Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gode, lyse kakemenn, noen?

#1

Mandarin sa for siden:

Noen som har en oppskrift å anbefale?

Jeg liker når de blir sånn litt bløte og sprø... i pose og sekk ;)


#2

Ole Brumm sa for siden:

Ja jeg har, men den er hjemme.
Skal prøve å huske det i kveld ;)


#3

Mandarin sa for siden:

HURRA! VEnter i spenning!:ja:


#4

kisha sa for siden:

KAKEMENN

250 g sukker og
75 g smør/margarin - røres hvitt
25 g hjortesalt
600 g hvetemel
1/4 l melk
Elt alt sammen.

Steketid 180 g -ca. 10 min. (kanskje kortere)

Jeg bruker varmluft og de blir sprø og bløte. Hvis deigen blir for tynn, kan de bli harde.


#5

Albertine sa for siden:

Åh, som jeg gleder meg til jeg får stekeovn! :sikle:


#6

Tia sa for siden:

Har du ikke stekeovn? :undrer:


#7

Cascaye sa for siden:

Denne skal jeg prøve, den oppskriften som jeg lagde kakemenn av i fjor endte med et helt skrekkelig resultat!


#8

Mandarin sa for siden:

Samme her!! Jeg har prøvd flere år på rad jeg og jeg er aldri fornøyd.
I fjor kunne man knuse stein med de :o


#9

Nenne sa for siden:

Jeg har en god oppskrift, men den er hjemme. Det går an å finne den på NM for den som gidder å søke.


#10

Albertine sa for siden:

Nei...:( Fikk nytt IKEA-kjøkken for tre uker siden, men de sendte med feil stekeovn. Har ventet og ventet på den nye, men den lar vente på seg gitt. Litt dårlig timing, skulle jo ha begynt med julebaksten jeg nå...

#11

morgana sa for siden:

Denne tyvstarta vi med forrige helg:

2 kopper sukker
1 kopp fløte
1 kopp vann
5 ts hjortesalt
mel til passe deig

Trykk ut figurer

Stekes på 180 grader i 10 min.

Tar først sukkeret i en bolle og blander hjortesaltet i den, så det ikke klumper seg. Ta i fløten og vannet.Blandes. Tar i mel til marsipanaktig konsistens.Settes kjølig over natten.

Syntes disse ble gode,tyvstatet forrige helg. Luktet hjortetakk og jul i hele huset :D


#12

Nenne sa for siden:

100 gram meierismør
3 dl sukker
2 dl melk
1 ts hornsalt
1 liter hvetemel
konditorfarge

Smelt smør og avkjøl det. Rør sammen med sukker, melk hornsalt og halvparten av melet. Til sett mer mel til deigen er passe. La stå kaldt over natten. Bruk resten av melet til utbaking. Kjevl deigen ca. 1/2 cm tykk og lag figurer som stekes i 7 minutter på miderste rille ved 175 grader. La kakene avkjøles på rist og tørke helt før de pyntes med konditorfarge.

Tips: I stedet for konditorfarge som pynt kan du få kjøpt noen matfargepenner fra Cacas som gjør at det er mye lettere å lage fine mønster og ansikter på kakene. Det gjorde jeg i fjor og Storesøster syntes det var kjempegøy å tegne på kakene.


#13

Stikka sa for siden:

Hvorfor kaller så mange kakemenn for lyse eller hvite kakemenn? Finnes de i flere farger???

Matfargepennene har jeg ikke funnet noe sted. Noen som vet helt sikkert om butikk som fører dem?


#14

Klatremus sa for siden:

Jeg synes denne oppskriften er veldig god:

Kakemenn

1 dl. soyaolje
7 dl. kulturmelk
1 kg. sukker
100 gr. matfett
10 gr. vaniljearoma
2,1 kg. hvetemel
40 gr. hornsalt

Bland først sukker og matfett, deretter olje og melk. Når dette er blandet, ha i det tørre. Deigen kan godt hvile ett døgn. Kjevl deigen 3,5 mm. tykk. Lag og lek med deigen.


#15

Mandarin sa for siden:

:knegg: nei strengt tatt gjør det vel ikke det.

