Det kom samboer hjem med. Jeg har ikke noe problem med halvfabrikata, og kan gjerne bruke Toro til bearnaisesaus, men ferdigsaus på tube, der går grensen:eek: Den skal ut av mitt kjøleskap, jeg blir kvalm bare jeg ser på den. Flasken er gjennomsiktig og det ser ut som gørr/snørr.
Jeg kjøpte ferdigsaus for første gang i går, ikke tubesausen, men ferdig hollandaise på pose. Laget fisk og grønnsaker i foliepakker; biter av torsk og laks, gulrot, succhini, paprika, purre, hvitløk, chili, basilikum, limejuice, safran og litt søt chilisaus. Så klippet jeg et bittelite hull i hjørnet på sausposen og sprøytet litt hollandaise over, kanskje en ss i hver "pakke". Det ble riktig så godt.
Heter den ikke Takopizza og har ikke noe med taco å gjøre? Minnes det fra en annen tråd. Jeg aner ikke, har aldri smakt den, de har ikke sånt her.
Er det den der "Rett på maten"-sausen? Jeg kan også bruke bearnaise fra pose (tørrvare) men der går grensen altså! Mannen, som er mat-nazi, hadde myrdet meg om jeg kjøpte noe sånt.
Jo, atte, den heter der vel det, men jeg klarer bare ikke å skrive det. Den er uansett veldig god. Og når jeg tenker etter så er det vel ikke bernaise på den, men en annen saus. altfor lenge siden jeg har vært på yonas
Når jeg lager bearnaise-pizza hjemme bruker jeg alltid pepperbiff. Dvs. jeg pleier å kjøpe vanlig biff/mørbrad og steke den i strimler i masse peppermix og litt paprikapulver. Snaddergodt! Det er en av de beste pizzaene som finnes!
Er det forresten den Idun rett på maten dere snakker om? Er det bare jeg som får spader av den reklamen? Han som snakker høres dopa ut, jeg må skru av lyden hver eneste gang den reklamen kommer på, takler det ikke!
Flytende saus på flaske er ekkelt, mens pulver rørt ut i smør og melk er ok? :knegg: Jeg har ikke testet flaskesausen, men den virker mer appetittelig enn disse posene.
Det er jo ikke noe nytt egentlig. Stabburet har hatt bernaisesaus på dressingflaske i mange år. Sikkert vanlig rundt om kring på forskjellige gatekjøkken.
Posesausen smaker mye, mye bedre enn disse helt ferdige greiene. Dessuten er det sikkert ikke brukt ordentlig smør i dem engang. :spy:
Jeg har laget bearnaise fra bunnen av endel ganger men får den ikke heelt til alltid, så jeg foretrekker poser når det gjelder akkurat denne ene sausen. Og da bruker jeg selvsagt alltid helmelk og ekte meierismør.
Jeg mener bare at mat skal varmes opp til en viss temperatur for å minske antall bakterier. Når man heller en kald saus over maten som skal varmes opp av matens temperatur så må blir både resten av maten og sausen lunken, ikke varm. Man har mye mindre kestshup enn saus på maten, så det blir ikke helt det samme. Saus pleier dessuten å serveres varm.
Saus på flaske er antageligvis tilsatt masse konserveringsmidler, så da blir det vel ikke noen stor bakterieoppblomstring på de få minuttene det tar å spise opp maten?
For øvrig så er ikke bernaisesaus på tube noe jeg kunne tenke meg å prøve. Tror posene er bedre, der kan man i det minste endre blandingsforhold eller ingredienser ettersom man selv vil.
Det er enkelt å lage bernaise selv, det er bare onde Toro som har klart å markedsføre bernaisesausen sin på en måte som gjør at man tror at å lage sausen selv er vanskelig, dyrt og veldig tidkrevende. Og på tube? :skremt:
[yt]IVG0E-VICH4[/yt]
Jeg bruker en enklere versjon:
To eggeplommer i en skål over vannbad finhakket sjalottløk, biter av smør som piskes inn, ha i litt estragoneddik og mer og mer smør til den blir luftig og fin. Ha i salt, pepper og estragon.
Sambo presterte å kjøpe denne i forrige uke. Jeg nekter å smake, den ser så uapetittelig ut :spy: Han prøvde den selv, og den gikk etterhvert rett i søpla gitt.
Takk for flott oppskrift, ser jo bra enkelt ut dette her! Jeg har tidligere brukt en oppskrift med bearnaise-essens og greier, men da skulle jeg varme sausen på svak varme på komfyren, og den skilte seg nesten alltid. Må prøve i vannbad ja, det er jo det som er det beste. Og IKKE den hersens essensen! kjøper estragon-eddik
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.