Jeg har fått tak i saftig, økologisk kalkunlår som vi skal ha til søndagsmiddag i morgen. Vi har aldri laget steik eller store søndagsmiddager før så jeg trenger gode tips til en saus som kan passe til og tilbehør. Skal jeg steike lårene sammen med grønnsakene eller hver for seg?
Lag en hvilken som helst fløtesaus fra pose. I stedet for vann eller melk, bruk en tredjedel ferskpresset appelsinsaft, en tredjedel fløte og en tredjedel hønsebuljong eller kjøttsaft fra låret. Stram opp med en skvett sherry eller konjakk, hiv i en god spiseskje ripsgele og krydre etter smak.
Tilbehør: Grov rotmos av potet, gulrot og sellerirot, fløte, smør,salt, pepper. Varme svisker, rosenkål, babygulrøtter, baconterninger.
Ellers tusen takk for tips, jeg har både poteter og sellerirot så det skal jeg lage en god stappe av, og gulrøtter, rosenkål og brokkoli ved siden av. :nam:
Etter smak. Hvis du bruker hønsebuljong er den ofte salt nok, så vær forsiktig med saltet. Hvis du bruker kraft fra lårene er det ofte nok krydder i den, hvis du har gnidd inn lårene med krydder.
Så ikke krydre sausen før helt til slutt, når den er passe innkokt.
Jepp, det ble kanongodt! Vi hadde til og med nok rester til middag i dag og. :nam: Jeg lagde forresten sausen helt etter oppskriften din, bare droppet sherry'en da vi aldri har det i hus.
Godt med rødvin og sjokoladesaus også! (Ja, faktisk!)
Sky fra kalkunen røres ut med litt fløte og en dæsj rødvin. Skav av litt sjokolade med skyhøyt kakaoinnhold, helst så nærme 100% som mulig, og rør inn.