Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Saus til kalkunlår?

#1

Marge sa for siden:

Jeg har fått tak i saftig, økologisk kalkunlår som vi skal ha til søndagsmiddag i morgen. Vi har aldri laget steik eller store søndagsmiddager før så jeg trenger gode tips til en saus som kan passe til og tilbehør. Skal jeg steike lårene sammen med grønnsakene eller hver for seg?

Lårstek stod det forresten utenpå pakken.


#2

Mauser sa for siden:

Appelsinsaus!

Lag en hvilken som helst fløtesaus fra pose. I stedet for vann eller melk, bruk en tredjedel ferskpresset appelsinsaft, en tredjedel fløte og en tredjedel hønsebuljong eller kjøttsaft fra låret. Stram opp med en skvett sherry eller konjakk, hiv i en god spiseskje ripsgele og krydre etter smak.

Tilbehør: Grov rotmos av potet, gulrot og sellerirot, fløte, smør,salt, pepper. Varme svisker, rosenkål, babygulrøtter, baconterninger.


#3

Marge sa for siden:

Skal jeg tilsette salt og pepper i sausen?


#4

Marge sa for siden:

Ellers tusen takk for tips, jeg har både poteter og sellerirot så det skal jeg lage en god stappe av, og gulrøtter, rosenkål og brokkoli ved siden av. :nam:


#5

Mauser sa for siden:

Etter smak. Hvis du bruker hønsebuljong er den ofte salt nok, så vær forsiktig med saltet. Hvis du bruker kraft fra lårene er det ofte nok krydder i den, hvis du har gnidd inn lårene med krydder.

Så ikke krydre sausen før helt til slutt, når den er passe innkokt.


#6

Fibi sa for siden:

Når kunne jeg komme på middag, sa du?

#7

Dixie Diner sa for siden:

Fibi: du kan komme hit, jeg har en stoor marinert kalkunfilet i fryseren. :sikle:


#8

Fibi sa for siden:

Lager du Mausersaus? :kravstor:


#9

Dixie Diner sa for siden:

Uten alkoholen ja. Hehe.


#10

Skvetten sa for siden:

Kan jeg sende Mannen på kokkeskole hos deg?
Din kone er en heldig kvinne! ;)


#11

Mauser sa for siden:

:skremt:


#12

Fibi sa for siden:

Alkoholen fordamper jo, slik at bare smaken sitter igjen. Jeg får vel ta med spriten selv. :knegg:

#13

Fibi sa for siden:

Såså, jeg lover å mose deg forsiktig i blenderen. Kan slenge deg i frysen først, slik at du blir bevisstløs. :nemlig:

#14

Dixie Diner sa for siden:

Har ingenting med alkoholen å gjøre, men jeg har jo aldri alkohol i huset og kjøper fanken meg ikke konjakk eller lignende for å bruke i en SAUS! :p


#15

Fibi sa for siden:

Da tar jeg med selv. Stikker bare innom Pub Øystein på veien. :knegg:


#16

Dixie Diner sa for siden:

Men jeg liker jo ikke alkoholsmak heller. :feig: Smaker den mye av alkohol, Mauser?


#17

Mauser sa for siden:

Hvor lang er en gummistrikk?

En skvett setter ikke mye smak, en klunk merker man, og en flaske blir i overkant.


#18

Dixie Diner sa for siden:

Da kan Fibi ta med en skvett. Liiiiiten skvett. Ørliten. Evt. sløyfer vi det helt. :knegg:


#19

Marge sa for siden:

Snakk om trådkupping. :snurt:


#20

Mauser sa for siden:

Ble det bra?


#21

Marge sa for siden:

Jepp, det ble kanongodt! Vi hadde til og med nok rester til middag i dag og. :nam: Jeg lagde forresten sausen helt etter oppskriften din, bare droppet sherry'en da vi aldri har det i hus.


#22

Dixie Diner sa for siden:

Hah, da blir det altså snaddergodt uten den hersens alkoholen også. Jeg må prøve. :D


#23

Salt sa for siden:

Godt med rødvin og sjokoladesaus også! (Ja, faktisk!)

Sky fra kalkunen røres ut med litt fløte og en dæsj rødvin. Skav av litt sjokolade med skyhøyt kakaoinnhold, helst så nærme 100% som mulig, og rør inn.


#24

Salt sa for siden:

Og krydder, selvfølgelig. Salt, pepper.. Kan godt brune en sjalott også..


#25

Skvetten sa for siden:

Høres deilig ut. :sjokoman:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.