Rør sammen smør og sukker (både brunt og hvitt sukker) (tips: gjør smøret mykt i mikroen først!). Visp egget sammen, og bland det oppi smørkremen. Bland alt det tørre, og bland det inn i deigen. Den skal være nokså fast i konsistensen. Ha oppi sjokolade. Sett kluper av deig på bakepapir. De smelter og renner utover, så gi dem god plass. Stekes midt i ovnen på ca 200 gr i ca 10 min til de blir gylne i kantene. Om det ser ut som at de hever inni ovnen, er det ingen grunn til panikk, de synker sammen etterpå.
Til zol og andre glutenetere: jeg regner med at det skal gå greit å bytte til vanlig hvetemel i oppskriften. Følg evt med på konsistensen.
den så god ut! Jeg pleier av å til å ha oppi litt sånn glutenfri musliblanding i slike cookies, for å få litt mer tyggemotstand i dem. Det funker fint :)
Fikk så lyst til å bake disse i anledning farsdagen. Hadde ikke brunt sukker, så jeg brukte bare hvitt. Også hadde jeg ikke nok glutenfritt mel, så jeg erstattet noe av det med potetmel og maizenna. Jah, også hadde jeg ikke bakepapir, så jeg la dem bare på smurt stekeplate. Ca halvparten av dem ikke jeg ikke løs fra plata uten å bløtlegge i varmt såpevann først. Bedre lykke neste gang? :flau:
Tja, de sklir ned med masse sterk kaffe til. Kan jo ikke akkurat servere disse til gjestene, så jeg må nok gjøre den jobben også sjøl. :søtmums: :blush:
Jeg må si den derre "gjøre-håndarbeid-i-stedet-for-å-småspise"-strategien er farlig effektiv. Jeg har heklet og brodert ferdig Kløvers nye lue, og har bare fått tid til èn cookie! :_sulten: :knegg: