Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gi meg din beste pizzaoppskrift!

#1

Nessie sa for siden:

:riktig:

Jeg trenger ny inspirasjon!

:vilha:


#2

Tangerine sa for siden:

Jeg også. :gratispassasjer: :cool:


#3

Xian sa for siden:

Creme fraiche
Blå Castello
Hvitløk
Salt, pepper

Vispes sammen til saus. Topping:

Soltørket tomat
Rødløk
Spekeskinke
Ost

... og så ruccola over når den er stekt.

Jeg skulle lage denne i dag, og førsøke meg med litt trøffelolje i sausen, men så hadde jeg glemt å kjøpe creme fraiche. Så nå har vi spist Dr. Oetkers spinatpizza i stedet. :mumle:


#4

Mei sa for siden:

Tynn bunn
Tomatpure
1 pose tilberedt bernaisesaus
Løk
Halvstekt pepperkrydret biff
Sopp
Litt ost
Masse pepper


#5

Dixie Diner sa for siden:

Mannens nydelige italienske pizza:

500 gram Tipo 0-pizzamel (selges bla. på Ultra)
1 pakke tørrgjær
ca. 2 ss havsalt
Vann, ca. 40 grader

Ha melet i en bolle og tilsett gjær og salt. Elt inn vann og lag en jevn deig. Dekk til med plast og la den heve så lenge som mulig (vi lar den heve i 4-5 timer).

Lag sausen:
2 bokser hakkede, flådde tomater
2-3 ss tomatpuré
Litt salt og pepper
Litt sukker
Litt oregano
1 finhakket hvitløksfedd og 1/2 liten finhakket løk

Fres løken i olivenolje til den er blank, ikke brent. Tilsett det øvrige og rør godt. Smak til. La sausen putre i et kvarters tid. Tilsett litt vann om den blir for tykk.

Kjevle ut TYNNE bunner, det blir 3-5 stykker avhengig av størrelse. De skal være papirtynne!

Smør på sausen og dryss over revet mozarella. Legg på skiver av fersk mozarella (vi bruker en boks med mini-mozarella i lake fra Arla, eller to pakker store mozarellaer i lake). Legg på tynne, litt store skiver av skinke, enten røkt eller kokt, og ha på tynne skiver fersk sopp. Ringle/spray over litt olivenolje (helst med chili eller hvitløk) og dryss over litt basilikum eller oregano.

Mannen pleier å legge pizzaene direkte på glohet stekeplate før han setter dem i ovnen, men det er ikke noe must. Men da blir den sprøere og bedre.
Den skal kun stekes i 4-5 minutter på høyest mulig varme.

Legg litt frisk ruccola på toppen før servering.


#6

AprilRyan sa for siden:

Jeg lager bunnen slik mamma alltid har gjort. Den blir tykk og sprø. Lager vanlig gjærdeig, men så tynn at den kan helles på et stekebrett og dras ut med en slikkepott. Jeg smører hele stekebrettet inn med smør (bare drar hele smørstykket over) og det gjør bunnen utrolig sprø, luftig og gyllen. Det er i tillegg en utrolig enkel måte å lage pizzabunn på.


#7

Nessie sa for siden:

Åh! Det må jeg prøve!
Lager du på slump da? Deigen?


#8

AprilRyan sa for siden:

Ja. Stopper med melet når den ser passe klissete ut, som en tykk grøt.


#9

Erica sa for siden:

Her er oppskrift på en utrolig god pizzadeig:

www.nrk.no/mat/1396746.html

Det blir 4 store enmannspizzaer, av typen tynne italienske. Utrolig gode.

Her er flere forslag til fyll:

www.nrk.no/mat/1398795.html

Jeg har laget min egen vri:

Hakket hermetisk tomat smøres utover den forstekte bunnen, fersk mozzarelloost i pose, ca 1/2 pakke per pizza - skjæres i skiver og has på. Legg på tynne potetskiver marinert i olivenolje, salt og pepper, spekeskinke (3-4 skiver per pizza riv dem lett), rødløk og hvitløk, strø litt parmesan over, risle litt olivenolje til slutt. Stekes 3 minutt på 250 - 270 grader til osten smelter.

