Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor - og hvordan feires julaften i år?

#1

Nessie sa for siden:

Det lurer jeg på. :D

Stemningsbilde!


#2

Nessie sa for siden:

Jeg tror nok vi blir hjemme hos oss selv i år, jeg, mannen og barna. :nikker:
Jeg har lyst skape egne tradisjoner, og jeg har lyst til at julaften skal være stemningfull og koselig.

Vi er jo tre søstre med familie, som bor ganske nærme. Så nå har vi prata om at mamma og pappa bare kan "rotere" mellom oss tre i årene fremover. Svigers kommer nok en tur i år og, men ikke på julaften. :)

Jeg tror det blir ribbe på julaften. Har iallefall kjøpt inn til det. Så håper jeg mamma og pappa serverer svinestek senere i jula. :nam: Dessert blir det is kanskje? Det liker iallefall alle. :riktig:


#3

Mjau sa for siden:

Hjemme i nytt hus sammen med mine foreldre. Gleder meg til å feire her hjemme og slippe å farte rundt mellom foreldre og ha dårlig samvittighet.
Nå har vi sagt at de som vil komme til oss er hjertlig velkomne. Så får de bestemme selv..

Enda godt noen hadde lyst da... :knegg:
Hvis ikke kunne det blitt kjedelig oppi lia her.... Jeg, gubben og katten.. :rolleyes:


#4

Ru sa for siden:

Enten hjemme hos oss selv, eller hos mine foreldre.
Jeg håper det blir her, selv om det blir mye styr. Det er noe herk å skulle ha med seg pikk og pakk hjem, og mamma skal holde familiefest 1. juledag, så jeg tenker at hun fortjener fri på julaften. Eller så kan hun mer enn gjerne fikse til her hos oss. :værsågod:

:knegg:
Argumentet for å være hos mamma og de: Stakkars lille valpen ...
At de har et barnebarn, skal jeg faktisk minne dem på mange mange ganger. Den der lille kjøteren slipper unna med alt bare fordi han er så skjønn. De kan ta ham med.


#5

Mjau sa for siden:

Åååh, det høres kjempekoselig ut å feire som familie!!! :rørt:
Gleder meg masse til det selv jeg også :)

Da må du jo ha kjole :)


#6

Agurke sa for siden:

Vi skal feire jul hjemme i nyoppusset hus. Dvs. det er mulig vi feirer hjemme hos mine foreldre, men det avhenger av min mors helse. Vi feirer sammen mine foreldre og min bror med samboer.
Vi spiser pinnekjøtt ( :lykkelig: ), og heldigvis giftet jeg meg med en sunnmøring. Dermed slipper vi teite tradisjoner med ribbe annenhvert år. :p

Ja, også kommer nissen selvfølgelig. :glis:


#7

Nessie sa for siden:

Ellers hadde dere vært hjertlig velkommen til oss! :D


#8

Nessie sa for siden:

:humre:


#9

Nessie sa for siden:

Jeg er gift med en Romsdaling - og han liker ikke pinnekjøtt. :niks:


#10

Mjau sa for siden:

Ja, glemte å nevne at vi spiser ribbe på julaften! Går det an å spise noe annet den kvelden da? :knegg:

Og siden mamma og pappa feirer her regner jeg med at mamma tar ansvaret for maten.. Må kanskje følge med litt da, tilfelle jeg trenger det til neste år.... ;)


#11

Optimist sa for siden:

Vi feirer hjemme hos oss selv- det har vi gjort siden vi fikk barn. Foreldrene mine og svigers feirer hos oss annethvert år. Begge bor 10 min unna oss.


#12

Mjau sa for siden:

Takk for det kjære :klemmer:


#13

Nessie sa for siden:

Jeg klarte fint å lage ribbe både i fjorfjor og i fjor! :tøff:
De ER jo superenkelt.

For meg er jo svinestek julematen.. :leppe: Men jeg overlever.


#14

Nessie sa for siden:

Det er sånn jeg også vil ha det. :ja:


#15

Maz sa for siden:

Vi blir hjemme julaften, det har vi jo vært siden Mazungen ble født (og egentlig 2 år før det). Jeg synes barn skal få feire jul der de forbreder den. Aller helst høytid hjemme.

Alle besteforeldre har vært hjertelige velkommne hit, jeg vil ikke legge føringer der. Etter Mazungen ble født har vi vært
1 år ar år alene, (far turte ikke si nei til en annen så de var der)
2 år med begge mine foreldre, svigermor og kjæresten, svoger, min søster og sønn. (far insistert, jeg trodde ikke de kom)
3 år med svigermor, kjæresten og svoger (min mor hos min bror, far død)
4 år med med moderen, svigermor, og mannen
5 år med bare svigermor og kjæresten

I år, Mazungens sjette jul blir det som i fjor tenker jeg. Svogeren er allergisk mot jul hos oss tror jeg.

Neste år blir vi nok bare tre. Vi er nok velkommen hos annen familie men det er ikke aktuelt nå.


#16

Nuppa sa for siden:

Vi feiret hjemme hos oss i fjor, og hadde tenkt at det skulle bli en ny tradisjon. Men så er det sånn at jeg er fullstendig utslitt etter å ha fullført videreutdanning ved siden av jobb og familie nå at jeg rett og slett ikke orker tanken på å lage til jul hjemme. Svigermor er verdens beste og skjønte det rimelig kjapt, så vi er invitert til dem i år.:)

Det er alltid hyggelig å feire jul hos dem, så det blir kos. Dessuten har vi bestemt oss for å ikke ta med alle gavene til ungene ut dit (vi blir 10stk på julaften, og vi bruker veldig lang tid på gavene). Våre unger er bare fire og to, så det blir for mye for dem på en gang. De får heller kose seg med noen pakker hjemme førstedagen.

