Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Stolt!

#1

Skvetten sa for siden:

Jeg er som kjent ingen baker, men brød kan jeg bake. Nå har jeg atter en gang fått tid og overskudd til å bedrive brødbaking. Det er av den helt grove typen som blir flate og tunge, nesten bare grovt mel i dem og helt uten hvete.

I dag har jeg bakt knekkebrød! For aller første gang og fått det til. :D

Nå er jeg litt på jakt etter andre oppskrifter. Kanskje noen kan hjelpe meg med en oppskrift på kjeks? Jeg vil bake kjeks uten hvete, helst med honning og uten smør.


#2

Tertit sa for siden:

Wow! Det hørtes jo skikkelig spennende ut. Du har ikke oppskrift å dele da? :blafre:


#3

Frantzen sa for siden:

Så bra! :)
Knekkebrød har jeg aldri laget, har aldri tenkt at det er mulig engang.


#4

Skvetten sa for siden:

2 dl havrekli
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
2 dl lettkokte havregryn
2 dl grovmalt rug
2 dl sesamfrø
1 dl hvetekim
2 ts salt
7 dl vann

175 grader i 45 min, luft hvert 15. minutt for å få ut dampen.

La dem stå et ekstra kvarter dersom de ikke har blitt helt tørre.


#5

Kneazle sa for siden:

Imponerende! Har du bilde også? :blafre:


#6

rajraj sa for siden:

:abonnerer: Har dessverre ingen oppskrifter å dele, men jeg planlegger å prøve knekkebrødene i nærmeste fremtid. Hvor lenge holder de seg og hvor mange blir det?


#7

Skvetten sa for siden:

:knegg: Så vakre blir de ikke.

Du smører røra utover en bakeplate med bakepapir på. Etter at de er avkjølt så knekker man dem i mindre biter som passer i boksen man har. Jeg fikk to plater av denne oppskriften. Aner ikke hvor lenge de holder for jeg antar de blir så fort borte at det ikke er noe problem. Skvetten er matvrak. :D


#8

Interference sa for siden:

Man kan kjøre over røra med et pizzahjul for å lette knekkingen samt at man får finere stykker. Litt som når man lager brytebrød.


#9

Skvetten sa for siden:

Hmmm. Jeg som ikke eier pizzahjul en gang.


#10

Mandino sa for siden:

Hjemmelaget knekkebrød er utrolig godt. Da vet jeg hva jeg skal gjøre i kveld (skal også bake Ingers rugbrød, så da kan jeg jo lage knekkebrød samtidig).


#11

Skvetten sa for siden:

Har du en annen oppskrift enn den jeg har? Og om du har, vil du dele?


#12

Mandino sa for siden:

Den er ikke helt lik og kan gjerne dele den, men må vente til jeg kommer hjem fra jobb da jeg ikke kan den i hodet.


#13

Skvetten sa for siden:

Tusen takk!
Da skal jeg prøve din til helgen når jeg skal bake flere. :)


#14

Skvetten sa for siden:

Nå vet du hva jeg kan ønske meg til (H)jul. :D


#15

Mei sa for siden:

Har du kommet hjem fra jobb nå? :blafre:


#16

Mandino sa for siden:

Jeg beklager virkelig - lover å legge den ut i kveld, ikke meningen å være gnien på oppskriften :o

Har vært bortreist med jobben fra lørdag til i går kveld og glemte hele oppskriften i forkant av dette.


#17

Mandino sa for siden:

Bedre sent enn aldri:

Knekkebrød:

4 dl sammalt rug
4 dl havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 tsk salt
7 dl vann

Bland sammen. Ha bakepapir i langpanne og ha deigen utover. Strek opp deigen i passe stk. Stekes midt i ovnen i 1 time på 200 g. La knekkebrødene stå på rist til neste dag.

Kjempegodt (men har tenkt å prøve ut den andre oppskriften her også).


#18

Mei sa for siden:

Holder de seg like lenge som butikk-kjøpte knekkebrød? Hvordan oppbevarer dere dem?


#19

Mei sa for siden:

Den deigen din ble skikkelig våt Mandino, skal den være sånn?


#20

Mandino sa for siden:

Ja, den er ganske seig.


#21

Skvetten sa for siden:

Oppbevares i boks av ett eller annet slag. Hos meg blir de spist opp i løpet av en uke så jeg aner ikke hvor lenge de kan ligge.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.