Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjeks uten hvete og med lite sukker

#1

Skvetten sa for siden:

Den godtesugne Skvetten trenger litt førstehjelp. Jeg vil så gjerne lage kjeks som er sunne. De alternativene jeg har funnet i kokebøkene passer ikke inn i kostholdet.
Dersom det finnes noen slike oppskrifter i trådene (har ikke tatt meg tid til å se gjennom alle) hadde jeg satt stor pris på link.


#2

Dixie Diner sa for siden:

Disse er vel ikke akkurat helsekost, men gode når man er fysen på noe søtt og vil unngå sukker og hvete:

forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=10475&highlight=cookies

Du kan jo feks. bruke Sukrin i stedetfor Natreen/Splenda (jeg boikotter Splenda, og Natreen er jo ikke akkurat sunt) så får du dem litt sunnere, eller du kan sløyfe søtstoffet helt og se om det allikevel blir søtt nok. Eller feks. bruke litt honning, Xylitol eller annet. :)


#3

Hjertensfryd sa for siden:

Havrekjeks ( henta frå voksentoppens allergikokebok )

250 g havregryn ( glutenfri havre bør kjørast med stavmikser eller food processor )
150 g kveitemjøl eller glutenfritt mjøl
1 ss hornsalt
60 g sukker
1/2 ts salt
2 1/2 dl vatn/eplejuice
1 ss sirup
125 g melkefri margarin.

Såg berre at den var uten gluten, ser jo no at den er med mjøl i. Då var det kanskje ikkje heilt rett allikevel.


#4

Meta sa for siden:

Stekes på hvor sterk varme og hvor lenge? Skal de være store? :fikk lyst å bake litt:


#5

Hjertensfryd sa for siden:

Når ein har laga deigen skal den stå kaldt i ca 20 min.
Kjevle deigen ut til 2-3 mm tykkelse. Stikk ut runde kjeks, f.eks. med eit glass.
Steiketemperatur 200 grader. Steiketid, ca 10 minutter.


#6

Meta sa for siden:

Takker!


#7

Skvetten sa for siden:

Snadder! Ikke så helt galt ernæringsmessig heller, bruke honning og 70% kakao kokesjokolade så er det bedre enn alt annet jeg kunne finne på å fyse på. :D


#8

Skvetten sa for siden:

Urt: takker. Ser jeg må endre oppskriften en del om jeg skal bruke den, men lurer på om det blir vellykket å erstatte hvetemelet med bygg eller rug. Noen som vet?


#9

Ole Brumm sa for siden:

Vil anta at det går fint å bytte med rug, bygg ville jeg ikke brukt, syns byggmel gjør ting så tørt, men det kan jo hende det går greit med kjeks. :gruble:


#10

Skvetten sa for siden:

Jeg bruker bygg i brød også jeg. :helsefrik:


#11

Meta sa for siden:

Urt: Kjeksene dine gikk i hvert fall fint an å spise når man er fysen. :riktig:



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.