Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din beste (runde) sjokoladekake?

#1

Tangerine sa for siden:

Jeg må bake litt ymse til søndag, og en sjokoladekake er vel bankers. Men den må være god...

Har du en? :)


#2

Tangerine sa for siden:

Må jeg finne en selv? :kjevle:


#3

Nessie sa for siden:

Sjokoladekake er jeg litt dårlig på... :sparke:
Men den jeg la ut i tråden til Scarlett, den "frysekaketråden", skal være god. Og kan lages i rund (2?) form.


#4

Nessie sa for siden:

Ingredienser:

  • 100 g mørk sjokolade

  • 250 g siktet hvetemel

  • 1 ts natron

  • 225 g smør

  • 400 g brunt sukker

  • 1 ts vaniljesukker

  • 3 egg

  • 1¼ dl skummet kulturmelk

  • 2¼ dl kokende vann
    Til pynt:

  • 300 g sukker

  • 2 eggehviter

  • 1 ss sitronsaft

  • 3 ss appelsinsaft

  • Kandisert appelsinskall
    Fremgangsmåte:

Smør to runde kakeformer på 20 cm. Klipp til bakepapir som du legger i bunnen av formene. Sett sjokoladen til smelting.Ha smør og sukker i en stor bolle, og rør det lett og luftig. Rør inn vaniljesukkeret og eggene litt etter litt.
Hell smeltet sjokolade i kakerøren og bland den godt inn. Sikt hvetemel og natron, og vend det inn i kakerøren litt av gangen. Ha deretter i melk og kokende vann og rør det forsiktig sammen.Fordel kakerøren i de to formene og stek kakene i ovnen ved 190°C i ca 30 min. La kakene kjøles litt ned i formene før de legges på rist.
Ha sukker, eggehviter, sitronsaft og appelsinsaft i en bolle. Sett bollen i vannbad i kokende vann, og visp til blandingen er tykk og stiv. Ta deretter bollen ut av vannbadet, og fortsett å vispe til blandingen er kald.
Bruk litt av fyllet mellom de to kakene, og bruk resten til å smøre kaken på sidene og toppen. Pynt med det kandiserte appelsinksallet.


#5

Nessie sa for siden:

Oppskrift på Sjokoladedrøm

Ingredienser:

Fremgangsmåte:

Ha egg og sukker i en bolle og plasser den i vannbad i kokende vann, visp til eggedosisen er så tykk at vispen etterlater seg spor.
Ta bollen ut av vannbadet og ha i siktet hvetemel og kakao. Vend det tørre forsiktig inn. Rør til slutt inn reven gulrot, valnøtter og olje.
Smør en 20 cm kakeform godt, og legg bakekapir i bunnen. Hell i kakerøren og stek kaken i ovnen ved 190°C i ca 45 min. La kaken avkjøles på rist.
Rør godt sammen kremost og melis før den smeltede sjokoladen røres inn. Del kaken i to lag, og bruk halparten av kremen som fyll mellom lagene. Dekk toppen av kaken med resten av kremen, og bruk en kniv eller kakenål til å lage mønster i kremen.
La kaken kjøle seg ned i kjøleskap en stund før servering.



#7

Ole Brumm sa for siden:

Mannen bruker å lage en knallgod sjokoladekake, men jeg er ikke hjemme ergo har jeg ikke oppskriften.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.