Da jeg bodde i Oslo så forsto ingen når jeg maste om kakemenn sånn i desember.. Så jeg måtte forklare, .. jo sånne "lyse kakemenn".. osv.
SÅ derfor gjør nok jeg det. Her hjemme sier jeg bare kakemenn :knegg:


#16

Mandarin sa for siden:

[quote
Tips: I stedet for konditorfarge som pynt kan du få kjøpt noen matfargepenner fra Cacas som gjør at det er mye lettere å lage fine mønster og ansikter på kakene. Det gjorde jeg i fjor og Elise syntes det var kjempegøy å tegne på kakene.[/quote]

:hyper: hvor får vi tak i dette???


#17

Canisa sa for siden:

Panduro har slike penner!


#18

Ole Brumm sa for siden:

Her er "min" oppskrift, og jeg kaller de Julemenn ;)

1 kopp sukker
1 kopp melk
1 kopp vann
1 kopp potetmel
3 kopper sukker
2 ss hjortesalt/hornsalt
1 egg
ca 800 g hvetemel (++)

Varm melk og vann og rør ut sukker, så blandes smør og hjortesalt i og ett halvpisket egg. Bland i melet tilslutt. La deigen (tjukk røre) stå kalt til neste dag.

Stekes i ca 10 min på 200 grader høyt oppe i ovnen


#19

Stikka sa for siden:

I hvilken butikk har du sett slike?

mandarin: Her sier vi gøttekællær så ingen er i tvil om hva vi spør etter. Kakemenn er for fintfolk. :fnise:


#20

Nenne sa for siden:

Jeg kjøpte nye på Jernia for et par uker siden. Fem farger i en pakke til ca. 200 kroner. De varer noen år da.


#21

Ole Brumm sa for siden:

Takk for tips, dette skal jeg prøve :D


#22

Mandarin sa for siden:

Da satser jeg på at Panduro eller Jernia har :jupp:
Tusen takk!


#23

Canisa sa for siden:

Jeg bestilte fra nettbutikken ...


#24

Stikka sa for siden:

Tok det lang tid?


#25

Mandarin sa for siden:

:mad: var innom Jernia i dag og de skjønte ikke hva jeg mente en gang!!
Da får vi satse på Panduro!!
:tilber:


#26

Myrsnipa sa for siden:

Vi kaller det for Spekulars.


#27

Nessie sa for siden:

Jeg har en oppskrift som også skal stå over natta, og synes de blir best. Har prøvd andre som ikke har fungert så bra.

Jeg dypper mine i sjokolade jeg :D Sånn at halve kakemannen er i dekket av sjokolade :ja:


#28

Nelly sa for siden:

Det med sjokolade hørtes lurt ut...for jeg har bakt kakemenn for første gang og synes det er noe av det mest smakløse jeg noen gang her smakt...


#29

Nessie sa for siden:

Åh?
Hm.. oppskrift brukte du da?
Jeg synes de er nydelig gode.. men den oppskriften der man skal la deigen stå over natta er best :D


#30

Mandarin sa for siden:

Denne tror jeg er god.
Jeg lagde mine på søndag med samme tragiske utfallet som i fjor. Ikke fult så harde, men absolutt ikke slik jeg ville ha de. Men jeg tror at denne oppskriften med potetmel i kan være den som gjør susen. Mulig jeg lager en ny runde og med din oppskrift Ole Brumm :dulte:


#31

Nessie sa for siden:

Opprinnelig lagt inn av Ole Brumm
Her er "min" oppskrift, og jeg kaller de Julemenn ;)

1 kopp sukker
1 kopp melk
1 kopp vann
1 kopp potetmel
3 kopper sukker
2 ss hjortesalt/hornsalt
1 egg
ca 800 g hvetemel (++)

Varm melk og vann og rør ut sukker, så blandes smør og hjortesalt i og ett halvpisket egg. Bland i melet tilslutt. La deigen (tjukk røre) stå kalt til neste dag.

Stekes i ca 10 min på 200 grader høyt oppe i ovnen

Men hvorfor 1 kopp sukker først, og så 3 etterpå?:confused:


#32

-ea- sa for siden:

Ikke for å spikke, men jeg tror du mener spekulasier.


#33

Mandarin sa for siden:

Der sier du noe !!:confused:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.