Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

God, saftig glutenfri pizzabunn

#1

Dixie Diner sa for siden:

Nå har jeg riktignok ikke prøvd denne, da jeg kan spise vanlig pizzabunn, men jeg kom over den da jeg søkte etter en Barmen-oppskrift i dag, og den høres jo ganske bra ut. :)

Glutenfri pizza

Til slutt vil vi ta med denne historien fra Gunbjørg:

Vi fikk diagnostisert cøliaki på vår 5 år gamle datter tidligere i år. Dette har ført til total omlegging av kostholdet for hennes del. Det meste av maten er fremdeles førsteklasses, men pizzabunner har hatt en tendens
til å bli veldig tørre.

Nå prøvde jeg å bytte ut vanlig hvetemel med glutenfritt mel i Barmens 3-minutters pizza-bunner, og de ble kjempegode. Saftige, smakfulle og en glede å sende med henne i barnehagen den dagen de lagde pizza til alle de andre !

Det er alltid behov for nye oppskrifter innen glutenfritt kosthold. Kanskje det kunne vært en ide å legge ut den oppskriften jeg brukte på Barmenys sider.

3 dl. lunkent vann
1 dl. olivenolje
1/3 pk. gjær
1 ts salt
450 g. glutenfritt mel (med fiber, men det kan jo være valgfritt)
1 ss fiberhusk

La Fiberhusk svelle i 1 dl. vann i 10 minutter.
Løs gjæren i 2 dl lunkent vann. Bland i resten av ingrediensene inkl. den ferdig svellede Fiberhusken. Ellers samme fremgangsmåte som på originaloppskriften.

Takk for gode sider.
vh/
Gunbjørg"

Klippet herfra.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.