Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

SingStar og "stemmeforsinkelse"

#1

MokkMokk sa for siden:

Vi kjøpte PS3 m/ SingStar i går, og testet litt i går. Problemet er at det ser ut til å være en liten forsinkelse fra mikrofonen/ stemmen vår i forhold til musikkvideoen som spilles, slik at man hele tiden ligger en tanke etter lyden fra spillet. Jeg har googlet litt og fant noen som beskrev det samme problemet, og relaterte dette til LCD-tv'er, at lyden kunne bli sånn på disse tv'ene i motsetning til på gammeldagse, store tv'er. Noen som har erfart det samme, og/ eller som har forslag til hvordan vi kan løse dette problemet? :confused:


#2

Esme sa for siden:

Jeg har ikke Singstar og det kan være noen (Juste har peil på dette tror jeg) vet bedre, men har du prøvd å endre outputformat fra audio til bitstream? Og så hadde jeg sjekket signalgangen, om det går via surroundsystem eller rett i TV. Om det går rett i TV, prøv noe annet enn HDMI-inngangen.


#3

Mirasol sa for siden:

Er mikrofonene trådløse? Vet et vennepar som hadde det problemet når det gjaldt Guitar Hero, og det er jo litt samme prinsipp.


#4

MokkMokk sa for siden:

Nei, de er ikke trådløse.
Esme: Jeg skal få mannen til å sjekke det du sier, takk for tips. :)


#5

Ole Brumm sa for siden:

På tven vår er det mulig å sette manuell lydforsinkelse.
Vi har forøvrig ingen problemer med dette og bruker hdmi, sånn til info.


#6

Obelix sa for siden:

Det er bare dere som er dårlige :erfaren Sing Star synger:

Neida.
Vi har ikke det problemet på vår. Vi har PS2 og plasma TV.


#7

MokkMokk sa for siden:

:gaah:

Må få satt gubben på dette senere idag. Utrolig frustrerende å kjøpe noe nytt, og så fungerer ikke ting slik de skal. :mumle:


#8

Ru sa for siden:

Det er sikkert noen forsinkelser ute og går. :nikker:
Vi har ikke det problemet, men så har vi ikke flatskjerm heller. :knegg:

Har du sjekket om det går an å endre på noen innstillinger inni Singstar? For guitar hero og ymse wii-greier, må man jo gjerne synkronisere littegranne og slikt.


#9

Juste sa for siden:

Dersom dere har PS3-en koblet i en surroundforsterker så kan det hende at dere bruker noen innstillinger der som gir forsinkelser. Jeg har en surroundforsterker, og hvis jeg ikke husker og koble om fra film til spillprogrammet på den så treffer jeg ikke en note når jeg spiller Rock Band.

Er det ikke noen instillinger på Singstar for kalibrering av lyden (audio calibration)? Det burde det være, de fleste musikkspill har det for tiden. Dette er et kjent problem med flatskjerm-TV'er.


#10

MokkMokk sa for siden:

Joda, det er en kalibreringsfunksjon. Men det eneste den gjør, er å justere slik at man tilsynelatende treffer tonene mer riktig, ift. poenggivningen. Men man hører jo like forbannet at det er en forsinkelse, da. Jeg kan jo velge å skru ned volumet på mic'en, men da er jo hele poenget borte. Vitsen er jo å høre hvor surt en synger. :knegg:

Jeg har lest om dette med spill-innstilling på surroundforsterkeren, og skal prøve det også.


#11

Juste sa for siden:

Spiller du med lyden både på TV'en og gjennom surroundforsterkeren? Det pleier og bli kaos, da det som regel er forskjellig forsinkelse på de signalene.

Se også om du har en knapp på surroundforsterkeren som heter "passtrough" eller bare "stereo". Sett den på det programmet og se om det hjelper, da bruker den ikke surround-delen.


#12

MokkMokk sa for siden:

Spiller via forsterkeren, ikke TV'n. Har forøvrig ikke fått til noe med merkbart resultat hittil. :mumle:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.