Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp! Leter etter salatoppskrift fra en avis ...

#1

Silence sa for siden:

Sjefen min hadde med seg en god salat for noen uker siden. Sa at oppskriften hadde stått i eller på baksiden av en avis dagen før, men jeg husker ikke hvilken avis.

Det jeg husker av ingredienser er: Soltørket tomat, pillede reker, ruccola (?), pinjekjerner (?) og spaghetti.

Noen som har tatt vare på oppskriften? Kanskje jeg bare må prøve meg frem, men jeg har aldri før laget dressing av olje, som jeg tror var på denne...


#2

Tuppen sa for siden:

Har dessverre ikke oppskrifta, men det hørtes godt ut, så her vil jeg følge med. :nikker:


#3

Silence sa for siden:

Det var nemlig det det var: Kjempegodt! :nam: Hadde jeg bare fått tak i den oppskriften...


#4

Schnuppa sa for siden:

Det enkleste er vel å spørre sjefen om kopi av oppskriften eller få vite hvilken avis den var i.
Oppskriften hørtes spennende og mettende ut.


#5

Silence sa for siden:

Jeg sendte en SMS og spurte, men fikk ikke svar. Og jeg tror jeg har kjøpt alle ingrediensene, men er ikke sikker. Og så har jeg ingen anelse om hva jeg gjør med pinjekjernene... :blond:


#6

Observatøren sa for siden:

For å tilberede pinjekjernene tar du frem stekepannen din, setter den på middels varme (uten olje!), og heller pnijekjernene i pannen. La de bli gyllenbrune. :)


#7

Schnuppa sa for siden:

Ok, da prøver vi å snekre sammen noe her:

Rist pinjekjernene som Observatøren beskrev i en stekepanne til de blir litt gyldne.
Skyll salaten godt, du kan godt ha i litt hjertesalat også. Riv eller skjær salaten i biter. Del de soltørkete tomatene i tinne strimler. Agurk, cherry tomater (delt i to) og advokado passer også veldig godt oppe i denne salaten. Bland alt sammen med pinjekjernee, spagettien og rekene.

Dressing: Ha god olivenolje i et glass, 1/2 - 1 dl. Ha 4-6 spiseskjeer med god balsamico i glasset. Du kan også tilføye dijonsennep og/eller grovmalt pepper hvis det er ønskelig. Rør det sammen og hell over salaten.


#8

Silence sa for siden:

:humre: Så søte dere er!

Jeg har nå:

  1. Ristet pinjekjerner og satt dem til avkjøling.
  2. Kokt spaghetti og satt den til avkjøling.
  3. Latt ferdigpillede reker renne av seg i et dørslag.
  4. Skylt ruccola og latt den renne av seg.
  5. Hatt rekene i en beholder, og revet salaten i mindre biter og blandet den med rekene.
  6. Hatt i Appetina feta (og litt av olivenene fra glasset).
  7. Tilsatt soltørkede tomater med oljen de var i. (Kuttet dem ikke opp, men la i hele biter. Har helt dilla på soltørkede tomater! :nam: ) (Brukte tapas-typen i olje som man får kjøpt stort sett overalt for tiden.)
  8. Så snart pinjekjernene og spaghettien har blitt nok avkjølt, skal jeg ha dem på toppen.

Jeg gleeeeder meg!

Bilde kommer. Ser veldig godt ut allerede nå, men tenkte jeg skulle vente til alt var oppi.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.