Utrolig god!


#10

Siwa sa for siden:

Her ble peppes vår nye fredagspizza :sparke:

Bruker Peppes pizzabunn, men det er fordi Møllerens sin pizzabunn ikke er å oppdrive lengre :( Så bruker vi Peppes pizzasaus, også har jeg osten UNDER toppingen ;)

Topping:
kyllingkjøttdeig stekt med presset hvitløk og hakket chilli,
pepperoni
skinke
reker

Vi har pizza hver fredag, og når man ikke er hjemme før kl 17 så er denne kjempe enkel ;)


#11

Slettet bruker sa for siden:

Ungene her har oppheng på noe vi fikk i Tyskland som de der kalte Flammkuche.

Man tager en pizzabunn.
smører på den creme fraiche istedenfor pizzasaus. Over dette skiver av mozzarella og på toppen skiver av westfaler skinke. Stekes, behandles og betraktes som vanlig pizza og er helt nydelig.


#12

Pepper Lemon sa for siden:

Trond Mois pizza er vår favoritt. Fritt etter hukommelsen:

1 dl tomatpuré
1 dl vann
en god klunk balsamicoeddik
1 dl olivenolje
så mye hvitløk du gidder å presse
oregano
salt og pepper

Jeg dæsjer på med f eks chorizo eller spekeskinke, blåmuggost, masse cherrytomater, svarte oliven (med stein!) og noen ganger ananas. Veldig skarp i smaken, men nydelig.


#13

Blåbær sa for siden:

Jeg lager bunnen slik som AprilRyan eller tynntynn italiensk bunn.
Fyll til tynn bunn: saus, artistokkhjerter, spekestinke og revet ost.
Fyll til tykk bunn: biffkjøtt, bacon, sopp, løk, ananas og ost. kjedelig

Prøver å få til en pizza alla den på Peppes med kylling, nøtter og koriander, men får det ikk ehelt til. Noen som har tips?


#14

Trolljenta25 sa for siden:

Har ikke lest tråden, så håper ingen har skrevet dette allerede.

Slik lager jeg pizza:

Pizzabunn (helt vanlig)
Tomatpuree
Creme Fraiche
Revet ost
Kjøttdeig
Bacon
Løk
Paprika
Champignon

Alt i denne rekkefølgen. Knallgodt og en slager hver gang.


#15

Obelix sa for siden:

Synes pizzaen blir mye bedre når man tar på osten under fyllet.
Altså først tomatsaus, så ost og deretter resten av det man ønsker på.

Ellers er standar fyll kjøttdeig, bacon, tomater, løk, oliven ( på min del), mais ( på mannen sin del), jalapeno og massevis av hvitløk.
Fetaost er også godt på.


#16

Nessie sa for siden:

Takker! :D


#17

Dixie Diner sa for siden:

Osten MÅ undet fyllet ja, og kjøttet bør legges på helt rått. Vanlig kjøttdeigfyll bør/kan stekes da.


#18

Siwa sa for siden:

:nemlig:


#19

Eia sa for siden:

Åhh! Barmen-pizza! :nam-nam:


#20

Dixie Diner sa for siden:

Jeg så det Barmen-programmet. Jeg og mannen satt klistret til skjermen med tunga ute!


#21

Erica sa for siden:

Den barmen-pzzaen er bare sykt god. Det fine er at man kan lage pizza etter hver enkelt sin smak. Ungene her elsker det, den ene bruker bare ketchup, pølse og ost på, mens de andre to er litt mer utfoldende av seg.


#22

Aiza sa for siden:

Der henger jeg meg også på Barmen pizzaen!! Det mest geniale synes jeg er at man kan lage 10-15 stykk en kveld, deretter ta dem frem ved behov, 4 min i ovnen og vips maten er klar. Pizzasausen fryser vi i små beholdere og tiner ved behov.


#23

Olive Oyl sa for siden:

Iset!

Jeg har forsøkt å lage deigen du har skrevet opp her, men den blir veldig rar. Hvor mye vann bruker du sånn cirka? Denne blir for tørr, samtidig som den selvfølgelig er oljete. Ser ikke ut til å heve noe særlig. Tips?


#24

Olive Oyl sa for siden:

For tørr, samtidig som det ikke hjelper noe særlig å tilsette vann, altså. :confused:
Kanskje jeg har brukt for mye olje, eller skal den være sånn med så mye olje..?


#25

Lavender sa for siden:

ITALIENSK, type Bølgen & Moi:

Bunn:
350 gr hvetemel pluss litt ekstra på benken
2 dl vann
3 ss olje
1 ts salt
2 ts tørr gjær

Saus:
1 dl tomatpurre
1 dl vann
1 dl olivenolje, jeg nesten halverer.
1 ts balsamico
salt
pepper
tørr oregano
frisk rosmarin
Hvitløk, mannen vil ha tørr revet, jeg Italiensk frisk hakket.
Er barna uvant med tomatpurre, kan den blandes ut med frisk, hermetisert eller kondensert.

Fyll:
vi tar hva vi har, tynne skiver av løk og paprika. Skinke, salami eller thai marinerte scampi. Gjerne 4 Oster fra TINE. Ruccola.


#26

Olive Oyl sa for siden:

Oh my God, ser jeg har dratt opp en veldig gammel tråd. Har ikke lagt merke til det noen av gangene jeg har lest og brukt den.


#27

Dixie Diner sa for siden:

Eh, jeg har gjort en stooor bommert. Jeg ba mannen min lese her nå, og han holdt på å daue da han leste innlegget mitt. Det skal ikke være olje i deigen. :sparke:

Oppskriften er ellers som i innlegget mitt, men ikke olje. Skjønner ikke hvorfor jeg har skrevet det ... Ikke rart den ble oljete, herregud? Ikke drep meg, jeg skal forandre på innlegget med en gang. dør


#28

Olive Oyl sa for siden:

:rofl: Da var det ihvertfall ikke jeg som var fullstendig på bærtur. Haha! Ingen skade skjedd, det har blitt pizza her, men vi ble enige om at vi skulle prøve en annen deig neste gang. :knegg:

Er det 2 dl vann det skal være, eller bruker dere bare "passe" mengde vann?


#29

Dixie Diner sa for siden:

Tror det er mindre enn 2 dl, men mannen min pleier ikke å bruke noe mål på det, bare har oppi vann til passe deig. Jeg gjør også det når jeg lager deig (med hvetemel da), men jeg pleier å begynne med væsken og ha tørrgjær og evt. bittelitt sukker i kjøkkenmaskinen og la det blande seg litt, så har jeg oppi mel mens maskinen går, litt etter litt, til deigen er fin. :)


#30

Olive Oyl sa for siden:

Ok. Jeg har ikke kjøkkenmaskin, men jeg får ta det litt på feelingen. Tusen takk for hjelp! :-)


#31

Dixie Diner sa for siden:

Mannen min bruker ikke maskinen, han synes maskiner er noe stort tull. :knegg:
Jeg, derimot, elsker alle kjøkkenmaskin-greiene mine så jeg bruker dem, hehe. Men han lager altså alltid deigen uten maskin.


#32

kokosbolle sa for siden:

Pizza med sweet chili karri kylling og mozzerella.

Du trenger
Tynn pizzabunn
Pizzasaus
2 kyllingfileter
Sweet chili saus (ca. 2 spiseskjeer, eller etter smak)
Karri (ca. 1-2 t-skjeer, eller etter smak)
Champignon
Rød løk
Mozzerella (evt. også Jarlsberg eller annen gul fast ost, vi pleier å ha en fersk Mozzerella og litt revet Jarlsberg)

Kutt kyllingen i biter og krydre med karri og sweet chili (her må man prøve seg frem med mengder, men det er bedre med for lite enn for mye første gangen). Stek kyllingbitene i panne. Kutt champignong og rød løk. Riv ost.

Ha på pizzasaus, kylling, champignong, rød løk, mozzerella (om du bruker fersk bare riv av passende biter av den hvite osteklumpen) og revet ost. Stek etter anvisning på bunnen (pleier vel å være 225 grader i 10-12 minutter?).

Denne pizzaen er bare så fantastisk god!



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.