Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor mye fyll i kanelsnurrene?

#1

Hønni sa for siden:

Jeg synes mine blir litt kjedelige...
Hvor mye smør, sukker og kanel bruker du?

:sitter klar med deigen:


#2

Ole Brumm sa for siden:

Passelig. :sparke:
Jeg dekker med smør, har på kanel til det blir lysebrunt også mengder med sukker. :sukkermoms:


#3

Alfa sa for siden:

Eg kjem som regel på ein snurr før eg nærmar meg fyll ... :hysterisk morosam:


#4

Dixie Diner sa for siden:

:knegg:

Jeg skjærer kaldt meierismør med ostehøvel og legger skivene oppå hele leiva, eller smører et tykt lag med mykt smør over det hele. Det skal være godt dekket! Og så blander jeg sukker og kanel i en skål og drysser såpass mye over at det SER litt for mye ut. Snadder!


#5

Aiza sa for siden:

jeg har regel at når det virker som om jeg har smurt godt på med smør og sukker og jeg er egentlig fornøyd så smører jeg på enda mere! :D

Da blir de saftige og veldig gode, men lages sjelden. :sukk:Så det kan jo være en vurderingssak.


#6

Ibidelma sa for siden:

Jeg dekker godt med kanel og tar godt med sukker i. Tar heller mindre sukker i selve deigen. Eplesyltetøy skal visstnok også være godt inni, men det har jeg aldri prøvd selv.


#7

Adrienne sa for siden:

Mye! :ja: Godt, tykt lag med smør og så mye sukker oppå at det blir hvitt og fint. Sunt er det ikke, men så er ikke kanelsnurrer sunne i utgangspunktet.


#8

Dixie Diner sa for siden:

Nei, sunnhet er ikke akkurat det første som faller meg inn når jeg baker kaker og gjærbakst, så her spares det ikke på NOE. :glis:


#9

Skilpadda sa for siden:

Vi bakte kanelsnurrer sist helg etter en oppskrift i kokeboken til Poden, og der var det ikke sukker i fyllet i det hele tatt, bare kanel og mykt smør rørt sammen. Det var ganske lite sukker i deigen også. Men de ble overraskende gode, syntes jeg (og Poden elsker nybakt hvetebakst uansett, så han klaget i alle fall ikke).


#10

Schnuppa sa for siden:

Jeg pleier å blande/røre sammen smør, sukker og kanel før jeg brer et tykt lag med dette utover leiven. Jeg liker kanelsnurrene litt usunne.

Mamma pleier å lage en litt mer helsebevisst variant. De er nydelige de også. Ofte så blir de med ganske sunn deig mye luftigere.


#11

Filifjonka sa for siden:

:nikker:


#12

Hønni sa for siden:

Jeg baker ikke kanelsnurrer for at det skal være sunt! :hiver på smør: :knegg:


#13

Schnuppa sa for siden:

Sånn skal det lyde ja! :riktig:


#14

Pingis sa for siden:

Hva? Baker dere ikke økologiske fullkornsspeltkanelsnurrer? :sjokkert:


#15

Skilpadda sa for siden:

:humre: Kidding aside så høres litt grove kanelsnurrer egentlig ganske godt ut. Det blir mer smak av bakverk med sammalt hvete i, og grove, søte brød eller boller er snadder.


#16

Schnuppa sa for siden:

Joda, men det er kun til fest når man skal være PK og ikke til hverdagsmaulingen som skjer i det skjulte. ;)


#17

Hønni sa for siden:

Jo, selvfølgelig, men jeg må jo ha fyll i de også?

:knegg:


#18

Pingis sa for siden:

Fyllet skal selvsagt være proteinberiket stevia og klaret ghee fra afghanske fjellgeiter.


#19

Hønni sa for siden:

Faen.
:ikke PK likevel:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.