel
2 ts hornsalt
1 ts vaniljesukker

Kok opp melk og sukker. Smelt smøret oppi. Bland hornsalt, mel og vaniljesukker. Ha melkeblandingen oppi.

180 grader i 10-15 minutter

Sjakkruter

300 gram (5 dl) hvetemel
1 dl sukker
200 gram margarin

  • 2 ss kakao
  • Hakk sammen ingrediensene direkte på bakebordet. Elt deigen sammen.
  • Del deigen i 2 like store emner, og bland kakao i den ene delen.
  • Rull deigen ut i stenger, og legg dem sammen som et sjakkbrett.
  • klem litt sammen så de 4 stengene henger sammen.
  • Stekes ca 10 min ved 175-200 grader, alt etter ovnen. Stekes midt i ovnen.

Marsipankuler med sjokolade

Kjøp eller lag marsipan.
Kjøp eller lag sjokolade.

Jeg kjøper begge deler, ruller ut kuler av marsipanen og ruller dem i smelta sjokolade, legger dem på bakepapir og setter dem kaldt til sjokoladen har stivnet. namnam sier jeg bare

Krydderkake som passer veldig bra sammen med gløgg, 2 stk

5 dl kulturmelk
1 1/2 dl H-melk
5 dl sukker
3 ts kanel
1 1/2 ts nellik
1 ss natron
150 gr smeltet smør
10 dl hvetemel

  • Bland det våte i det tørre.
  • Ha så deigen i 2 store brødformer
  • Stek på 200 grader i ca 35 min.

Mammas knallgode pepperkaker!

250 g sukker
250 g lys sirup
250 g margarin
1 1/2 dl melk
1 ts nellik
1 ts kanel
1 ts bakepulver
1/2 ts pepper
1/2 ts natron
2 ts ingefær
1 kg hvetemel

Varm opp sukker, sirup, margarin og melk til sukkeret er smelta. Avkjøl. Bland sammen krydderet og ha det i. Bland i melet til slutt. Stekes ved 225 grader i 5-6 min.
Deigen kan med fordel lages dagen før.

FLØTEKARAMELLER

3 dl kremfløte
250 gr. sukker
100 gr lys sirup
50 gr smør

Bland alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til massen har en farge omtrent som mysost og er tykk som grøt. Dette vil ta ca. 30-40 min, avhengig av kjelens diameter. Rør av og til.

Gjør en prøve ved og helle en ts. av massen i litt kaldt vann. Vannet skal forbli klart, og karamellklumpen må kunne formes til en kule. Hvis den ikke gjør det MÅ massen koke lenger.

Hell den flytende karamellmassen i en bakepapirkledd form, og la den avkjøles til romtemperatur. Del den deretter opp i passende firkanter. Oppbevares kjølig.

Risboller
100 gram kokosfett
1 plate kokesjokolade
3 spiseskjeer sukker
2 spiseskjeer kaffe
1 egg
1 l puffet ris

Skorper/kavringer/kjeks
125 g smør
1 dl sukker
1 egg
1 dl melk
5 dl mel
1 1/2 ts bakepulver

Smør og sukker røres hvitt.

Del deigen i tre deler, trill lengder som er like lange som stekeplaten. Legg de på bakepapir på platen.
Stekes midt i ovnen ved 225 grader i ca 10 minutter.
Skjær lengdene på skrå i passe biter og legg dem tilbake på platen med snittflaten opp. Rist dem høyt i ovnen i ca 5 minutter. La så skorpene tørke helt ved 100 grader med ovnsdøren på gløtt, i ca 30 minutter.

Colakaker
200 g sukker
200 g smør
2 ts vaniljesukker
2 ts natron
1 ss sirup
300 g mel

Sukker og smør røres hvitt.
Del deigen i 4 deler. Trill tykke pølser.
2 pølser på en langpanne. Trykk de nesten flate.
Stekes ved 200 grader i ca 15 minutter.
Skjær så på skrå og avkjøl på rist.

