Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ribberull

#1

Tertit sa for siden:

Hva skal jeg krydre med?
Noen som har laget ribberull med kjøttdeig inni?

Fårerullen er klar, men har litt lyst til å prøve meg på ribberull også. :)


#2

Picasso sa for siden:

Går det an å lage ribberull med kjøttdeig? Har du en oppskrift du vil dele med en nysjerrig sjel?

Av krydder i sylterull/ribberull bruker jeg salt, pepper, nellik,allehånde, ingefær og gelatinpulver. Av og til har vi også litt raspet løk i.


#3

Tertit sa for siden:

Så flott! Takk Picasso, nå skal jeg prøve meg på ribberull for aller første gang. :jupp:

Har ikke oppskrift på ribberull med kjøttdeig, men hadde en jeng damer på besøk i går og den ene kjente ei som hadde kjøttdeig i ribberullen. Hun trodde at hun bare smurte kjøttdeigen utover. Hun viste ikke hvilket krydder som ble brukt, da hun ikke lagde ribberull selv. Tror jeg gnir inn siden med krydder først jeg (raspet løk også :nam:) og så brer jeg et tynt lag kjøttdeig utover. Hva tror du om det? Ruller du siden, slik som med fårerull? :blånn:


#4

Picasso sa for siden:

Jeg bruker netting og har sluttet helt og sy eller surre. Du kapper bunnen av en 11/2 liters flaske, tar på netting (for stek, kjøpes hos slakterforretning eller i en ferskvaredisk). Ruller det som skal rulles, stapper det inn i brusflasken og og fester nettingen foran åpningen og drar ut igjen rullen med netting rundt seg, strammer og knytter igjen. Voila ferdig og fort gjort:)

Her er noen dårlige bilder fra fjorårets fårerull.

Spent på resultatet av kjøttdeig ribberull! Jeg tror helt sikkert det vil funke!


#5

Tertit sa for siden:

Så smart! :riktig: Det skal jammen prøvest.
Du skal få tilbakenelding på hvordan det går å lage ribberull med kjøttdeig. Har tro på at det hever snaken og ikke minst gjør den mer spennende. Elsker å prøve ut nye litt "rare" ting. ;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.