Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Risboller

#1

Stikka sa for siden:

Noen som har en god og enkel oppskrift?

Kan man bruke Cocosa istedenfor delfiafett i en slik oppskrift?

Hvordan oppbevare risboller? Kan de stå i skapet fram til mandag hvis jeg lager de i dag?



#3

DM sa for siden:

De kan stå i kjøleskapet i en boks til mandag ja. Og jeg bruker cocosa istedet for delfiafett når jeg lager risboller. Fruktose istedet for sukker (og mindre mengde), 70% Lindt sjokolade, og cocosa og den oppskriften jeg finner i farten med mest egg. :)


#4

Stikka sa for siden:

Takk for svar. :)

Nå står risbollene i kjøleskapet. Håper de holder over helgen for de var gode. Fare for smaksprøver. :glis:


#5

DM sa for siden:

Hvilken oppskrift brukte du?

Sender du over en til meg? :blafre:

#6

Siv sa for siden:

Hva er cocosa og hvorfor bruker man det istedenfor delfiafett?


#7

Skilpadda sa for siden:

Jeg mener bestemt å ha hatt/sett en oppskrift med sjokolade (ikke kakao), delfiafett (ikke smør) og uten egg. Ingen av dem jeg fant i den tråden som det ble linket til, stemmer overens med dette. Kan jo ta en av dem med egg, da, jeg tror i alle fall ikke det er noen eggallergikere som kommer i bursdagen på søndag (og kommer det noen likevel, så er det eggefri sjokoladekake og hveteboller, så det burde gå greit).

Stikka74, hvilken brukte du? Greit å ha en som er kvalitetskontrollert (selv om forskjellene vel neppe er så store). :D




#10

kisha sa for siden:

Jeg bare googlet litt.
Det er masser av oppskrifter der "ute".


#11

DM sa for siden:

Delfiafett er bearbeidet varmpresset olje(det er ikke bra, man bør se etter kaldpressete oljer), og inneholder KUN fett, ingen næringstoffer (0.1 % vit E pr 100 gram ) i.h.t. matvaretabellen.

Mens Extra Virgin kokosolje er fremstilt på en helt annen måte, - kaldpresset fra friske kokosnøtter så alle næringsstoffene, laurinsyre, vitaminer og mineraler og antioksidanter bevares.

Så det brukes fordi det er sunnere. :)


#12

DM sa for siden:

Jeg har pleid å bruke sånn ca den som er på baksiden av posen med puffet ris: 250 g delfiafett 1 plate kokesjokolade 2 egg 250g melis.

Så har jeg vel gjort den litt om slik som det passer meg
Med 200g cocosa
2 plater Lindt 70%(kokesjokolade er større enn Lindt og jeg vil ha litt mer sjokolade)
2-3 egg
og så lager jeg melis (hvis jeg gidder) av fruktose, og tilsetter ca 100g (smaker det litt til etter hva jeg liker).
Og 1-2 ss kaffe


#13

Stikka sa for siden:

Jeg brukte oppskriften bak på risposen. Fra Tau Mølle.

125 gram delfiafett (brukte samme mengde Cocosa, den for steking)
100 gram kokesjokolade (brukte lys med 36% kakao)
3 spiseskjeer kaffe (lagde sterk pulverkaffe)
100 gram melis (stod 200 gram i oppskriften men som kjent så halverer jeg alltid sukkermengder i oppskrifter ;) )
1 ss kakao (bakekakao altså)
1,5 liter Tau Mølle puffet ris (selvfølgelig siden oppskriften står på posen fra dette merket :knegg: Jeg brukte nok ca 2 liter.)
2 egg

Smelt fett og sjokolade, avkjøl
Pisk eggedosis av egg og melis.
Rør inn kaffe, kakao og fett/sjokoladeblanding. (jeg blandet kakaoen i kaffen først)
Bland slik at alt får jevn og brun farge.
Ha i ris og bland godt.

Slik det ser ut nå så må jeg lage en ny ladning på søndag. :knegg: skylder på graviditeten

Desembermamma: Selvfølgelig. Må bare prøvesmake litt til, sånn for sikkerhetsskyld. :glis:


#14

Stikka sa for siden:

I fjor brukte jeg omtrent oppskriften til Desembermamma. Men tenkte jeg skulle prøve noe nytt i år.


#15

Siv sa for siden:

Takk for svar. Kjekt å vite. Da må det prøves, for ungene her vil ikke ha når jeg bruker delfiafett.


#16

Gourmeta sa for siden:

Hei hvor får jeg tak i Cocosa eller Den oljen?
hvem selger det
Må haaaaaaaaa
Hvordan smaker rosboller med det blir dem gode da.


#17

Gourmeta sa for siden:

cocosa, er det samme som margain eller smør ?


#18

Tallulah sa for siden:

Blir det godt med cocosa? Litt kokos-smak? Bruker dere den grønne eller brune?

I fjor lagde jeg med smør og 70-sjokolade bare, blandet litt på gefuhlen, det funket fint.


#19

Tallulah sa for siden:

Nei, det er kokosolje. Du får det på helsekosten.


#20

Gourmeta sa for siden:

glitterchick takk for hjelpen klemm
Kom gjerne med en god oppskrift på risboller her..
husker det kan bli litt kvalmt, med for mye sjokolade, husker ikke om det var kakao vi brukte for lenge sen


#21

Gourmeta sa for siden:

:p

Drar til helsekosten i morra.


#22

Gourmeta sa for siden:

Oki jeg skal prøve forslaget deres da selv om jeg er gutt .
Hvilken Type Cocosa passer til risboller evt?
stod noe om at det kan brukes i smooties med.

finnes det noe annet enn sukker som er godt., smakte noe i te det var ikke godt, som var for diabetere. kansje det var sukrin,, vet ikke


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.