Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bryllup: Når vielse, når middag?

#1

Daisy sa for siden:

Vi skal gifte oss i juni, og jeg skal bestemme når vielsen skal være og når middagen bør være.

Vielse og middag er samme sted, vi skal ha fotosession med familie og fotografering m fotograf innimellom, servere apertiff og kanskje en snack?

Har endel familie som kanskje ikke kommer før selve dagen, og da må de kjøre ca 3.5 timer, derfor ønsker jeg ikke å ha det for tidlig.

Hvis vi har vielse kl 14, når bør middagen være, ideelt sett?


#2

Lykken sa for siden:

Kl 1630 kanskje?

Vi hadde sen vielse (15.30) og skulle fotograferes etterpå, derfor ble middagen så sent som kl 18, og da ble det knapp tid med taler pga kaffegjester som kom etterpå, i seneste laget, synes jeg.


#3

Adrienne sa for siden:

Vi hadde vielse klokka 15 og middag klokka 18, da rakk vi fotografering i mellomtiden.


#4

Skilpadda sa for siden:

Vielsen tar vel en halvtime, og så ville jeg satt av minst to timer til fotografering, tror jeg. Middag 17, kanskje, eller 17.30. Og noe å spise for gjestene etter vielsen, ja. :)


#5

Daisy sa for siden:

Det høres greit ut med kl 14 i hh til de som skal reise litt langt ikke sant? Vil ikke ha det FOR sent, for vil ha god tid til bilder i dagslys :knegg:

Ja, vielse kl 14 og gå til bords kl 17 og servere maten 17.30. god plan??

Skal forresten ikke ha kaffegjester tror jeg, alle kommer til middag, så det blir ikke noe problem om den trekker litt ut?


#6

Lykken sa for siden:

Det høres greit ut, og det er ikke noe problem når man ikke venter kaffegjester som må vente eller komme sent.


#7

Miss Norway sa for siden:

Vi hadde vielse kl. 17, og middag startet kl. 19 (dvs drinks kl 1830 mens vi tok bilder (som tok 20 min, Padda! :blunke: )) og var ferdig med 5 retter 2230. Effektivt, ikke sant? Og det var MANGE taler (men korte. Vi hater laaaange kjedelige taler, og hadde verdens flinkeste toastmaster).


#8

Skilpadda sa for siden:

Vi brukte neppe mer enn en halvtime på å ta bilder vi heller, Missa, men vi gjorde det i og utenfor kirken umiddelbart etter vielsen. :) Skal man først ha fotosession med gjestene/familien og så kjøre til fotograf og ta en del ulike bilder der og kjøre tilbake, så blir det noe litt annet. Og så er det greit å vite at man har god tid slik at man ikke risikerer å måtte stresse med å bli ferdig, eller må utsette middagen fordi brudeparet ikke er tilbake fra fotografen enda eller noe sånt.


#9

polarjenta sa for siden:

Jeg var i et bryllup i sommer, og der var vielsen klokka 16 og vi var invitert til middag klokka 18.30. Brudeparet var imidlertid ikke tilbake fra fotografering før 19.30, så vi kom vel ikke i gang før rundt klokka 20 med maten.


#10

Teofelia sa for siden:

Fotografbildene kan man jo med fordel ta i forkant av vielsen. Da er kjolen fortsatt krøllfri, og man slipper det vakumet i programmet (for gjestene) som blir mellom vielsen og middagen.


#11

Daisy sa for siden:

Jeg veeeet, men så er det den romantiske forestillingen om at han ikke skal se meg i kjolen før jeg kommer da.


#12

Teofelia sa for siden:

Bor dere ikke sammen allerede da? :humre:

#13

Lykken sa for siden:

Fniis, vi bodde sammen og hadde fått eldstemann, men jeg var fryktelig bestemt på at han ikke skulle se meg i kjolen før jeg kom inn i kirken. Ergo ble det fotografering etter vielsen, selv om det hadde vært mye mer praktisk med før vielsen.


#14

Teofelia sa for siden:

Jeg tror alltid at jeg er en romantiker, men når det kommer til stykket, må romantikeren alltid vike for pragmatikeren i meg. Vi prioriterte å feire bryllupsdagen vår sammen med gjestene og ikke hos fotografen, så vi tok fotografen først.

