Guava sa for siden:
...
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Guava sa for siden:
...
Blomst sa for siden:
Vi spiser regelmessig nå, før kunne jeg gjerne spise først i tre tia på dagen også en gang i ti tia på kvelden.
Har alltid frukt og grønnt, og mest sunne matvarer, før var det bare pizza og annet usunt hver dag.
Allikevel veier jeg 10 kg mer nå:mad:
Zip sa for siden:
Det som er forandra er null brusdrikking, godteri kun lørdag, meir fullkornprodukt, så og si berre heimebaka brød, meir frukt og grønt og det meste av middagen er laga fra bunn.
Eg er fortsatt overvektig men hadde eg ikkje gjort desse endringane hadde eg nok vore veldig stor.
Ungane er nok den største grunnen til forandringane.
Susse sa for siden:
Ikke så veldig ulikt. Mindre ferdigpizza og mindre burger, men fortsatt mye kjapp mat etter at tidsklemma satt inn for fullt. Jeg har laget syltetøy, saft og alt mulig rart av hermetisering siden jeg flyttet hjemmenfra, så det er ved det samme.
Tror den tiden vi har hatt best kosthold har vært i mine permisjonsår. Da har jeg brukt mye tid på skikkelig mat, bakt alt av brød selv og hatt full kontroll på kjøkkenhagen.
Godterier i hverdagene er det uansett langt mindre av, middag sammen hver dag året rundt har vi også. Jeg drikker ikke lettbrus lenger, ikke brus i det heletatt faktisk. Foretrekker Bris. Før ble det drukket enorme mengder pepsi max her i huset.
Mandarin sa for siden:
Jeg spiser flere måltider.
Jeg lager det meste fra bunn av også, men det gjorde jeg før barna også.
Observatøren sa for siden:
Tja, jeg tror ikke kostholdet mitt har endret seg stort. Kanskje mer fokus på tilsetningsstoffer og god ernæring?
safran sa for siden:
Samme her.
Karamell sa for siden:
Kostholdet mitt har ikke endret seg så mye tror jeg. Det eneste er at etter et GR-kurs for tre år siden har jeg nesten ikke drukket brus og bruker grovere brødtyper. Jeg bruker også mindre fløte/creme fraice-sauser.
Som barn drakk jeg melk og det kuttet jeg ut etter en meieristreik da jeg var tenåring. Det hjalp på mageknipen gitt.
Misteri sa for siden:
Ja det er veldig forandret siden tiden i Oslo. Før levde man på det rimeligste man kunne som innebar mye rart. Nå har jeg mye mer mat lagd fra bunnen og tenker helt annerledes om kost i forhold til barna hvertfall. :)
Erica sa for siden:
Sammenlignet med studenttilværelsen for 14 år siden er det drastisk forandret. Da var det nudler, makaroni og ost, grandiosa osv. Ujevne mattider, og i det hele tatt.
Nå er det regelmessige måltider, mye fiber, frukt og grønt, mye lagd fra bunnen, ALDRI grandiosa.
Resultatet er at magen er mye bedre, og jeg er mer energisk og har mer overskudd enn da. Enda da var jeg alene og hadde bare meg selv og tenke på, og ung var jeg også...
emm sa for siden:
Fullkornspasta har vi ikke, de få gangene vi har pasta lager vi det selv og da blir det den fine varianten. Mann og barn vil ikke ha noe annet.
Ellers er kostholdet radikalt forandret fra den gang jeg var student og i 20 årene, da var det mye baguetter og nudler. Ujevne måltider og raske løsninger. (Som egentlig kan oversettes til raske karbohydrater) Stort sett fant man ingenting i skapene mine i den perioden, så der har det skjedd ting ja. :knegg:
Kostholdet vi har nå er ikke så ulikt det jeg hadde i oppveksten, litt mer eksotisk kanskje. Mamma har alltid vært flink til å lage mye grønt, bruke linser, kikerter osv. Jeg bruker henne som oppslagsbok stadig vekk. Det har vært fint å finne fram de verdiene igjen, og å kunne videreføre mye av det til barna våre. Også vil jeg ikke glemme alle de ideer og erfaringer jeg har brukt herfra da, de er det også mange av.
him sa for siden:
Ganske forskjellig.
Esme sa for siden:
Barn:
Veldig sunt, fisk 3 ganger i uken, ellers magert viltkjøtt. Mye grønnsaker og ganske grovt brød. Men vi drakk helmelk da.
Student: Pasta og godteri i begynnelsen. Etterhvert mer grønnsaker og kylling
Barnløs og voksen: Stort sett grønnsaker og magert kjøtt som kylling og svin.
Med barn: Grønnsaker, litt for mye pasta og couscous, fisk en gang i uken, jobber med å få til to, magert kjøtt ellers. Veldig lite godter og kaker.