Vi har ribbe på julaften, og 1.juledag skal vi til pappa og spise pinnekjøtt. :D


#17

Agurke sa for siden:

:tullerdunisse:

#18

Dali sa for siden:

Det går ikke an å spise ribbe på julaften. :niks: Heldigvis var min mann lett å omvende på det punktet! Det blir hjemme alene-jul for oss, for første gang. Eller, alene og alene, vi to, Storesøster og to katter. Og kanskje forhåpentligvis muligens en lillesøster også! :riktig:


#19

MiaPia sa for siden:

[LEFT]Hjemme hos mine foreldre, 18 stk blir vi![/LEFT]

Ribbe og pinnekjøtt skal vi spise fordi enkelte er sær. Eh neida, eller kanskje litt. Vi har bestandig spist ribbe men så kommer søstra til mamma med familie og der blir det nemlig ikke jul uten pinnekjøtt, så da skal det selvfølgelig serveres begge delene.


#20

Kirsebær sa for siden:

Dette er første julen etter vi flytta ifra hverandre. Og Poden skal være sammen med Pappan sin og hans familie.

Jeg skal feire med familien min som består av mamma, papppa, søster, svoger, deres to barn, og muligens en onkel.

Jeg tror det blir veldig rart å feire julaften uten Poden.
Jeg gruer meg ikke, og jeg er ganske sikker på at jeg får en veldig fin kveld, siden jeg er en veldig julete person uavhengig av barn eller ikke barn. Men jeg tror det blir rart og merkelig, og ganske tydelig inni meg at en plass er tom på en måte. Men jeg fokuserer/tenker heller på at jeg kan ta noen pils til juleribba uten dårlig samvittighet, og jeg kan sitte oppe halve natta og spille spill, (uten å tenke på at jeg må opp kl 6) slik de voksne pleier hos oss på julaften.

Jeg vet Poden kommer til å kose seg masse med pappan og farmor-gjengen. Det er bare det at min familie selvsagt er mye koseligere å feire jul med. ;)

  1. juledag kommer Poden, Stesnuppa og Exbo opp til min mor og spiser juledagsbrunsj der. Det blir koselig.

Resten av jula deler vi nok Poden litt imellom oss etter hvert som vi vet hva vi skal når. Jeg har ingen andre planer enn julaften og 1. juledag enda.

Vi spiser Ribbe på julaften. Noe annet hadde tatt seg ut. :sjokk:


#21

Tusenogtredve sa for siden:

Vi skal begynne å feire jul hjemme fra neste år, så i år blir det siste julefeiring med foreldrene mine i barndomshjemmet mitt. Dit kommer 3 av mine søsken (en med mann og barn), besteforeldrene mine og ei venninne av farmor som har feiret jul sammen med oss de siste 30 årene. Kanskje kommer også søsknene til mamma og/eller broren min med kone og barn.

Folksomt og kaotisk - og akkurat slik jeg er vant til julaften.


#22

Nenne sa for siden:

Vi feirer hjemme hos oss selv slik vi har gjort siden vi flyttet inn i 2000. I år kommer mormoren min og begge brødrene mine. Den eldste uten følge, den yngste med kone og datter. Eldstebroren mins kjæreste og hennes familie feirer på ei hytte et stykke unna og siden han skal på nattskift like i nærheten her, feirer han hos oss i år også. Han har jo pleid å gjøre det, men nå som det er virkelig alvor med kjæresten tror jeg det blir begge m.fl. eller ingen i årene fremover. Uansett, vi feirer hjemme med dem som vil komme.


#23

~TM~ sa for siden:

I år skal vi være hjemme. Det er det mest praktiske for guttene. Vi har bedt mine foreldre, samt min svigerinne og svigermor, men bare mine foreldre kommer.


#24

Tussilago sa for siden:

Vi blir hjemme hos oss selv, og jeg regner med at mamma og pappa kommer over gården en tur ja :nikker:. Pappa har handlet svinesteika allerede, og vi kommer nok til å ha multekrem til dessert som alltid. Mulig det blir noe is i også, siden ungene ikke er så altfor glade i multekrem.

Ribbe har vi nesten aldri hatt, kanskje med unntak av et par av de siste årene pga noen svogere :fnis:. Jeg smakte det faktisk først i voksen alder. Rart hva man er vant til, etter hvilke tradisjoner man har.


#25

Kirsebær sa for siden:

[quote=MiaPia;1317998][LEFT]Hjemme hos mine foreldre, 18 stk blir vi![/LEFT]

[quote]
:mimre: :rørt:
Da vi var yngre pleide vi å feire julaften med hele familien på pappa sin side. Da var vi 24 på julaften. Annen hvert år hjemmme hos oss og hjemme hos tanta mi. DET var herlige julaftner det. Det tok noen år å venne seg til å feire bare med nærmeste familie etterpå.


#26

Hjertensfryd sa for siden:

Me skal til mine foreldre. Røykt pinnekjøtt på menyen :nam: Får eg ikkje pinner på julafta så dukker eg ikkje opp. Nekter å ete noko anna den kvelden. :knegg:

Skulle innmari gjerne hatt det her heime og hatt mine foreldre og svigers og brødrene våre her, men me har rett og slett ikkje plass. Hadde vert deilig å sleppe å kjøre fram og tilbake med alle pakkenelliker og tre trøtte unger. Men men. Om 5-6 år kanskje ?


#27

Tusenogtredve sa for siden:

Vi skal spise ribbe (og multekrem) i år. Men jeg liker det egentlig ikke så godt. :dukker:

Fra neste år blir det hjortefilet og tyttebæris istedet. Det blir vår tradisjon.


