Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bearnaisesaus på tube

#1

Koma sa for siden:

Det kom samboer hjem med. Jeg har ikke noe problem med halvfabrikata, og kan gjerne bruke Toro til bearnaisesaus, men ferdigsaus på tube, der går grensen:eek: Den skal ut av mitt kjøleskap, jeg blir kvalm bare jeg ser på den. Flasken er gjennomsiktig og det ser ut som gørr/snørr.


#2

Che sa for siden:

Så det var noen som kjøpre den altså...:knegg:

Pussig produkt


#3

Lilleville sa for siden:

Sammbo hadde og kjøpt den! :confused:

Smakte på den, og den visuelle beskrivelsen i HI er igrunnen dekkende for smaken og.....:nemlig:


#4

Left sa for siden:

Den kom i hus her også, men det er virkelig ikke spiselig. Den var grusom, og smakte stort sett bare eddik. FYSJ!


#5

MissS sa for siden:

Har sett reklamen, og den ser rett og slett heslig ut!


#6

Minerva sa for siden:

:skremt:


#7

Retz sa for siden:

Jeg kjøpte ferdigsaus for første gang i går, ikke tubesausen, men ferdig hollandaise på pose. Laget fisk og grønnsaker i foliepakker; biter av torsk og laks, gulrot, succhini, paprika, purre, hvitløk, chili, basilikum, limejuice, safran og litt søt chilisaus. Så klippet jeg et bittelite hull i hjørnet på sausposen og sprøytet litt hollandaise over, kanskje en ss i hver "pakke". Det ble riktig så godt.


#8

Karamell sa for siden:

:skremt: Jeg har sett de der i butikkene og tenker -spaghettisaus på flaske?? :sjokk:


#9

Kate sa for siden:

:dulte:


#10

Observatøren sa for siden:

:humre:

Dette er imidlertid noe for zol, som vil ha jonas-pizza. :dulte:


#11

Karamell sa for siden:

Jonaspizza var legendarisk ja. Bruker de tube?? :skremt: Jeg minnes noe med salat på toppen?


#12

polarjenta sa for siden:

Kinakål på toppen, men ikke tubesaus nei....


#13

Misteri sa for siden:

Der går til og med grensen for meg. Lager ikke bernaisuas fra bunnen av, men toro går bra. :)


#14

Karamell sa for siden:

Eller blander jeg det med noe annet nå? :gruble:


#15

Karamell sa for siden:

Dah husket jeg rett da. :har studert i Tromsø:


#16

polarjenta sa for siden:

Nei, på Yonas har de en pizza med kinakål og bernaisesaus på toppen, det er tacopizzaen deres.


#17

Dixie Diner sa for siden:

Heter den ikke Takopizza og har ikke noe med taco å gjøre? Minnes det fra en annen tråd. Jeg aner ikke, har aldri smakt den, de har ikke sånt her.

Er det den der "Rett på maten"-sausen? Jeg kan også bruke bearnaise fra pose (tørrvare) men der går grensen altså! Mannen, som er mat-nazi, hadde myrdet meg om jeg kjøpte noe sånt.


#18

Mei sa for siden:

Yonas! Og de bruker nok ikke posesaus på pepperbiffpizzaen sin :snurt:


#19

polarjenta sa for siden:

Jo, atte, den heter der vel det, men jeg klarer bare ikke å skrive det. Den er uansett veldig god. Og når jeg tenker etter så er det vel ikke bernaise på den, men en annen saus. altfor lenge siden jeg har vært på yonas

Det er en annen med bernaisesaus.


#20

Dixie Diner sa for siden:

Jeg skjønner deg godt, det ser jo litt fjernt ut. :knegg:


#21

polarjenta sa for siden:

Og nå måtte jeg jo sjekke. Takopizzaen har dressing og kinakål og en pizza som heter pepperbiff har bernaise.


#22

Dixie Diner sa for siden:

Når jeg lager bearnaise-pizza hjemme bruker jeg alltid pepperbiff. Dvs. jeg pleier å kjøpe vanlig biff/mørbrad og steke den i strimler i masse peppermix og litt paprikapulver. Snaddergodt! Det er en av de beste pizzaene som finnes!