Harriet Vane sa for siden:
Som barn: Kjernesunt. Økologisk kjøtt, økogrønnsaker, økomelkeprodukter, alt laget fra bunnen og stort sett fra egen gård. Meget kortreist, altså. ;) Fisk et par ganger i uken. Melken var ca ekstralett, for fløtelaget lå øverst i melketanken og vi tappet nederst. For lite omega 3 og ingen bevissthet rundt sukkerfritt, er eneste innsigelse. Slank.
Som hybelboer på vgs: pasta og pasta med ketchup, ost og smør. Skiver. Rett i koppen. Røyk og kaffe. Slank.
Som student: øl, røyk og kaffe, ofte ikke noe særlig mat før lunsj eller middag. Men ofte middag, vi var et fellesskapsorientert kollektiv. Slank mot tynn.
Som samboer med barn, frem til 2003: mye godis, te med sukker, brus, saft, pizza og loff. Tjukkas.
Etter 2003: Radikal omlegging, rent kjøtt, ren fisk, masse grønt, lite sukker og mye trening. Slank og lekker til 2006, deretter gradvis tjukkere pga stress, for sjelden trening og for mye mat i farten pga stressende jobb/idioti.
2008: Må ta grep og finne igjen 2004-formen. Men kostholdet er greit, det er trening som mangler.
Obelix sa for siden:
Det har jeg egentlig ikke tenkt på, men den store forskjellen må være at måltidene er mer jevnt fordelt nå i fht da vi var barnløse.
Som barn hadde vi fisk hver dag føles det som, selv om vi ikke hadde det. Men jeg husker ennå traumene med sprengt torsk :kvalm:
Bluen sa for siden:
Jeg er oppvokst med litt hermetikk og posesupper i tillegg til vanlig hjemmelaget mat. Som student fortsatte jeg nok omtrent som før, og var temmelig opptatt av at maten skulle være billig. Etter at vi begynte å jobbe, har vi brukt mer penger på mat, noe som nok medfører mer rent kjøtt og ferskere fisk. Jeg er fortsatt ikke fremmed for halvfabrikata, selv om vi nok lager en del mer fra grunnen av nå. Det har kommet gradvis. Mannen baker brød i perioder, og vi spiser generelt mye grovt (fullkornspasta etc.) - både fordi det har blitt lettere tilgjengelig og fordi vi liker det. Vektmessig har jeg gått fra magert barn og tynn ungdom til normalt slank voksen, nokså uavhengig av kostholdet, vil jeg tro. Og snop og sjokolade har jeg spist daglig så lenge jeg kan huske - jeg har nok arvet mors høye forbrenning. Jeg har jogget og syklet regelmessig i 17 år, så noen livsstilsendring nylig kan jeg ikke skryte på meg. Den største forandringen er kanskje at jeg knapt har drukket brus de siste 10 åra.
Å få barn har betydd innslag av kjedeligere mat (les: mindre sterk kost). 2-åringen liker krydder, men hun har jo sine begrensninger.
Tito sa for siden:
Når jeg bodde hjemme fikk jeg et veldig sunt norsk kosthold, med lite søtsaker. Og så kom det er periode etter at jeg flyttet hjemmefra til jeg fikk barn ... og litt etterpå hvor det ble litt for mye søtt. Jeg har hele tiden laget sunn mat, lite halvfabrikater og ferdigmat. Det er heller godteriet som har vært mitt problem.
Enhjørning sa for siden:
Åj!
Mitt kosthold og mitt forhod til det har endret seg radikalt, ja.
Tidligere spiste jeg det jeg kom over, uten tanke på vekt eller noe.
Jeg har tidligere vært av de som også kunne spise neste hva som helst uten å legge på seg, men det har endret seg med alderen, kan du si. :o
Jeg ble mye mer opptatt av "riktig" mat da jeg ble gravid, og etter at jeg fikk barnet og han etterhvert skulle inkluderes i middager etc, har jeg blitt veldig bevisst.
Nå er jeg en sånn som står og sammenligner fullkorns - og sukkerprosenter i frokostblandingene før jeg kjøper ... :humre:
Etter at jeg ble syk og det ble treningsstopp i tilleg, fortsatte vekten å gå oppover, og jeg fikk ikke gjort noe med det før nå i høst.
Nå har jeg tatt skikkelig tak i kostholdet, kuttet ut det meste av "hverdagssnop" og spiser relativt fornuftig.
Under flyttingen i sommer gikk jeg plutselig ned nesten 10 kilo, og fikk meg en skikkelig vekker, så nå har jeg fokus på riktig mat og moderat trening så jeg skal unngå å legge på meg igjen.