#28

Che sa for siden:

Julaften skal i år feires hos min storebror med familie. De har to sønner, så er det mamma, kjæresten hennes og så oss fire.
Vi får servert "tradisjonell" mat: Svineribbe til middag og riskrem til dessert (klokka 5), gaver klokka 7 og så spiller vi spill resten av kvelden.

I fjor var vi hjemme med oss (da bare 3), mamma og kjæresten. Koselig det også, men enn så lenge er jeg for sosial til å feire jul alene tror jeg. Når gutta blir litt større og mest opptatt av å leke med lekene sine, så tror jeg vi forblir hjemme:)


#29

Karamell sa for siden:

Vi reiser til Bergen og feirer julaften med min mor og bror. Dit kommer også min tante, onkel og to søskenbarn (voksne) og ei jente som er like gammel som min eldste sønn.

Annethvert år er vi i Bergen og annethvert hjemme. Da komme svigers til oss (og min mor og bror).

Jeg kunne tenke meg å være hjemme, bare oss 4, men det går vel ikke...


#30

Nessie sa for siden:

Hvorfor ikke? :undrer:


#31

Teofelia sa for siden:

Vi skal være hjemme hos oss selv; det er vi alltid. I år blir det bare oss fire, for mine foreldre skal være hos søsteren min. De er hos oss annet hver år.

Det blir en hyggelig og intim julaften, og vi skal ha pinnekjøtt til middag. Første juledag inviterer vi min søster med familie og mine foreldre på middag.


#32

Karima sa for siden:

Hos oss. Med min mor og stefar, mormor og lillebror på besøk.

Og for første gang på fem år skal jeg få den ekte julematen på bordet: Pinnekjøtt.

Gleder meg faktisk mer til jul enn på mange år. :)


#33

Camomilla sa for siden:

I år skal vi til svigers og feire jul. Det samme skal også oldefaren og oldemoren til Propellen og kanskje svigerinnen min med mann og barn.
Skal spise ribbe med tilbehør og skinkestek. Til dessert pleier vi å ha riskrem med varm ripssaus.
Aller helst vil jeg være hjemme hver jul, men mannen vil hjem til foreldrene sine annenhver. Får se hva vi blir enige om etterhvert.


#34

IOA sa for siden:

Jeg skal som vanlig feire jul i Telemark på gården der jeg kommer fra. Massevis av tradisjoner og familiekos - både jeg og mannen liker det veldig godt. (Det er forresten en stor fordel med å være gift med en utlending: ingen diskusjoner om hvor vi skal feire jul, billettene til den Dominikanske republikk er så dyre i desember at det ikke lønner seg å dra dit da.)

Vi feirer med foreldrene mine og søsknene mine. De er single og barnløse alle tre. Bestemor, mormor og morfar og en barnløs onkel bytter på å være hos mamma og de andre to søstrene. Vi spiser ribbe på julaften. Andredag har vi stor familieselskap med der alle tanter, onkler og søskenbarn kommer på kalkun.


#35

Michelle sa for siden:

Vi feirer annenhver jul hos oss selv og mamma. I år blir vi hos oss. Mamma og tantes samboer kommer (Tante døde i vår) og en eldre enslig venn av familien.
Vi blir nok å dra i kirken som vanlig og tenner lys på pappas grav etterpå. Julemiddagen er Ribbe m tillbehør og Riskrem til dessert.
Jeg elsker å lage i stand til jul:)


#36

Robyn sa for siden:

I år skal vi til min søster og familien hennes, og det skal pappa og.

De første årene etter at mamma døde feiret vi julaften her siden vi hadde småbarn. Nå har guttene blitt store og det er helt greit å reise bort, og nå har min søster en toåring og en baby så da er det mest praktisk at vi reiser dit.
Må ærlig innrømme jeg syns det er litt deilig å gå til dekket bord og... :sparke:

Vi har ribbe og hele sulamitten når vi feirer med min familie, mens mannens familie feirer med pinnekjøtt. Jeg syns begge deler er like godt så jeg koser meg uansett. :D

Jeg er muligens litt rar, men tanken på å feiere julaften bare oss 4 er omtrent utenkelig for meg. Er liksom vant til at vi skal ha flere rundt oss.


#37

Fru Snurp sa for siden:

Gla'guttens første jul blir hos farmor. Det blir nok en rolig kveld med lite styr siden svigermor da kommer til å være nyoperert og er ganske skrall... Jeg lager en haug med medisterkaker (av kalkun) på forhånd og fryser ned, så får vi se om det blir ribbe til svigermor og Herr Snurp i tillegg. Det får Herr Snurp stå for da i så fall! (i tillegg til surkålen). Vi feirer annenhver jul hos Herr Snurps mor, og mine foreldre, og det har vi gjort siden vi gifta oss for over 10 år siden, men lurer på om vi skal ta en hjemmefeiring om et par år? Vi feirer uansett der juleforberedelsen er siden jeg ofte lager mat/baker sammen med min mor, noe hos svigermor (ikke i år), noe her hjemme og i tillegg er vi alltid med og pynter treet hos mine foreldre. Blir kanskje litt mye hit og dit, men etter 10 år blir jo det tradisjon det også ;)


#38

Pepper Lemon sa for siden:

Vi skal være hjemme hos oss selv, og får svigerforeldre på besøk. Det blir spennende. Vi tenkte å servere torsk. Til dessert skal vi ha riskrem med en saus jeg fikk smake hos Gaia, jordbærrøre med lime.

Det blir ingen barn blant gjestene i år, og det er mitt ankepunkt. Jeg klarer ikke å bestemme meg for om jeg tror det er best at treåringen er alene om oppmerksomheten eller om det burde vært noen lekekamerater (altså søskenbarn) der.


#39

Guttemammis sa for siden:

Vi skal være hos mine foreldre i år, er annethvert år hos dem og svigers.
Synes det er en super ordning, deilig å slippe å styre med mat, rydding og
denslags på julaften og heller komme til ferdig dekket bord og deilig mat:nemlig:

Kommer til å ha det sånn til noen blir for gamle og ikke orker å ha det lenger :knegg:
[font=Comic Sans MS][/font]
Vi spiser nissegrøt på dagen hos de vi ikke er hos på kvelden så får vi litt tid med begges foreldre!


#40

Karamell sa for siden:

Liten familie. Mannen har bare en søster og svigermor og svigerfar har ingen søsken.
Mamma er singel og min bror er singel. Vi vil ikke la noen sitte nesten alene på julaften.


#41

Tjorven sa for siden:

Vi skal være hjemme på julaften, og min far og hans kone (som har vært hans kone i godt over 20 år nå og er fullverdig bestemor til mine barn) kommer til oss og blir over til 1. juledag.

I fjor var vi hos dem, men da bodde vi i en bitteliten leilighet og hadde helt ny baby.

Siden både jeg og mannen har skilte foreldre er det en kabal å fordele oss, men i år takket mamma og svigermor nei til å komme hit så da har de valgt det selv.

Vi spiser risengrynsgrøt på formiddagen på julaften. På kvelden er det pinnekjøtt, og så er det STOR julefrokost på 1. juledag. Jeg gleder meg allerede til den gode maten.


#42

Karamell sa for siden:

Ja, pinnekjøtt i Bergen og svineribbe i Trondheim.


#43

Minerva sa for siden:

Vi feirer annenhvert år hjemme hos oss selv, og i Danmark hos mannens familie. I år er det hjemmejul, men siden vi får gjester (svigers) boende det meste av jula og jeg syns det er rimelig hektisk :puh:, har mamman min tilbudt seg å holde julemiddagen så da skal vi til mamma og pappa hele gjengen. Dit kommer også søsteren min med mann så i alt blir vi 10 stk. Det blir selvfølgelig ribbe, medisterkaker og julepølse, surkål og rødkål og mamms beste saus. :nam: Multekrem til dessert, stille og rolig pakkeåpning med kun våre to små, og så spiller vi musikk, våre nye CD'er, og det blir sikkert en omgang TP når ungene er i seng. Gleder meg!:)


#44

Anda sa for siden:

Vi skal være hjemme hos oss, og så tror jeg at Andamannens søster med mann og to barn kommer, i tillegg til svigerfar. Jeg gleder meg aller, aller mest til juleferie, jeg.

På julaften spiser vi ribbe, selvsagt. Og medisterkaker. Og pølse. Og surkål. Og hjemmelaget karamellpudding. Og multekrem. Og litt til.

Vi har julegrøt på formiddagen, med mandel og marsipangris. Andungen elsker den tradisjonen der, før vi drar til svigermors grav og tenner lys for henne.


#45

Anda sa for siden:

Det var forresten da jeg stod og saltet og pepret en svineribbe ved 03-tiden en natt til julaften for noen år siden at jeg forstod at jeg nærmet meg kategorien Voksen. :tullerdunisse:


#46

Huldra sa for siden:

I år er det mannens tur til å jobbe og vi har derfor invitert mamma, pappa, søstra mi, niesa mi og de 2 brødrene mine hit. Jeg håper de kommer og vi blir da 11 stk med stort og smått.

Middagen blir selvsagt ribbe med tilbehør. Hm, kanskje man kunne laget både ribbe og pinnekjøtt når vi blir såpass mange :tenke:

Gleder meg veldig og håper at alle holder seg friske og at mannen får mulighet til å komme hjem og spise og pakke opp pakker (vennligst ikke bli syk akkurat da)


#47

Obelix sa for siden:

Vi har de siste årene feiret hjemme hos oss med mine foreldre og bror.

I år går jeg av nattevakt og skal derfor feire hos mine foreldre.
Ungene gleder seg veldig til det, jeg vil mye heller ha selskap hjemme hos meg selv.


#48

Señora sa for siden:

I år som de fire siste årene skal vi være her hjemme. Vi serverer pinnekjøtt til middag og riskrem til dessert. Mamma, pappa, søster, svoger og to nieser skal feire sammen med oss.

  1. juledag blir det hummer, tradisjonen tro, hjemme hos mamma og pappa sammen med søster +familie.

  2. juledag er åpen, men det gjør absolutt ingenting om det ikke blir noen invitasjoner den dagen. Søstera mi reiser tilbake til sin hjemby 1. juledagskveld, så det er muligens duket for en rolig 2. juledag med mindre svigermor inviterer oss da.


#49

Martis sa for siden:

Vi skal feire jul i det nye huset vårt. Dette var egentlig svigersjul, så de kommer hit og blir til tredje juledag. Vi har vanligvis reist annet hvert år til hver familie, men vi får se hvordan det blir fremover nå. Julematen i år blir ribbe siden dette er "mannens" jul, når det er min jul spiser vi rype. :D


#50

nolo sa for siden:

Vi blir hjemme hos oss selv, og det har vi vært siden eldstemann kom i hus. Mine foreldre kommer også, og vi skal spise pinnekjøtt. :nam:


#51

Frantzen sa for siden:

Jeg og barna skal til min bror og svigerinne og feire i deres nye hus på vestlandet. I tillegg skal svigerinnenes sønn med samboer og lille nurk feire sammen med oss. :hjerter: Jeg er jammen ikke helt sikker på hva vi skal spise, det kommer an på ungdommen, tipper jeg. Vi voksne sverger til pinnekjøtt, men mulig det blir ribbe på julaften og pinnekjøtt 1.dag.


