Storm sa for siden:
Scarlet, :værsågod:
Kylling med Valenciasalat, baconpoteter & Brandysjy
(oppskrift fra Foodstory)
Til 4 personer
350 g kyllingfilet
Salte og pepre, stek i to minutter på hver side, pakk i aluminiumsfolie og etterstek i ovnen i 10-12 min på 180 gr.
Valenciasalat:
1 stk eple
1/2 appelsin
1/2 pære
50 g druer
35 g hasselnøtter
1/2 dl majones
1/2 dl creme fraiche
1 ts sukker
Litt salt og pepper (vi sløyfet det)
Frukten skjæres i små terninger, nøttene grovhakkes, bland majones, creme fraiche og sukker, hell over og bland.
Calvadossaus:
1 dl demi-glace
0,4 dl Brandy
Varmes
Baconpoteter:
300-400 g poteter
4 skiver bacon
1/2 kepaløk
1/2 rød paprika
Olje til steking
Salt og pepper etter smak
Alt skjæres i små biter. Forkok potetene til de er knapt møre. Alt stekes i stekepanne i følgende rekkefølge: Bacon (has over på papir mens det andre stekes), så løk, paprika og potenene. Tilsett så baconet, salt og pepper.