Den godtesugne Skvetten trenger litt førstehjelp. Jeg vil så gjerne lage kjeks som er sunne. De alternativene jeg har funnet i kokebøkene passer ikke inn i kostholdet.
Dersom det finnes noen slike oppskrifter i trådene (har ikke tatt meg tid til å se gjennom alle) hadde jeg satt stor pris på link.
Du kan jo feks. bruke Sukrin i stedetfor Natreen/Splenda (jeg boikotter Splenda, og Natreen er jo ikke akkurat sunt) så får du dem litt sunnere, eller du kan sløyfe søtstoffet helt og se om det allikevel blir søtt nok. Eller feks. bruke litt honning, Xylitol eller annet. :)
Havrekjeks ( henta frå voksentoppens allergikokebok )
250 g havregryn ( glutenfri havre bør kjørast med stavmikser eller food processor )
150 g kveitemjøl eller glutenfritt mjøl
1 ss hornsalt
60 g sukker
1/2 ts salt
2 1/2 dl vatn/eplejuice
1 ss sirup
125 g melkefri margarin.
Såg berre at den var uten gluten, ser jo no at den er med mjøl i. Då var det kanskje ikkje heilt rett allikevel.
Når ein har laga deigen skal den stå kaldt i ca 20 min.
Kjevle deigen ut til 2-3 mm tykkelse. Stikk ut runde kjeks, f.eks. med eit glass.
Steiketemperatur 200 grader. Steiketid, ca 10 minutter.
Snadder! Ikke så helt galt ernæringsmessig heller, bruke honning og 70% kakao kokesjokolade så er det bedre enn alt annet jeg kunne finne på å fyse på. :D
Urt: takker. Ser jeg må endre oppskriften en del om jeg skal bruke den, men lurer på om det blir vellykket å erstatte hvetemelet med bygg eller rug. Noen som vet?
Vil anta at det går fint å bytte med rug, bygg ville jeg ikke brukt, syns byggmel gjør ting så tørt, men det kan jo hende det går greit med kjeks. :gruble: