Er det noen som har det? Storesøster er veldig glad i pannekaker, men det er ikke nok fiber for henne. Dermed spiser vi det aldri. Det hadde vært hyggelig å kunne steke pannekaker med henne en og annen gang, men da trenger vi en oppskrift som er litt grovere. Noen som har det? Jeg prøvde en gang selv etter slumpemetoden, men det ble som sement i magen. :rolleyes:
(Du verden, så knotete jeg skrev her ... :rolleyes: )
Jeg bruker slumpemetoden, men jeg pleier å sørge for at jeg har nok egg og sukker og så blander jeg resten på måfå og smaking...
Jeg har god erfaring med både grovmalt hvetemel, havregryn, grovmalt og sammalt rugmel. Som grunnregel har jeg halvparten vanlig mel, sånn at det ikke blir betong. Grovmalt (eller var det sammalt ? :gruble: ) hvetemel kan gå inn i den halvparten med fint mel. Noe som kan gjøre røra litt lettere (eller iallfall friskere) i smak, er appelsinjuice. Dog aldri mer enn halvparten bør være juice, hvis eplejuice brukes bør det være enda mindre, kanskje bare en fjerdedel. Farris kan også blandes i, f eks til vafler, da blir de sprøere. (har også brukt litt solo/fanta, til festligere anledninger :glis: Nam...)
Her er en oppskrift som jeg fant en gang. De blir passe grove og er greie å steke allikevel. Fulgte den slavisk første gang, men nå slumper jeg med basis i denne:
3 dl sammalt hvete
1 dl havregryn
3 dl hvetemel
4 egg
1 l lettmelk (jeg bruker ekstralett)
1/2 ts salt
2 ss smeltet smør
(bittelitt kardemomme, for det lukter så godt ...... meg som slumper)
Mannen er ikke så glad i pannekaker, så dette lager jeg og snuppa når han ikke kommer hjem til middag. Hun er ikke 4 år engang, og kan snart lage dem helt alene ..... som mor så datter.
Vi pleier å bruke endel havregryn i pannekakene. Det blir veldig godt. Revne gulrøtter bruker vi også i vafler og det burde jo også funke i pannekaker. Gir litt god søtsmak også.
Jeg bruker også slump. Både med litt grovmel og havregryn.
Men jeg har også prøvd Toro sin nye (?) pose med grov pannekakemix.
De fungerte veldig bra. :jupp:
Jeg lager grove pannekaker lik de fine, bare at jeg bytter ut hvetemeler med grovere mel. Grovbakst, sammalt, eler hva jeg måtte ha i skapet. La røra stå å svelle litt ekstra før du steker, og stek gjerne litt mer enn ellers.
Jeg bruker kun Fibra når jeg lager pannekaker, jeg. Har da oppi ett egg ekstra for å få det til å binde like godt som det gjør om man har i hvetemel. Jeg lager på slump, men har i sånn ca:
3 egg
1 l melk
litt sukker
smeltet smør (50-100g)
Fibra til passe røre