Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva slags adventskalender hadde du som barn?

#1

Pepper Lemon sa for siden:

Da min far fikk barn broderte han en adventskalender (pakkekalender) som vi tre barna delte. Det var alltid twist som var pakket inn, og tre like biter hver dag, som vi da altså delte. Jeg fikk lov å åpne pakken hver tredje dag - det var et strengt regime. Det var knyttet ufattelig stor spenning til hvilken twistbit som ventet. :knegg: Vi visste jo at det var twist, men allikevel var innpakkingsritualet hellig og svært hemmelig, det foregikk alltid 30. november etter at vi hadde lagt oss, (i stummende mørke også, innbiller jeg meg) og vi fikk ikke lov til å ta på pakkene som hang på kalenderen for å gjette hvilken sort det var.

I tillegg hadde jeg alltid den kalenderen som fulgte med Donald-bladet. Den hang over sengen min, og det første jeg gjorde da jeg våknet var å åpne dagens luke og titte på bildet. Noen av bildene husker jeg fortsatt, som f eks et bilde av Snipp og Snapp som satt og tittet ut av et vindu. Enkle gleder. :o

Et par år fikk jeg også en slik tyskprodusert sjokoladekalender som "alle" hadde av besteforeldrene mine. (Den kom da i tillegg til den hjemmelagede varianten - det ville vært utenkelig å legge den bort selv om vi hadde ørtogfjørti andre.) Det var alltid spennende å se hvilket motiv sjokoladen hadde. En gang hadde en venninne sniktittet på sjokoladen som lå i den store julaftenluken, og kunne avsløre at det var et nissefjes. Hun ødela alt. :neiognei:

Vi søsknene har alle gått og siklet på å overta kalenderen pappa laget. Det endte med at søsteren min gav den til sine barn. Gleden var derfor stor da min pappa overrasket oss med å ha sydd en lik til min sønns første adventstid. Så da har vi også fått en slik. Det blir dog ikke twist på denne da. Men etterhvert som han blir eldre og tåler sukker til frokost litt bedre skal jeg vurdere det.

Såh - fortell hvilke kalendertradisjoner dere hadde som barn!


#2

Anne C sa for siden:

Jeg husker ikke hva slags kalender det var, men det var med sånne små figurere som man kunne lage kjede av. Elsket den kalenderen, hadde den i mange år.


#3

Niobe sa for siden:

Søsteren min og jeg hadde hver vår broderte kalender. Pakkekalender hvert år.


#4

Observatøren sa for siden:

Jeg hadde aldri pakkekalender, men kalenderen som hørte til barnetv. Portveien 2 var den første. :ung:

Jeg har tatt igjen ved å lage pakkekalendre til mine barn. :)


#5

Anuk sa for siden:

Jeg husker jeg hadde en som min mor laget. En rund papplate, med 24 fyrstikkesker limt rundt kanten. De var kledd med gullpapir og hadde tall på. Veldig fin!! Inni var det vel helst godteri tror jeg (husker ikke så nøye)

Ellers husker jeg at jeg hadde slike ferdigkjøpte som hadde en lite plastdyr inni hver luke.


#6

Mei sa for siden:

Mamma broderte pakkekalender til meg, med diverse småleker og godteri (i helgene :D). I tillegg hadde jeg Donaldkalenderen og ofte et par andre også. Det var i perioder om å gjøre å ha flest :himle:. Da jeg var 4-5 hadde jeg en med små plastting man kunne træ på snor og lage smykker av.

Storebror har hatt pakkekalender fra han var 5 måneder gammel. Lillesøster får vente til neste jul. Akkurat nå driver mamma og broderer dem hver sin kalender i ulikt design.


#7

Dali sa for siden:

Husker en av mine første kalendere. Den fikk jeg av onkelen min som bor i Sverige. Det var fine bilder i den, og jeg klistret igjen lukene og brukte den om igjen og om igjen. Ellers var det sedvanlig Donald-kalender, plastdingskalender eller sjokoladekalender.


#8

Skilpadda sa for siden:

Mamma laget adventskalender til oss - en loddrett "løper" med filtengler, filt-tall og en ring sydd fast ved hvert tall. Broren min og jeg åpnet annenhver dag. Det jeg kan huske av gaver er at det noen ganger var en marsipanfigur, noen ganger viskelær og litt fancy "tjukke" klistremerker og sånt - og så var det sikkert hårspenner og småleker, jeg husker jammen ikke. På ett eller annet tidspunkt begynte vi også å ha en lodd-kalender, som ble solgt til inntekt for ett eller annet lokalt, med loddnummer i hver luke og der dagens trekning stod i lokalavisen. Det var stor spenning de første par årene, men vi vant aldri noe. :humre:


#9

Mei sa for siden:

Loddkalender hadde jeg også. Jeg vant et par småting tror jeg. Ullsokker og tørrfisk?


