Candy Darling sa for siden:
Jepp, det vil jeg ha. FP-kaken (Chocolate Cheese Brownies) er allerede på listen.
: despo :
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Candy Darling sa for siden:
Jepp, det vil jeg ha. FP-kaken (Chocolate Cheese Brownies) er allerede på listen.
: despo :
Filifjonka sa for siden:
Frossen peanøttkake
Denne skal være halvfrossen og blir dermed litt iskake-aktig, veldig god:
Stivpisk:
6 eggehviter
6 dl sukker
Bland inn:
4 dl vanlige salte peanøtter
(gni av litt av saltet med papir)
40 knuste Ritz-kjeks
Fordel marengsmassen på bakepapir i langpanne.
Stekes 20-25 min ved 175 grader.
Fyll nr. 1:
4,5 dl kremfløte vispes til krem.
Fyll nr. 2:
Lag eggedosis av 6 eggeplommer og 6 ss sukker. Smelt i vannbad 120 g smør, 200 g lys kokesjokolade og 2 ts vaniljesukker.
Bland og la stivne litt.
Del bunnen i 2 og sett sammen: Bunn, fløtekrem, bunn, sjokoladekrem på toppen.
Oppbevares i fryseboksen.
Denne oppskriften har jeg doblet, den var egentlig bare til liten/halv
langpanne. Men når man først lager den så er det like greit at det blir
litt... OBS: DENNE OPPSKRIFTEN ER DOBLET ALLEREDE!
Karamell sa for siden:
Sarah Bernard-småkakene. Med ferdigkjøpt kransekakemasse.
Nessie sa for siden:
Marengsbunner går det fint an å fryse! (Pavlova) Ta opp, tin - og ha på krem og pynt (frukt, bær etc).
Marengsbunn:
4 stk. eggehvite
¼ ts salt
250 g sukker
2 ts maisennamel
1 ts hvitvinseddik eller bringebæreddik
Daimiskake:
Ingredienser Bunn:
120 g sukker
3 eggehviter
150 g mandler
Isen:
3 eggeplommer
80 g sukker
3 dl kremfløte
1 dobbel daim
Slik gjør duEggehvitene piskes stive. Sukkeret blandes i litt etter litt. Mandlene males og blandes inn.
Bunnen stekes i 24 cm springform nederst i ovnen. 150 grader, 40 min.
Isen lages slik:
Fløten piskes. Eggeplommer og sukker piskes til eggedosis. Daimen knuses. Alt blandes og helles over den avkjølte bunnen, og kaken fryses.
Osteiskake:
Ingredienser i oppskrift
osteiskake
3 egg
2 dl sukker
1 pk Philadelfia smøreost
2,5 dl fløte
1-2 krokanrull, sjokolade
15 Bixit kjeks
Tilberedning:
Pisk eggeplommer og sukker. Bland i ost og stivpisket fløte, så knust sjokolade og stivpisket eggehvite.
Knus kjeks og ha i kakeform eller på et fat med kakeformringen.
Ha oppi røren, og dryss over resten av kjeksen.
Settes i fryseren.
Karamell sa for siden:
Snickerskake:
6 eggehviter
5 dl sukker piskes stivt/hvitt
350 gr. peanøtter hakkes grovt/fint, etter ønske
1 pk. Ritz kjeks moses
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Bakepulver og vaniljesukker blandes sammen med peanøtter og ritz kjeks.
Eggehvitene og sukkeret
vendes forsiktig i.
Stekes i langpanne i midten av ovnen på 180 grader i 20-25 minutter. 25 min. maks.
Glasur:
2 pl. kokesjokolade lys eller mørk
100 gr. smør/margarin smeltes
6 eggeplommer
100 gr. melis piskes
Eggeplommene og melisen vendes inn i sjokoladen og smøret.
Det er lurt å vente med å lage glasuren til kaka har blitt kald. Kan da smøres direkte på, og settes til kjøling. Kaka egner seg fint til å fryses, taes fram, for så å fryses igjen.
Nessie sa for siden:
De er jo geniale å fryse, for de tiner så raskt. :jupp:
Nessie sa for siden:
DJEVELSK SJOKOLADEKAKE
300 g usaltet smør
2 dl bakekakao
1 dl varmt vann
5 dl sukker
1 ts vaniljesukker
4 store egg
7 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 1/2 dl melk
Sjokoladekrem:
350 g mørk sjokolade
6 dl kremfløte
Rør smøret luftig. Bland kakao og vann godt i en bolle. Ha sukker og vaniljesukker i smøret og rør det luftig. Ha i ett egg om gangen og rør godt.
Tilsett kakaoblandingen. Bland i mel, bakepulver, salt og melk. Fordel røren i smurt, liten langpanne, jevn den ut på toppen med en slikkepott. Stekes midt i ovnen ved 180 grader i 35-45 min. La den avkjøles på rist.
Kok opp sjokolade og kremfløte i en kjele. La den småkoke i 20 min. under omrøring til den har tyknet. La den avkjøles nok til at det går an å jobbe med den.
Del kaken i to tvers over, og del deretter hvert av stykkene vannrett i to lag. Legg et stykke på et fat og smør på sjokoladekrem, legg på et nytt stykke og dekk med krem.
(Du kan legge alle fire kakebunnene oppå hverandre, men om du ønsker å fryse den og spise den i flere omganger kan det være mer praktisk å ikke ha mer enn to lag.) Avslutt med et lag sjokoladekrem på toppen.
(La kaken bli kald og deler den i lag med sjokoladekrem i mellom. Fryse den funker veldig bra men den er så "rik" i konsistens at den ikke føles tørr selv etter fem - seks dager i kjøleskap.)