#23

Observatøren sa for siden:

Iset, nå gjør du meg sulten igjen. :mumle:


#24

Dixie Diner sa for siden:

:knegg:

Er det forresten den Idun rett på maten dere snakker om? Er det bare jeg som får spader av den reklamen? Han som snakker høres dopa ut, jeg må skru av lyden hver eneste gang den reklamen kommer på, takler det ikke!


#25

Pepper Lemon sa for siden:

Flytende saus på flaske er ekkelt, mens pulver rørt ut i smør og melk er ok? :knegg: Jeg har ikke testet flaskesausen, men den virker mer appetittelig enn disse posene.


#26

Isolde sa for siden:

Det er jo ikke noe nytt egentlig. Stabburet har hatt bernaisesaus på dressingflaske i mange år. Sikkert vanlig rundt om kring på forskjellige gatekjøkken.


#27

Dixie Diner sa for siden:

Posesausen smaker mye, mye bedre enn disse helt ferdige greiene. Dessuten er det sikkert ikke brukt ordentlig smør i dem engang. :spy:
Jeg har laget bearnaise fra bunnen av endel ganger men får den ikke heelt til alltid, så jeg foretrekker poser når det gjelder akkurat denne ene sausen. Og da bruker jeg selvsagt alltid helmelk og ekte meierismør.


#28

Propella sa for siden:

Den reklamen er virkelig forferdelig. Det ser ikke godt ut. På reklamen tar de bare sausen rett på maten. Skal den ikke varmes?


#29

Dixie Diner sa for siden:

Nei, den varmes visst av selve maten.


#30

Propella sa for siden:

Bakteriebombe med andre ord.


#31

Dixie Diner sa for siden:

Åh? Hvorfor det? Det blir jo det samme med feks. ketchup på varm pølse/potetmos, er det også en bakteriebombe?


#32

Palmen sa for siden:

Bernaisesaus smaker høgg uansett. :skremt: :sær:


#33

Propella sa for siden:

Jeg mener bare at mat skal varmes opp til en viss temperatur for å minske antall bakterier. Når man heller en kald saus over maten som skal varmes opp av matens temperatur så må blir både resten av maten og sausen lunken, ikke varm. Man har mye mindre kestshup enn saus på maten, så det blir ikke helt det samme. Saus pleier dessuten å serveres varm.


#34

Dixie Diner sa for siden:

Mange sauser serveres jo kalde også. Jeg er ikke helt sikker på om det er riktig, dette her. Men jeg skal ikke si noe sikkert.


#35

indie sa for siden:

Saus på flaske er antageligvis tilsatt masse konserveringsmidler, så da blir det vel ikke noen stor bakterieoppblomstring på de få minuttene det tar å spise opp maten?

For øvrig så er ikke bernaisesaus på tube noe jeg kunne tenke meg å prøve. Tror posene er bedre, der kan man i det minste endre blandingsforhold eller ingredienser ettersom man selv vil.


#36

Harriet Vane sa for siden:

Det er enkelt å lage bernaise selv, det er bare onde Toro som har klart å markedsføre bernaisesausen sin på en måte som gjør at man tror at å lage sausen selv er vanskelig, dyrt og veldig tidkrevende. Og på tube? :skremt:


#37

Harriet Vane sa for siden:

[yt]IVG0E-VICH4[/yt]
Jeg bruker en enklere versjon:
To eggeplommer i en skål over vannbad finhakket sjalottløk, biter av smør som piskes inn, ha i litt estragoneddik og mer og mer smør til den blir luftig og fin. Ha i salt, pepper og estragon.


#38

venla sa for siden:

Sambo presterte å kjøpe denne i forrige uke. Jeg nekter å smake, den ser så uapetittelig ut :spy: Han prøvde den selv, og den gikk etterhvert rett i søpla gitt.


#39

Manga sa for siden:

Den smaker da ikke så ille... :sparke:


#40

Hønni sa for siden:

Jeg grøsser bare av overskriften i denne tråden....


#41

Dixie Diner sa for siden:

Takk for flott oppskrift, ser jo bra enkelt ut dette her! Jeg har tidligere brukt en oppskrift med bearnaise-essens og greier, men da skulle jeg varme sausen på svak varme på komfyren, og den skilte seg nesten alltid. Må prøve i vannbad ja, det er jo det som er det beste. Og IKKE den hersens essensen! kjøper estragon-eddik


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.