Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Akutt strikkehjelp?

#1

Kneazle sa for siden:

Nærmer meg slutten på Prosjekt Tovet Sitteunderlag. (:stolt:) Men jeg vil ha håndtak på. I oppskriften jeg fant står det at jeg skal felle av de 16 midterste maskene, for så å legge dem opp igen i neste runde. Hvordan gjøres dette, sånn helt konkret? Felle av vil si å strikke sammen to og to masker, sånn som når man avslutter et arbeid? Og legger jeg bare opp på akkurat samme måte som jeg skal begynne å strikke noe? :blond:
Dette har kostet meg stive nakkemuskler og hodepine, så jeg vil ikke ødelegge det nå!

:hjelp:


#2

Vimsen sa for siden:

Nei ikke helt. Du feller av slik du feller av på slutten av et arbeid. Altså drar masker over. Så legger du opp tilvarende antall masker over på neste omgang.

See?


#3

allium sa for siden:

Felle av gjør du ved å strikke to masker, og trekke den første over den andre, strikke en til, og trekke den siste av de to første over, og så videre, til du har felt 16.

Legge opp nye kan gjøres på mange måter. Den vanligste måten er ved hjelp av to tråder der du legger den ene rundt tommel og pekefinger og lager masker med den andre, det går jo ikke midt i en omgang.

Når du skal tove resultatet, er det ikke så viktig at opplegget blir elastisk eller spesielt pent. Jeg ville bare laget en baklengs løkke for hver maske jeg la opp. Klønete forklart, jeg vet.


#4

Kneazle sa for siden:

Takk for svar! Jeg går på med friskt mot - den som intet våger, intet vinner! :p


#5

Kneazle sa for siden:

:skremt:
Det gikk fint å felle av, men jeg står helt fast når det gjelder å legge opp igjen. Teskje-forklaring, noen?


#6

pippimamma sa for siden:

Strikk til og med siste maske før de felte maskene. Snu arbeidet, stikk pinnen i masken som når du strikker den, men istedenfor å løfte masken over på høyre pinne legger du den på venstre. Du strikker på nye masker, så mange du trenger. Var det forståelig forklaring tro?


#7

Kneazle sa for siden:

Takk, pippimamma! :slengkyss: Snu arbeidet, ja, det var det magiske trikset. :humre: Også bare snur jeg tilbake når jeg har lagt opp alle, og strikker videre, sant?


#8

Kneazle sa for siden:

Det jo fint som snus! Har jeg sagt at jeg elsker FP? :elsker:


#9

Vimsen sa for siden:

Nå gjenstår bare bildebevis. :nemlig:



#11

tinkadott sa for siden:

kjempebra! Så flink du er Emma!


#12

Agurke sa for siden:

Wow! :tilber:


#13

Snippa sa for siden:

Flott sitteunderlag!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.