Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

R.O.O.M.-gulrotkaka i glutenfri versjon?

#1

Kneazle sa for siden:

Funker dét, tror dere?


#2

Kneazle sa for siden:

I mangel på svar, påtar jeg meg herved oppgaven med å teste ut og gi tilbakemelding. :snurt:
:måjogjørraalljobbensjælherjo:


#3

Pingis sa for siden:

:dakars:

Det er godt at noen tar ansvar!


#4

Kneazle sa for siden:

:nemlig:


#5

Hyacinth sa for siden:

Har aldri prøvd, men jeg kan aldri tenke meg at det IKKE skulle gå. Hva slags mel tenker du å bruke? Den der lyse Toro-miksen har jeg testet, og jeg synes den funker omtrent som hvetemel.


#6

Arran sa for siden:

Kan aldri tenke meg at det ikke fungerer.


#7

Kneazle sa for siden:

Der var dere, jo! Ja, jeg har også godt håp om at det skal gå greit. Bruker Toro Lys Melblanding, ja, og det pleier å funke bra. Men denne kaka er liksom litt pes å lage, så da er det ekstra kjipt om den skulle bli mislykket. Mangler bare ostekremen nå, og så skal den få stå og godgjøre seg til i morgen. :nam:


#8

Trois sa for siden:

Gleder meg til å høre hvordan den smaker.


#9

Marge sa for siden:

Det går helt sikkert fint. :jupp:


#10

Dragen sa for siden:

Jeg stiller meg i kø sammen med de andre som vil høre om resultatet.

Vi må ha naturlig glutenfritt, det vil si at Toros kakemiks utgår, for den er det hvetestivelse i.


#11

Kneazle sa for siden:

Jeg har brukt Lys melblandng denne gangen, og den er uten hvetestivelse. :nikker:
Men jeg er usikker på om det funker like bra, den er vel egentlig beregnet på gjærbakst.


#12

Kneazle sa for siden:

Den ble knallgod! Like god som den pleier å være, faktisk. Gjestene tok med seg rester hjem, og ba om oppskriften. :stolt:
Jeg brukte bittelitt mindre mel enn i oppskriften, og den trengte litt kortere steketid - ca 50 min.


#13

Hyacinth sa for siden:

Ikke den lyse.


#14

Hyacinth sa for siden:

Obs, litt treig der, ja.


#15

Marge sa for siden:

Så flott. Her hjemme er dette en av favoritttkakene våre, særlig med friske bringebær på toppen. :nam:


#16

Amelie sa for siden:

Ja! Samler på denne tråden, så kan jeg lage favorittkaka mi til venneparet vårt nestegang de kommer. Idag fikk de bare is, for jeg hadde ikke tid å bake kake. Tipper glutenallergikere (cøliakikere??) er lei av is til dessert.


#17

Dragen sa for siden:

Ja, hvor er oppskriften?



#19

Heiko sa for siden:

Hva gjør man med fyllet om man vil ha det melkefritt, går det Dragen? Finnes der en melkefri kremost?



#21

Arran sa for siden:

Det finnes noen soyabaserte kremostgreier, evt bør det kanskje fungere med noe soyabasert creme fraichelignende noe?

i det hjelpsomme, men ikke helt matnyttige hjørnet


#22

Dragen sa for siden:

Ja, det finnes melkefri kremost.

Hvis det er gulerotkake, ville jeg rett og slett tatt av en del av kaken og strødd på melis med sikt. Da får kaken et lag med snø, ungene liker det, og alle er fornøyde.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.