Kokosmakroner
4 eggehviter
2 dl sukker eller 3 dl melis
1/2 ts vaniljesukker
250 g kokosmasse
Stekes ved 180 grader i ca 15 minutter

Tørre vafler
1/2 kg potetmel
250 g sukker, røres hvitt med
250 g smør
4 egg
3 ts bakepulver
Stekes i vaffelhjern

Krumkaker
1 egg
1 kopp sukker
1 kopp potetmel
1 kopp mel
1 kopp vann
1 kopp smeltet smør
1 ts vaniljesukker

Kokosbollekake/skumkake
4 eggehviter
4 dl sukker
5 plater gelatin
100 g kokesjokolade
50 g delfiafett
1-2 dl kokos

Visp eggehvitene stive og dryss i litt og litt sukker under vispingen. Løs opp gelatinen i 1/2 dl kokende vann. Hell dette sammen med eggehvitene i en tynn stråle. Rør godt!
Visp videre i ca 5 min.
Hell i kakeform. NB. Strø kokos i bunnen og på siden av kakeformen. På denne måten blir den lett å ta ut av formen.
Kan også bruke både hvit og mørk dronning sjokolade for å lage mønster eller liknende. Ha sjokoladeglasuren på mens "kaken" er i formen. Men etter at den har stått i kjøleskapet og stivnet selvfølgelig.

Tante Gerds risboller

2 egg
2 dl melis
1 plate kokesjokolade, gjerne mørk
3 ss. kaffe
2 ts. vaniljesukker
1/2 pakke delfiafett
1/2 pose ris (+ litt mer for å få den fastere, det gjør i hvertfall tante G.)
Litt sjokoladepulver (O'boy eller Nesquick)
muffinsformer

Lag eggedosis av egg og melis.
Brekk opp sjokoladen og smelt den i vannbad. Ha kaffen oppi den smelta sjokoladen.

Bland eggedosis, smelta sjokkis, smelta fett og alt det andre og form boller og ha i muffinsformene. Sett de kaldt så de stivner.

Tante Gerds gode SANDKAKER

Hun lager faktisk kjempegode sandkaker også.

250 gram smør/margarin
190 gram melis
1 egg i vanlig størrelse
60 gram malte mandler, gjerne skåldet
375 gram hvetemel

Rør smør og melis hvitt
Ha i egg, mandler og mel
Elt forsiktig sammen. "Ikkje ha i meir mjøl enn høgst nødvendig", sa hun.

La deigen stå kaldt natta over.

Trykk ut deigen i USMURTE former
Stekes gyldne i 15 min. på 180 grader.
Hvelv de på en plate, la de avkjøle litt, og "kakk de ut" av formene.
De kan fryses.

Seigmenn

3 dl. sukker
1,5 dl. vann
10 plater gelatin
1 pk. dessertgele

Bland vann og sukker i en kjele, og la det koke på svak varme i 10 minutter.
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 10 minutter. Klem ut det meste av vannet.
Ta kjelen med sukkerlaken til side, og tilsett gelepulveret og gelatinen. Rør til alt er godt oppløst.

Hell blandingen over i en liten bakepapirkledd form, slik at det blir ca. 1 cm. tykt lag.
La det stå i 4-6 timer, eller til det er stivnet.

Strø over sukker, vend, ta av bakepapiret og strø sukker på den andre siden.
Klipp opp i trekanter med en god saks, eller stikk ut figurer. Vend bitene i sukker etter hvert, slik at alle snittflatene blir dekket med sukker.

Oppbevares i glass eller tett boks.

Smørbrødkjeks

1 l kefir
6 kopper sukker
3 kopper smelta smør
2 store skeier hornsalt
Hvetemel til fast deig

Kjevles til ca 1 cm tykk leiv
Stekes v/ ca 200g i 10 min

Nydelig med ost på til kveldsmat

Toblerone sjokolade

Jeg har tupperware sin silikonform til å lage små konfekter o.l i. men man kan sikkert bruke andre små former.

1 pl kokeskjokolade
1 pl hvit kokesjokolade
1 ss delfiafett
1/2 -1 ts honnig
mandelflarn

Smelt sjokoladen og delfiafett over vannbad, eller micro. Tilsett honning og rør om
Legg mandelflarn i formene og hell sjokoladen over.

Nydelig godt.

Ostebrød

Som en motvekt mot alt det søte bruker jeg ofte å lage dette ostebrødet.
Må bare prøves!!

