Sjefen min hadde med seg en god salat for noen uker siden. Sa at oppskriften hadde stått i eller på baksiden av en avis dagen før, men jeg husker ikke hvilken avis.
Det jeg husker av ingredienser er: Soltørket tomat, pillede reker, ruccola (?), pinjekjerner (?) og spaghetti.
Noen som har tatt vare på oppskriften? Kanskje jeg bare må prøve meg frem, men jeg har aldri før laget dressing av olje, som jeg tror var på denne...
Jeg sendte en SMS og spurte, men fikk ikke svar. Og jeg tror jeg har kjøpt alle ingrediensene, men er ikke sikker. Og så har jeg ingen anelse om hva jeg gjør med pinjekjernene... :blond:
For å tilberede pinjekjernene tar du frem stekepannen din, setter den på middels varme (uten olje!), og heller pnijekjernene i pannen. La de bli gyllenbrune. :)
Rist pinjekjernene som Observatøren beskrev i en stekepanne til de blir litt gyldne.
Skyll salaten godt, du kan godt ha i litt hjertesalat også. Riv eller skjær salaten i biter. Del de soltørkete tomatene i tinne strimler. Agurk, cherry tomater (delt i to) og advokado passer også veldig godt oppe i denne salaten. Bland alt sammen med pinjekjernee, spagettien og rekene.
Dressing: Ha god olivenolje i et glass, 1/2 - 1 dl. Ha 4-6 spiseskjeer med god balsamico i glasset. Du kan også tilføye dijonsennep og/eller grovmalt pepper hvis det er ønskelig. Rør det sammen og hell over salaten.
Latt ferdigpillede reker renne av seg i et dørslag.
Skylt ruccola og latt den renne av seg.
Hatt rekene i en beholder, og revet salaten i mindre biter og blandet den med rekene.
Hatt i Appetina feta (og litt av olivenene fra glasset).
Tilsatt soltørkede tomater med oljen de var i. (Kuttet dem ikke opp, men la i hele biter. Har helt dilla på soltørkede tomater! :nam: ) (Brukte tapas-typen i olje som man får kjøpt stort sett overalt for tiden.)
Så snart pinjekjernene og spaghettien har blitt nok avkjølt, skal jeg ha dem på toppen.
Jeg gleeeeder meg!
Bilde kommer. Ser veldig godt ut allerede nå, men tenkte jeg skulle vente til alt var oppi.