Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Strømforbruk

#1

Kneazle sa for siden:

  • Hvor mye strøm bruker dere i året?
  • Elektrisk oppvarmng?
  • Hvor mange mennesker?
  • Hvor stort hus?

#2

Kneazle sa for siden:

Fant akkurat ut at vi bruker 21000 kWh i året. :eek: Og vi har oljefyr! Hus på 130 kvm, tre pers. Litt trekkfullt hus fra 70-tallet, og vi kunne nok vært mer sparsommelige med strømmen. Men likevel...


#3

Erica sa for siden:

Vi bruker ca 25 000 kwh i året. Fyrer med strøm + ved. Vi har hus på 200 kvm ca. Vi er 5 i familien, har tørketrommel, og vaskemaskinen og oppvaskmaskinen går jevnt og trutt.


#4

Malus sa for siden:

Bruker 12-14.000 kWh i året, på en enebolig på 120m2. Er flinke å spare strøm, og fyrer litt med ved i helgene om vinteren. Ellers elsktrisk oppvarming med litt varmekabler + panelovner. Vi er 2 voksne og en liten.


#5

Propella sa for siden:

Vi bruker ca 30 000 kWh i året. Vi er 5 stykk i familien. Vi har en jordvarmepumpe, en luftvarmepumpe, vannbåren varme i gulvene i første etg og badet oppe. Fyrer med ved. Har ingen panelovner, det trengs ikke.


#6

Jinx sa for siden:

  • Hvor mye strøm bruker dere i året? I år ser vi ut til og havne på rundt 10000 kWh.
  • Elektrisk oppvarming? Nei, har sentralfyr med olje.
  • Hvor mange mennesker? 4 ,og de to barna står for mye klesvask.
  • Hvor stort hus? 100 kvm.

#7

Jinx sa for siden:

Er ikke det veldig mye strøm? Vi var oppi 17000 kWh et år.Men da viste det seg at en gammel tørketrommel dro veldig mye.I tillegg brukte vi en del elekstrisk strøm.


#8

Propella sa for siden:

:vetikke: Vi har netopp byttet ut en defekt tørketrommel. Vi har også frem til nylig hatt skildpadder som krevde et stort oppvarmet akvarie. Det ser ut til at vi bruker mindre strøm etter at dette fjernet. Det er for tidlig å si hvor mye mindre strøm vi bruker nå. Ellers er vi veldig glade i lange dusjer. :flau:


#9

Jinx sa for siden:

Ja for jeg har faktisk aldri hørt om noen som har brukt så mye. Når ejg bodde hjemme var vi 5 på 250 kvm. Alle dusja hver dag,gjerne lenge. Mye elektrisk oppvarming,og da lå de på litt over 20000 kWh per år...


#10

Kula sa for siden:

Ca 28.000 kWh i året
Varmepumpe og ved. Men har to panelovner på i kjelleretagen.
Vi er 4 stk.
Huset er ca. 300 kWm.

Etter at vi innstallerte varmepumpe har forbruket gått ned med ca. 5.000 kWh.


#11

Jinx sa for siden:

Leste akkurat at i 2004 var gj.snitt strømforbruket per husholdning 16000 kWh.


#12

gajamor sa for siden:

I 2007: 23 000 kwh. I år ser det ut til at vi kommer oss under 20 000. Godt fornøyd med det. Vi har byttet ut varmtvannstanken, installert ny rentbrennende peisinnsats, (10 ganger så effektiv som den gamle), bygget om kjelleren slik at peisen faktisk er inne i peisestua :himler:, og generelt vært gjerrige på strømmen. Vi begynte ikke med ENØK før i februar, og januar står for 13% av strømforbruket i 2008, så jeg tror nok at vi skal klare å få det enda lavere i 2009.

Vi bruker panelovner på barneromma og doen, vedfyring, pluss litt gulvvarme på badet. Huset har for mange vinkler og etasjer til at det lønner seg med varmepumpe.

4 personer + litt ekstra innimellom.

240 BOA, 320 BRA


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.