#52

Gaia sa for siden:

Vi feirer hjemme. Jeg har gitt beskjed til familien om at det blir hjemmejul mens vi har små barn, så får vi se hva vi gjør når de blir eldre. Jeg syns det er hyggelig at vi lager våre tradisjoner, som barna venner seg til, og at besteforeldre venner seg til å gå på rundgang.

I år kommer foreldrene mine og broren min. Til neste år er det vår tur til å ha svigermor og da kommer nok mannens eldste søster med mann og datter også. Siden det er vår tur til å holde 2. juledagsselskapet i mannens familie (10 voksne og 8 barn) syns jeg det er helt greit med en "lite" selskap på julaften.

Vi har pinnekjøtt på lille julaften. På julaften blir det derfor ribbe, sossiser, medisterboller, nøttestek, surkål, rødkål, kålrabistappe, mandelpoteter og restene av pinnekjøttet fra lille julaften. Til dessert blir det multekrem og riskrem med jordbær- og limesaus.


#53

Mirasol sa for siden:

Vi skal feire hos mine foreldre sammen med mine to brødre og deres respektive. Vi blir 8 voksne og 4 barn (hvorav tre av dem er våre :knegg: ). Jeg gleder meg!

Det er min mor som står for maten. Jeg håper også at vi får til en tur i kirken, det er liksom en del av juletradisjonen for min del. Så blir det (ribbe,) medisterpølse, medisterkaker, surkål og poteter, og en mektig riskrem med rød saus til dessert. :nam: Jeg spiser ikke ribbe, derfor er den i parentes! :nemlig:


#54

Ru sa for siden:

Her blir det pinnekjøtt i Bergen, og pinnekjøtt og ribbe i Drøbak. I Drøbak var det bare ribbe før eldste sønn i huset giftet seg med vrang bergenser. Passende nok er det flere av de andre gjestene som foretrekker pinnekjøtt, så alle er såre fornøyde. :knegg:


#55

GinaK sa for siden:

Vi feirer annet hvert år her og hos broren til gubben. HAr vært et år hos min mor på 10 år.... Gubben er vrang på sine tradisjoner. :rolleyes:

I år blir julaften her. Vi blir 12 stk. Oss, datteren til mannen, svigers, broren til gubben m.fam og min mor.
Vi spiser selvfølgelig ribbe. Dessert er riskrem og varm kirsebærkompott. :nam:
Vi åpner pakker en og en på rundgang og ser hva alle får. Synes det er fint sånn at man ikke bare river av papiret og kaster seg over haugen! :nikker:
Vi må forresten finne en julenisse snart som kan avse 15 minutter....


#56

OlleVia sa for siden:

Vi skal til vestlandet til mine foreldre, så da blir det vi tre, foreldrne mine, min bror og nevø. Jeg kan egentlig ikke tenke meg å feire bare jeg sambo og trollet, hadde følt det ble stusselig. En dag når vi får ett "ordentlig" hjem så blir det kanskje litt annerledes, men ikke nå.
Gleder meg til å spise pinnekjøtt!:D


#57

Blåbær sa for siden:

Hos min mormor utenfor Bergen.
Vi blir vel 8 eller 9 stk.

Jeg kunne egentlig tenkt meg å vert hjemme i år, men vi feirer annenhvert år der borte. Min mor er syk og kommer seg ikke bort her. Vi får se litt hvordan det blir etterhvert. Hun blir litt stressa av hele julen.
På menyen tror jeg faktisk det står pinnekjøtt i år. Vanligvis pleier vi å ha ribbe, men min onkel med familie har så lyst på ribbe 1. dag når de kommer på middag.


#58

Kneazle sa for siden:

Hjemme. Med foreldre, svigerforeldre og bror. Blir fint.


#59

Slettet bruker sa for siden:

Hjemme hos oss selv for åttende gang på rad. Nå med tre unger. Jeg gleder meg.


#60

Veronal sa for siden:

@Monsoon eller Gaia: Oppskrift på jordbærrøre m/lime?

Vi begynte å feire julaften zu Hause i fjor og fortsetter suksessen i år. I fjor var vi uten besøk - i år kommer min mor m/mann. Middag: Surstek på elg. Dessert: Vetikkeennå. Middag serveres kl. 15.


#61

amo sa for siden:

Vi blir hjemme, men får vår kommende svigersønn på besøk. Det blir koslig,men vemodig å tenke at neste jul blir første jul uten storesøs. :dramaqueen: som tar sorgene på forskudd. :knegg:


#62

Fadese sa for siden:

Kan det være dennne?
500 g jordbær, renset
1 dl sukker
1 dl vann
1/2 ts finhakket, frisk ingefær
saft av 1 lime
evt. friske jordbær til pynt

Kok opp sukker og vann til sukkerlake. Kjør sukkerlake, jordbær, ingefær og limesaft sammen i en blender.

Vi skal feire julaften hjemme. Jeg regner med at svigers kommer, sannsynligvis kommer svogeren min og det er mulig at mamma kommer.
På menyen står ribbe, sossiser og medisterkaker. Riskrem (med sausen ovenfor) til dessert.