1 pk fersk gjær
2 ts grill krydder
1 ts salt
1 ts sukker
70 g margarin
1,5 dl melk
1,5 dl vann
1 egg
2 dl reven ost
7 dl mel

Rør sammen gjær, krydder, salt og sukker. Når du lar sukker og gjær stå sammen en liten stund, "smelter" det.
Når det er løst opp, tilsett smeltet smør, melk , vann, egg og ost.
Bland i mel.
Lag ca 9 boller (dette blir en ganske bløt deig, bruk en plastkopp eller lignende til å lage bollene, bollene trenger ikke å bli "fine" )
Legg bollene i en ultra form fra tupperware, eller en annen ildfast form/brødform
Strø over reven ost og oregano på toppen.

200 g 20-30 min

Serveres feks til suppe, eller som vi ofte gjør, med div krydder smøreoster til, mens det ennå er lunket.
Nyyydelig godt.

Havreflarn

Disse lagde min bestemor masse da jeg var liten. Og i går hentet jeg oppskriften hos henne. De er bare helt nydelige. Smakte akkurat som jeg kan huske.

100g havregryn
75g smeltet smør
Disse to blandes
125g sukker
1 egg
vispes til eggedosis og blandes så med gryn og smør
1ts bakepulver
1ss hvetemel
blandes og helles oppi med resten

Ta en t-skje op fyll med røre, og sett på bakepapir. NB: Ikke mer enn en liten t-skje pr kake. Disse flyter utrover, så det må også være god av stand mellom hver kake.

Stekes ved 225grader i 5-10 min. Når de er helt flate og gylne er de ferdige.
Dette tar ikke en halv time en gang. Kjempe raskt og enkelt.
La de avkjøle før du tar de av bakepapir.

Kokosboller

2 dl vann
500 g sukker
8 plater gelatin
1 dl kokende vann
2 ts vaniljesukker

100 g Delfiafett
150g kokesjokolade
1 pose kokosmasse

Kok vann og sukker i 12 minutter og avkjøl. (i oppskriften ifra sist sesong stod det at det skulle avkjøles til ca 40 grader)
Legg gelantinblandingen i kaldt vann i 10 minutter. Kryst vannet av gelantinen og løs det opp i 1 dl kokene vann. Avkjøl en liten stund.
Visp sukkerlaken, gelantinoppløsningen og vaniljesukker meget godt til en luftig og stiv krem. (dette tok lang tid for meg!!)
Form små boller med skje og sett dem på et smurt bakepapir. La dem stå minst 1 time, til de er stive. (jeg satte dem i kjølskap og på ute verandaen)
Smelt sjokolade og delifiafett i vannbad. Rør sjokolade og fett sammen når det har smeltet. Ta kjelen av platen.
Ta kremtoppene med gaffel, og vend dem i sjokolade og strø kokosmasse over.

Mine oppbevares kjølig i tett boks.

Nissekarameller

1 dl kremfløte
1 dl kaffefløte
2 dl sukker
2 dl sirup
1 ss meierismør
1 dl mandler, hakkede

Bland fløte, sukker og sirup i en kjele og kok blandingen under konstant omrøring i ca. 30 minutter.
Det tar lang tid, men det lønner seg å røre hele tiden.
Hell en dråpe karamellmasse i et glass kaldt vann. Karamellen er ferdig hvis dråpen stivner med det samme og kan formes til en kule.
Tilsett smør og mandler, og hell massen utover en smurt stekeplate. Avkjøl litt og del karamellene opp i passe store ruter. Du kan pakke karamellene i cellofan før de havner i konfektskålen.
Lager du masse karameller, kan dette bli en kjempefin julegave til noen du virkelig setter pris på.

Karameller blir helt best og smaker ekstra godt med et lag sjokolade. Smelt litt melkesjokolade i et vannbad og dypp karamellene i før du lar dem stivne i kjøleskapet. Du kan også bruke hvit sjokolade på halve karamellen. Det blir litt ekstra jobb, men du og du hvor godt det blir.

Cointreausjokoladekonfekt (30 stk)

125 g mørk hakket sjokolade
1 appelsin
¼ kopp sukker
¼ kopp vann

125 g hakket mørk sjokolade
2 ss kremfløte
15 g smør
1 eggeplomme
1 ss Cointreau

Smelt sjokolade og fyll 1 ts i 30 små foliekonfektformer (som små muffinsformer). Sett i kjøleskap til den er stivnet.
Smelt sjokoladen og rør inn fløte, smør, eggeplomme og cointreau. Visp til en tykk krem. La den stå i romtemperatur i 30 minutter. Sprøyt fine snurrer av kremen i formene. Skjær skallet av appelsinen (ikke det hvite), skjær det så i små diamantformer. Bland dem i en kjele sammen med sukker og vann. Rør over varme til sukkeret er oppløst. Kok opp og la småkoke uten å røre i 1 minutter. Sil av skallet og avkjøl. Pynt konfektene med skall.

Fudge

75 gr. smør
6 ¼ dl sukker
1 ¾ dl vikingmelk
300 gr. Sjokolade
200 gr. Marshmellows
ca 2 dl. Valnøtter ( kan sløyfes )
1 ss vaniljesukker, eventuelt 1 ml vaniljearoma ( kjøpes fra panduro el. Sunvita)

Kle ei form på ca. 25x35 cm med sølvfolie før du begynner.
Hakk sjokolade og nøtter i småbiter

Nå begynner moroa…

Varm vikingmelka på middels varme i en kasserolle som rommer minimum 3,5 liter

Ha sukkeret oppi og kok opp på middels varme. Rør hele tiden med ei tresleiv.

Ha i marshmellows og smør. Kok opp og la det fosskoke i 4,5 minutter. Ta tiden fra det begynner å boble.

Hvis du underveis får brune flak oppi kasserollen er dette et tegn på for sterk varme.

Ta kasserollen av plata og rør i sjokolade og nøtter. Rør til sjokoladen er helt smeltet og ha røren i forma.

Avkjøl

Fjern forma og folien, og kutt oppi biter.

Ikke vær redd for å eksperimentere med type sjokolade, så lenge den ikke inneholder marsipan, gele osv
Eks: stratos, hvit sjokolade……..

Lakriskarameller:
1 dl. vann –
2 ss. eddik –
250 gr. sukker
1/2 tsk natron –
2 1/2 ss fløte
3/4 tsk lindebarkfarge –
2 tsk lakrisekstrakt B –
1/2 tsk talkum

Hell vann, eddik og sukker i en gryte. (ikke alum.) Kok det på svak varme til temp. er 150 gr. Tilsett natron og fløte under omrøring. Varn igjen i ca. 3 min. Tilsett farge og lakrisekstrakt. Hell deretter massen opp på en smurt stekeplate, Vend massen rundt med en deigskrape, for å få luftboblene ut. La det avkjøle litt, innen du skjærer det i stenger. Stengene skjæres i passe stykker, og formes til karameller. Vend dem i talkum og pakk dem straks inn i fryse- eller bakepapir

Seige fruktkarameller:

1 dl. vann -
300 gr. sukker
200 gr. druesukker

Ha vann i gryten, så sukker og til sist druesukker ( ikke alluminium ). Kok på full varme uten lokk til temperaturen er ca 130gr.
Hell massen på en lett smurt stekeplate eller teflonvev. Tilsett 2 ts. sitronsyre og ønsket farge. Elt massen til den begynner å bli fastere. Tilsett ønsket smak og bland godt.
Trill pølser av massen, gjør dem lett flate, så du kan klippe firkantede karameller. Husk å smøre saksen. Pakk deretter karamellene inn, en og en, i fryse- eller bakepapir, så de ikke trekker til seg fuktighet fra luften.

Smak + farge til fruktkaramellene:
Røde: 30 dråper rødbetefarge + 30 dråper jordbæraroma eller 20 dr. hindebær.
Grønne: 15 dr. bladgrønt + 20 dr. kiwiaroma eller 30 dr. bergamott.
Gule: 60 dr. gulerotgul + 20 dr. ananasaroma eller 30 dr. citronolje eller limeolje.
Orange: 10 dr. paprikafarge + 30 dr. appelsinolje eller 30 dr.aprikosaroma.

