Hei. Vi skal ha Barnedåp i jula, og da har vi litt problemer med å finne noen som kan levere ferdig middag til oss. Det ser ut til at vi må lage den selv.
Noen som har forslag til hva vi kan lage. Greit om det kan forberedes i god tid (evt fryses for så å bli varmet opp samme dag som dåpen)
Koldtbord er ikke så aktuelt av plasshensyn, og snitter blir litt stusselig på en av juledagene syns jeg.
Kom gjerne også med forslag til hvordan vi kan gjøre det mest praktisk når vi skal lage til maten...
Stekt laks og kyllingbiter. Salat, godt brød og et par potetvarianter. To slag dressinger. Fruktfat til dessert. Da burde vel alle smaker bli tilfredsstilte.
Bacalao - kan lages i forveien, lager seg selv og kan fint fryses eler stå noen dager. Blir i grunnen bare bedre om den får stå litt. Skikkelig festmat er det også.
Stek er vel ganske genialt er det ikke?
Da kan du ha nedfryst ferdigstekt og oppskjært stek, og ferdig saus og så er det bare å koke poteter og grønnsaker og varme opp stek og saus på dagen. :)
Jeg ville valgt noe som ikke er så tungt, siden det er så mye tung mat i jula.
Hva med en kyllingsalat bestående av:
1/3 kyllingfile som er marienert og grillet og deretter delt opp i biter (kan også bruke ferdig grillede kyllinger som deles i biter)
1/3 kokt ris
1/3 salat gjerne litt flere forsjellige (rollo rosso paser fint)
Jeg pleier å bruke litt mere kylling og litt mindre ris
Løs, tomat, agurk, mais, redikker, paprika osv osv osv hakkes opp og taes i egen skåler så folk kan velge selv hva de vil ha i.
Som tilbehør:
Baguetter/loff
Gresk dressing (sånn små poser man får kjøpt i butikken med 3 pakker i en pose)
Beste blandingen er 1 boks rømme og 1 boks creme fresh til 3 slike poser
(en dressing jeg har opplevd at det går masse av)
Vi var 17 stykker i minis navnedag og serverte hjemmelaget fiskesuppe (Trond Mois fisk og skalldyrsuppe med masse godt i) og hjemmebakte rundstykker. Kjøp fiskekraft eller kok den på forhånd og kutt opp grønnsaker på forhånd. Selve suppekokingen tar en drøy halvtime. Suppen er supergod, og du finner oppskriften her: www.aarstidene.no/oppskrifter/Fisk_og_skalldysuppe_med_masse_godt_i.html
I kokeboka mi (Smak) står det at denne oppskriften holder til 5 småsultne gjester, mens denne linken sier at oppskriften holder til 6-8 personer (med akkurat de samme målene). Suppen er så god at jeg heller mot å anbefale 5-6...
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.