Nessie sa for siden:
Suksesskake er jo også super å fryse, men om den kan kvalifiseres som enkel kan være en diskusjonssak. Jeg synes smørkremen var grei å få til, men noen sliter. ;)
Kake:
4 eggehviter
150 gr. melis
150 gr. uskollede mandler (finhakkes)
Stivpisk eggehvitene og rør i melisen. Mandlene vendes i. Has i en middelstor form. Stekes 175 ºC i 30 minutter. (Oppskriften dobles hvis formen er stor). Avkjøles.
Krem:
4 eggeplommer
1/2 dl. kremfløte
65 gr. sukker
1 ts. vaniljesukker
100 gr. meierismør
Fremgangsmåte:
Eggeplommene røres sammen med fløte. Tilsett sukker og vaniljesukker. Dette røres over varmen til det når kokepunktet og tykner. Når den er tyknet, la det koke opp. Når kremen er nesten kald røres mykt smør inn. Smøres på avkjølet kake.
Candy Darling sa for siden:
Nam. Noen som kan komme og bake også? :blafre:
Veronal sa for siden:
Oreokaken kan fryses (hvis du bruker Menkomel i stedet for krem). R.O.O.M.-kaken (gulrotkake) også.
Veronal sa for siden:
De tiner for raskt. Man rekker ikke å revurdere inntaket. :erfart: De og nøtteroser. :knegg:
m^2 sa for siden:
iskake med dajmkuler - oppskriften står på pakken. Knallgod!
Ostekake fra pakke med gelelokk (men kan ikke fryses da)
Nessie sa for siden:
:juhu:
Men jeg vet ikke hvor Tara er. :skuffet:
Mei sa for siden:
Jeg dytter på denne tråden jeg. :fløyte:
sannereg sa for siden:
denne tråden må jeg huske
Canisa sa for siden:
Vet ikke om det er spesielt helsefremmende, men denne tråden fanget min oppmerksomhet ... :syk & fysen:
Ingrid-lille sa for siden:
Mange gode kaker her.
Jeg kan varmt anbefale sjokoladerullekake. Den er nesten aller best litt sånn halvfryst.. :nam: Enkel er den også å lage.
Canisa sa for siden:
Oppskrift? :blafre:
gajamor sa for siden:
Noen vil kanskje protestere heftig nå, men kransekake er noe av det enkleste jeg vet om. Hvis man tar seg tid og følger Espelid sin oppskrift til punkt og prikke, så blir den alltid vellykket:
Dag 1: Mal 500 g mandler i gammeldags mandelkvern. Bland med 500 g melis og 3 eggehviter. Kna det godt sammen.
Sett deigen i mikroen og varm den i ca 3x1 minutt. Kna mellom hver gang. Til slutt skal den være så varm at du nesten brenner deg.
Sett kaldt til neste dag.
Dag 2: Pisk 2 eggehviter. Bland i deigen.
La den hvile i 2 timer.
Rull ut og ha i former. Det er lurt å smøre formene godt, gjerne med potetmel også. Stek på 180 grader til de er gyldne. Ta formene ut av ovnen, og sett dem ut i kulden slik at de kjøles ned raskt.
Pynt den med en gang, eller sleng alt i frysen.
Tjorven sa for siden:
Jeg har aldri skjønt poenget med å fryse kaker. For min del er det aldri noe igjen å fryse.
Babe sa for siden:
Om man feks skal stelle i stand konfirmasjon for barnet sitt, mens man er midt inne i bacheloroppgaveskriving så tror jeg det er perfekt å fryse ned kaker i forveien. :nemlig: (min situasjon i mai)
Vi har sjeldent noe igjen til nedfrysing etter selskaper, men jeg ser abosolutt verdien av å kunne bake opp et lite lager i forkant av selskaper - slik at man sparer tid.
Kanina sa for siden:
Brownies er lett å lage, smaker himmelsk, imponerer alle, og kan fryses. :datapunkt:
Eplekake egner seg også godt til frysing, og serveres varm rett fra ovnen eller mikroen etterpå, sammen med krem.
Vannbakkels kan også fryses. De er også nokså lette å lage, bare man har en oppskrift å følge, og ikke steker dem for kort. Etter tining er det bare å fylle med vaniljekrem og krem, eller krem og syltetøy. Nam nam nam..
September sa for siden:
Inspirert av Ingrid-lille kom jeg på at jeg har oppskrift på en sjokoladerullekake som skal serveres halvfrossen. Enkel og kjempegod!
Rullekake med firkløver
4 egg
2 dl sukker
1 1/4 ss potetmel
2 ts bakepulver
100 g malte nøttekjerner.
Egg og sukker piskes til eggedosis, potetmel, bakepulver og nøtter has oppi. Dette stekes i langpanne på smurt bakepapir ved 200 grader i ca 7-8 minutter. Hvelves og avkjøles.
Fyll:
2 dl kremfløte piskes med sukker og blandes med 5 spiseskjeer bringebær syltetøy. Dette fylles på kaken som du deretter ruller sammen og setter i fryseren.
Glasur:
1 dl fløte
1 stor plate firkløver.
Dette kokes opp, røres sammen og avkjøles. Smøres over kaken når det har blitt tykt. Kaken settes i fryseren igjen og serveres halvfrossen. Det funker fint å ta den opp ca 1 time før servering.
Left sa for siden:
Hvorfor gikk jeg inn her da? :sur:
Forbanna karaktersvak om dagen. :flau:
safran sa for siden:
:løper ut igjen:
Muskat sa for siden:
Isets soaked chokolate cake er utrolig god og helt super å ha i fryseren. Jeg fryser den i passe store stykker, og etter noen minutter tining i microen er den bare helt fantastisk. Da er den passe varm, saftig, og glasuren som har trukket inn i kaken smelter. Mmmmm! :nam:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.