#10

Gri sa for siden:

Mamma lagde kalender til oss. Først delte eg og søstra mi ein kalender, men to pakkar pr dag, seinare fekk vi kvar vår kalender.
Inni pakkane var det marsipankuler,sjokoladebitar, og da vi vart litt større hårstrikk, klemmer, viskeler ol.
I dag har eg vore og kjøpt 48 gåver til mine jenter. Tanta deira har laga ein nydeleg kalender som eg gleder meg til å henge opp pakkar på.


#11

Pingis sa for siden:

Mormor broderte adventskalender til meg og søstra mi. Det hang på to pakker for hver dag, godis, julepynt, diverse småtteri, jeg husker ikke. Jeg ble veldig glad da søstra mi syntes det var greit at jeg overtok kalenderen, så i år får poden pakkekalender for første gang.


#12

Apple sa for siden:

Husker mamma hadde spent opp noe filt på en ramme. Oppå der var det limt på et juletre med pynt. Så hang hun pakker på dette treet.

Kan ikke huske at jeg fikk det hvert år, men hadde ulike. Sjokoladekalenderne var faktisk veldig populære da jeg var liten. Det var vel noe a la disse billigvariantene man nå kan kjøpe på Rimi. I tillegg hadde jeg Donaldkalender og en kalender som lignet på sjokoladekalenderen, bare med plastfigurer istedet.

Som hos zol, så var det om å gjøre å ha flest.

Husker også at jeg var veldig misunnelig på venninna mi som hadde en pappjulenisse. Man kunne dra i en tråd, så gikk armer og bein opp. Inni var det litt sånn smågodt-godteri.


#13

Pepper Lemon sa for siden:

Åh, den husker jeg. En venninne av meg hadde også en slik.


#14

Isolde sa for siden:

Jeg hadde barnetv kalenderen ( husker spesielt sesam stasjon) og sjokoladekalender og Donald kalender.

Og så hadde vi hvert år Nisse kalender. En tre nisse med papp poser som henger på. og oppi hver pose var en liten figur i tykk papp (sånn 5mm tykt) Som vi festet med kitt på et bilde på veggen. Samme figurene og bildene hvert år men bilde ble aldri likt.


#15

Apple sa for siden:

:mimre:
Den gjorde inntrykk.:)


#16

Røverdatter sa for siden:

Jeg hadde pakkekalender. Oldemor broderte den til pappa da han var liten, så arvet jeg den av han og nå har Vesla den. Den er JUL for meg og jeg elsker den. :hjerter:

Jeg hadde også Donald-kalenderen og av og til sjokoladekalender.


#17

Fru Snurp sa for siden:

Donaldkalender og loddkalender delt mellom meg og min bror. Hadde av og til sjokoladekalender (egen) i tillegg, eller en med små plastikkfigurer i (?). Hjemmelaget julekalender fikk jeg for første gang av Herr Snurp, vår første jul som par... :hjerter:


#18

Pasta sa for siden:

Sjokoladekalender. Jeg og broren min fikk åpne annenhver luke.


#19

Nessie sa for siden:

Hos oss har det alltid vært sånn sjokoladekalender mener jeg? Det var stort husker jeg. :jupp:


#20

Bluen sa for siden:

Jeg hadde en sånn kalender med bittesmå plastdingser. Den var uhyre spennende. Seinere fikk jeg sjokoladekalender, og mot slutten av barneskolen lagde ei venninne og jeg pakkekalender til hverandre.


#21

Propella sa for siden:

Jeg hadde sjokoladekalender og barnetv-kalender. Spiste alltid opp sjokoladen lenge før julaften. :flau: Har aldri fått pakkekalender.


#22

Enhjørning sa for siden:

Åh, sånn hadde jeg også et år.
Det var stas det! :D
Ellers hadde jeg vanlig sjokoladekalender pluss Donald-kalenderen.


#23

Kaija sa for siden:

Vi hadde en Nissedamekalender med forkle som hadde lommer til alle kalenderdagene. Nissedamen het Juliane, og jeg tror mamma hadde kjøpt henne på messe på sjukeheimen. Vi gjorde litt forskjellig med innholdet. Noen gange rvar det gjøreting, andre ganger var det en fellespakke til oss tre ungene, noen ganger hadde vi vel også egen pakke tredjehver dag.


#24

nolo sa for siden:

Jeg hadde kalender med små plastikkfigurer. På en julaften var det Maria og jesusbarnet husker jeg. Det var storslått. Første året jeg bodde hjemmefra sendte Mamma meg en sjokoladekalender. :rørt:


#25

IOA sa for siden:

Mamma har en hjemmelaget kalender som er et tog i filt med nisser og juletrær som sitter i vognene. Jeg og søstra mi fikk pakker, men jeg husker ikke om vi begge fikk hver dag eller om det var annenhver dag. Jeg husker ikke helt hvor lenge vi fikk pakkekalender, men jeg husker at jeg kjøpte alle gavene til brødrene mine et år da jeg gikk på videregående. Mamma ble helt utrolig glad! :nikker: (Hun betalte da.)

Noen år da vi var eldre lagde jeg og søstra mi pakkekalendere til hverandre. Den bestod av en snor med klesklyper så vidt jeg husker. Vi hadde en maksgrense på 240 kr for alle gavene tilsammen.

Vår gamle julekalender henger fremdeles fremme hver jul hos mamma og pappa, selv om broren min (som fortsatt bor hjemme, han er 16) ikke får kalender lenger. Jeg pleier å ta med de siste gavene til Snuppa og henge dem på når vi reiser til dem i juleferien. Julestrømpene pleier også å henge der på julaften.


#26

Svanen sa for siden:

Jeg og broren min hadde hver vår sjokoladekalender. Da bodde vi i USA, og jeg husker ikke noen som hadde pakkekalender, kanskje halvparten av vennene mine hadde sjokoladekalender.
I løpet av de ti årene vi bodde der hadde vi 5 utvekslingsstudenter hos oss. Husker iallefall at hun som var fra Sverige lagde pakkekalender til oss da hun bodde der. 24 småpakker på en snor som hang i taket. Var VELDIG stas, jeg var 8 år og hun var 17 år:D (mulig ei av de andre også laget, husker ikke helt)

Når jeg gikk 2. året på videregående lagde jeg og mine to beste venninner kalendere til hverandre (jeg hadde til og med pakkene mine med til USA når jeg reiste dit den jula:fnis:)


#27

Susse sa for siden:

De årene pappa husket på det fikk jeg sjokoladekalender rett før 1. desember, men ofte på vi på det et stykke uti.
Ett år fikk jeg kalender med bittesmå plastdingser i, med hull i til å tre på snor, det var stort.


#28

Tinka sa for siden:

Hadde ikke kalender når jeg var liten.


#29

Mirasol sa for siden:

Jeg erindrer Donald-kalender, sjokoladekalender (billigvarianten ja) og sånn plastdingskalender. :mimre:


#30

Katinka sa for siden:

Sjokoladekalender.


#31

Elisabet sa for siden:

Jeg hadde en fyrtikkeske kalender. :D En veldig fin en med 24 stk. små fyrstikkesker over hverandre i ei lang remse. De var limt på ei tykk papp plate og hadde lilla filt rundt hver eske med tall i grå filt. Jeg synes den var helt himmelsk. Inni eskene lå det litt godt hver dag som vi samlet i en plastboks og sparte alt til julaften. Utrolig nok så smakte jeg ikke på det engang før julaften. Bare gledet meg over og se at det ble mer og mer i boksen. På søndager var det bare små lapper inni eskene med rebus på, så da måtte jeg gå på jakt etter en litt større ting.


#32

Kahlan sa for siden:

Pakkekalender, og på julaften hang det alltid en diger pakke som var årets juletegneserie.
På jobb har jeg alltid hatt med meg sjokoladekalender, ingen grunn til å slutte med slike goder bare fordi man blir litt eldre :knegg:


#33

Marit K sa for siden:

Mamma laget en flott kalender til meg.
Det var en stor papp-plate, som hun hadde dekket med glanspapir for å lage bakgrunn- blå himmel, og hvit snødekket bakke. Så limte hun opp 12 små, og 1 stor fyrstikkeske, som skulle være hus, og kirke. Disse hadde hun glanspapir på, tegnet tall, lagde tak, tegnet på vinduer, og dører. Alle de små husene (med unntak av ett) var tomannsboliger. :humre:
Veien i byen var laget av sølvfarget glitter, og så var det masse flotte stjerner på himmelen, og en flott måne som smilte.
Det var alltid sjokolade i husene, og marsipangris i kirken. Herlig!


#34

Angelique sa for siden:

Vi hadde (min søster og jeg) kalender med små plastfigurer som sto på en slags sokkel.
Elg, ekorn , hund etc.
Husker vi syntes det var stor stas.
Etterhvert broderte mor adventskalender hvor hun hang opp små pakker og twist. Hun bruker den fremdeles, nå med bare twist.


#35

Tåtti sa for siden:

Pakkekalender. :lykkelig: Mor laget en da vi var små, en veggkalender med julekuler i filt og paljetter og en ring på hver til å henge pakker i. Det varierte om vi tre søsken fikk en pakke hver hver dag eller en hver tredje dag. Det var en god blanding av godis og lekefigurer og annet småtteri, og en liten papirlapp med en bokstav på hver dag som vi måtte pusle sammen for å finne ut hvor den siste gaven (årets julehefter) var gjemt.

En av de mest populære og brukte gavene gjennom tidene var nok en liten blyantspisser i plast med to bitte små terninger inni. "Rumle terninger" var et begrep i mange år når vanskelige avgjørelser skulle tas. :knegg:

Kalenderen henger fortsatt på veggen hjemme hver jul (mor og far har brukt den selv etter at vi unga flyttet hjemmefra, da mest til flaxlodd og julemarsipan), og i år har jeg laget en nesten lik en som vi skal bruke hos oss. :D


#36

Anda sa for siden:

Sjokoladekalender, gjerne innkjøpt på en bensinstasjon 2. desember.


#37

MissS sa for siden:

Sjokoladekalender. Jeg var alltid sååå misunnelig på de som hadde pakkekalender!


#38

polarjenta sa for siden:

Sjokoladekalender eller en sånn plastdingskalender.


#39

leliane sa for siden:

En sånn dingse-dangs-kalender med små plastdyr/figurer. Jeg var dødsmisunnelig på de som hadde sjokoladekalender, men det kom ikke på tale.

Etterhvert hadde vi pakkekalender (mamma laget på kurs i strie og filt! :knegg: ) til oss tre søsken, og vi fikk pakke tredjehver dag. Det var langt morsommere.


#40

trøtt sa for siden:

Jeg hadde sjokoladekalender, plastdingskalender, donaldkalender og pakkekalender som pappa lagde. :hjerter: Det var en snor med 24 små poser som hang på gardinstanga. Inni var det litt forskjellig, husker spesielt sure føtter og kinaputter.


#41

Nenne sa for siden:

Vi hadde kalendere med bilder i. Flere var virkelig fine og forseggjorte. Jeg husker blant annet enn som ble brettet ut og satt på et bord. Den så ut som en stor bestefarsklokke og så var det mange nisser som danset rundt den. Lukene var ganske godt skjult.

Etter hvert ble det kalendere med små plastfigurer i lukene, de var helt ubrukelige. Vi fikk et par ganger også sjokoladekalendere, men etter at yngste broren min "raidet" alle tre et år, han var vel kanskje tre eller fire, så tror jeg det ble slutt på dem.

Pakkekalender hadde vi aldri, men det var en eller to av klassekameratene mine som hadde og det var veldig imponerende.


#42

leliane sa for siden:

Åja! Jeg tror sannelig vi hadde den samme - den varianten hadde jeg helt glemt! Greia var å finne den rette luka! :mimre:

Det verste er at jeg er sikker på at mange småbarn ville vært strålende fornøyde med en slik variant den dag i dag. Hadde det ikke vært for rotteracet vi digger å være en del av. :nemlig:

Akk ja... :knegg:


#43

Divine sa for siden:

Pakkekalender var et ukjent fenomen i min omgangskrets da jeg var liten.

Før jeg startet skolen, fikk jeg kalender med små plastfigurer inni. Da jeg begynte på skolen, ble det vanlig med sjokoladekalender, så da gikk jeg over til det. Jeg hadde også en kalender fra søndagsskolen. Der la jeg på penger hver dag til en veldedig sak, et barnehjem et eller annet sted. Pengene havnet i en slags konvolutt nederst som vi klippet av og leverte til søndagsskolen etter jul.

I voksen alder har jeg bare hatt Flax-kalender.