Sjokoladefudge (ca 40 biter)
1,5 dl H-melk
350 g melis
100 g sukker
100 g grovhakket mørk sjokolade
½ dl sirup
150 g marshmallows i biter
100 g hakkede valnøtter
150 g meierismør

Varm melken forsiktig sammen med melis og sukker. Tilsett smør, sjokolade og sirup. Kok opp under lokk og la småkoke ca 2 minutter. Ta av lokket og la koke til massen er passe fast, men likevel myk. Ca 10-12 minutter. Sett kjelen i kaldt vannbad.
Visp til massen blir kremaktig og litt lysere. Tilsett marshmallows og nøtter og hell i en bakepapirkledt firkantet form (ca 20x20 cm).
Avkjøl litt og marker firkanter med en spiss oljet kniv. Sett til avkjøling og skjær i biter ved servering.

Sjokoladefudge

Dette er snacks som er lett og morsom å lage. I tillegg dekker den ethvert sjokoladebehov.

1½ dl melk
350 gr melis
100 gr sukker
150 gr smør
100 gr mørk kokesjokolade grovhakket
½ dl honning
150 gr marshmallows oppdelte
100 gr valnøtter hakket

Slik gjør du
Varm melken forsiktig sammen med sukker og melis i en kjele. Rør med treskje til sukkeret har smeltet. Tilsett smør, sjokolade og honning under omrøring. Kok opp under lokk og la det koke i 2 minutter. Løft av lokket og kok til massen er passe fast, men likevel myk, ca. 12 minutter.

Sett kjelen i kaldt vannbad. Visp til massen er kremaktig og har lysnet litt. Tilsett marshmallows og valnøtter. Hell massen i en firkantet form, 20 x 20 cm, dekket med bakepapir.

Avkjøl litt, marker firkanter i massen med en spiss oljet kniv. Sett fudgen kjølig og skjær den i biter.


#15

Skytte sa for siden:

abonnere

:D


#16

Hjertensfryd sa for siden:

Og berre for å ha det sagt. Det er ikkje mine tanter og slikt det er snakk om. Oppskriftene er samla over nokre år og kommen frå litt forskjellige plasser


#17

Estrella sa for siden:

abonnerer

Her var det mye godt. :glis:


#18

Tertit sa for siden:

Her var det mye spennende Urt! Toblerone sjokolade og lakriskarameller :hjerter sikle

Men det står at man skal vende lakriskaramellene i talkum :eek:
Tenker straks på pudring av neser og barneruper jeg da :knegg: Skal det stå talkum? Går det med f.eks melis?


#19

Hjertensfryd sa for siden:

Må gruble litt på den. Eg hadde vel planer om å lage dei i fjor, men det blei så innmari masse anna i staden for.


#20

Tertit sa for siden:

Ble litt usikker på det talkumet jeg da. Men de hørtes innmari gode ut, så de skal lages okke som. Mulig jeg prøver melis i stedet for talkum :nikker:


#21

Hjertensfryd sa for siden:

Eg må sjekke litt andre oppskrifter og høyra litt med Dinochef. Høyres rart ut med talkum, men det er jo for å unngå at det klistrer seg. Melis kan smelte og dermed blir det dobblet kliss om du skjønner.


#22

Tertit sa for siden:

Du er inne på noe der ja. Bruker å koke drops til jul og de ruller vi i melis. Det går bra, bare de er kalde først. Må få høre hva Dinochef finner ut da. :nikker:


#23

Nenne sa for siden:

Hvis du ikke alt har lagt ut konjakk-kulene, vil jeg veldig gjerne at du gjør det. :blafre:

#24

Tertit sa for siden:

:dulter:


#25

Maiden sa for siden:

Noen som har oppskrift på punsjknapper?


#26

Hjertensfryd sa for siden:

Sjokolade trøffel i innlegg 12 var det eg lagde til Dinochef i fjor.

Er konjakk i dei, så eg trudde det var konjakk kuler. Det stemte ikkje heilt nei.


