Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Meny til barnedåp

#1

Hannah sa for siden:

Hei. Vi skal ha Barnedåp i jula, og da har vi litt problemer med å finne noen som kan levere ferdig middag til oss. Det ser ut til at vi må lage den selv.
Noen som har forslag til hva vi kan lage. Greit om det kan forberedes i god tid (evt fryses for så å bli varmet opp samme dag som dåpen)

Koldtbord er ikke så aktuelt av plasshensyn, og snitter blir litt stusselig på en av juledagene syns jeg.

Kom gjerne også med forslag til hvordan vi kan gjøre det mest praktisk når vi skal lage til maten...

Håper noen kan hjelpe meg...


#2

Betsy sa for siden:

Stekt laks er enkelt å greit. Eller kokt kjøtt med kålstuing og poteter, sodd er også realt.


#3

Sitron sa for siden:

Hadde tenkt å foreslå laks også. God mat, passer i jula og om du koker den så trenger den ikke engang serveres varm.


#4

Honda sa for siden:

Pinnekjøtt?

De koker jo selg selv,nesten hehe. Kanskje ha noen til å se etter det et par ganger.


#5

Eia sa for siden:

Stekt laks og kyllingbiter. Salat, godt brød og et par potetvarianter. To slag dressinger. Fruktfat til dessert. Da burde vel alle smaker bli tilfredsstilte.


#6

allium sa for siden:

Biff stroganoff hadde vi, da min lille A ble døpt. Jeg lagde den i forveien og frøs ned, så det var bare å varme opp og å lage salat samme dagen.

Jeg tror ikke vi hadde noen dessert, bare masse kaker.


#7

Chanett sa for siden:

Min første tanke var kalkun. Den lager seg selv.


#8

Pamina sa for siden:

Bacalao - kan lages i forveien, lager seg selv og kan fint fryses eler stå noen dager. Blir i grunnen bare bedre om den får stå litt. Skikkelig festmat er det også.


#9

DM sa for siden:

Stek er vel ganske genialt er det ikke?
Da kan du ha nedfryst ferdigstekt og oppskjært stek, og ferdig saus og så er det bare å koke poteter og grønnsaker og varme opp stek og saus på dagen. :)


#10

Mams sa for siden:

Jeg ville valgt noe som ikke er så tungt, siden det er så mye tung mat i jula.

Hva med en kyllingsalat bestående av:
1/3 kyllingfile som er marienert og grillet og deretter delt opp i biter (kan også bruke ferdig grillede kyllinger som deles i biter)
1/3 kokt ris
1/3 salat gjerne litt flere forsjellige (rollo rosso paser fint)

Jeg pleier å bruke litt mere kylling og litt mindre ris

Løs, tomat, agurk, mais, redikker, paprika osv osv osv hakkes opp og taes i egen skåler så folk kan velge selv hva de vil ha i.

Som tilbehør:
Baguetter/loff
Gresk dressing (sånn små poser man får kjøpt i butikken med 3 pakker i en pose)
Beste blandingen er 1 boks rømme og 1 boks creme fresh til 3 slike poser
(en dressing jeg har opplevd at det går masse av)


#11

Hannah sa for siden:

:gruble: Kanskje ikke så dumt... Steken kan man jo lage før jul også da...
Hva med saus? Kan det lages og fryses? Eller blir den ikke god da?


#12

livit sa for siden:

Hva med å kjøpe ferdigstekt stek og så bare koke poteter og grønnsaker på selve dagen ? Og så ha is og lune bær til dessert ?

Uansett ønsker jeg masse lykke til og ha en koselig barnedåp !


#13

mosol sa for siden:

Vi var 17 stykker i minis navnedag og serverte hjemmelaget fiskesuppe (Trond Mois fisk og skalldyrsuppe med masse godt i) og hjemmebakte rundstykker. Kjøp fiskekraft eller kok den på forhånd og kutt opp grønnsaker på forhånd. Selve suppekokingen tar en drøy halvtime. Suppen er supergod, og du finner oppskriften her: www.aarstidene.no/oppskrifter/Fisk_og_skalldysuppe_med_masse_godt_i.html
I kokeboka mi (Smak) står det at denne oppskriften holder til 5 småsultne gjester, mens denne linken sier at oppskriften holder til 6-8 personer (med akkurat de samme målene). Suppen er så god at jeg heller mot å anbefale 5-6...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.