#44

Elis sa for siden:

Samme her. :)

To av venninnene mine hadde pakkekalender og jeg var så misunnelig, men det fikk aldri jeg. ;)


#45

Dixie Diner sa for siden:

Jeg er oppvokst med en enkel sjokoladekalender hvert år fra jeg var 3-4 år gammel. Ett år stod jeg opp midt på natten og spiste opp hele kalenderen. Jeg regnet selvsagt med å få en ny. Vel, det gjorde jeg ikke, jeg måtte pent vente til neste år. Jeg gjorde aldri en sånn tabbe igjen.


#46

Alexy sa for siden:

Jeg hadde litt forskjellige kalendere. Noen år sjokoladekalender, og andre år kalender med sånne plastgreier til å lage smykke av. Husker det veldig godt og kunne tenkt meg å finne en sånn igjen. :hjerter: Et år hadde jeg en julenisse med tråd, som sprellet med bena.


#47

Maverick sa for siden:

Itt'no. Det gikk bra med meg. :nemlig:


#48

Nuppa sa for siden:

Sjokoladekalender og Donaldkalender hvert år.
Jeg husker også nisse som sprellet, venninna mi hadde sånn. Jeg ønsket meg sånn kalender med små ting inni som man kunne tre på en snor, men sånn fikk jeg aldri.
I sjokoladekalenderen var det alltid nissefjes eller bjelle på julaften.


#49

Robyn sa for siden:

Mamma broderte advenskalender til meg og min søster (vi hadde hver vår).

Det var pakket inn forskjellige ting, noen dager godteri andre dager noe annet spennende. :D

Hadde sjokoladekalender i tilleg, i allefall når vi var hjemme i Norge. Bodde i utlandet mange av mine barndomsår og husker et år vi kom hjem for å feire jul. Tante og onkel hadde kjøpt en sjokoladekalender til oss (meg og søster'n) og siden det var langt uti desember allerede når vi kom hjem ble det mye sjokolade første dagen. :D

Nå har eldstemann arvet min kalender og jeg broderer til minsten. Har holdt på i 6 år og det ser ikke ut til at den blir ferdig i år heller, så inntil videre deler de den gamle min. :o


#50

Maz sa for siden:

Jeg hadde flere, deriblandt en blå pakkekalender. Den var ikke brodert men trykket. Alle søsken har hatt denne. Tror min søsters sønn arvet den.

Hadde dessuten tingkalender (plastikk figurer) og fikk vel også sjokoladekalender når det kom. :bortskjemt attpåklatt:


#51

Svanen sa for siden:

hehehe... Det minnet meg om da valpen vår spiste sjokoladekalenderen til broren min en av de første dagene i desember. Noen hadde glemt å lukke døra til stua da vi gikk på skole/jobb, og det var ikke noen tvil om at det var hunden, og ikke broren min :fnis:

Han fikk ny kalender da gitt....


#52

Obelix sa for siden:

Jeg kan neimen ikke huske at jeg hadde noen spes kalender.
Jeg husker at jeg av og til hadde kalender med luker og bittesmå ting inni lukene. Hadde sikkert sjokoladekalender også.
Av og til fikk vi gavekalender fra farmor og farfar med gave omtrent hver 3. dag.


#53

Turte sa for siden:

De samme variantene hadde vi også. :jupp:

Pakkekalender var det ingen som hadde hørt om på den lille bortgjemte plassen, så vi led ingen nød. ;)


#54

Adrienne sa for siden:

Sånn hadde vi også. :veldig PK: Da jeg begynte i skolekorps hadde vi sånn kalender med loddnummer bak hver luke, hvor vi kunne vinne "morsomme" ting. Jeg vant 12 heklede hvite serviettringer med gullkant på et år. :riktig:


#55

Tusenogtredve sa for siden:

Jeg hadde en pakkekalender som mamma hadde brodert. Alle søsknene delte den, så det var gave hver 3. (og etterhvert hver 4.) dag. Da søsken nr 5 kom, fikk vi istedet en sjokoladekalender hver.


#56

TBM sa for siden:

Ikke langt unna for meg - mine foreldre hadde dagligvarebutikk og kalenderne kom hjem dagen før den 1. desember.

Jeg er ganske sikker på at vi fikk hvert eneste år - så de tok vel av tre stk før det ble utsolgt. Tror jeg. Eller så bare sjangset de på at det gikk bra...