#63

Svanen sa for siden:

Vi blir hjemme hos oss selv som vi har vært alle årene (bortsett fra ett) siden vi fikk barn. Det har variert hvor mange vi har vært, men stort sett har foreldrene mine vært her, og broren min som bor i Sandnes har kommet. Det har vært mest praktisk å være hos oss, siden vi har hatt mest plass, og har barn. Lettere å frakte 3 voksne enn 3 bilsyke barn...
I år bor bare foreldrene mine noen minutter unna, så vi får ikke så mye overnattingsbesøk. (muligens svigerfar). Har ikke helt avtalt om de og broren min spiser pinnekjøtt hos oss julaften eller ikke. Har også hatt brødrene til mannen min et par ganger (ikke samtidig).

Selvsagt synes jeg det blir litt mye innkjøp og styr, men heller det enn i pakke bil og kjøre mange timer med unger som blir lei/bilsyke innen 1/2 time....

I år skal jeg på nattevakt på julaften, så vi må være litt "effektive". Regner med at en blir hjemme og ordner pinnekjøttet nesten klart mens de andre er i kirka. (ungene synger i kor) Så håper vi å ha spist, fått besøk av nissen (naboen?....) og åpnet pakker til klokka blir 2130.

Hadde dagvakt julaften i fjor, så nå ser jeg frem til mange jobbefrie julaftner fremover.... (er ikke så synd i meg som det ser ut som, for jeg hadde aldri jobbet julaften før i fjor-skulle egentlig hatt det ene året jeg hadde svangerskapspermisjon)


#64

Lykken sa for siden:

Vi har hatt julaften hjemme hos oss de siste par-tre årene, men i år skal vi til svigers sammen svoger med familie.


#65

Enhjørning sa for siden:

I eget hus, for aller første gang! :lykkelig:

Vi feirer alltid sammen med svigermor, så denne julaften blir mye greiere sånn sett:
Tidligere har det vært et evig styr med pakker, mat, kasseroller, barn og bikkjer frem og tilbake med to kilometer mellom husene, denne gangen bor hun rett på andre siden av veggen, så stressfaktoren blir betydelig mindre.
Vi tar middag, pakkeseanse og kaffe her.
Jeg gleder meg ... :hjerter:


#66

Anne C sa for siden:

Vi skal være hjemme hos oss sammen med svigermor og den yngste sønnen hennes. Det skal bli godt å være hjemme i år. For to år siden var vi hos mamma og pappa sammen med begge brødrene mine og deres respektive. Det var en GRUSOM julaften takket være en av de inngifte i familien, for å si de sånn. Føler fremdeles at jeg ble snytt for den dagen i 2006.... I fjor kjørte vi fly til Fuerteventura på julaften og det ble selvfølgelig ikke noen normal feiring. Så jeg tror nesten at jeg gleder meg litt i år.....

Jeg/vi satser på at det er svigermor som lager maten, og jeg ønsker meg både ribbe og pinnekjøtt.


#67

Malus sa for siden:

Reiser til svigers lillejulaften, og blir til formiddagen 1. dag. Der blir det svigers, oss og svigerbror.
Julaften feires med stor frokost sammen, noen reiser i kirka mens noen begyner på middagen (ribbe). Til middag kommer muligens mannens tante også. Så er det litt avslapping, før det er kaker og kaffe og gaveåpning. Utover kvelden er det skravling og kaffe / cognac for de som drikker det.


#68

Go\jenta sa for siden:

Vi skal være hos oss selv i julen, og min mor og søster med familie kommer.
Gleder meg til kirkebesøk, julemiddag, julenisse-besøk, pakkeåpning, kakespising osv....:)


#69

Solblomst sa for siden:

Det blir en rolig feiring, som vanlig, sammens med våre nærmeste hjemme oss oss. Vi har bedt min mor, tante, svigermor og svigerfar og min yngste svigerrinne. Jeg skal på dagvakt først, så jeg kommer hjem til ferdig middag med pinnekjøtt. Til dessert blir det riskrem.


#70

Slettet bruker sa for siden:

Vi feirer med fullt familieselskap hos oss på julaften. I vår familie vil det si drømmeprinsen, gullungene, meg og faren min. Vi spiser ribbe, men drikker ikke akevitt ved siden av.
Også tror jeg at vi skal ha multekrem til dessert. Det fine med julematen er at jeg kan spise akkurat det samme som de andre, med unntak av potetene, og det er ikke noe savn.

Jeg har begynt å nilese alle juletrådene nå, gleder meg veldig til jul.


#71

Knerten sa for siden:

Aller helst skulle jeg feiret med bare oss fem (mann, barn og meg). Dvs, jeg synes det er veldig hyggelig med besøk på Julaften, men ikke sånn det har blitt de siste årene.
Nå er vi oss fem, min mor og min tante, Gemalens foreldre, Gemalens bror med samboer OG en svær Golden Retriver (forøvrig omtalt her: www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=25279).

Nå har vi ganske stor stue, men det er klart det blir trangt når vi er 8 voksne, 3 barn og en hund. Nå venter svogeren min med samboer barn til våren, så neste år blir vi enda en på Julaften.

Menyen er forøvrig ribbe, surkål, poteter og god saus. Riskrem eller multekrem til dessert.


#72

Kula sa for siden:

Julaften i år blir hjemme hos oss selv. Våre foreldre "går på rundgang", og i år er det svigers som kommer til oss.

Julemiddagen serveres presis kl. 17.00 hver eneste julaften mens Sølvguttene synger julen inn.

Menyen er som vanlig ribbe med tilbehør. Dessert har vi aldri, den er det aldri noen som spiser alikevel.


#73

Røverdatter sa for siden:

Julaften blir hos mamma sammen med søsteren min, mormor og farmor. Pappa må jobbe så han er dessverre ikke hjemme. Vi har en løsning der vi feirer annenhvert år hos min familie og mannens familie.

