Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp, jeg "må" på ferie - men hvor?

#1

Balanse sa for siden:

Jeg har plutselig fått 7 ekstra fridager i fanget, og bør bruke dem i stedet for å få dem utbetalt. Men feriebudsjettet er omtrent ikke-eksisterende, samtidig som jeg ikke har lyst til å bare bli hjemme. Jeg har tilgang på relativt rimelige hytter rundt forbi i Norge (feks Hemsedal, Haukeli, Voss), samt at jeg bor rett ved en flyplass med relativt mye utenlandsflyvninger (Stavanger).

Men jeg må ta fri enten omtrent med en gang, eller 2 uka i desember. Hodet mitt er helt tomt, kan noen hjelpe med en realistisk drøm?

Er det snøføre og skiskole noe sted nå? Skal jeg strekke budsjettet og spandere en badetemperaturferie på oss, det har vi ikke hatt mens Lærlingen har vært gammel nok til å få det med seg? :gruble:


#2

Retz sa for siden:

København! Hotel Nebos økonomirom er ganske billige.


#3

Malus sa for siden:

Skiferie med heiskort og alt sånt kan nok bli samme prisen som sol og varme, så da spørs det kanskje om det er sommer eller vinter du kunne tenke deg mest nå? Jeg tror jeg ville gått for litt varme, siden vinteren kan bli lang nok uansett.


#4

TBM sa for siden:

Ferie er sikkert BEST - men i tilfelle du ikke finner et godt alternativ - hva med å ta de ut på papiret, jobbe de dagene som normalt og skrive timer og heller bare la fleksikontoen vokse? Jeg overfører to uker til neste år men har noen dager som jeg muligens ikke får tatt ut. Men jeg fører opp feriedagene på timeregistreringssystemet vårt, i tillegg til de timene jeg jobber som vanlig og ender dermed opp med å fylle opp fleksikontoen.

Sjefen var helt fornøyd med det!


#5

Storm sa for siden:

Jeg hadde definitivt prøvd å komme meg sørover til varmen ... :drømmer:


#6

Skytte sa for siden:

Vi drar til Lanzarote på mandag. :D

Jeg hadde altså valgt varmere strøk dersom jeg var deg og hadde mulighet til det. Lykke til med valget.


#7

Balanse sa for siden:

Vi har muligens en sjanse til å reise på luksushotell i Egypt for totalt 14 000,-. Haken er at vi egentlig burde bestemt oss allerede, og må reise torsdag morgen. Jeg vet ikke om jeg orker alt det.

Men det ser deilig ut da...

TBM sitt forslag er også veldig godt, kjenner jeg. Ikke så dumt å ha 2 måneder ferie til gode neste år.


#8

Malus sa for siden:

Luksushotell i Egypr hørtes deilig ut nå! drømmer seg bort


#9

Balanse sa for siden:

Jeg er enig i det, da :knegg:
Men se for deg en halvgal treåring oppi idyllen over. Det er ikke helt sikkert at luksushotell er tingen, jeg ser for meg en del misfornøyde milliardærer...


#10

Elisabet sa for siden:

Kan dere ikke hoppe på noe restplasser?


#11

Malus sa for siden:

3-åringen kommer til å elske Egypt!
Og milliardærene har kanskje barnebarn og litt forståelse? :)


#12

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Ååååh... :drømmer meg bort: Jeg ville ikke ofret de milliardærene mange tankene ang en supernydelig 3åring!


#13

Left sa for siden:

Jeg hadde hoppet på en restplass et eller annet sted. Da får du tur for en brøkdel av det du nevnte over her, og dere kan virkelig kose dere med alle grunkene dere får til overs :nikker:
Hadde ikke vært så nøye på hvor det var heller jeg - bare det var varmt og barnevennlig.


#14

Propella sa for siden:

Hørte på radioen nå at man kunne få restplasser ned til 500 kr tur/retur. Jeg ville definitivt dratt et sted med sol og varme. :nikker:


#15

Balanse sa for siden:

Men er det egentlig varmt og barnevennlig noen restplasssteder nå?
Tunisia og Tyrkia er de som går herfra, det er flyturen til Oslo som gjorde Egyptluksusen så dyr.



#17

Balanse sa for siden:

Nå har jeg sjekket. De billige restplassene er uspesifisert eller på skikkelig ekle 2 stjerners hotell, og da er det fremdeles atskillig dyrere enn 500 kr. Jeg kjenner at det frister atskillig mindre å hive seg rundt for slikt. :vanskelig:

Egyptluksusen gikk til noen andre, da jeg var avhengig av "go"-på jobben og ikke kunne si ja i går. Det var 6-stjerners hotell med egen leilighet på stranda. :sukk:


#18

Balanse sa for siden:

Tusen takk for alle svar, forresten. Jeg er litt travel akkurat nå, som dere sikkert forstår. :knegg:


#19

Left sa for siden:

Går det ikke buss da? Det er ofte en billigere løsning. Nattbuss? Bruker riktignok litt lenger tid men?