#57

Tussa sa for siden:

Kan faktisk ikkje huske at eg hadde adventskalender eg. Vi hadde vel kanskje sånn speiderkalender forresten.


#58

Hyacinth sa for siden:

Jeg hadde pakkekalender. Jeg kan huske mange av gavene den dag i dag!

Mine barn har aldri fått pakkekalender, men de skal få det i år. Så her går utviklingen motsatt vei... Jeg hadde stor glede av pakkekalenderen min, så det er ikke derfor jeg har holdt igjen.


#59

Bokormen sa for siden:

Jeg husker både sjokoladekalender, en med slike bittesmå plastdingser i, og de som hørte til barne-TV. Som regel fikk vi sjokoladekaldendere. :ja:


#60

Filifjonka sa for siden:

Jeg hadde litt forskjellige ferdigkjøpte kalendere, aldri pakkekalender. Jeg husker jeg ble veldig glad for plastdingsene. En av tingene var en mandolin i gullplast. :) Og så hadde jeg en med julekrybbefigurer i elfenbensfarget plast. Og en jeg syntes var vanvittig fin, som var en slags popup-pappstall. Den tror jeg det bare var bilder i, eller så er det mulig at jeg blander og at julekrybbefigurene var i den. Det er over 30 år siden jeg hadde julekalender, så.. :)


#61

Hulda sa for siden:

Jeg også, det var bilder bak plastdingsene.


#62

Apple sa for siden:

:humre:


#63

Ru sa for siden:

Vi hadde en pakkekalender på deling, mener jeg å huske. Men så ble det vel så mye styr at vi fikk en sjokoladekalender hver eller noe.
Vi hadde også Barne-TV-kalenderen noen år husker jeg.


#64

Røsslyng sa for siden:

Jeg hadde sjokoladekalender, med sånne vonde sjokoladebiter.:nemlig:

Synes det var veldig stas allikevel! Etter hvert fikk vi loddkalender og Donaldkalender også.


#65

Veronal sa for siden:

Jeg hadde tysk adventskalender. Noen år laget stemoren min en adventskalender med hjemmelaget marsipan i forskjellig former pakket inn i alufolie og hengt opp på en kalender kjøpt på PWC-messen.


#66

Karima sa for siden:

De første årene hadde vi dølle bildekalendere. Så grein vi oss til sånne med plastræl i, før mamma kapitulerte og ga oss sjokoladekalendere som vi spiste opp med en gang.

Pakkekalender var out of the question i alle år, uansett hvor mye vi maste. :nemlig:


#67

Pepper Lemon sa for siden:

Det overrasker meg at så mange tømte kalenderen sin før tiden. Det ville virkelig aldri falt meg, jeg var alt for ordentlig. :fnise:


#68

Martis sa for siden:

Mamma broderte en pakkekalender til oss ungene, som vi delte. Det var litt forskjellig det vi fikk, men som oftest var det en Mars sjokolade på juleaften. :D I tillegg hadde vi ofte slike småsjokolade kalendere som vi fikk hos besteforeldre.

På Island har vi også en tradisjon med at nissene (det er 13 stykker) kommer med pakker om natten til de snille barna. Så tretten dager før jul setter vi skoen/sokken i vinduet og hvis vi har vært snille ligger det en pakke der dagen etter. :knegg: Så kommer det en nisse pr natt helt til juleaften når alle tretten er kommet ned fra fjellene. :jupp:


#69

Filifjonka sa for siden:

Samme her. :) Og det har visst gått i arv, for mine unger har hatt pakkekalender siden de var 1-2 år uten å prøve på å pakke opp mer enn en gang om dagen.


#70

Blå sa for siden:

Jeg hadde alltid billedkalender, og synes at det gir deilig julefølelse. Jeg kjøper det til meg selv nå som voksen også. :flau:


#71

kokosbolle sa for siden:

Jeg hadde pakkekalender noen år, og sjokoladekalende noen år. Det ene året jeg hadde pakkekalender pakket jeg opp (og inn) alle gavene for å se hva jeg skulle få. Jeg var ekstremt nysgjerrig før. Trenger vel ikke si at det ble litt kjedelig med resten av kalenderen?


#72

Ekorn sa for siden:

Vi hadde en brodert pakkekalender, men en gave til hver, hver dag.
I år skal gutten min få den, og jeg gleder meg veldig til å pakke inn 24 små gaver!


#73

Katta sa for siden:

Sjokoladekalender. Jeg var dødelig misunnelig på de som hadde pakkekalender ;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.