Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lage sushi selv

#1

Millis sa for siden:

Jeg har veldig lyst å prøve meg på å lage sushi. Foreløpig har jeg ingen ingredienser eller "verktøy" til å gjøre det. Men for å lage de rullene bør jeg anskaffe en slik bambusrulle har jeg forstått. Finnes det noe annet som fungerer på samme måte eller er det bambus som gjelder?

Så er det de sjøgressgreiene.. Hvilket merke/type er godt?

Jeg skal lage utelukkende vegetariske sushi og har googlet litt etter oppskrifter og funnet en del, men alle er fra utlandet. Derfor spør jeg også dere, har dere noen favoritter å dele med meg?

:)


#2

Observatøren sa for siden:

Du må ikke ha en slik bambusmatte. Jeg bruker (rent) kjøkkenhåndkle og det fungerer brillefint.

Når det gjelder sjøgresset tar jeg den jeg finner i butikkhylla, så lenge du passer på at det blir fuktet nok av risen, smaker det helt supert.

Avocado synes jeg er selvskreven i maki. Sammen med egg feks, hvis du spiser det?


#3

Millis sa for siden:

Ja, spiser egg :nikker:
Avocado og agurk brukes en del vel har jeg sett. Dessuten så jeg noen lage noen fristende greier med meloner. Men det var uten sjøgress.


#4

Luftslottet sa for siden:

Har ikke laget noe særlig vegetarisk, med unntak av agurk og avocado, så der kan jeg ikke hjelpe til. Men jeg vil legge til et tips fra noen som har gjort dette feil :flau:: Ikke lag for stor porsjon ris om gangen, da er det vanskelig å få den til riktig. Lag en liten porsjon først og prøv deg frem. Vår ris ble hard og ekkel.


#5

Esme sa for siden:

Det viktigste synes jeg, når man lager sushi eller maki selv er at risen må være riktig, og at man bruker ordentlig sushi-eddik, risvineddik med sukker og salt i. Sånn rulle er ikke viktig. Tangplater synes jeg smaker omtrent likt uansett hva man kjøper.

Jeg tror japantorget sender alt du trenger, de har ikke webadresse, men svarer på epost.

En japanske venninne av meg serverer sushi/maki på en kul måte. Hun lager en stor bolle med sushiris, og legger fram en stabel med tangplater, og et stort fat med alt mulig forskjellig, rå fisk, omelettstrimler, agurkstrimler, reker, avokadostrimler, røket laks etc etc. Og så tar man en tangplate, legger på ris selv og hva man ønsker og så ruller man det i en strut som man dypper i soya/wasabisaus og spiser. Utrolig hyggelig og lettvint måte å servere på.


#6

Blush sa for siden:

Er det bare meg som får assosiasjon til Samantha i Sex and the City filmen nå?
:D

(Sorry -klarte ikke la være å poste..)


#7

Millis sa for siden:

Jeg får ta meg en skikkelig handlerunde. Gleder meg!
Det var en god ide, blir veldig sosialt og hyggelig måte å få det servert på. Og da tilpasses det hver enkelt også.

Jeg aner ikke hva du snakker om, så det går fint for meg :knegg:


#8

Blush sa for siden:

Det er nok likegreit!
Samantha lager sushi, og danderer det på sin nakne kropp for å "servere" samboeren sin når han kommer hjem... han var veldig forsinket så hun lå der leeeeeenge... :knegg:


#9

Tangina sa for siden:

Enig med Esme i at risen er det viktigste. Hvis du bor i Oslo, anbefaler jeg en tur på den japanske butikken på Majorstua. Der får du ark med oppskrift på hvordan du lager ordentlig sushi-ris med riktig mengde av alt og hvordan den skal vendes med tresleiv osv.


#10

Millis sa for siden:

Nå har jeg gått til innkjøp av det meste og har planer om å lage dette i morgen kveld :glis:
Men jeg må ha noen dipsauser!

Hva bruker dere å ha til?
Soya, wasabi, sweet chili?? Kjøpes det ferdig eller lages det? Jeg vil ha navn eller oppskrift :humre:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.