Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Filmscanner - digitalisere gamle bilder

#1

gajamor sa for siden:

Både pappa og svigerfar var ivrige fotografer, og har masse lysbilder og negativer liggende, som vi ønsker å digitalisere. Er det noen som har noen mening om temaet? Jeg ønsker meg selvsagt en Nikon coolscan L-5000 til 12 000, men gubben mener vi må prioritere mat på bordet og klær til ungene. :rolleyes:

Det finnes veldig lite på bruktmarkedet, er det noen som kjenner noen? Kanskje som vil leie ut for ei uke eller to?

Den lokale sjappa tar 15 kr stk for å digitalisere. Det er snakk om ca 2000 bilder, kanskje flere. Da kan jeg likegodt kjøpe meg to L-5000-er. Eller finnes det noen rimeligere?


#2

Mauser sa for siden:

Jeg har en Canon Pixma MP800R (multifunksjonsskriver), med baklys i lokket for filscanning. Den tar en filmstripe om gangen, med rikelig god nok oppløsning for min del.

Ellers har Pixmania et par rimelige alternativer, f eks denne: produkt.akam.no/product.php?productId=92284


#3

mrc sa for siden:

Nikon har jo også rimeligere dias-/negativskannere, f.eks. SF-210. Husk også at når man har gått igjennom jobben kan man jo selge den...

Ellers er det varierende kvalitet på vanlige flatbed-skannere med mulighet for å skanne film, men det kommer jo også helt an på hvilke krav man har.

Noe man evt. kan se på som er relativt rimelig er denne: h10010.www1.hp.com/wwpc/no/no/ho/WF05a/15179-15179-64195-3445112-3445112-3236371.html

Ser dessverre ut som HP har sluttet med modellene (scanjet 55xx-serien) som også hadde arkmater for 15x10-fotos. Har en slik, som er greit nok på film, samt helt genial for skanning av store menger papirkopier pga. arkmateren (og med vifter for å holde bildet oppe slik at overflaten på bildet ikke kommer borti noe, for å unngå riper på bildet når det går gjennom skanneren)


#4

Isolde sa for siden:

mamma sin canon scanner tar og negativer og lysbilder. Scannerer er ikke dyrt lenger.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.