Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ønsker oppskift på brød

#1

Marit K sa for siden:

Jeg skulle så gjerne hatt oppskrift på brød.
Ikke slike veldig grove brød, ei heller brød som blir tunge og kompakte, eller brød med synlige frø/kjerner. Det jeg ønsker meg er brødoppskrift(er) som likner en del på de man får kjøpt på butikken. Gjerne litt kneippbrødaktig liksom. Minstemann sliter veldig med å fordøye brød som er for grove, og snuppa nekter å spise frø/kjerner som hun kan se. Da blir hun bare sittende og pille i brødet, eller spytte ut igjen.
Det er jo noe eget med lukten av nybakt brød, og det å spise lunsj med lunkent brød, med smør og brunost på, og jeg skulle gjerne bakt brødene selv. Er det noen som har en oppskift eller to som de vil dele med meg? :blafre:


#2

Hjertensfryd sa for siden:

Henta denne frå bloggen min. Som eg har skreve så kutter du berre ut frø og slikt. Minner litt om trekornbrød seier Dinochef.

Etter masse prøving og testing her i heimen, har me endelig funne eit brød, som tilsynelatande er godkjent av alle.

Eg bruker kjøkkenmaskina til å elte denne deigen. Går nok fint uten og, men det blir litt meir jobbing med ein gong.

Oppskrifta:

1 kg grovbakst

ca 5 dl kveitemjøl

3 dl havregryn

Litt sesamfrø. Eg hiver vel ca ein neve oppi. Kan droppast dersom ein ikkje vil ha det i eller ikkje har i hus.

Litt linfrø. Samme som med sesamfrø.

2 pk tørrgjær

Litt olje. Eg heller berre oppi noko. Kan tippe på 1-2 ss

Ca 1 liter vatn.

2 finrevne gulerøtter. Desse kan droppast dersom ein ikkje ønskjer det i, eller ikkje har i hus.

Ha alt det tørre oppi ein bolle og bland. Så har eg oppi olje og gulerøtter. Tilslutt vatn. Vatnet heller eg oppi litt etter litt. Viss ein har gulerøtter oppi trenger ein mindre væske. Trur eg hadde 0,8 l i dagens deig, med to store finrevne gulerøtter. Uten hadde eg 1 liter. Deigen skal vera fast, men kan vera litt klissete. Det gjer ikkje noko.

Lar det heve ein times tid. ( eller til eg husker på at eg har ein deig til heving )

Elter deigen på nytt og lager to brød som eg har oppi smurte brødformer. Lar desse stå å heve i ca 1 time.

Steiker dei i 1 time på 175 grader på nederste rille. Men vær obs. Temperatur og steiketid kan variere frå ovn til ovn.

Kan godt steike dei i 45 minutter først, ta dei ut av formene og dunke litt i bunnen på dei. Det skal vera ein litt hul lyd. Steik dei så vidare uten formene


#3

Marit K sa for siden:

Oh, disse låter deilig.
Tror jeg skal prøvebake i helgen altså. :jupp:

Hvordan er dette brødet å fryse?
(Og dersom jeg er midt i en takeover, og ikke har tid til å forlate dataen på rett tidspunkt; Går det da greit om de står inne i ca 5 minutter ekstra? :humre:
Minner Urt og Dino om at ny runde med NOX starter på mandag, og spør pent om de vil være med å leke. :blafre:)


#4

Hjertensfryd sa for siden:

Så vidt eg husker så går det greit å fryse. Her går det 1 brød for dagen, så eg får liksom aldri fryst ned nokon eg.
Går nok greit at dei står pitte litt lengre, men ikkje for masse. 1 time pleier å vera rimelig perfekt i min ovn. Eventuelt så kan du muligens skru ned temperaturen litt, viss du er midt i eit angrep :knegg:

Veit ikkje om me blir med på ein ny runde.


#5

Marit K sa for siden:

:setter seg ned og furter:

Men tusen takk for oppskriften i alle fall. :klem:


#6

Hjertensfryd sa for siden:

Blei jo nesten litt frista no då. Er allianser og slikt klart eller ?


#7

Marit K sa for siden:

hum, nei i grunnen ikke.
Det snakkes om å ta runden på SEZ i stedet, for folk er litt lei av NOX og KFLs bedritne lurespill (de jukset til seg ett ww sist runde også). De fleste vil spille for gøy denne runden, og kose seg mer. Det er i alle fall det vi skal. Gidder ikke alt maset, men har lyst å ha det litt morro også.


#8

Hjertensfryd sa for siden:

Får tenke litt på det. Det blei igrunn litt masse når eg var med sist.

Sjekk prikkane dine forresten.


#9

Marit K sa for siden:

Herved sjekket. Takk skal du ha! :klem:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.