Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Barnebursdag

#1

Marge sa for siden:

Storebror blir straks 4 år og skal ha sitt første bursdagsselskap med barn fra barnehagen. Han har nettopp begynt på ny avdeling og vi tenkte det ville være en fin måte å bli kjent med de andre barna på. De er 16 barn så vi skal bruke felleslokalet i blokken vår.

Vi er altså helt fersk på dette og trenger litt råd og tips fra andre erfarne bursdagsarrangører. :nemlig:

  • Mat: vi skal ha pizzasnurrer, sjokoladekake, muffins og boller. Er dette greit eller er det noe annet som er et must å servere i barnebursdager? Burde jeg sjekket om noen har matallergi for eksempel?

  • Leker: Vi tenkte å ta flasketuten peker på under gaveåpningen, så bespisning og så... hva mer? Er det noen gøye leker som er lett å forstå for alle? Det blir barn i alderen 3-5 år.

  • Tid, hvor lenge pleier en barnebursdag å vare? Vi skal ha den på en lørdags formiddag.


#2

Susse sa for siden:

Super mat dere har planlagt, men viktig å sjekke om det er noen allergikere som kommer og da evt. lage noen snurrer uten f.eks ost. Om det skal brukes pølse i så sjekk om noen er muslimer eller adventister.

Vi pleier alltid å ha gele, det er nesten mer populært enn kaker enkelte ganger.Husk at muslimer ikke kan spise alle typer gele og heller ikke seigmenn.
Både muffins og boller høres mye ut for min del, de spiser fint lite kaker er min erfaring. Ville gått for en av delene.
Om du bruker Møllerens langpannesjokoladekake i rød/hvit pose er den både egg og melkefri. ;)

Flasketuten under gaveutdeling har vi alltid, en hyggelig og fin måte å åpne pakkene på.
Sette halen på grisen er også lett og morro også for små barn.
Vi har ofte hatt fiskedam med godteposer.
Tid mellom 2-3 timer holder fint. Vi pleier å ha på ettermiddagen mellom 15-17 når vi feirer i ukedagene. I helgene har vi hatt 2,5 timer.

Lykke til !
:riktig:


#3

Erica sa for siden:

Vi hadde 4-årsdag i helgen, og vi hadde ikke noe organisert leking utenom fisking av godteposer. Tiden gikk så fort, så vi hadde ikke fått tid til det heller.

Ellers ville jeg spurt i barnehagen om noen var allergiske, sånn for sikkerhets skyld. Ellers høres menyen deres veldig fin ut syns jeg. Vi lagde også pizzasnurrer, og det var veldig populært, og alle likte det. Vi inviterte inn foreldre også, når barna er så små vil de gjerne ha med noen. Det er en fin måte å bli kjent med foreldre på også. Men trangt ble det her med 11 barn og 12 voksne.


#4

Marge sa for siden:

Takk for tips. Jeg tror ikke det er noen muslimer på avdelingen, men skal forhøre meg om allergikere. Jeg tenkte litt på gele, men innbiller meg at det blir mye gris og søl?
Vi tenkte at 2,5 time var passe så det høres jo greit ut. Sette hale på grisen, er det sånn med bind for øynene? Vi har jo en stor tavle så det ville jo passet bra.


#5

Marge sa for siden:

Ok, jeg tenkte at det sikkert holder med mest frilek, men vi har jo ikke noe leker nede i felleslokalet, holder det da at de leker med tingene som Storebror får i gave? Vi hadde i utgangspunktet ikke tenkt å invitere med foreldrene, men vi kan jo godt åpne for at de som vil være der kan få lov til det.


#6

Ying sa for siden:

Jeg er enig i at det blir mye med både boller og muffins. Det går ikke så veldig mye kake. Hos oss har det vært veldig populært med chips skruer og ringer. Jeg forsøker å passe på at det blir litt salt også så de ikke blir kvalm av alt det søte :D.

Tror ikke du trenger å legge opp til så mye leker for tiden går utrolig fort. Det vanlige er at besøket varer 2 timer. Jeg har en jente med melkeallergi og jeg har aldri sendt henne i selskap uten å gi beskjed om allergi på forhånd. Det er veldig kjekt når noen orker å ta seg bryet med å lage mat som passer men jeg har aldri tatt det som en selvfølge. Når vi har hatt besøk av andre med allergi så har vi alltid fått beskjed på forhånd.

Lykke til med selskapet


#7

Marge sa for siden:

Kanskje vi kan bytte ut bollene med gele og chips/skruer da? Jeg er enig i at det er godt med litt salt når det er mye søtt på bordet. :ja:

Men hvordan er det med brus? Holder det å servere saft eller?


#8

Ying sa for siden:

Vi har alltid hatt brus i kopper med lokk og sugerør og hatt eplejuice til de som ikke liker brus.

Kanskje det er en ide med noen ballonger å leke med siden det ikke er så mange leker der. Jeg villle ikke ha satset på å leke med de nye lekene som han får i selskapet. Det er lett for at noe blir ødelagt eller at deler forsvinner når det er så mange som vi leke med det samtidig :nemlig:


#9

Marge sa for siden:

Ballonger kan vi ordne. :) Kan sikkert ta med noen leker ned fra barnerommet også.


#10

Propella sa for siden:

Jeg pleier å lage gelen i engangsglass eller plastikkglass. Da ha man ferdige porsjoner og bare heller litt vaniljesaus på for de som vil ha det. Mye enklere enn å dele ut på tallerken. Engangskopper med lokk og sugerør er veldig lettvint. Da er det lett å skrive navnet på koppene og det blir mindre søl. 2 timer pleier å være mer enn lenge nok. :nikker:


#11

Susse sa for siden:

Her får de alltid velge mellom brus eller eplemost.


#12

Svanen sa for siden:

Pizza-snurrer er fin mat!:riktig: Og veldig fint med saft eller jus for de som ikke liker brus. Jeg er enig med flere at det blir mye med kake, muffins og boller.
Jeg har forresten alltid gått ut i fra at foreldre med allergikere (eller annet de ikke kan/skal spise) gir beskjed, og har aldri hørt noe :o...
Det hender flasketuten-peker-på er litt vanskelig for de minste, så vi har ventet til de var 5 år med å innføre det.
2 timer har vi pleid å ha. Og har ikke hatt organisert lek før skolealder, evt kun halen på grisen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.