Dixie Diner sa for siden:
Nå har jeg riktignok ikke prøvd denne, da jeg kan spise vanlig pizzabunn, men jeg kom over den da jeg søkte etter en Barmen-oppskrift i dag, og den høres jo ganske bra ut. :)
Glutenfri pizza
Til slutt vil vi ta med denne historien fra Gunbjørg:
Vi fikk diagnostisert cøliaki på vår 5 år gamle datter tidligere i år. Dette har ført til total omlegging av kostholdet for hennes del. Det meste av maten er fremdeles førsteklasses, men pizzabunner har hatt en tendens
til å bli veldig tørre.
Nå prøvde jeg å bytte ut vanlig hvetemel med glutenfritt mel i Barmens 3-minutters pizza-bunner, og de ble kjempegode. Saftige, smakfulle og en glede å sende med henne i barnehagen den dagen de lagde pizza til alle de andre !
Det er alltid behov for nye oppskrifter innen glutenfritt kosthold. Kanskje det kunne vært en ide å legge ut den oppskriften jeg brukte på Barmenys sider.
3 dl. lunkent vann
1 dl. olivenolje
1/3 pk. gjær
1 ts salt
450 g. glutenfritt mel (med fiber, men det kan jo være valgfritt)
1 ss fiberhusk
La Fiberhusk svelle i 1 dl. vann i 10 minutter.
Løs gjæren i 2 dl lunkent vann. Bland i resten av ingrediensene inkl. den ferdig svellede Fiberhusken. Ellers samme fremgangsmåte som på originaloppskriften.
Takk for gode sider.
vh/
Gunbjørg"
Klippet herfra.