Når jeg i tillegg merker at mitt nye og forbedrede kosthold har positiv innvirkning på sykdommen, vet jeg at jeg er på rett vei.
Dessuten har jeg plutselig fått en hel haug med matallergier som jeg aldri tidligere har vært plaget med, så jeg må passe godt på hva jeg stapper i munnen.
(Ikke ananas, ikke kiwi, ikke rabarbra, ikke epler, ikke ... :mumle: )
Nessie sa for siden:
Her er nok jeg også.
Har en sunnere livsstil nå, ift mat og sånn, enn som barn/ungdom iallefall. Fullkornpasta her også, går automatisk nå. Men har nok en del å gå på enda ja. ;)
Filifjonka sa for siden:
Barn:
Ganske sunt, mye fisk, vilt, grønnsaker rett fra åker, bær og frukt. Det hendte vi hadde boksemat, men som regel var det laget fra bunnen og hjemmebakt brød. Jeg drakk ikke melk og fikk bare litt godteri på lørdager.
Ungdom:
Spiste for lite, levde mye på tomatbønner og suppe da jeg flyttet for meg selv som 17-åring, og var veldig veldig tynn.
Voksen med barn (siste 22 år):
Stort sett sunn og hjemmelaget mat, rent kjøtt og fisk, grønnsaker. Lite ferdigprodukter. Har begynt å bruke fullkornspasta etter at det kom i butikkene. Litt for mye sjokolade (til meg). Veldig slank fram til jeg var 36-37 og fikk siste barn, etter det har jeg blitt en smule mer polstret. Tror ikke det skyldes kosthold, men alder. Må trene mer for å kunne spise som vanlig antagelig, etterhvert som man blir over 40. :snurt: Uvant, når man aldri har måttet tenke på vekt før.
goldnugget sa for siden:
Jeg har stort sett adoptert det sunne kostholdet hjemmefra med alt laget fra bunnen og variert. Nå som vi har møtt utfordringer som sterk mat-allergi så er det sånn vi må ha det.
Når det gjelder alkohol så er det blitt helt borte siden jeg har vært gravid og ammet de siste årene.
Millis sa for siden:
Under oppveksten har jeg alltid fått servert sunn og god mat, men med to foreldre som jobbet mye har det blitt en del halvfabrikat i hverdagen, helgene var det mat fra bunn av, sunt og godt. Lite godterier men masse frukt.
Som voksen (flyttet hjemfra som 17 åring) laget jeg mye mat fra bunnen av og var veldig fokusert på grønnsaker og frukt. Men hadde nok løsere holdning til godteri..
Som voksen med barn har fokuset ligget på kortreist mat, lite tilsettningsstoffer og mat alle ved bordet spiser. Det meste lages fra bunnen av og godterier kjøpes det lite av. Vi har alltid mye frukt i hus og det koser vi oss med.
Som barn og ungdom var jeg alltid tynn/slank. Men har dessverre fått meg en stoffskiftesykdom så jeg la på meg nesten 10 kg på bare noen måneder nå :sint: Men satser på de forsvinner igjen nå som det begynner å stabilisere seg. Har aldri vært over 60 kg og det er jeg nå..
Skvetten sa for siden:
Som barn: fisk 5-6 dager i uken, grøt på lørdager og snop om kvelden, kjøtt på søndager. Grønnsaker i massevis 6 dager i uken.
Som ung voksen: lett, fort og billig. Levde en periode på bare nudler, for det var billig det og da fikk man mer penger til å gå ut.
Som voksen med barn og frem til for litt over åtte år siden: mat fra bunnen av når man hadde tid. Veldig mye restaurantmat, noen ganger 5 dager i uken og ikke alltid av de sunneste variantene.
Etter kreftsykdommen for åtte år siden: melk og melkeprodukter er nesten ute av kosten, spiser lite brød annet enn det grove jeg noen ganger baker selv (rug, bygg, havre og grov spelt), mye grønnsaker, veldig mye proteiner og fullkornsris/pasta. Ellers går det mye soyaprodukter, frukt og vann her i heimen. Tenderer til å være litt vel opptatt av disse tingene, men trener gjerne 2-4 timer hver dag så det er en dyd av nødvendighet i tillegg ble kroppen overfølsom for en del ting etter kreftsykdommen.
Macky sa for siden:
Vi tenker mye sunnere nå - har kun fullkornspasta, har skummet og lettmelk, lett margarin, alltid frukt og grønt, spiser mye kylling, ser på fettinnholdt i maten før det kjøpes mm
Vektmessig veier jeg 10-15 kg mer enn tiden da vi spiste uregelmessig og iallefall fastfood 1-2 ganger i uken :mad:
emm sa for siden:
Med egg. Har ikke forsøkt uten, kan tenke meg det er litt vanskelig å få til.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.