Hos mamma spiser vi klokken 17.00. Ribbe, svinestek og masse, masse tilbehør. Mamma lager alltid enormt mye mat og okker resten av kvelden over hvor mye rester hun har. :fnise: Riskrem med rørte jordbær til dessert. Etter maten venter vi på nissen og etter nissen går vi løs på gavene under treet. Så er det kaffe og kaker utpå kvelden en gang. Vi tar det med ro og pakker ut en og en gave så alle får se hva alle får.

Første juledag skal vi ha juleselskap hos oss. Det blir litt sen juledagslunsj med 17-18 gjester. Jeg skal lage koldtbord så det blir nok litt stressende. Må prøve å gjøre mye ferdig på forhånd.


#74

Noba sa for siden:

Vi skal være hjemme hos oss selv i år (er annet hvert år her og hjemme hos mine foreldre). Vi har invitert svigerfar, mulig også svogeren og sønnen hans kommer. 2. juledag kommer mamma, pappa og søsteren min og blir til over nyttårshelga. Det blir første gang så det gleder jeg meg veldig til, det har alltid vært vi som har reist til dem tidligere. På juleaften skal vi ha ribbe med alskens tilbehør. Dessert vet jeg ikke helt ennå.


#75

Ole Brumm sa for siden:

I år skal vi hjem til mamma og co, vet ikke helt om mine søsken kommer hjem enda. Eller lillesøster er hjemme da, broren min har nettopp kjøpt hus sammen med damen, så vet ikke hvordan det blir med de, elste søsteren kommer ikke. Vi bruke å bytte på annet hvert år, foreløbig er det greiest slik, så får vi se om det blir forandring på det om noen år.

Og vi skal spise Pinnekjøtt. :p
(Når vi er hos svigers er det ribbe, men da lager jeg pinnekjøtt 1 eller 2 juledag, ellers blir det ikke jul. :glis: )


#76

Left sa for siden:

I år skal vi feire hos min mor. Vi fire, samt sambos sønn fra tidligere.
Til min mor kommer også mine to yngre brødre, så gleder meg, for ser dem så sjelden.
Ikke helt bestemt oss for om vi skal kjøre hjem på julaften, eller om vi skal bli over. 1.juledagsfrokosten er innmari koselig da, så kanskje kanskje.
Vi spiser selvsagt pinnekjøtt på julaften, og sambo som er Vål´enga-gutt vil heller ha det på tross av at han er vant til ribbe på julaften. Han får tilbud om det hver jul, men pinnekjøtt er bedre iflg. han selv :ja:
Til dessert er det riskrem, og hvis vi får tak i hyllebær så kokes det saus av den, hvis ikke blir det vanlig rød saus.

Tidligere da vi feiret hos mormor, var det melkesuppe med risengryn og rosiner til "forrett" og lutefisk med lefse til julemat. Godt det også, men pinnekjøtt er bedre. :nam:


#77

Smash sa for siden:

Vi er annethvert år til mine foreldre og svigers.

I år skal vi til svigers. Der får vi servert ribbe med alt som hører med. Hos mamma og pappa får vi pinnekjøtt, og det er sååå mye bedre. Ribbe er billigmat, og smaker gris.

I år blir vi vel 8 voksne og 7 barn. Vi spiser middag, har dessert, pakker opp gaver, spiller brettspill. Underveis er det mye allsang, alltid noen som sitter ved pianoet eller med gitaren i fanget.

Etterpå går vi til mamma og pappa. Ligger over der, for 1.juledag er det fullt hus der. Vi er mange søsken, så tilsammen blir vi 13 voksne og 12 unger.

Gleder meg sånn til jul. :lys:


#78

Divine sa for siden:

Vi reiser til England og skal være hos svigers i 15 dager. Noen synes kanskje det høres grufullt ut, men jeg har herlige svigerforeldre, så for meg er bare stas å skulle dit.

Vi har ingen planer annet enn at storfamilien skal spise en bedre middag på en pub på julaften. De feirer jo julen den 25., så da regner jeg med at det blir full pakke med hele familien. Masse pakker, stående buffet til lunsj, mye rødvin og kortspill til kvelds. :) Gleder meg allerede.


#79

Stellebord sa for siden:

Vi blir hjemme, og svigermor og mannens søster feirer med oss. Å feire jul hjemme hos seg selv er det aller, aller beste, synes jeg.

Og vi skal spise pinnekjøtt. Riskrem eller moltekrem til dessert.


#80

Babe sa for siden:

Mine to største skal være hos faren sin på julaften. Vi fire andre reiser til svigers.

Der blir det servert ribbe med tilbehør og diverse til dessert(puddinger og riskrem). Jeg spiser pinnekjøtt og tar med meg det og kålrotstappe.


#81

Lykketrollet sa for siden:

Vi skal være hjemme i år.
Herlig å slippe å drasse på gaver o.l både til og ikke minst hjem.

Vi har sagt at de som vil kan få komme.
Ser ut som det blir svigersfamilien som kommer, og kanskje også ene paret besteforeldre til sambo.
Så da blir vi 10stk inkl ungene.

Til mat blir det pinnekjøtt (såklart), og sikkert is og sjokoladepudding til dessert.

Gleder meg veldig! :lykkelig:


#82

polarjenta sa for siden:

I år skal vi hjem til foreldrene mine. Det gleder jeg meg til. På julaften skal vi være hjemme hos dem, og dit kommer broren min og familien hans(kone og 1 barn). Vi spiser ribbe og pinnekjøtt med alt av tilbehør. Til dessert skal vi ha moltekrem og sikkert riskrem også.

På 1. juledag drar vi til broren min på middag.


