Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nyttårsaften - hvordan feire med barn og voksne?

#1

Mandarin sa for siden:

Vi har invitert barn + voksne venner til nyttårsfeiring (inkl. overnatting).
Eldste er 3.5 år, og yngste 1 år.

Hvordan gjør vi det? Spise pizza med ungene i 18 tiden,- se på fyrverkeriet i nabogrenda (naboer begynner alltid i denne tiden - har sikkert barn) - legge ungene - spise voksenmiddag i 21 tiden ?

Lar dette seg gjennomføre. Noen med erfaring på området?


#2

Ru sa for siden:

Spise pizza på nyttårsaften? :GudForby:

Vi har de siste årene feiret sammen med Ole Brumm-familien. Da spiser vi middag alle sammen, pinnekjøtt som seg hør og bør, så leker ungene og spiser snop og ser på tv og hva har du, og så når ungene sover, så er det frem med rødvin, digg og brettspill og så spiller vi spill til langt på natt.
I fjor var ungene oppe til midnatt, om jeg ikke husker feil. De fikk i hvert fall med seg en del raketter.


#3

Mei sa for siden:

Vi feirer med Acsafamilien og starter måltidet (flere retter) når barna er våkne, også legger de seg underveis når det passer seg sånn. Vi voksne spiser oss inn i det nye året.


#4

Bokormen sa for siden:

Vi har alltid spist middag sammen med ungene - ofte blir det vel sånn i sjutiden. Så er de med til de blir trøtte. :nikker:


#5

Filifjonka sa for siden:

Når ungene er så små som 1 og 3,5 så er det vel greit å legge dem i normal tid og spise voksenmiddag senere på kvelden. Når de er litt større så er det hyggelig å spise nyttårsmiddagen sammen med barna, og la dem være oppe så lenge de holder ut.


#6

Lykken sa for siden:

Enig. Når de er så små ser jeg ikke helt at de har noen glede av voksenmiddag, og ihvertfall ikke veldig sent på kvelden. Såpass små burde være greit å legge i rimelig tid etter raketter, stjerneskudd, lek eller hva man ønsker å gjøre og deretter voksenkveld. Den tid kommer tidsnok da ungene styrer hele kvelden, da har jeg sett de siste par årene at det blir vanskeligere å balansere barn-og voksenverden.


#7

Señora sa for siden:

Vi har stort sett feiret med venner, alt i alt 12 voksne og 12 barn.

Vertsfamilien står for kjøttet, stort sett ytre- eller indrefilet. Gjestene stiller med eksempelvis chips og snop, dessert, pølser og brød til barna, noen lager leker til kvelden osv.

Alle kommer i 17 tiden, da begynner vi å lage mat sammen, samt dekker bord til barna. Mannfolka tar ungene med ut og fyrer opp litt fyrverkeri, samt noen stjerneras.

Middag til ungene blir servert, etterpå setter vi på en film som fenger de fleste. Flåklypa Grand Prix er stor suksess hvert år. Da får ungene godteposer, mens vi voksne lager ferdig maten til oss og dekker bord.

Voksne spiser. Etterpå blir det underholdning i form av leker, evt. går alle ut og leker i snøen dersom det er snø.
Dessert serveres til barna først, så til de voksne. Så en ny runde med litt fyrverkeri, inn og varme oss, koser oss sammen alle, snakker, leker, prater, venter på klokka.

Alle mann ut rett før 24, ser på og sender fyrverkeri. Alle mann inn og varme seg igjen, folk rydder og alle går hjem til sitt.

Barna er i alder 0-15 år. De aller minste sovner før kvelden er over, men stort sett har alle vært våkne hele kvelden.


#8

Tjorven sa for siden:

Snuppa har nektet plent å sove på kvelden på nyttårsaften. VI har latt henne tatt en lur på dagen, og så heller være våken til midnatt for så å stupe rett i seng. Hun har alltid vært med på voksenmiddagen.

Hun er ikke av typen som blir noe surere av å være trøtt, så det har fungert fint. Og så har hun sovet lenge 1. nyttårsdag. :D


#9

Guava sa for siden:

Vi har alltid feiret med felles måltid for barn og voksne og ungene har fått blitt oppe så lenge de orker. Treåringen min hadde vi nok absolutt ikke fått i seng før ni på nyttårsaften i fjor.
Middagen vi hadde var tilpasset både barn og voksne.


#10

løve70 sa for siden:

Sånn er LilleVenn også :)

Vi feirer som regel sammen med venner uten barn, men det har gått fint så langt :)


#11

Obelix sa for siden:

Vi skal for 4. år på rad feire med naboene. Vi spiser ved 19-tiden, ungene er alltid med på middagen og får være oppe så lenge de orker.

Vi går ut og ser på /sender opp fyrverkeri.


#12

GinaK sa for siden:

Vi har alltid spist mat sammen. Rundt kl. 17-18. BArna har lekt og vært oppe til de blir trøtte. De blir ikke sutrete av å bli trøtte. LIllebror kommer og skal kose på fanget og sier ifra når han er trøtt. En lettvind tass.
I fjor la lillebror seg kl.22, regner med at det blir samme tid i år, han er ingen nattrangler.
Storebror holder nok ut. Vi feirer alltid med to gutter på 12 og 13 så det blir nok endel PlayStation spilling på de, tenker jeg.

Glemte; vi har de siste 2 årene sendt opp noen raketter kl. 21.30 og barna har holdt et stjerneskudd.


#13

Niobe sa for siden:

Vi feirer sammen med et vennepar og deres barn. Vi spiser selvsagt middag sammen, og så tar vi med oss stjerneskudd ut. Ikke fyrverkeri, men vi ser nok raketter likevel. Etterpå er det leking og kos til de er klare for sengen.

Jeg stortrives med "barnenyttår". :D I år reiser vi til sørlandet sammen, og feirer nyttår på hyttene.


#14

trøtt sa for siden:

Feirer med venner og vi har alltid spist sammen med ungene. Det har faktisk ikke falt meg inn at man kan lage to middager.


#15

Kaprifol sa for siden:

Vi har også pleid å ha felles middag med voksne og barn. Ofte har vi hatt kalkun, og det faller i smak hos alle. Barna legges etterhvert som de blir trøtte, det er først når vår eldste var 4,5 i fjor at hun hadde glede av å være oppe til 22-tiden, men da holdt det også i lange baner for henne. I år regner jeg med at lillebror på snart 2 legges til vanlig tid mens storesøster på 5,5 får være oppe til 22-tiden og leke og kose seg med jevnaldrende barn. Vi har ikke sett poenget med å holde barna oppe til midnatt for å se på rakettene, men det endrer seg nok når de begynner å spørre etter det!


#16

Mandarin sa for siden:

Blir ikke klokere. :gruble:

Takk for svar alle. Gode tips til årene fremover ihvertfall. Men lurer fælt på om ikke vi utsetter familiemiddagene ett år frem, all den tid den eldste fint klarer å legge seg innen kl. 21 (selv på nyttårsaften vil jeg tro). :vetikke:


#17

Filifjonka sa for siden:

Hvis jeg hadde hatt veldig små barn, 1-3 år, så ville jeg absolutt foretrukket å ha en rolig voksenmiddag etter at de var lagt. Det blir lenge til neste gang. :)


#18

Slettet bruker sa for siden:

Vi spiser sammen med ungene, men sent, og de får være våkne til de har sett fyrverkeriet hvis de klarer det.
Nytttårsaften er fest for ungene like mye som de voksne.


#19

Veronal sa for siden:

I fjor feiret vi nyttår med et vennepar med en (da) 1-åring (da hadde vi 2,5-åring). Ungene hadde barnemiddag i 17-tiden og sov søtt innen kl. 19 og vi voksne startet kvelden med middag kl. 1930. Vi gjør det sånn i år også ettersom vi fremdeles har barn som liker å legge seg og som ikke sover lengre neste morgen hvis man skulle klare å holde dem våkne lengre. (Julaften er dermed også en ettermiddagsaktivitet i heimen.)

Hadde barna uten problemer hatt interesse av å holde seg våkne og sovet tilsvarende lengre neste morgen hadde jeg ikke hatt problemer med å ha middagen senere (dvs. normal voksentid).


#20

Maverick sa for siden:

Gutta får være våkne så lenge de orker. Jeg har et intenst forhold til nyttårsaften. :glis:


#21

Lykkex3 sa for siden:

I vår vennegjeng har vi gjort det på følgende måte i mange år:
Gjestene kommer på formiddagen og vi er ute å leker med barna. Lager rebusløp med morsomme oppgaver og småpremier (les godis). Så har vi bål med grilling av pølser og marshmellows. Det hele avsluttes med ett flott fyrverkeri før de små har blitt badet og lagt i seng ved 20 tiden.
Vi voksne har spist som regel rundt kl 21 og barna har alltid sovet seg igjenom det store fyrverkeriet kl 24.
Dette har fungert supert hvert eneste år og vi har på det meste vært 16 voksne og 19 barn.

Iår skal de største barna være med på alt og spiser sammen med oss voksne (største barn er 9 1/2 år). Jeg gleder meg skikkelig til å ha med de to store og syns det er deilig at de endelig klarer å holde seg våkne! (skikkelig murmeldyrbarn :fnise: )


#22

Teofelia sa for siden:

Så små barn hadde jeg lagt til vanlig tid og servert voksenmiddag etterpå.


#23

Dixie Diner sa for siden:

Mine er 5 og 8 måneder nå. Eldste har vært oppe til hun har segnet om de siste 2-3 årene på nyttårsaften. Vi feirer alltid langt inn i hillbillyhelvete hos Fibi og familien, og i år skal Krystallklart-familien også bli med. :hyper:
Regner med at de tre eldste våre (4, 5 og nesten 6 år) vil være oppe så lenge de vil, få med seg raketter og sånt. De tre babyene på 7 og 9 måneder legger vi til vanlig tid og håper på det beste.


#24

Chanett sa for siden:

Dette begynner vi å få trening i. Vi dekker flott bord og spiser maten sammen hele gjengen. Før det tar vi ungene med på rakettoppskyting på den der støtta du vet om. Flott fyrverkeri. Når vi kommer hjem, mens verten og vertinnen ordner siste rest tenner ungene stjerneras i hagen. Om det er snø tenner vi lykter også.

Ved maten koser vi oss og setter kanskje på en film slik at de voksne kan spise lenge. Etterpå begynner man legging av de ungene som skal legges og lar de som vil være våkne. Litt leker, kanskje ut på ny stjernerasrunde. Som regel leker ungene pyntelig siden de kjenner at det er en spesiell dag.


#25

Mandarin sa for siden:

@Chanett: Ja det stemmer. Hva er klokken da ? Når dere er på støtta?

Skal dere være hjemme?
Skal dere på marka i tolvtiden? Er det tradisjon for slik?

Sist nyttårsaften lå jeg med rier.. :rørt:


#26

Malus sa for siden:

Her blir det vel middag (med mine foreldre på besøk/overnatting) en gang rundt 18-19 vil jeg. A (snart 2 år) spiser da sammen med oss. Så legges han ved 20-21 tiden, mens vi voksne fortsetter kvelden. Og det er forresten pinnekjøtt som gjelder på nyttårsaften :)


#27

Smash sa for siden:

Ungene mine er B-mennesker, så de har holdt seg våkne til rakettene så lenge jeg kan huske.

I fjor var vi 6 voksne og 8 barn. Vi spiste kalkun med masse godt tilbehør rundt klokka 18, tror jeg. Så var det pepperkakehusknusing, kaffe og kaker. Deretter brettspill i forskjellige varianter frem til 23.30.
Etter fyrverkeriet gikk vi hjem.

Det blir nok noe av det samme i år. Det har kommet til to nye babyer da, men jeg regner med at de vil sove godt i vognene utover kvelden. Håper jeg.


#28

Chanett sa for siden:

Det er alltid mange som går på haugen bortenfor marka. Utsikt over hele byen. Støtta er rundt fem, trur eg og jeg aner ikke om vi skal være hjemme. Jeg er mest lysten på å være hjemme, men vi får se.

Vi får håpe du ikke har rier denne nyttårsaften. Knis.


#29

Mandarin sa for siden:

Takk Chanett. Haugen det blir. :nemlig:
Satser på riefri nyttårsaften i år. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.