Jeg er som kjent ingen baker, men brød kan jeg bake. Nå har jeg atter en gang fått tid og overskudd til å bedrive brødbaking. Det er av den helt grove typen som blir flate og tunge, nesten bare grovt mel i dem og helt uten hvete.
I dag har jeg bakt knekkebrød! For aller første gang og fått det til. :D
Nå er jeg litt på jakt etter andre oppskrifter. Kanskje noen kan hjelpe meg med en oppskrift på kjeks? Jeg vil bake kjeks uten hvete, helst med honning og uten smør.
:abonnerer: Har dessverre ingen oppskrifter å dele, men jeg planlegger å prøve knekkebrødene i nærmeste fremtid. Hvor lenge holder de seg og hvor mange blir det?
Du smører røra utover en bakeplate med bakepapir på. Etter at de er avkjølt så knekker man dem i mindre biter som passer i boksen man har. Jeg fikk to plater av denne oppskriften. Aner ikke hvor lenge de holder for jeg antar de blir så fort borte at det ikke er noe problem. Skvetten er matvrak. :D
Hjemmelaget knekkebrød er utrolig godt. Da vet jeg hva jeg skal gjøre i kveld (skal også bake Ingers rugbrød, så da kan jeg jo lage knekkebrød samtidig).
4 dl sammalt rug
4 dl havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 tsk salt
7 dl vann
Bland sammen. Ha bakepapir i langpanne og ha deigen utover. Strek opp deigen i passe stk. Stekes midt i ovnen i 1 time på 200 g. La knekkebrødene stå på rist til neste dag.
Kjempegodt (men har tenkt å prøve ut den andre oppskriften her også).