Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Glutenfrie cookies

#1

Kanina sa for siden:

110 g meierismør
1,5 dl sukker
1 dl brunt sukker (brun farin, sånn seig klissete)
1 egg
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
3,5 dl glutenfritt mel
1 plate lys kokesjokolade -hakket

Rør sammen smør og sukker (både brunt og hvitt sukker) (tips: gjør smøret mykt i mikroen først!). Visp egget sammen, og bland det oppi smørkremen. Bland alt det tørre, og bland det inn i deigen. Den skal være nokså fast i konsistensen. Ha oppi sjokolade. Sett kluper av deig på bakepapir. De smelter og renner utover, så gi dem god plass. Stekes midt i ovnen på ca 200 gr i ca 10 min til de blir gylne i kantene. Om det ser ut som at de hever inni ovnen, er det ingen grunn til panikk, de synker sammen etterpå.

Til zol og andre glutenetere: jeg regner med at det skal gå greit å bytte til vanlig hvetemel i oppskriften. Følg evt med på konsistensen.


#2

Dixie Diner sa for siden:

Ser snadder ut! Synd det som regel er egg i slike oppskrifter. Jeg finner sjelden glutenfritt uten egg. Har funnet en sjokoladekake, heldigvis.


#3

Mei sa for siden:

De er fantastiske :går god for:


#4

DM sa for siden:

Hvorfor skal du ha uten egg Iset?

Oppskriften ser god ut. Om jeg vil lage den, så bare lager jeg med melkefritt smør og mørk sjokolade uten melk istedet.


#5

Pamina sa for siden:

De er kjempegode, irriterende gode faktisk.


#6

Dixie Diner sa for siden:

Sønnen til ei venninne har cøliaki og eggeallergi, så jeg er alltid på jakt etter noe å lage til ham siden vi er mye sammen. :)


#7

m^2 sa for siden:

den så god ut! Jeg pleier av å til å ha oppi litt sånn glutenfri musliblanding i slike cookies, for å få litt mer tyggemotstand i dem. Det funker fint :)


#8

Kneazle sa for siden:

Mmmm... Blir de litt sånn seige og myke også? :Optimist:


#9

Kanina sa for siden:

Hvis man ikke steker dem for lenge, så kanskje. Det ene brettet ble litt myke, men det var kanskje mens de ennå var litt varme?


#10

DM sa for siden:

Jeg hadde håpet de ble sprø jeg … :sparke:


#11

Kneazle sa for siden:

Eh... Skal de se sånn ut? :flau: :sparke:

Fikk så lyst til å bake disse i anledning farsdagen. Hadde ikke brunt sukker, så jeg brukte bare hvitt. Også hadde jeg ikke nok glutenfritt mel, så jeg erstattet noe av det med potetmel og maizenna. Jah, også hadde jeg ikke bakepapir, så jeg la dem bare på smurt stekeplate. Ca halvparten av dem ikke jeg ikke løs fra plata uten å bløtlegge i varmt såpevann først. Bedre lykke neste gang? :flau:


#12

Pingis sa for siden:

Mmmm, de så jo knallgode ut! :lyve:

:knegg:


#13

Kneazle sa for siden:

Tja, de sklir ned med masse sterk kaffe til. Kan jo ikke akkurat servere disse til gjestene, så jeg må nok gjøre den jobben også sjøl. :søtmums: :blush:


#14

Kanina sa for siden:

:knegg: Noe sier meg at de ikke ble myke og seige inni! :lol:


#15

Kneazle sa for siden:

Ikke akkurat. :rolleyes: Og ikke spesielt gode heller, etter de to forste bitene. :kvalm:


#16

Dragen sa for siden:

:knegg:


#17

Mei sa for siden:

De vi fikk servert hos Kanina så ikke sånn ut nei :hehehe:.

:angrer fortsatt på at jeg ikke tok oftere pauser i heklinga og spiste flere:


#18

Kanina sa for siden:

Jeg må si den derre "gjøre-håndarbeid-i-stedet-for-å-småspise"-strategien er farlig effektiv. Jeg har heklet og brodert ferdig Kløvers nye lue, og har bare fått tid til èn cookie! :_sulten: :knegg:


#19

Mei sa for siden:

Jeg regner med du legger ut bilde i bloggen? :dulte:


#20

Flo sa for siden:

Mmm disse var skummet gode, ja...

Iset: Jeg lagde disse med Orgran sin "No Egg" eggerstatning, og de ble kjempegode.

Takk for kjempegod oppskrift!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.