Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spinoff: "ønsker" DU deg nyttige/unyttige ting til jul?

#1

Svanen sa for siden:

Etter å ha lest denne tråden: www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=53970 så lurer jeg på hvordan det er med dere voksne? Når foreldre/samboer/ektefelle/søsken spør hva dere vil ha til jul, hva svarer dere?

For min del vil jeg helst bare ha nyttige ting, blir fort veldig mye rart (og kanskje ikke min smak) om jeg skal få "unyttige" ting. Så jeg prøver hele høsten å notere ting jeg/vi trenger som er gode idéer til julegaver til meg selv/familien.


#2

Filifjonka sa for siden:

Jeg pleier ikke levere ut noen ønskeliste, og blir glad for både nyttige og mindre livsnødvendige ting. :)


#3

kokosbolle sa for siden:

Jeg ønsker meg mest nyttige ting, for det er lettest for giveren å treffe på noe jeg vil like på den måten. Jeg er ekstremt sær på unyttige ting (som smykker, pynt, bilder, klær) og det er lett å bomme.


#4

007 sa for siden:

Vi får ikke så mange gaver lenger, men jeg ønsker meg både nyttige og personlige ting. I år ønsker jeg meg ny blender, ny kjøkkenmaskin, strykejern, ullklær, bok og silkemorgenkåpe.


#5

Martis sa for siden:

En blanding av nyttige og unyttige ting. Jeg leverer i grunnen ikke ut ønskeliste til så mange, men der vi kanksje får ting som er helt utenfor det vi ønsker oss/eller har bruk for kommer vi med litt føringer...

Jeg ønsker meg Nespresso maskin, parfyme, ulltøy, dunkåpe, ting til huset som lys og gardiner, bøker og stæsj.


#6

Siri sa for siden:

I den grad jeg ønsker meg noe går det stort sett nyttige "luksuseffekter" (jepp, det er et definsisjonsspørsmål ;) ) Må legge til at det er svært få som spør hva jeg ønsker meg.


#7

Dragen sa for siden:

Jeg får ikke så mange julegaver, stort sett bare én, så jeg stresser ikke så veldig med å skrive ønskeliste. Blir glad for det jeg får.


#8

Guava sa for siden:

Vi voksne får ikke så mange julegaver til jul, men i den grad mamma, svigermor og søsken spør hva vi ønsker oss så er det bare nyttige ting. I fjor fikk vi flotte panner og gryter. I år har vi ønsket oss ny vannkoker, håndmikser og andre nyttige ting.


#9

Ru sa for siden:

Jeg har ønsket meg ski til jul og prøver å glemme at jeg vet at jeg får det.
Jeg fikk meg også sykkel til 30 års-dagen, helt supert!

Om jeg ikke hadde fått slikt til jul og bursdag, så hadde det fort blitt nedprioritert. Jeg er nemlig verdensmester i å mene at ting duger som det er, og man bytter ikke ut/kaster ting som fungerer. Men ski er det 15 år siden sist jeg fikk (langrennski, that is), og gamle sykkelen var 10 år gammel, så det var på tide. ;)

Min mor har bedt meg om å hoste opp en ønskeliste i år, og da ønsker vi oss ting vi trenger. Jeg orker ikke noe ræl eller noe som må byttes. Så da blir det noen tallerkner vi mangler i serien vi samler på, noen vinglass, noe sengetøy, for all del ikke håndklær (det har vi fått så mye av de siste årene at skapene renner over), ullundertøy til liten og stor og slike ting.


#10

Siwa sa for siden:

Vi får som regel felles gaver til jul, og da er det som regel praktiske ting. Det synes jeg er helt greit, men mannen kjøper gave til meg fra barna og da er det som regel personlig :jupp: Det jeg bl.a. har ønsket oss i år er Nintendo Wii :knegg: , håndstøvsuger m/skaft, Eva Solo glass.

Ellers så vet vi at hver jul får vi kr 3000 (kr 1000 fra mamman min, svigers og pappa), så derfor kjøper vi ikke gave til hverandre (mannen og jeg) for da kan vi evt bruke penger til å kjøpe noe vi trenger eller ta en weekend senere :blunke:


#11

Ru sa for siden:

Siwa: Jeg har gjort stor suksess med å ønske mannen Wii og PS2 og slikt til bursdagen. Ingen skjulte hensikter med det, nei. :knegg: :engel_ikke:


#12

Teofelia sa for siden:

Jeg liker å få nyttige ting som jeg har lyst på til jul og bursdag. Jeg ville blitt skuffet om mannen hadde kjøpt støvsuger til meg i julegave, men ny (lekker) lampe til stua blir jeg veldig glad for. (Eller kanskje ikke, i og med at jeg vurderer å kjøpe det til ham. ;))


#13

Svanen sa for siden:

hehe... gubben fikk støvsuger av meg en jul (eller rettere sagt den var liksom til oss begge), og jeg har fått høre det noen ganger ja!


#14

Siwa sa for siden:

:knegg:

Kanskje jeg skal prøve det hvis vi ikke får det til jul :sparke:


#15

Katta sa for siden:

Den eneste som ikke får gi meg såkalt nyttige ting, er mannen i huset ;) - jeg hadde blitt litt snurt av å få kjøkkenmaskin av han for å si det sånn. Men hadde jeg fått det av noen andre hadde jeg jublet.

I år har jeg forsiktig prøvd å spre at vi trenger gryter og kasseroller for eksempel.


#16

Filifjonka sa for siden:

Det er forskjell på nyttige ting og nyttige ting. Jeg hadde overhodet ikke blitt snurt over å få en kjøkkenmaskin av mannen. Men jeg ville syntes det var leit hvis jeg hadde fått en panelovn eller nye vinterdekk.


#17

Dronningen sa for siden:

Begge deler. Pynt, kremer, undertøy, klær, men også husting, penger, sengetøy, et.c.

Ville heller sagt personlige/upersonlige ting.


#18

Kaija sa for siden:

Jeg blir stort sett glad for det meste, egentlig. Bøker, duker, smykker, sjokolade osv. Vi har fått koppnøkkelsett og malingsskraper tidligere, med tanke om at vi sikkert kunne trenge godt verktøy under oppussing. -Jeg syntes det var hyggelig i grunn. Men skal man kjøpe nips og pynt til meg er det greit om giveren kjenner smaken min, siden det ikke er alt som nødvendigvis finner veien opp på "stashylla".

I år er jeg mer selvisk i juleønskene enn på lenge, og håper noen tenker på at jeg kanskje kunne like klær, ID-sminke og litt stasj til nyhuset, i tillegg til en barnevoktet kveld ute med opera eller teater på menyen. :nikker:


#19

Left sa for siden:

Som oftest ønsker jeg meg nyttige ting. Veldig ofte ønsker jeg meg bøker - og for meg er det det nyttigste jeg kan få :ja:


#20

Dronningen sa for siden:

Jeg også. Er litt forbi "etableringsfasen" nå, og etter graviditet og kroppslig tilbakekomst, så er jeg opptatt av pynt, tant og fjas til meg selv. :nikker:


#21

Susse sa for siden:

Jeg får kun noen få gaver, disse er stort sett nyttige. Ingen som spør hva jeg ønsker meg.


#22

Cazandra sa for siden:

Jeg vet ikke hva jeg ønsker meg til jul, men jeg får somregel gaver jeg blir veldig godt fornøyd med.
Tante gir meg f.eks gode ullsokker eller hjemmestrikka nisser/påskeklyllinger etc
Av venninna mi får jeg kanskje scrappesaker, av søster kanskje smykke, fin topp eller parafyme.
Av svigers får vi penger.


#23

Retz sa for siden:

Jeg har meget spesifikke ønsker og det inkluderer litt av hvert. Har ikke helt klart for meg hva nyttig og unyttig er i denne forbindelse, men jeg ønsker meg bøker, filmer, friluftsutstyr, fotoutstyr, småting som ringeklokke, (sykkel) liten glassmugge, garn etc.

Alt er like nyttig for meg.


#24

Gremli Skremli sa for siden:

Tdiligere har jeg ønsket meg sminke, smykker, cd'er og annet unyttig, men i år er det tøfler, ullundertøy og lignende. :kjerring: (Ønsker meg også en del dyre ting, som kamera og symaskin, men det skal jeg spare til selv.)


#25

Gulla sa for siden:

Jeg ønsker meg en blanding av ting til huset og ting til meg selv. Vi får endel gaver vi da, og gjennom årene har jeg lært meg hvem jeg ønsker meg hvite badehåndkler av, og hvem jeg kan ønske meg en bok, genser e.l. av.
Jeg har ønsket meg "duk til spisestuen" et par år, det er en feil jeg ikke gjør igjen. Jeg har ikke samme smak som endel andre, har jeg skjønt.
Men spør noen hva jeg ønsker meg, får de ganske konkrete svar.


#26

Maz sa for siden:

Jeg skriver ikke ønskelister akkurat.

Blir ikke så mye gaver på meg lenger, og enda mindre nå som jeg er "foreldreløs".

Det meste av det jeg kan tenke på som ønsker er "nyttig" på ett eller annet plan. Men noen fjasegaver er det også. Heldigvis lite serviettbytting.


#27

vimjer sa for siden:

Ønsker meg/oss bakeboller, kasseroller og tallerkener. :kjedelig:

Håndklær og vin er det alltid kjekt å få.


#28

Fadese sa for siden:

I diskusjonen ble vel unyttig i stor grad definert som leiker, så jeg kan trygt meddele at jeg verken ønsker meg Barbie eller lego eller bilbane.
Man kan sjølsagt spørre seg hvor nyttig krystallglass er. Eller teaterbilletter eller bøker, for den del.
Men kasseroller og sengetøy, det er i alle fall nyttig. Og det ønsker jeg meg også.

Verken barna eller jeg skriver ønskeliste, bare så det er sagt.


#29

Dixie Diner sa for siden:

Jeg ønsker meg alltid nyttige ting og sier fra hva jeg vil ha. I år er det feks. en god vinterjakke og kniver. I fjor var det food processor og gryter. Mannen bare rister på hodet av meg, han vil helst bare ha unyttige ting, noe jeg blir litt irritert over siden vi ikke har god nok råd til å la være å ønske oss noe nyttig når vi først har sjansen til å noe vi trenger, mener jeg.


#30

Barbarella sa for siden:

Nå får vi svært få gaver, og jeg får ingen gaver som ikke er felles med mannen.
Men vi ønsker oss mest nyttige ting. Penger, servise, kjøkkenutstyr og det er vel det.
Hadde jeg fått gaver til meg alene og ikke til oss som par så hadde jeg sikkert ønsket meg parfyme, bøker og musikk.


#31

Fargo sa for siden:

Bøker en en nyttig ting, uansett alder, form og farge. BBB-reoler er også alltid en hit hos meg. Til bok: Spesielt om giveren har en mening bak å gi akkurat deg akkurat den boka. Selv har jeg ved en anledning sagt en anelse snurt, - aha, gave kun til kona. Det sa jeg da mine foreldre for noen år siden ga oss en flott tørketrommel. Uhmm, jeg sa visst det samme da vi to år etter fikk en ny vaskemaskin, av de andre. Mens jeg er i gang; svigermor ønsket seg en ny kjøkkenmaskin, og fikk en PAL. - Se, en maskin til å stå på kjøkkenet, ble det sagt fra giveren. Man skulle tro vi hadde noe å slektes på. Vel, datteren ønsket seg PSII og parabol i gave et år, hun fikk det også. Da var hun to måneder og pappa var julaften veldig glad og sikkert ekstremt overbevisende uvitende.


#32

Søster sa for siden:

Jeg ønsker meg nyttige ting. Gøyale ting er jeg ikke gøyal nok til å komme på selv, så det blir eventuelt en overraskelse. Men jeg liker nyttige ting, og håper på litt starthjelp til kaffeserviset jeg har bestemt meg for å begynne å samle på.


#33

Tangina sa for siden:

I år har vi endelig gjort noe vi har snakket om i mange år og ønsker oss bare gaver til veldedige formål - som geiter, bestebødre, høner, sykepleierutdannelse og hva annet man kan gi bort av slikt. Og vi har tenkt å bare gi bort det samme til de voksne i slekta. Alle er nok ikke like begeistret, men vi er veldig fornøyde med avgjørelsen. Så får vi se om vi er like fornøyde i jula når alle andre sitter der med gavehaugene sine. :knegg:


#34

Slettet bruker sa for siden:

Jeg ønsker meg god vin. Men det er nyttig.


#35

Cazandra sa for siden:

Nå har jeg faktisk ønsket meg kaffekopper av søster!! Jeg har 2 av noen, 3 av andre og 5 jeg ikke liker. Kaffekopper blir bra!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.