Jeg laget dem i går, og de ble snaddergode! De er jo ikke så lette å få PENE da, ser mer ut som sånne danske sjoko-skilpadder. :knegg: Men gode var de, for å si det mildt.
Bilder av skilpaddene nederst i tråden.
SARAH BERNHARD (oppskrift fra Guniss)
250 gr. mandler,
3 1/2 dl. melis,
3 eggehviter
Fyll:
200 gr. smør
3 dl. melis
3 eggeplommer
1 pl. revet sjokolade
Glasur:
2 pl. sjokolade,
2 ss. smeltet delfiafett (jeg brukte ca. 70-80 gram), smeltet den i en kjele og la sjokoladen i biter nedi og lot det smelte før jeg rørte godt).
Pisk eggehviter stive. Tilsett melis og mandler. Legg på brett med teskje.
Stek i ca 5-10 min på 180 grader.
Rør smør og melis hvitt. Tilsett egg og sjokolade. Ha dette på bunnene som er stekt og avkjølt.
Sett det kaldt en stund, til kremen er stiv.
Brukte ca. en toppet spiseskje, så de ble litt for tykke. Neste gang lager jeg dem mindre og tynnere, disse ble ganske store. Jeg fikk ca. 20-22 stykker utav oppskriften, men egentlig skulle jeg vel ha fått rundt 30?
Jeg tenkte bruke sprøytepose i år, fra tupperware. Istedet for skjeer. :jupp:
Ei venninne av meg lager også disse, men hun pisker ikke eggehvitene stiv. Så kanskje det også må prøves? :vetikke:
SARA BERNHARD 400 g mandler 400 g melis 4 eggehviter
[size=3][/size] alt blandes sammen, ikke stivpisk hvitene
[size=3][/size] en liten ts masse, 180 grader, 10 min
[size=3][/size] Krem: 4 eggeplommer 4 ss kakao 400 g smør 3 dl melis 3 - 4 ts vaniljesukker
[size=3][/size] 2 plater kokesjokolade smeltes i vannbad Oppskrifta sier; strykes oppå med kniv - selv så setter jeg kjeksene litt i kjøleskapet før jeg snur de ned i sjokoladen
[size=3][/size]
Jeg lagde i forgårs, og de ble kjempefine. Til min store overraskelse. Mulig trikset var å bruke en barneskje, altså midt mellom teskje og spiseskje? Og så hadde jeg de i frysen før jeg dyppet i sjokoladen.
Jeg lagde en sånn langpanneversjon. Men jeg tror ikke dne ble så bra. Bunnen ble klissete og sjokoladen oppå ble helt stiv og sprekker jo når jeg skjærer i den. Hadde ikke tid til ås t yre med den her om dagen så jeg bare puttet den i fryseren (i fire store biter).
Den andre med oppskrift fra krem.no ble mye finere i allefall. Er enda litt usikker på hvilken som smaker best.
Hm, min sjokolade sprakk ikke. Jeg hadde i litt sånn kokosfett da, sammen med sjokoladen da den smelta, og delte opp før den stivna helt kanskje? :vetikke:
Nå har jeg laget for første gang. For et styr å snu de i sjokoladen. Brant meg på fingrene jo. :( Prøvde å pensle på også etter tips, men det ble bare kliss. Hva gjør jeg feil?
Jeg setter hele kaken nedi den flytende men avkjølte sjokoladen og heller over med en skje. Liker nemlig at det er sjokolade over hele. Så plukker jeg kaken opp med en gaffel og setter på bakepapir. Dypper dem en gang til når de er stivnet, så sjokkislaget blir tykkere.
Jeg burde ha lest hele tråden før jeg prøvde meg på kakene i helgen. Det gikk ganske bra, men jeg fant ikke ut av siste trinn, så jeg hadde hver kake på et fat, og helte sjokolade over, så helte jeg restsjokoladen tilbake. Litt tidkrevende, men det ble veldig godt. Jeg lagde 2/3 oppskrift, og fikk 16 kaker.
Dere står med denne nå. Har 20 kake p ett brett men halve røren igjen. Lager jeg de for små?? skal de være større? Ser det stod at de skal legges på med tskje, så en kake er omtrent den massen hos meg.
Jeg brukte spsieskje jeg og... :sparke: men hver kake ble en dryg tskje.... Nå har jeg klasset på litt mer røre på de kakene jeg har laget, men har ca 30 stykk nå.
hm... da er de tatt ut av ovnen, og jeg ser med fordel at noen av de kunne vært en del mindre.
Så tskjestr er nok det beste, og da blir det fort 35-40 kaker av oppskriften. :nemlig: