Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Forrett/suppe som smaker godt til focaccia

#1

Karima sa for siden:

Jeg lagde focaccia til et FP-treff etter oppskriften til Iset for noen uker siden. Samboer snek til seg en bit, og snakker fortsatt om hvor god den var.

Lørdag kveld planlegger jeg å diske opp med noen av hans favoritter, som kompensasjon for at bursdagen hans druknet i omgangssyke. Hovedretten blir trolig Jamies risotto med pancetta og gresskar. Så ser jeg for meg en forrett der focacciaen kan inngå. Kanskje helst en suppe, men den bør ikke være for mektig, siden risottoen er en bombe.

Noen som har et forslag, fortrinnsvis med oppskrift?


#2

Veronal sa for siden:

Brokkoli- og blomkålsuppe m/bacon - du finner Mims oppskrift hvis du søker.



#4

Ole Brumm sa for siden:

Slår et slag for tomatbasert-suppe, det er utrolig godt til foccaccia. :jupp:


#5

Karima sa for siden:

Hm. Bacon og pancetta blir litt smør på flesk. Men suppa kan kanskje lages uten bacon?


#6

Karima sa for siden:

Altså ikke tomatsuppe? Har du en oppskrift? :vilha:


#7

Dixie Diner sa for siden:

Det kan aldri bli for mye bacon/pancetta. :nam:


#8

Dixie Diner sa for siden:

Minestronen er tomatbasert, og svigerfar (som er vaskeekte italiener) mener focaccia er et must til den. :nemlig:


#9

Veronal sa for siden:

Det er ikke mye bacon - jeg synes bacon gir suppen det lille ekstra. (Kan lages uten, men blir litt døll i smaken.)


#10

Karima sa for siden:

Italiensk er definitivt temaet, ja. Men jeg forkastet minestrone, siden den både er mettende og "kompleks", om du skjønner. Blir too much oppå risottoen, som er en maksimalistisk variant. Er ute etter noe enkelt, men utsøkt, for å balansere lizzom. :vanskelig:


#11

Karima sa for siden:

Tro det eller ei, det kan det. :knegg:


#12

Ole Brumm sa for siden:

Tomatsuppe fungerer fint ja, oppskrift er det vel flere av her inne. Jeg lager "min" variant:
1 løk kuttes i småbiter stekes møre med smør.
En boks hakket tomat kokes sammen med løken og en grønnsaksbuljongterning. Ha i 1-2 ss med tomatpurre og 1 ss brunt sukker. La det koke en stund, før du tar stavmikseren oppi og kjører det til en jevn suppe. Smak til med salt, pepper og fløte eller melk. Kan ha i kjøttboller/egg/fetaost alt ettersom hva man liker. Men når det er forrett, er den kanskje like grei uten noe. Syns du den ble tynn kan du ha i litt maizenna jevner. :)


#13

Ole Brumm sa for siden:

Den er foresten veldig god med basilikum i også. :)


#14

Fara sa for siden:

Jeg bruker foccaica brød til fiskesuppe. Da har jeg kun salt på toppen av brødet.


#15

Ru sa for siden:

Jeg lager samme som Brumm, men uten buljong, tomatpure og sukker.
Og med masse krydder. Det er veldig godt med foccaccia til. :nemlig:


#16

allium sa for siden:

Jeg synes suppe før risotto på en måte blir feil.

Hva med noen hvitløksmarinerte reker eller scampi?


#17

Michelle sa for siden:

Tenkte akkurat på det samme. Nå kan jo focaccia serveres til risotto også da.


#18

Blåbær sa for siden:

Jeg ville servert mozarellasalat.
Eller kremet tomatsuppe med ravioli.
Latt focaccian stått på bordet under hele måltidet.


#19

Karima sa for siden:

Hm. Jeg går med tanker om å droppe hele forretten, det vil si la focacciaen være en slags forrett. Så kan vi heller ha den med oss over i hovedretten, selv om den slettes ikke trenger tilbehør, supermektig som den er.

Jeg har brent meg mang en gang på å overlesse menyen, sånn at når desserten kommer på bordet er man så mett og kvalm at selv ikke sjokoladefondant framstår som særlig innbydende. Hvis jeg skal klare å unngå den fella denne gangen, er kanskje null forrett det beste.


#20

Blåbær sa for siden:

Lag aioli og server den og focaccia som forrett. :nikker:


#21

Kaktus sa for siden:

Hva med focaccia med soltørket tomat og oliven, og så serverer du en aïoli dere kan duppe herligheten oppi.


#22

Ole Brumm sa for siden:

Altså focaccia og aioli er alltid en sleger forrett eller ikke. :glis:


#23

Dixie Diner sa for siden:

Det har jeg heldigvis fremdeles tilgode å oppleve. :knegg:


#24

Dixie Diner sa for siden:

Enig med de andre som sier at focaccia sammen med litt småtapas-greier er en hit. Jeg pleier å servere skåler med forskjellige oljer i, feks. chiliolje og hvitløksolje (kjøpt på Søstrene Grene), samt fetaost og feks. spekeskinke eller krydderstekt kylling i biter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.