Men nå sydde jeg kjolen selv, og den hadde ligget på spisebordet i ulike stadier av kaos og uferdighet i mange uker før bryllupsdagen, så akkurat det med at han ikke skulle se kjolen var jo ikke et veldig stort poeng for meg. (Se den ferdig var det ingen som fikk før dagen, dog. Det skulle tatt seg ut om den ble ferdig før helt i siste liten. :kan legge opp fanden så fort når det trengs: :knegg: )


#15

Ema sa for siden:

Det hørtes veldig realistisk ut. Vielsen tar ca 3 kvarter til en time og det går sikkert 2 timer til fotografering. Lykke til med planleggingen:)


#16

Daisy sa for siden:

VÅr vielse tar forresten kortere tid enn en vanlig vielse, vi skal ikke ha kirkelig vielse, men HEF, og de gjør det sånn som vi vil, selv om de skal holde en personlig tale da.


#17

Travolta sa for siden:

Vi hadde vielse kl 14 og inviterte til middag kl. 16.30. Fotograferingen var der vi skulle ha middagen. Gjestene dro til lokalet rett etter vielsen, og fikk da servert kringle, forfriskninger, kaffe og frukt mens vi ble fotografert. Apprétife ble så servert kl. 16.30 og vi satte oss til bords kl. 17. Det gikk faktisk helt fint å holde timeplanen! Føler vi hadde god tid til fotografering. Middagen var ferdig til kl. 21. Kvelden går jo så fort, i alle fall hvis dere skal ha kaffe og kaker før selve festen kan starte også!

Lykke til!


#18

Dronningen sa for siden:

Vi viet oss klokken 14. Akkurat passe. Middag i 16-17 tida. Vi fotograferte oss før vielsen. Det ble mest praktisk.


#19

Guava sa for siden:

Siden vigsel og selskap skal være samme sted hadde jeg nok ikke valgt å ha fotografering etter vielsen. I de tilfellene hvor det er vielse ett sted (kirke/tinghus osv.) og selskap et annet sted går det en del til tid til å stå igjen utenfor etter at brudeparet har kjørt og så går det tid til transport til selskapslokale og det å "komme på plass" i selskapslokale.

Dersom alle allerede er på plass i lokalet så tror jeg tida under fotograferingen vil virke lenger enn om det hadde vært vigsel ett sted og selskap annet sted.

I de tilfellene hvor jeg har vært med på vigsel og selskap på samme sted har de alltid gjort seg ferdig med foto først.


#20

Hobbes sa for siden:

Vi hadde vielsen på onsdag og middagen/festen på lørdag. Vi hadde gooood tid til fotografering i mellomtiden. :knegg:

Jeg synes det høres bra ut med vielse 14 og sette seg tilbords kl 17.


#21

Isolde sa for siden:

Tror jeg ville prøvd å få minst tid mellom vielse og maten siden det er på samme sted. Vi hadde vel vielse i 14 tiden og middag kl 17 30, men i mellomtiden skulle og alle forflytte seg 45km. Så det gikk veldig greit, og vi hadde egentlig alt for lang tid for vi ankom før resten av gjestene.


#22

Miss Norway sa for siden:

Ta bilder FØR vielsen? :sjokk: Ta seieren på forskudd? VET dere hvor mange som blir forlatt ved alteret, eller?

Har sett for mange såpeserier :knegg:


#23

Storm sa for siden:

:knegg: Du har nok det ja. :fnis:


#24

Dronningen sa for siden:

Etter 7 år som samboer og en fødsel, så var det andre ting jeg brukte krefter på enn å bekymre meg for det. :knegg: Fotograf var i gata ved siden av frisør. Lokale der vi også holdt vår borgerlige vielse med alle gjester til stede, lå 1 mil unna. Det sier seg selv hvilken rekkefølge begivenhetene fikk.


#25

Skilpadda sa for siden:

Pøh, det er da bare å få en rimelig klausul med fotograferingen: Blir man forlatt ved alteret (eller den ene eller begge omkommer på vei fra fotografering til kirke), så kan man levere tilbake bildene og slipper å betale. :ja:


#26

Daisy sa for siden:

Men hjelper det at lokalet ligger i en nydelig park som folk kan rusle litt rundt i?

hmmm. Sitter litt langt inne den der med å ta bildene først, selv om jeg ser at det er veldig praktisk.


#27

Dronningen sa for siden:

Du er da penest før vielsen. Jo mer som skjer jo mer påvirkes hår og sminke. :nemlig:


#28

Daisy sa for siden:

Meget godt poeng.


