Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor kan jeg købe "specialmad"?

#1

Rûh sa for siden:

jeg er lige flyttet til norge fra københavn og søger med lys og lykte efter netshops eller madbutikker der har et godt udvalg af "specialmad"

jeg søger:

  • glutenfri kornsorter og glutenfri mad generelt
  • gerne økologiske madvarer..
  • gode sunde olier som; kokosolie, linfrøolie, livets olie osv.. selvfølgelig kun koldpressede extra jomfru olier
  • madvarer helt uden sukker, kunstige sødemidler og e-numre (det inkluderer så også al mad tilsak sukker, farin, rørsukker, melis og hvad det nu er de ellers skjuler sukker under)
  • fuldkornsris, quinoa og andre slags ris eller pastalignende varer som ikke er strippet af alt hvad vores kroppe kan genkende som mad :cool:
  • produkter fra Heel

har forsøgt alt det mine norskkundskaber rækker til på google.no at finde denne typer butikker, men uden held. kan heller ikke opdrive sager som lakridsrrodspulver eller vaniljepulver (ikke vaniljesukker) er det måske helt ukendt for alle?

forsøgte at læse tråden om økologiske netleverandøre, men ved faktisk ikke helt hvor jeg bor :o og syntes ikke at finde andet end frugt/grøntkasser.

håber egentlig at der findes noget i denne stil www.puregreenshop.dk/shop/catalog/index.php
da det er lige lidt hårdt for pengepungen at skulle handle ind i danmark :rolleyes:


#2

kokosbolle sa for siden:

Har bare et råd, om alt annet feiler. Få familien din i Danmark til å sende deg en stor eske med mat så du har en stund. Det vil antageligvis bli billigere for deg enn å handle inn her i Norge. Vi har altfor dyr mat, og spesielt spesialmat.


#3

Observatøren sa for siden:

Hvor i landet bor du?

I Oslo er det godt utvalg av det meste, men det finnes mange gode butikker rundt om som kan gi deg noe av det du søker. Mye vil du også finne på innvandrerbutikker.


#4

Pelle sa for siden:

Helsekost (bla Helios), Ultra, Meny og Coop Mega har noe ihvertfall.


#5

kiddo sa for siden:

"Røtter" i Ullevålsveien/Dalsbergstien har et fantastisk utvalg! Eneste aberet er at det fort blir dyrt å gå inn der...


#6

Acsa sa for siden:

Helios på Colosseum Park har et ganske godt utvalg. :)


#7

Kanina sa for siden:

Glutenfri mat kan du kjøpe på Ultra og Meny i Oslo, bl.a.

Man kan bestille fra nettbutikker, som f.eks. www.allergimat.no.

Jeg kan ikke tenke meg at det blir billigere å bestille fra Danmark, med fraktkostnader etc? Jeg vet at glutenfritt er billigere i Sverige. I Danmark er vel cøliaki fremdeles mer underdiagnostisert, og forholdene derfor mindre tilrettelagt? Men nå uttaler jeg meg på gyngede grunn.

En del apoteker (f.eks. Allianse) leverer glutenfritt, og man kan bestille hos dem.

www.kolonihagen.no kan man bestille hjemkjøring av økologisk frukt og grønt.


#8

Kanina sa for siden:

For mer info om glutenfritt i Norge, ta en kikk på www.ncf.no .


#9

Rûh sa for siden:

jo cøliaki er ret undervurderet i danmark.. eller de mener bare at det slet ikke er så udbredt som i sverige og norge.. måtte diskutere med min læge i 30 min for at få min søn testet..

jeg regnede egentlig med da jeg kom til norge at madforholdene ville være ret gode, men synes dog at i forhold til hvor stor fokus der er på allergier og madintolerence så blev jeg meget skuffet over det dårlige madudvalg. håber lidt bare er tilknyttet området jeg bor i og vi finder noget når vi tager til oslo.. manden har vist lovet at tage mig i norges største supermarket hihi.. og så søge efter lidt helsekost inde i oslo..
ellers må jeg handle ind i danmark jo.. familien synes dog lidt jeg måske skulle vænne mig til at faktisk handle noget ind i norge.. kan slet ikke vænne mig til de norske priser, så køber alt tøj osv i danmark stadig.. begyndte næsten at græde første gang jeg var i supermarked, er jo vandt til at købe en pakke rugbrød til 3 kroner hehe..

bor omkring jessheim vist ca 30min fra oslo, så hvis nogen kender adresser på noget helsekost el lignende enten i jessheim området eller i oslo ville det være fedt at få..

kender i til forholdene i sverige da? nogen specielle forretninger som er gode at besøge...?


#10

Marit K sa for siden:

Siden du bor i nærheten av Jessheim, så ville jeg startet jakten inne på Jessheim storsenter. Der finner du Meny, Life, Og Sunkost. Håper du finner det du leter etter.


#11

Adrienne sa for siden:

Det tar tid å venne seg til nye ting på et nytt sted (og nytt land), i starten er alt forferdelig forvirrende og ukjent og bittelitt skummelt. Du skal se at om et halvt års tid tenker du ikke engang over at det er annerledes og dyrere.



#13

Kanina sa for siden:

Jeg pleier å få søstra mi/svigermor til å handle inn glutenfritt til meg når de er i Sverige, der er det mye billigere og dessuten bedre utvalg. På kjøpesenteret på Töcksfors (skrives det slik, tro?), er det ofte tilbud på 5 store pakker med Finax mel eller müsli.

Et annet nyttig tips, forresten: man kommer langt med melblandingene fra Toro (spør i butikkene rundt omkring; de selger det på vår lokale Rema-butikk, så sjansene er gode for å finne det). Grov melblanding, lys melblanding (naturlig glutenfri), og fin glutenfri kakemix. Lys melblanding er super til baking av pizzadeig, rundstykker, boller, julebakst, etc. Grov melblanding er fin å ha i brød, mens kakemixen inneholder mye stivelse og gir et fluffy ( :fnise: ) resultat, f.eks. til sukkerbrød og formkaker. ICA har også begynt å ta inn litt glutenfri pasta. De fleste butikker tar også inn Wasa glutenfritt knekkebrød (som man overlever på til nød, inntil man gidder å bake brød selv :knegg: ), og noen Remabutikker tar inn frossent glutenfritt brød på bestilling. Baker Hansen tar også bestillinger på glutenfritt brød. Og på NCFs nettside (som jeg linket til over), kan du finne en liste over glutenholdige ingredienser på norsk, som kan være greit å ha med i butikken når du handler. Så det burde være mulig å klare seg uten å måtte reise langt til nærmeste spesialbutikk, i alle fall hva angår glutenfritt. jeg har dog ikke sett så mye til økologiske glutenfrie varer.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.