#27

Tuppen sa for siden:

Her var det mye godt. Gleder meg til å prøve ut. :nam:


#28

Karamell sa for siden:

:sikle:

Sarah Bernard
Sjokoladetrøfler
Risboller
pepperkaker
Fudge
Laget jeg i fjor. Jeg elsker å lage julegodt, men det er bare jeg som spiser det da. :sparke:


#29

Millis sa for siden:

Limekarameller

100 gr Smør
2 dl fløte
1 dl sirup, lys
1 ts vaniljesukker
2 stk. lime , revet skall av

Smelt smøret i en tykkbunnet, vid kjele. Tilsett fløte, revet skall av lime, sirup og vaniljesukker.
Kok uten lokk, rør om av og til inntil røren holder dråpeprøven ( ha en dråpe av røren i kaldt vann og du skal kunne lage en klump av den).
Hell røren i en langpanne med bakepapir, ca. 20x30 cm. Avkjøl massen. Klipp eller skjær karamellene i biter.

Jeg hadde litt mel på hendene når jeg laget disse, da ble de ikke så klisne og de lot seg pakke i bokser bedre.


#30

Mor til 4 sa for siden:

Har kopiert en del her nå og mye av det skal jeg prøve å lage :)


#31

Nessie sa for siden:

Åh, de mandlene hørtes jo kjekke ut Iset! :D


#32

Kneazle sa for siden:

Jeg skal lage Mozartkuler i år. Med hjemmelaget marsipan. Lekker julekonfekt. :D

  <strong>Mozartkuler </strong>

Ingredienser:
500 g marsipan
2 ss konjakk
150 g nougat
150 g mørk sjokolade
kakao

Tilberedning:
Arbeid marsipan og konjakk sammen. Skjær nougaten i små terninger. Del marsipanen i 35 biter. Kjevl bitene litt ut. Legg en nougatterning på hver marsipanbit. Rull sammen til kuler. Smelt sjokoladen i vannbad på svak varme.

Dypp kulene i sjokoladen. Legg kulene på et bakepapir. Dryss kakao over. Legg dem i små kenfektformer. Oppbevar kulene i lufttett boks.


#33

Tertit sa for siden:

Gleder meg til jul! :nam:


#34

Ru sa for siden:

:sikler:
Her var det mye fristende!
Er det ok å lage julegodis i november? :sparke:


#35

Hjertensfryd sa for siden:

Alltid lov til å laga godteri vel ?

Du trenger jo ikkje å sei at det er julegodterier.


#36

Kneazle sa for siden:

Selvfølgelig. Du må jo kvalitetsteste oppskriftene, sånn at du vet hva du skal lage til jul. :nemlig:


#37

Tertit sa for siden:

Har du funnet ut av det der med talkumet, Urt?


#38

Hjertensfryd sa for siden:

Eg ser det faktisk i fleire oppskrifter når eg googler lakriskarameller. Uparfymert sådann :knegg:


#39

Tertit sa for siden:

:knegg:
Får høre på apoteket, de har sikkert peiling :nikker:


#40

him sa for siden:

Selvfølgelig! Bare kall det for kvalitetskontroll, så høres det mye bedre ut. :nikker:

#41

Ole Brumm sa for siden:

Trekker denne frem igjen jeg, skal definitivt prøve noe her inne. Må sjekke om det er noe jeg kan lage i kveld, snop-sjuk. :p


#42

Erica sa for siden:

Trøfler ala Pascal

4 fl fløte
600 g mørk sjokolade (64 - 70%)
120 g smør, romtemperert
1 vaniljestang

Hell fløten i en kjele, del vaniljestangen i 2 på langs, skrap frøene ut og det i fløten. Kok opp. Hakk sjokoladen, og ha det i en bolle. Når fløten koker skal den helles over sjokoladen. Bruk stavmikser til å knuse sjokoladen med fløten. Når fløteblandingen når temperaturen 40 grader, ha i romtemperert smør. Bruk stavmikser til å blande sammen.
La sjokoladekremen hvile i 2-3 timer i romtemperatur, den skal stivne uten å bli hard. Ta kremen over i en sprøytepose.
Strø litt kakao over et bakepapir på en bakeplate, sprøyt "pølser" av sjokoladekremen på plata. La de stivne på plata til dagen etter, del de i passende biter som dyppes i smeltet sjokolade og rulles i kakao. (eller nøtter om man ønsker det)

Smeltet sjokolade:
Bruk vannbad og varm til 50-55 grader. Avkjøl til 28-29 grader, varm til 31-32 grader. Da er den perfekt å jobbe med.

Ikke det enkleste julegodtet, men veldig godt!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.