Her går det til Amadores fra Stavanger - snaut 5000,- pr person all inclusive.
charter.restplass.no/tour/gallery/spania/grancanaria/amadores

Her til Lanzarote for 3800,- pr snute.
charter.restplass.no/tour/gallery/spania/grancanaria/amadores
Begge går 13 desember fra Sola.


#20

kokosbolle sa for siden:

Egypt har mange fine steder, men ikke Hurghada! Det er en oppkonstruert usammenhengende stusselig by.


#21

Maverick sa for siden:

Du kan bli med meg neste uke. :blafre:


#22

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Men hvis målet for reisen er strandkos, slappe av, og enda mer strandkos fungerer det vel greit? Eller? (ikke for å kuppe tråden, men jeg vurderte Hurghada til vinteren)...


#23

Balanse sa for siden:

Det så interessant ut med Amadores, og 13 desember hadde muligens gått an. Men jeg finner ikke turen lenger, kanskje den er solgt? Jeg vakler skikkelig, den luksusturen for 5000 kr pr pers gjør at mye annet virker smått og kjipt. Nattbuss eller tog er definitivt ikke et alternativ, jeg er sliten og innser at for mye reisetid vil gi en sur og irritert mamma. Sånn sett burde jeg ta fri mens Lærlingen var i barnehagen, og forsøkt å trene hver dag og booke inn litt massasje, fotsone etc her. Men kjenner jeg meg selv rett ender det opp med at jeg ikke får levert før sent, rydder litt og henter tidlig.


#24

Tjorven sa for siden:

Jeg gikk inn i tråden for å foreslå Egypt. Der er det godt og varmt nå for en forholdsvis rimelig penge. Nå ser jeg at du har tenkt samme tanken selv ...... go for it.

Å ligge på stranda en uke høres ut som en veldig god ting å gjøre akkurat nå før juelstresset setter inn.


#25

Balanse sa for siden:

Fnis. Jeg kjenner det appellerer veldig til kikkerinstinktene. Og forsåvidt hadde nok Lærlingen kost seg også, ihvertfall hvis vi fmot formodning hadde orndet en Metallica-billett. Men dog, jeg tror det muligens hadde blitt litt annerledes tur enn det du ser for deg. Dobbelt-fnis.


#26

Balanse sa for siden:

Du kupper ikke, og alle diskusjoner er velkomne!



#28

Balanse sa for siden:

Jepp, men avreise Gardermoen. Nydelig sted, da. Jeg har fått negative tilbakemeldinger på jobb også, det klusser til en del prosesser som har frist til jul og som jeg er ansvarlig for. Så nå diskuterer vi om jeg kan kjøre den løsningen som TBM foreslo eller om det blir problematisk/uetisk.

FK, jeg ser at Egypt er behagelig i vinter, kort flytur og varmt vann. Det ser ikke helt håpløst ut i feks Sharm el Sheik, med snorkling, ørkenturer, Mosesfjellet etc, selv om det helt klart er mye mer å oppleve i Egypt. :hjerter:



#30

Left sa for siden:

Fra Gardermoen? Det sto da visselig Stavanger i min rute :)


#31

Balanse sa for siden:

Jeg gjør helt sikkert noe feil, så snill du er som sjekker videre. Men det kom opp som Oslo, Gardermoen hos meg, med en utgrået nedtrekksliste på avreisested. Men det ligger mye bra der du lenket til.

Jeg har lagt inn en forespørsel hos personalavdelingen om å få godkjent overføring av feriedager over grensen, siden dette kom opp med så kort varsel. Hvis jeg får det blir det varme strender i januar i steden, med litt bedre tid til å glede seg!


#32

Elisabet sa for siden:

Får håpe det får ordnet seg med tur for dere. Naama Bay utenfor Sharm el Sheik er deilig på vinterstid. :elsker: Det er mitt favoritt sted som jeg skal reise noe sted på vinteren som ikke har så lang flytur. Da er en garantert sol og varme på dagtid i alle fall, samt deilig badevann. Noe ikke Kanariøyene kan garantere.


#33

Balanse sa for siden:

Veldig greit å vite, Elisabet, spesielt om badevannet. Jeg kjenner at det bør bli litt mer bading og sol snart. Men akkurat nå gleder jeg meg over snø, og planlegger aketur med kakao i ettermiddag! :hurra:


#34

Elisabet sa for siden:

Rødehavet er bare helt vidunderlig og bade i. Vi har ikke hatt med unger dit noen gang ennå, men det må de få oppleve. Det er bare helt fantastisk. Og at det har en jevn temperatur på rundt 25 grader er heller ikke og forakte. ;) Men alt av koraller og fisker som en ser bare en står i vannet, og mye mer om en har en dykkemaske og snorkel, det er bare helt vannvittig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.