Macky sa for siden:
Fant liksom ikke det jeg var ute etter da jeg søkte så jeg prøver her;
Skal lage kjøttkaker, har 600 g kjøttdeig og vet at de jeg har laget (for lenge siden) hra krevd både egg, potetmel og vann, men hvor mye??
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Macky sa for siden:
Fant liksom ikke det jeg var ute etter da jeg søkte så jeg prøver her;
Skal lage kjøttkaker, har 600 g kjøttdeig og vet at de jeg har laget (for lenge siden) hra krevd både egg, potetmel og vann, men hvor mye??
Manga sa for siden:
Jeg bare slenger oppi litt jeg. Vann bruker jeg ikke, men 1 egg og nesten en spiseskje potetmel kanskje. Og diverse krydder.
Pamina sa for siden:
Jeg pleier å slenge kjøttdeig eller karbonadedeig i kuttebollen (i mangel på et bedre ord) ,med kniven i, på kjøkkenmaskinen. Oppi har jeg en purre eller en løk, maldonsalt og pepper, ett eller to egg, en chili (hvis det er bare voksne som skal spise) ca 1/2 dl griljermel eller 1 dl ferske brødsmuler og vann til jeg får en god konsistens - den skal være litt løs og enkel å forme kaker av. Kjører alt i kuttebollen til det er en jevn og god konsistens.
Det er godt å bytte ut vannet med farris!
Macky sa for siden:
Oi, hørtes litt avansert ut---men er man nødt til å ha deigen oppi en foodprosessor, eller holder det å røre inn ingrediensene for hånd?
Fluke sa for siden:
Håndmikser funker også greit. Det går an å røre for hånd, men jeg føler det blir best med mikser.
Jeg har i en liten dæsj melk, en dæsj (1 ss tror jeg) potetmel, et egg, en halv løk (kuttet i småbiter), salt og pepper.
007 sa for siden:
På 500 gram karnonadedeig bruker jeg 1 løk, 1 toppet ss potetmel, 1,5 dl skummet melk, salt, pepper og muskat.
Fluke sa for siden:
En hel løk? Blir ikke det litt mye? Eller er løken liten på din kant av landet? ( :haha: )
007 sa for siden:
1 liten løk. (Og nei: her er løken til vanlig stor. :snurt:)Fluke sa for siden:
Det er nok bare noe du sier. :erte:
007 sa for siden:
:blabla:Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.