#29

Bayone sa for siden:

Vi giftet oss i august :hjerter: Vi hadde vielse kl. 15.15 og middag kl. 17. Da måtte vi ta fotograferingen før vielsen. Det var veldig greit, da fikk vi møtes alle sammen og slappet av og kost oss litt sammen før vielsen. Ungene fikk møte oss i finstasen og fikk lekt av seg litt av nervene før kirka. Vi hadde privat fotograf som tar litt utradisjonelle bilder så vi fikk prøvd oss litt i finstasen :fnise: Litt grønske bak på kjolen ble det, men det var det ingen som så ;)


#30

Nessie sa for siden:

Hos oss var det vielse kl 12.
Fotografering kl 13.
Middag kl 15 (da var fotograferingen der middagen skulle være)
Kaffe i 18-18.30 tiden.
Fest fra 2100 og utover :lykkelig:


#31

Nessie sa for siden:

Jeg synes det var litt stas at Frank ikke så meg i kjole og pynt før jeg kom opp kirkegulvet jeg da. Om vi hadde blitt fotografert før vielsen føler jeg nesten litt av magien ville vært borte. :sparke:


#32

Dronningen sa for siden:

Morsomt å lese. Veldig annerledes syn på bryllup. Vi var nok mer pragmatiske i forhold til dette. Bryllup er ikke magi. Bryllup er pes. Men fin var jeg. ;)


#33

Zip sa for siden:

Me tok bilder etterpå. Ville gjerne at mannen ikkje skulle sjå meg pynta og fin før eg kom i kyrkja, samme med han som hadde ny bunad eg ikkje hadde sett. Syns det var veldig spesielt det øyeblikket. :hjerter:
Me hadde privat fotograf så bildene tok ikkje lange tida.


#34

Nessie sa for siden:

Jeg har aldri vært sånn at jeg har drømt om å stå hvit brud. Jeg har ikke planlagt bryllupet mitt siden jeg var lita jente, og jeg var ikke så nøye på hvordan vi skulle gifte oss.

Men, når vi først bestemte oss for hvit kjole, kirke og alt det der. SÅ synes jeg det var litt stas at Frank sto der oppe og så meg komme gående opp gulvet med nydelig kjole han ikke hadde sett før, fin på håret og fin sminke. :ja: Det må jeg ærlig innrømme. Det var litt magisk.


#35

IOA sa for siden:

Vi hadde både vielse og mat hjemme på gården der jeg kommer fra. Vi hadde vielsen klokka to, og middag i fire-halv fem-tida. Mellom vielsen og middag var det fotografering for oss (også på gården), og frukt, champagne og mingling for gjestene. Mange hadde reist et stykke på formiddagen, så det var greit å få strekke litt på beina.

Sånn tenkte jeg også. Og jeg er glad for at jeg gjorde det. Jeg har aldri følt meg så vakker som da jeg gikk opp på tunet, mellom gjestene, og opp til mannen som stod og ventet.


#36

Daisy sa for siden:

Ja jeg tror det skal gå sånn som jeg har tenkt. Vi kan ha fotograf på stedet dersom det er fint vær, og da blir det også vielse ute :hjerter:

Men vi bor i Bergen.... :knegg:

Hvis det blir innevielse og fotogrefering hos fotografen, så er han bare 5 minutt unna. Så det skal gå kjapt!

Gjestene har reist langt, og tror de skal få tiden til å gå med litt mingling jeg! Vi serverer Champagne og litt frukt eller noe, og de kan kose seg sammen og røyke fra seg :knegg:


#37

LilleLeo sa for siden:

Litt gammel tråd, men her er i vi bryllups-planlegge-modus.

Jeg skjønner godt det praktiske i å fotografere før vielsen, men som Guniss, så velger jeg magien.


#38

Daisy sa for siden:

Og jeg har ikke bestemt noe enda engang, Lilleleo, så alle kan bare komme med videre synspunkt. Jeg må snart sende ut invitasjoner!


#39

trøtt sa for siden:

Jeg hadde "sulta ihjel" hvis jeg først hadde reist lang og så måtte vente på mat i mange timer etter vielsen. Selv måtte jeg stoppe på veien til fotografen for å spise en pølse da jeg gifta meg med eksen (og det sier litt om hvor sulten jeg var siden jeg ikke engang liker pølser noe særlig :knegg: )

Jeg syns det er forskjell på å ha vielsen og middag på samme sted eller om man forflytter seg. Er man på samme sted så kan tiden fra vielse til mat virke veldig lang.


#40

Niobe sa for siden:

Har du sjekket hvilke tidspunkt som er ledige i kirken?

Vi hadde vielse kl 15 og middagen startet kl 18. Fotografering i mellom der. Vi booket vielsen (som var i august) i september året før, og da var det kun ett klokkeslett ledig på den datoen vi ville ha.
Etter vielsen ble det servert kaffe og "kaffemat" (kringle av noe slag) til gjestene på kirketorget, så ikke ventetiden skulle bli så lang og de skulle slippe å bli skrubbsultne til middag


#41

Daisy sa for siden:

Niobe, spør du meg?

Vi skal ikke ha kirkevielse.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.