Da har vi tabbet oss ut, som sikkert flere før oss. Vi skal ha middagsgjester i morgen kl 18 og skal servere kalkun. Den ble kjøpt inn i dag og har ligget i kjøleskalpet til inntil for 1 time siden. Vi innser nå at den må tine på benken, ellers blir den alri tint.
Mannen begynner å få panikk og lurer på om han må ut og handle ny mat. Hvor lang tid tar det å tine en kalkun på kjøkkenbenken? Den er 6 kg og vi har ca 20 timer til vi må begynne å steke.
går nok bra, skal vel egentlig ligge to døgn til ti ning? Vi har panikktinet kalkun forann vedovnen i noen timer, og resten av tiden på kjøkkenbenken. Gikk bra det og :)
Den kan puttast i ovnene sjølv om den er litt frossen, det gjer ingenting. Må kanskje berekne litt lengre steiketid på litt lavare temperatur, halvveis i steikinga. Ein kan ofte få eit saftigare og betre resultat.
Tusen takk, alle sammen! Panikken har avtatt, blodtrykket senket seg, og sambo har inntatt avslappings-stilling på sofaen. Takket være dere!
Var litt ekstra stresset fordi det egentlig skar seg litt sist vi hadde de samme gjestene.:D Og det pleier det ikke gjøre, altså, men den gang var lammelåret bedervet og nødløsning måtte settes i verk.
Hva skal du ha til? Den stuffingen det er oppskrift på i Prior sine kalkunesker, med loff, sopp, bacon, rømme, persille og noe greier er helt fabelastisk. Ser ikke noe særlig ut, høres ikke noe særlig ut, men får gjestene til å slikke tallerkenene sine. Topp det med en forsterket appelsinfløtesaus, stekte babygulrøtter, rosenkål og svisker, og de vil tigge om å få komme tilbake igjen.
Vel, nå fikk jeg litt prestasjonsangst her igjen, Mauser. Har aldri vært noe særlig vandt med/glad i stuffing. Så blir ganske tradisjonelt her. Men elsker waldorfsalat, så det er mitt must når det gjelder kalkun.
Men takk for tips! Det må prøves neste gang. :nikker:
Men håper ikke gjestene blir skuffet over manglende stuffing. Men nå er det ikke julemiddagen som skal serveres heller, da. :D