Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Valutakurs, islandske kroner

#1

løve70 sa for siden:

Jeg skal reise på tur med jobben til Island i dag, og hadde selvsagt håpet at den mye omtalte finanskrisen ville gi meg en mulighet til billig shopping....Jeg har jo lest om en kurs der 100 ISK = 2,75 NOK, men det jeg klarer å finne nå, på de få stedene en kurs et oppgitt er et sted mellom 5 og 6 NOK. Hva har skjedd? Såvidt jeg vet er vel ikke krisen på island akkurat over?


#2

Ru sa for siden:

Jeg prøvde å sjekke DnBNors valutakalkulator, men de handler ikke med islandske penger.
:knegg:


#3

Miromurr sa for siden:

Dagens næringsliv har en kurs på 3,1177 (100 islandske = 3,1177 norske).



#5

Miromurr sa for siden:

Det ser ut som kursen i dagens næringsliv ikke er oppdatert siden 1/11


#6

Ru sa for siden:

4,35 er gårsdagens kurs fra Norges Bank.


#7

Fluke sa for siden:

Denne er bra: www.xe.com/

Og der står at:
1.00 ISK

   <strong>=</strong>

   <strong>0.0519893 NOK</strong>

                 Iceland Kronur                            Norway Kroner                                  1 ISK = 0.0519893 NOK               1 NOK = 19.2347 ISK

#8

løve70 sa for siden:

Takk for svar :)

Da ser det uansett ut til at kursen har steget (eller er det bare usikkerheten rundt som gjør at bankene legger på?), slik at det ikke blir noen billig shopping på meg :(


#9

Fluke sa for siden:

Tja, den norske krona er ikke mye verdt for tiden og det vil vel påvirke alle kurser ...


#10

Luftslottet sa for siden:

Råbillig shopping blir det kanskje ikke, men det blir ganske mye billigere enn til vanlig.

Vanligvis har 1 NOK vært verdt omtrent 11 ISK.


#11

Miromurr sa for siden:

Den norske kronekursen har rast de siste dagene, men den islandske lå vel på mellom 6-7 kr pr 100 tidligere i år, så kursen er jo fremdeles bra selv om den ikke er like bra som i slutten av oktober.


#12

Ru sa for siden:

Island har vel uansett alltid vært dyrt, skal man shoppe billig så er det ikke dit man drar ...


#13

løve70 sa for siden:

Helt sant. Men om kursen er lav nok vil det jo være billig inntil prisene har justert seg etter den lave kursen....


#14

Storm sa for siden:

Jeg hørte om noen som nylig var på Island og shoppet mye de trodde var billig. Men så viste det seg på Visa-regningen at kursen hadde svingt voldsomt mens de var der, så noe var billig og noe dyrt. Jeg tror faktisk ikke det er mulig å kjøpe islandske kroner i Norge nå?


#15

Pepper Lemon sa for siden:

Er det så mye å få kjøpt på Island nå da? :confused:


#16

Martis sa for siden:

Ja, jeg håper virkelig ikke det har blitt en bedring på Island slik at du går glipp av litt billig shopping. :snill:


#17

Fluke sa for siden:

Er det unormalt å ønske seg god kronekurs når man skal på ferie, sånn at man kan shoppe "billig"? Jeg pleier alltid å håpe på god kurs når jeg er i UK f.eks. og jeg trodde alle tenkte sånn.

Har det forresten blitt bedre på Island da? Er ikke denne kursen en følge av at norske krona svekkes?


#18

Miromurr sa for siden:

Nå er det vel ikke fordi det er en bedring på island at kursen har gått opp, det er vel fordi den norske krona stuper. :snill:


#19

Pepper Lemon sa for siden:

Det er litt annerledes hva gjelder Island, ettersom situasjonen på Island er katastrofal og valutaen deres tidvis har vært så godt som verdiløs. Da er det nok ikke så hyggelig for islendingene at man håper at kursen holder seg dårlig. At den norske kronekursen er lav er bagatellmessig i forhold til krisen Island befinner seg i.

Det er også derfor jeg stiller spørsmålstegn ved om det egentlig er gode shoppingmuligheter på Island nå, da de har slitt med å få importere varer fordi de ikke får tak i utenlandsk valuta.


#20

Miromurr sa for siden:

Situasjonen på Island er svært dramatisk, men grunnen til at valuttaen har steget i forhold til den norske krona er likevel fordi den norske krona har stupt i verdi. Ikke fordi situasjonen på island har bedret seg. Dessverre for Island. De sliter vel med å få ut lånene fra IMF også nå på grunn av alt bankrotet der i forhold til de britiske lånekundene.

De har vel noe egenproduserte varer, og det beste for den islandske økonomien vil vel være at man kjøper varer produsert på island når man drar dit? Men sesongvarene for høsten var vel antagelig tatt inn før kronekursen stupte i oktober, så jeg vil vel anta at de har varer nå, men ikke klarer å ta inn nye varer?


#21

Miromurr sa for siden:

Dessuten, når til og med de offisielle islandske reiselivssidene fra islands turistråd reklamerer med at det aldri har vært billigere å reise og shoppe på island, så skjønner jeg godt at løve70 lurer på hva kursen egentlig er, siden det ikke nødvendigvis er så enkelt å finne ut av.


#22

Martis sa for siden:

Å ønske seg god/fordelaktig valutakurs når man skal ut å reise er en ting, å deppe over at finaskrisen på Island ikke gir gratis shopping der bort syns jeg er ufint, mulig jeg er fintfølende...

Når det gjelder shopping så er det mye islandsk merkevare som er billig nå, som f.eks 66North, så selv om det ikke er "gratis" så er det nærmere halvpris ifht for ett år siden. De har en butikk i Kringlan feks.
www.66north.com/home/

Grunnen til at den islandsk kronen har steget noe er at det nå er litt handel med den nå. Vi eksporterer mye fisk og dette bringer valuta tilbake til Island.

God tur og jeg håper du bruker mye penger...

For å illustrere situasjonen, så har Ikea i alle år stolt banket seg på brystet og garantert prisene i katalogen ett kalenderår fem i tid. I oktober hadde de valget mellom å heve prisene med 25% eller legge ned på Island!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.