Shamu sa for siden:
Jeg skal bake sjokoladekake på lørdag og har lyst til å pynte den med glasur. Men to av de små som skal spise den, tåler ikke melk.
Forslag til GOD glasur uten melk?
Alternativt smører jeg sjokade over... :knegg:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Shamu sa for siden:
Jeg skal bake sjokoladekake på lørdag og har lyst til å pynte den med glasur. Men to av de små som skal spise den, tåler ikke melk.
Forslag til GOD glasur uten melk?
Alternativt smører jeg sjokade over... :knegg:
Hjertensfryd sa for siden:
Skal hente kokeboka og sjå om det ikkje står noko glupt i den.
Hjertensfryd sa for siden:
I allergikokeboka står det følgande oppskrift:
125 g margarin
3 ss vatn
2 ts vaniljesukker
1 1/2 ss kakaopulver
300 g melis.
Smelt margarin i ei gryte. Rør i alle ingrediensene. Glasuren smøres utover kaken med ein gong, då den stivner fort.
Eg rekner med du skjønte at me snakker melkefritt smør her.
Shamu sa for siden:
Tusen takk for svar! :neie:
Jeg må vel doble denne til langpanne?
Hjertensfryd sa for siden:
Vil tippe det. Den tilhøyrer ei sjokoladekake som er laga i vanlig rundform.
Guttemammis sa for siden:
Fru Snurp sa for siden:
Nederst på denne nettsiden er det oppskrift på to glasurer uten melk. Jeg bruker ofte den øverste, men har i litt ekstra kakao. Du kan sikkert sløyfe kaffen.
Av og til har jeg en plate smeltet sjokolade i tillegg (organisk uten melk) - da må jeg ha litt mer margarin. Har også hatt appelsinkrokan i (hakkede mandler i smeltet sukker med appelsinskall) - det ble kjempegodt!
Propella sa for siden:
Denne bruker jeg alltid og den er kjempegod. Får alltid skryt for den. :nikker:
Guttemammis sa for siden:
...glemte å føye til det, jeg får også masse skryt for den!
Men jeg bruker melange med melk og salt, saltet setter en ekstra spiss
på smaken, men når det er allergikere som skal spise blir det det uten melk.
trøtt sa for siden:
Jeg syns soft spesial er bedre enn melange.
Perhonen sa for siden:
Jeg bruker et egg i min glasur, pluss romdråper. Knallgod. Ellers alt det andre. Smør (uten melk) melis, kaffe, bakekakao... og rører sammen på slump. Lenge siden jeg har brukt oppskrift. Men husk egget. Den blir veldig god.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.