#83

Gaia sa for siden:

Nope, hvorfor gjør det så vanskelig når det enkleste ofte er det beste. Jeg lager rett og slett jordbærsaus på følgende måte:

En pose frosne jordbær, saften av to lime, kok opp, kjør glatt med stavmikser og smak til med sukker, gjerne brunt (mengden sukker som trengs avhenger rett og slett av hvor søte jorbærene er.)

Den er utrolig god til både panna cotta og riskrem. :jupp: Og Snupp får stjerner i øynene når jeg lager denne sausen. Den er god nok dessert for ham uten noe til. :knegg:


#84

Veronal sa for siden:

Takk! :lykkelig:


#85

leliane sa for siden:

Vi blir hjemme og får besøk av hele min familie - søsken med familie samt foreldre. På menyen står juletorsk og riskrem til dessert - selvsagt med mandel.


#86

ming sa for siden:

I år skal vi nordover til min familie og feirer da sammen med mamma, min bonusfar, lillebror på 16, min voksne ugifte bror, min voksne gifte bror, min svigerinne, niese, nevø og så min bestefar som nylig har blitt enkemann. Med oss fire i tillegg, blir vi 13 til bords!

Vi har feiret jul for oss selv noen år etter at vi ble tobarnsforeldre, og det er veldig koselig å lage sine egne tradisjoner. Men innimellom "må" vi nordover til fullt hus og storfamiliejul. Vi taimer det med broren min og hans familie, slik at vi feirer nordpå når de er der, og ikke hos svigerinnen min sin familie.

Så sånn blir det i år. Gleder meg!

Og selvfølgelig er det pinnekjøtt på menyen. Multekrem til dessert.


#87

Propella sa for siden:

Jeg jobber hele julen. Vi blir hjemme. De som vil får komme til oss. Vi blir 11 store og små på julaften.


#88

Dronningen sa for siden:

Jula 2000 var første jul jeg og mannen feiret "alene" sammen i vår leilighet. Etter det har vi vært 2 gang nordpå. Sist gang fordi vi pusset opp badet her. Så til vanlig feirer vi hjemme hos oss selv, og vanligvis uten besøk. Sånn blir det i år også. Ribbe til middag og alt på vår måte. ;)


#89

kokosbolle sa for siden:

Vi skal være hos svigermor, og jeg har invitert med pappa dit. Det blir kjempekoselig tror jeg. Knerten kommer til å få så masse oppmerksomhet, så det blir nok knall!


#90

Siwa sa for siden:

Her blir vi hjemme i egen leilighet :jupp: Storesøster skal til pappan sin, så det blir mannen, lillebror, lillesøster, meg også kommer kanskje mamman min :jupp:

Her blir det også ribbe, men selv kunne jeg tenkt meg pinnekjøtt men det liker ikke mannen..


#91

MokkMokk sa for siden:

Vi skal være hjemme i år som i fjor, så får de i familien komme de som vil. Her er alle velkomne. Det er fantastisk deilig å slippe den dårlige samvittigheten for de man måtte velge bort, de årene vi var hos andre på julaften. Som skilsmissebarn har jeg litt erfaring på området. :rolleyes: Herlig å endelig kunne definere sin egen julefeiring, kunne velge sine egne tradisjoner og ha det akkurat så avslappet som vi selv ønsker. :D

I år kommer mamma & sambo, og muligens også svigers. I romjulsdagene blir vi vanligvis bedt til middag etc. hos resten av familien. Veldig greit.


#92

Selma sa for siden:

Vi feirer alltid jul hjemme hos oss selv - annenhvert år med mine foreldre på besøk og svigers samt mannens søster og mannen hennes de årene mine foreldre ikke er her

I år kommer mine foreldre på besøk. De kommer lille julaften og blir til 2. juledag. Alltid ribbe på menyen og middagen spises kl 17. Deretter gaveåpning. Som regel blir det tidlig kveld - både mor og barn er slitne etter en lag dag


#93

007 sa for siden:

Vi skal være hjemme hos oss selv, noe vi har vært siden vi kjøpte eget hus i 1999. Svigers kommer på besøk og det blir koselig. :)


#94

Macky sa for siden:

Vi har de siste 3 årene hatt julaften hjemme hos oss. Det blir mine foreldre, min bror, min farmor og min mormor. Stille og rolig mao, men veldig koselig :nikker:


#95

Marit K sa for siden:

Vi skal være hjemme, og får i alle fall min mamma på besøk.
Gleder oss veldig. Det blir gaveåpning for ungene gjennom hele dagen tror jeg, slik at vi sprer kosen litt. Det blir uansett for mye for de små om vi skal ta alle gavene på kvelden. Så blir det ribbe til middag - forhåpentlig med sprø svor. :kryss:

Gleder meg veldig til jul!


#96

rine sa for siden:

Vi feirer for andre for første gang hjemme hos oss selv! Min familie kommer: Foreldre, søsken, nevøer og nieser. Blir 12.stk.
Menyen blir pinnekjøtt og ruskrem. Hva ellers! :gladspøkels:


#97

rine sa for siden:

:lol:
Eller riskrem, som noen liker å kalle det.


#98

Trixie sa for siden:

Iår skal vi være hjemme.
Min mor og far, min lillebror og min svigermor kommer hit. Gleder meg til å være hjemme, selv om det helt sikkert blir litt stress og.
Vi skal spise ribbe m/tilbehør.


#99

Enhjørning sa for siden:

:latter:


#100

Fara sa for siden:

Vi skal være hjemme og det blir bare vi fire. Syns det er utrolig deilig å bare være oss og kunne gjøre ting i vårt tempo og ikke ta hensyn til alle andres planer. Passer oss veldig godt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.