Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Belgiske vafler - oppskrift?

#1

cilen sa for siden:

Kjøpte meg et sånn jern i går, og prøvde oppskriften som fulgte med. Det var en enkel oppskrift med mel, smør, egg, vaniljesukker og gjær. Men jeg syns ikke den var så veldig god.

Noen som har en god oppskrift her?

Og går det ann å bruke vanlig vaffeloppskrift? Evt. tilsette gjær hvis det er det som skal til? Og så lurer jeg på om noen har prøvd de ferdige pakkene i et slikt jern? De er jo tilsatt bakepulver, må man da ha i gjær? Går det ann å bruke begge deler tro? Eller er det smør på flesk lissom?


#2

Left sa for siden:

"Et sånn jern", er det et vanlig vaffeljern du snakker om?
Hvis det er et vanlig vaffeljern så kan du fint bruke ferdig vaffelmix ja.
IKKE ha i gjær. Jeg har i hvert fall aldri laget vafler med gjær i. Hvorfor vil du ha i det forresten??

Jeg pleier å bruke dette i vaffelrøre:

ca 7,5 dl H-melk
ca.2,5 dl kefir (hvis du har i kefir blir ikke vaflene sprø, bruk H-melk hvis du liker det bedre)
2 dl. sukker (liker du dem litt søte, så har du i til det blir passe)
1 toppet ts med vaniljesukker
3 egg
2-3 dl. smeltet smør
1/2 ts kardemomme
1/2 ts salt
mel til passe tykk røre.

Rør sammen egg og sukker, ha i det våte, bland det tørre og sikt i.
Rør godt, og la den gjerne stå og svelle litt før du begynner å steke.


#3

Left sa for siden:

Ups, jeg leste ikke skikkelig. Belgiske vafler vet jeg ikke hva er. Er det sånne tykke, firkantede som man får kjøpt ferdig også?


#4

Tertit sa for siden:

Belgiske vafler, er det tørrvafler? I så fall må du bruke potetmel i røra. Hva er forskjell på et vanlig vaffeljern og et jern for belgiske vafler?



#6

cilen sa for siden:

Avstanden mellom toppen og bunnen er jo mye større i dette jernet. Er sikkert derfor det var gjær i oppskriften. Røren var egentlig veldig tynn, men det hevet jo i jernet. Så en oppskrift inni bruksanvisningen også, men det stod det " zelfrijzend bakmeel" i, og det får man vel ikke i Norge. Men uansett heves jo deigen hvis det er bakepulver i også, men jeg vet ikke om det holder bare?


#7

cilen sa for siden:

Nå fant jeg en ordentlig (Belgisk) oppskrift her. Tror kanskje dette er mer riktig.

Grunndeig:

  • 125g romtemperert Crème Fraîche
  • 250 g siktet hvetemel
  • 250 g smør
  • 100 g melis
  • 6 egg
    *1/2 ts salt
  • 1 pk (tysk forpakning) vaniljesukker, jeg foreslår 1 ts

Tilberedning

  1. Rør smøret mykt
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis i vannbad, røres inn i smøret sammen med hvetemel
  3. Bland inn Crème Fraîche og salt
  4. Stekes i smurt vaffeljern.
  5. Bland melis og vaniljesukker, og strø dette på vaflene mens de er varme.

#8

007 sa for siden:

Finnes det vaggeljern for belgere altså? :vilha:


#9

cilen sa for siden:


#10

007 sa for siden:

Pris? Hvor?
:noterer på ønskelisten:


#11

cilen sa for siden:

Mitt kostet 399,- på tilbud på Kitchen.


#12

Left sa for siden:

Da er jeg med på den gjæren :knegg:


#13

cilen sa for siden:

Den oppskriften var jo helt teit!

Visp egg og sukker til eggedosis.. Men det står jo ikke sukker i oppskriften, bare vaniljesukker og melis, men det skulle jo drysses på etterpå.
..lagde min egen oppskift jeg, så får vi se hvordan det går.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.