Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Guniss sine Sarah Bernhard-kaker

#1

Dixie Diner sa for siden:

Jeg laget dem i går, og de ble snaddergode! De er jo ikke så lette å få PENE da, ser mer ut som sånne danske sjoko-skilpadder. :knegg: Men gode var de, for å si det mildt.

Bilder av skilpaddene nederst i tråden.

SARAH BERNHARD (oppskrift fra Guniss)

250 gr. mandler,
3 1/2 dl. melis,
3 eggehviter

Fyll:
200 gr. smør
3 dl. melis
3 eggeplommer
1 pl. revet sjokolade

Glasur:
2 pl. sjokolade,
2 ss. smeltet delfiafett (jeg brukte ca. 70-80 gram), smeltet den i en kjele og la sjokoladen i biter nedi og lot det smelte før jeg rørte godt).

Pisk eggehviter stive. Tilsett melis og mandler. Legg på brett med teskje.
Stek i ca 5-10 min på 180 grader.

Rør smør og melis hvitt. Tilsett egg og sjokolade. Ha dette på bunnene som er stekt og avkjølt.
Sett det kaldt en stund, til kremen er stiv.

Dypp de så i glasuren.


#2

Ine sa for siden:

Hvor mange ble det av den oppskriften? Og bruker du en toppet t-skje for å lage bunnen?


#3

Dixie Diner sa for siden:

Brukte ca. en toppet spiseskje, så de ble litt for tykke. Neste gang lager jeg dem mindre og tynnere, disse ble ganske store. Jeg fikk ca. 20-22 stykker utav oppskriften, men egentlig skulle jeg vel ha fått rundt 30?


#4

Nessie sa for siden:

Jeg tenkte bruke sprøytepose i år, fra tupperware. Istedet for skjeer. :jupp:
Ei venninne av meg lager også disse, men hun pisker ikke eggehvitene stiv. Så kanskje det også må prøves? :vetikke:

SARA BERNHARD
400 g mandler
400 g melis
4 eggehviter
[size=3][/size]
alt blandes sammen, ikke stivpisk hvitene
[size=3][/size]
en liten ts masse, 180 grader, 10 min
[size=3][/size]
Krem:
4 eggeplommer
4 ss kakao
400 g smør
3 dl melis
3 - 4 ts vaniljesukker
[size=3][/size]
2 plater kokesjokolade smeltes i vannbad
Oppskrifta sier; strykes oppå med kniv - selv så setter jeg kjeksene litt i kjøleskapet før jeg snur de ned i sjokoladen
[size=3][/size]


#5

Wix sa for siden:

Skal de oppbevares i fryser? Jeg har min kake i kjøleskapet nå men den er veldig klissete i bunnen...


#6

Karamell sa for siden:

Ja, tror de skal det, Wix. Men kake? Ikke kaker?


#7

Balanse sa for siden:

Jeg lagde i forgårs, og de ble kjempefine. Til min store overraskelse. Mulig trikset var å bruke en barneskje, altså midt mellom teskje og spiseskje? Og så hadde jeg de i frysen før jeg dyppet i sjokoladen.


#8

Nessie sa for siden:

Jeg har mine i fryseren ja, de tiner jo på noen minutter. :nam:


#9

Wix sa for siden:

Jeg lagde en sånn langpanneversjon. Men jeg tror ikke dne ble så bra. Bunnen ble klissete og sjokoladen oppå ble helt stiv og sprekker jo når jeg skjærer i den. Hadde ikke tid til ås t yre med den her om dagen så jeg bare puttet den i fryseren (i fire store biter).

Den andre med oppskrift fra krem.no ble mye finere i allefall. Er enda litt usikker på hvilken som smaker best.


#10

Nessie sa for siden:

Hm, min sjokolade sprakk ikke. Jeg hadde i litt sånn kokosfett da, sammen med sjokoladen da den smelta, og delte opp før den stivna helt kanskje? :vetikke:


#11

tinkadott sa for siden:

Hm... kanskje disse skal bli nabogavene i år? :gruble:


#12

Nessie sa for siden:

Flott gave det!:digger:



#14

tinkadott sa for siden:

mandlene males ja? :flau:


#15

Dixie Diner sa for siden:

Jepp. Men man kan velge grovhet selv. Noen liker mer tyggemotstand i bunnene, mens andre vil ha det helt finmalt. :)


#16

turi sa for siden:

Som jeg ønsker at vi er naboer!! :håper:


#17

Nessie sa for siden:

Da har jeg og gubben bakt SB i langpanne ikveld :D
Eller, er ikke helt i mål enda da ;)


#18

MissS sa for siden:

Nå har jeg laget for første gang. For et styr å snu de i sjokoladen. Brant meg på fingrene jo. :( Prøvde å pensle på også etter tips, men det ble bare kliss. Hva gjør jeg feil?


#19

Dixie Diner sa for siden:

Jeg setter hele kaken nedi den flytende men avkjølte sjokoladen og heller over med en skje. Liker nemlig at det er sjokolade over hele. Så plukker jeg kaken opp med en gaffel og setter på bakepapir. Dypper dem en gang til når de er stivnet, så sjokkislaget blir tykkere.


#20

MissS sa for siden:

Lurt! Takk for tipset!


#21

C3PO sa for siden:

Jeg burde ha lest hele tråden før jeg prøvde meg på kakene i helgen. Det gikk ganske bra, men jeg fant ikke ut av siste trinn, så jeg hadde hver kake på et fat, og helte sjokolade over, så helte jeg restsjokoladen tilbake. Litt tidkrevende, men det ble veldig godt. Jeg lagde 2/3 oppskrift, og fikk 16 kaker.


#22

tinkadott sa for siden:

Dere står med denne nå. Har 20 kake p ett brett men halve røren igjen. Lager jeg de for små?? skal de være større? Ser det stod at de skal legges på med tskje, så en kake er omtrent den massen hos meg.


#23

Karamell sa for siden:

Jeg ville sagt spiseskje, men hva vet vel jeg egentlig.


#24

tinkadott sa for siden:

karamell: kan godt hende du vet mye du!

Jeg brukte spsieskje jeg og... :sparke: men hver kake ble en dryg tskje.... Nå har jeg klasset på litt mer røre på de kakene jeg har laget, men har ca 30 stykk nå.


#25

tinkadott sa for siden:

hm... da er de tatt ut av ovnen, og jeg ser med fordel at noen av de kunne vært en del mindre.
Så tskjestr er nok det beste, og da blir det fort 35-40 kaker av oppskriften. :nemlig:


#26

Karamell sa for siden:

Nessie: Lage sammen i år? Jeg fikk ikke mine gode sist jeg prøvde. :mumle:


#27

Nessie sa for siden:

Gjerne! :D


#28

Morella sa for siden:

:dåne:
Denne tråden er farlig.


#29

Nessie sa for siden:

Jeg har kjøpt et sånn "muffinbrett" i år, som jeg skal teste ut ift disse kakene. :nemlig:
Egentlig burde jeg vel hatt flere brett da men.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.